Kinderzitjes

2015-02-25 16.13.18-1

Op diverse elektrische fietsen kunnen kinderzitjes gemonteerd worden net zoals op een normale fiets. Dit kan door middel van diverse opzetstukken of direct op de bagagedrager zelf. Bij de aanschaf van een nieuw kinderzitje, zijn er veel factoren die u moet overwegen. Denk hierbij aan het merk, de positie van het fietsstoeltjes, de maximale draagkracht van het kinderzitje en eventueel de kleur en bijbehorende accessoires.

Hoe kiest u een kinderzitje?

Zodra uw zoon of dochter goed kan zitten is het mogelijk om een kinderzitje te gebruiken op de fiets om gezellig samen te kunnen gaan fietsen. Gemiddeld kunnen kinderen dat vanaf ongeveer 9 maanden goed genoeg.

Bedenk voordat u een kinderzitje wilt aanschaffen, op welke positie van uw (moeder)fiets dit fietsstoeltje moet komen. Een kinderzitje kan namelijk voorop de fiets of achterop de bagagedrager worden geplaatst. De voorzitjes hebben over het algemeen een maximale draagkracht van 15 kg en is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot maximaal 3 jaar. Het voordeel is dat je kind gezellig dichtbij zit en dat er op het bagagerekje nog fietstassen passen. De achterzitjes kunnen maximaal 35 kilogram verdragen en zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot maximaal 10 jaar oud. Een achterzitje is ruimer en uw fiets stuurt lichter.

Voor- en nadelen voorzitje

+ Praat makkelijker en is gezelliger
+ Fietstassen passen nog
– Weinig beenruimte
– Stuurt zwaarder dan met een achterzitje

Voor- en nadelen achterzitje

+ Stuurt lichter dan met een voorzitje
+ Geen beperking in beweging zoals bij een voorzitje
– Geen ruimte voor fietstas
– Geen zicht op uw kind

Handige accessoires bij een kinderzitje

Windscherm: Het is niet altijd zomer, maar met een windscherm zit uw kind in elk geval uit de wind. Bij de meeste voorzitjes zijn passende windschermen verkrijgbaar.

Slaaprol: Kinderen slapen vaak in de auto of op de fiets. Het slaapt een stuk lekkerder wanneer het kinderzitje is uitgerust met een slaaprol. Zo’n slaaprol werkt als een kussentje en ontlast de nekspieren van uw kind.

losse bevestigingssystemen: Om hetzelfde zitje op meerdere fietsen te kunnen gebruiken zijn er ook losse bevestigingssystemen te koop. Hiermee kunt u snel een eenvoudig het kinderzitje overzetten naar een andere fiets.

Regenhoezen: Voor fietsen die veel buiten staan is het aan te raden om een regenhoes te gebruiken zodat het kinderzitje droog en netjes blijft. Zo gaat hij langer mee.

Kinderhelmen: Gelukkig zien ook in Nederland steeds meer mensen het effect van een goede fietshelm in en zien we ze steeds vaker op straat. Ook speciaal voor kinderen zijn er leuke kinderhelmen gemaakt die extra klein zijn. U kunt gemakkelijk de omtrek van het hoofdje opmeten om zo de juiste maat te bepalen.

 

 

 

 

 

 

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.