Fietsverzekering

Sinds 1 oktober 2006 is de WA verzekeringsplicht voor de elektrische fiets vervallen. Het is per die datum niet langer verplicht je e-bike WA te verzekeren. Het is echter wel aan te raden. De elektrische fiets blijft volgens de wet een motorvoertuig. Daarmee is de fiets bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen standaard uitgesloten van de dekking.

  • Elektrische fiets (tot 25 km/h) hoeft je niet verplicht WA te verzekeren.
  • Speed Pedelec (tot 45 km/h) dient je wel verplicht WA te verzekeren.

Uiteraard is het wel verstandig om je e-bike te verzekeren tegen diefstal en/of schade met een speciale elektrische fiets verzekering. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor het verzekeren van je elektrische fiets en/of Speed Pedelec.

Waarom je e-bike verzekeren?

De elektrische fiets brengt je van A naar B, helpt je vooruit wanneer je het nodig hebt en staat altijd voor je klaar. En dat wilt je natuurlijk graag zo houden!

E-bike schade –Door de hogere snelheid die je kunt behalen met een e-bike is er helaas ook een stijging in het aantal ongevallen met e-bikes. Dit betekent dat de kans op schade op je e-bike reëel aanwezig is. Het laten repareren van deze schades kan qua kosten soms flink oplopen.

Gestolen e-bike – Jouw e-bike gestolen?! Daar gaat je bewegingsvrijheid! Wegens de hoge aanschafwaarde zijn e-bikes helaas ook vaak het doelwit van fietsendieven. Daarnaast is de aanschaf van een e-bike voor de meeste mensen een grote investering waardoor het vaak financieel niet mogelijk is om meteen weer een nieuwe aan te schaffen.

Verzeker je e-bike! – Verzeker daarom je e-bike tegen schade en/of diefstal! Zo kom je niet met lege handen te staan en kunt je altijd snel weer gemakkelijk van A naar B. Bereken hieronder je premie per aanbieder om erachter te komen welke premie voor jou het gunstigst is!

 

E-bike verzekeringen


ANWB Elektrische Fiets verzekering

Reikt de trapondersteuning van je elektrische fiets niet verder dan 25 km per uur? Sluit dan een ANWB Fietsverzekering af. Kies uit een basisverzekering (alleen diefstal) of een complete verzekering.

Nú met 1 jaar gratis ANWB fietspas
3 jaar nieuwwaardedekking
Extra lage premie voor elektrische fietsen

Bereken je premie
fietsverzekering

HEMA Elektrische Fiets verzekering

Al vanaf €2,50 per maand
Ook voor tweedehands fietsen
Eenvoudig online afsluiten

Bereken je premie
fietsverzekering

Univé Elektrische Fiets verzekering

Diefstal en beschadiging van de fiets goed verzekerd
3 jaar lang nieuwwaarderegeling
Snelle schadeafhandeling
Voordelige premie per jaar

Bereken je premie
Fietsverzekering

Speed Pedelec verzekeringen

Trapondersteuning boven 25 km per uur? Bereken eenvoudig online de premie van je bromfietsverzekering. Stel zelf je verzekering samen. Keuze uit WA-verzekering, WA+Diefstal, WA+Diefstal+Aanrijding.


ANWB High Speed E-bike verzekering

Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
Kies zelf je dekking
Helm meeverzekerd tot 350,-

Bereken je premie
fietsverzekering

HEMA High Speed E-bike verzekering

Zeer complete dekking
Eenvoudig online afsluiten
Voorwaarden in begrijpelijke taal

Bereken je premie
fietsverzekering

Univé High Speed E-bike verzekering

24/7 hulp via Univé Alarmcentrale
Direct 50% no-claimkorting
Gunstige 20+ premie

Bereken je premie
Fietsverzekering