Handschoenen

Fietshandschoenen zorgen voor een goede bescherming van de handen en polsen van de fietser. Daarnaast zorgen fietshandschoenen voor betere grip en comfort. Fietshandschoenen kunnen onderverdeeld worden in twee categorie├źn, namelijk: Zomer- en winterfietshandschoenen. Fietshandschoenen zijn schokabsoberend en beschermen de handen van de fietsers tegen de trillingen van de fiets. Dit zorgt ervoor dat de fietsers geen pijn krijgen aan de handen. Ook voorkomt het blaren aan de handen van de fietser.

Zomerfietshandschoenen

De zomerfietshandschoenen zijn dunner dan de winterhandschoenen. Deze handschoenen hebben meestal geen vingertoppen en houdt de vingers vrij voor het schakelen en remmen. Vingers kunnen vrij bewegen en zijn goed beschermd. Doordat fietsers vaak zweten tijdens het fietsen in de zon, zorgen deze handschoenen voor grip, ook tijdens het zweten.

Winterfietshandschoenen

De winterfietshandschoenen zijn dik, lang en warm. Ze zorgen voor goede bescherming tegen de winterse kou.  Deze handschoenen zijn elastisch en belemmeren de vingers niet om goed te bewegen. De fietsers kunnen nog goed schakelen en remmen met deze handschoenen. Bovendien zijn de meeste winterhandschoenen waterdicht.