V-fiets ombouwset

Terug naar vorige pagina

0 logo

Ontdek het nieuwe fietsen!

 • Bent u gewend aan uw eigen fiets?
 • Heeft u een aantal jaren geleden een nieuwe fiets gekocht die achteraf beter elektrisch had kunnen zijn?
 • Wilt u eigenlijk wel een elektrische fiets, maar mag het niet teveel opvallen?
 • Wilt u meer bewegen door meer te fietsen, maar is de afstand naar uw werk (helaas) net te lang?
 • Wilt u uw auto weg doen en meer gaan fietsen?
 • Heeft u een beperking maar wilt u niet beperkt worden in het assortiment elektrische fietsen?

Sinds 2007 heeft V-fiets een antwoord op al deze vragen. Wij kunnen écht elke fiets ombouwen tot een elektrische fiets. Dat is waar wij uniek in zijn. Van sportfietsen, vouwfietsen, kinderfietsen, bakfietsen, tot handbikes, tandems en alle andere modellen.

Voor meer inspiratie: http://www.v-fiets.com/experience/toepassingen.

8Welke set past bij u?

7Om te beoordelen welke set het beste bij u past werken we met een fietsselector.

Met behulp van een paar slimme vragen over uw rijgedrag, type fiets, gebruikswensen en gewenste actieradius komt de meest perfecte set naar voren.

http://www.v-fiets.com/shop/fietsselector

E-bike kit

Er zijn talloze configuraties mogelijk, maar iedere e-bike kit bestaat uit een aantal basisonderdelen.

1. De motor

V-fiets biedt verschillende 36V elektrische motoren aan. Motoren voor zowel het voor- als achterwiel, als de middenmotor. Motoren met meer en minder koppel (kracht) en in verschillende toerentallen. Ook kunnen we de motor inspaken in een bijzondere velg of uw eigen velg.

6

V-MINI 

Deze, kleine, geruisloze motor van 2 kg is uitermate geschikt voor mensen die zelf lekker fietsen, maar hun bereik willen vergroten. Geschikt voor in het voorwiel met zowel velgrem als rollerbrake aansluiting.

V-MINI PRO

Deze motor lijkt qua afmeting erg op de V-MINI motor, maar heeft meer koppel. Ideaal voor mensen die net wat meer kracht kunnen gebruiken. Deze motor is geschikt voor fietsen met een velgrem, rollerbrake en schijfremaansluiting. En deze variant is verkrijgbaar in een voor- en achterwiel variant.

V-HT

Ons ‘koppelmonster’. Deze motor is qua gewicht zwaarder (6 kg), maar heeft ontzettend veel koppel. Verkrijgbaar in een voor- en achterwiel variant. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de driewielbakfiets.

Middenmotor

Het woord zegt het al. De motor wordt in het midden van de fiets geplaatst bij de trapas. Het is vaak een persoonlijke keuze waarom mensen een middenmotor willen gebruiken. Bijvoorbeeld om de wielen plus rem en (naaf)versnellingen in tact te houden.

Voor meer informatie en technische specificaties over de motoren:

http://www.v-fiets.com/shop/onderdelen/motoren

2. De accu

5De afgelopen jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van fietsaccu’s. Dit geldt voor het type cellen die gebruikt worden, maar ook het model. Belangrijk is de actieradius, maar ook het gewicht van de accu. V-fiets investeert veel in accutechnologie en blijft op zoek naar de beste cellen. Wij testen de accu’s uitgebreid voordat ze op de markt aangeboden worden. Uiteraard zit er bij elk type accu een bijpassende lader.

Li-ION accu – 10,4 Ah

Deze accu met Samsung cellen weegt 2 kg en is verkrijgbaar in twee varianten. De accu in kunststofbehuizing die op verschillende plekken geplaatst kan worden, bijvoorbeeld op de plek van de bidonhouder. Dezelfde accu (9Ah) hebben we ook in tasje. Op deze manier is de accu flexibel waar hij geplaatst kan worden (in een bak, fietstas of op de drager bijvoorbeeld).

Li-ION NMC accu, drager accu – 9,3 Ah en 11,6 Ah

4De fietsaccu met Panasonic cellen past perfect onder de drager (zwart of zilver). We hebben deze accu in twee amperages: 9,3 Ah en 11,6 Ah.

Bidonaccu – 11,6 Ah en 13 Ah

Deze moderne en krachtige accu wordt op de framebuis gemonteerd. Verkrijgbaar in 11,6 Ah en 13 Ah.

Meer informatie en technische specificaties over de accu’s:

http://www.v-fiets.com/shop/onderdelen/accu-s

3. Stuurbediening / display

2Ook hier weer een ruime keuze. Wat extra interressant is, we hebben onze eigen ontwikkelde hardware & software. Met deze software, de V-core, kunnen we de pedelec fine tunen. De trapondersteuning voelt veel natuurlijker aan en dat wordt als erg prettig ervaren.

LED display

Deze display heeft 6 levels van ondersteuning met een start & go functie. Uitgevoerd met accu indicatie.

LCD display

Een zeer compacte display met 6 levels van ondersteuning en start & go functie. Verder geeft het scherm informatie over het voltage van de accu, de snelheid en 1afgelegde kilometers.

Gashendel

In combinatie met trapondersteuning kan er ook een gashendel aangesloten worden.

V-core !!uniek eigen product!!

De V-core kan toegevoegd worden aan bovenstaande displays. Dit product wordt tussen de controller en display geplaatst en zorgt ervoor dat de ondersteuning natuurlijk aanvoelt en dat de standen van ondersteuning kunnen worden afgesteld. Verder kan de maximum snelheid worden aangepast. Bij de V-core bieden we ook de V-programmer aan zodat u zelf thuis met fiets en laptop uw fiets perfect kunt afstellen.

Voor meer informatie en technische specificaties over de stuurbediening:

http://www.v-fiets.com/shop/onderdelen/diversen/stuurbediening

4. Resterende onderdelen

De rest van de onderdelen die horen bij de e-bike kit zijn de controller en trapsensor met rotor.

Controller of regelaar

Ook daar zijn verschillende mogelijkheden in. Standaard leveren wij 12A maar is er meer kracht nodig of een extra stille motoraandrijving gewenst, dan is 15A of 20A ook een optie.

Trapsensor en rotor

De trapsensoren hebben we in verschillende lengtes en de rotor met verschillende aantallen magneten.

Verder hebben we nog talloze elektronica onderdelen en componenten om uw fiets mee uit te rusten. Van remonderbrekers tot tandwielen, verlichting voor de fiets, spaken op maat. Neemt u gerust een kijkje in onze shop:

http://www.v-fiets.com/shop/onderdelen

Prijs

Geen enkele configuratie is hetzelfde. Om u een richtprijs te geven, wij bieden een complete e-bike kit aan vanaf 757 euro.

Waarom V-fiets

 • De mogelijkheid om van elke fiets een e-bike te maken.
 • Uitgebreid assortiment.
 • Veel technische kennis en know how (oa eigen hardware en software).
 • 2 jaar garantie op de producten.
 • Uitstekende service & support afdeling.
 • Uitgebreid dealernetwerk.

Over V-fiets

V-fiets, opgericht in 2007, heeft het concept “ombouwen van je eigen fiets” geïntroduceerd in de fietsmarkt en is daardoor de specialist en koploper in de ontwikkeling, beproeving en levering van de verschillende elektrische componenten voor de fiets.

Meer informatie

Wilt u meer informatie hebben over de producten, neem dan even contact met ons op.
Tel: 020 820 23 23
Mail: informatie@v-fiets.com

3