Garantie elektrische fiets

Een elektrische fiets beschikt over een accu die niet het eeuwige leven heeft. Dit kunt u dus vergelijken met een auto accu. Accu’s van een elektrische fietsen houden het na +/- 5 jaar voor gezien. Ook als hij netjes wordt gebruikt, loopt de capaciteit van een accu langzaam terug. De accu zal steeds minder energie leveren, dus kom je minder ver (lagere actieradius) op één volledige lading. Na verloop van tijd is het bereik zo klein dat de fiets niet meer normaal bruikbaar is en heeft de accu helemaal geen leven meer. Vervangen/reviseren is dan de enige remedie.

Fabrieksgarantie accu

accu BoschDe meeste fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op de accu. De wet zegt dat de kwaliteit van een product redelijk moet zijn, dus moet ook de accu van een elektrische fiets / E-bike een redelijke levensduur hebben. Gaat de accu bijvoorbeeld net buiten de fabrieksgarantie stuk, dan is het redelijk dat niet de volle prijs voor een nieuwe accu wordt gerekend. Is de oude accu wel al een paar jaar gebruikt, dan is het dus ook niet redelijk om kosteloos een nieuwe accu te eisen bij uw verkooppunt.

Garantie bijkopen

Sommige merken bieden tegen betaling een verlenging van de fabrieksgarantie van 2 naar 5 jaar. Dit is misschien wel handig om te doen bij aanschaf van een nieuwe elektrische fiets, dit kan een hoop discussie met de fietsenmaker schelen. De extra garantie is in overleg met het verkooppunt te regelen bij aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.

Tips: levensduur accu vergroten