Fietsverzekering

Algemene informatie

Sinds 1 oktober 2006 is de WA verzekeringsplicht voor de elektrische fiets vervallen. Het is per die datum niet langer verplicht uw e-bike WA te verzekeren. Het is echter wel aan te raden. De elektrische fiets blijft volgens de wet een motorvoertuig. Daarmee is de fiets bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen standaard uitgesloten van de dekking.

  • Elektrische fiets (tot 25 km/h) hoeft u niet verplicht WA te verzekeren.
  • Speed Pedelec (tot 45 km/h) dient u wel verplicht WA te verzekeren.

Uiteraard is het wel verstandig om uw e-bike te verzekeren tegen diefstal en/of schade met een speciale elektrische fiets verzekering. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor het verzekeren van uw elektrische fiets en/of Speed Pedelec.


ANWB e-bike verzekering

Op zoek naar een verzekering voor uw elektrische fiets? Met de voordelige e-bike verzekering van de ANWB zijn zowel nieuwe- als tweedehands e-bikes goed verzekerd.

Elektrische fiets verzekering of high speed e-bike

Een high speed e-bike is een fiets waarvan de trapondersteuning niet stopt na 25 kilometer per uur. In dit geval wordt de fiets volgens de wet als bromfiets gezien. En heeft u dus een (verplichte) WA verzekering nodig. In alle andere gevallen kunt u uw fiets en fietsaccu verzekeren tegen diefstal en schade met een ANWB Fietsverzekering.

Vind hier meer informatie over de fietsverzekeringen bij de ANWB of bereken uw premie hieronder.

 

ANWB Elektrische Fiets verzekering

Reikt de trapondersteuning van uw elektrische fiets niet verder dan 25 km per uur? Sluit dan een ANWB Fietsverzekering af. Kies uit een basisverzekering (alleen diefstal) of een complete verzekering.

Nú met 1 jaar gratis ANWB fietspas
3 jaar nieuwwaardedekking
Extra lage premie voor elektrische fietsen

Bereken uw premie

 

ANWB High Speed E-bike verzekering

Trapondersteuning boven 25 km per uur? Bereken eenvoudig online de premie van uw bromfietsverzekering. Stel zelf uw verzekering samen. Keuze uit WA-verzekering, WA+Diefstal, WA+Diefstal+Aanrijding.

Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
Kies zelf uw dekking
Helm meeverzekerd tot 350,-

Bereken uw premie

 


E-Bike garantie bij CarGarantie

Ongeacht waar u ook bent – met uw e-bike overwint u moeiteloos lange afstanden, steile hellingen en tegenwind. Van fietshelm tot regencape, als echte e-bikeliefhebber gaat u optimaal voorbereid op pad. Het spreekt dan ook voor zich dat u ervan uitgaat dat ook uw e-bike in optimale toestand blijft. Misschien overwoog u om een verzekering tegen diefstal of vandalisme af te sluiten? Heeft u al aan een reparatiekostenverzekering gedacht? Ook bij onberispelijk en nauwgezet onderhoud kan eventuele schade niet worden uitgesloten. Er zitten immers heel wat kwetsbare en dure onderdelen op uw fiets zoals de accu, de motor of de versnellingen die nu eenmaal stuk kunnen gaan. Met de E-BikeGarantie bent u ook nadat de tweejarige fabrieksgarantie is verstreken goed beschermd tegen onverwachte reparatiekosten.td>