MERKEN

Batavus elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Batavus elektrische fietsen

Batavus is al meer dan honderd jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Op deze Batavus pagina vind je de Batavus elektrische fietsen. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Batavus gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Batavus is al meer dan honderd jaar één van de grootste Nederlandse fietsfabrikanten met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsfietsen voor een breed en internationaal publiek. Deze passie komt tot uiting in een topcollectie van stadsfietsen, elektrische fietsen, sportieve fietsen en kinderfietsen. Maar ook in het continu bedenken van slimme en bruikbare technische innovaties die fietsen veiliger en comfortabeler maken. Daarnaast besteden we veel zorg aan de onovertroffen geometrie van Batavus. De Batavus Ergo Matic stuurpen, waarmee je gemakkelijk met de hand het stuur verstelt en aanpast aan jouw ideale zithouding, is hier een goed voorbeeld van.

Batavus is milieubewust met een uniek, eco-vriendelijk lakprocedé in de eigen lakkerij. Deze heeft een eigen waterzuiveringsinstallatie en we maken uitsluitend gebruik van lakken op waterbasis.

Typerend voor Batavus is ook het vooruitstrevende en vlotte design, variërend van trendy tot traditioneel, van stoer tot elegant en van functioneel tot sportief. Alle Batavus elektrische fietsen kenmerken zich door toepassing van hoogwaardige materialen en de montage van kwaliteitsonderdelen. Van de kleinste kinderfiets tot het topmodel van de e-bikes. Een vakbekwame verkoop en service zijn gewaarborgd via een samenwerking met een landelijk netwerk van kwalitatieve fietsdealers.

Voor elk moment en iedereen. Altijd Batavus.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

In september2020 twee Batavus finezE- go active plus gekocht voor 3300 euro. Fiets fietst tot nu toe lekker. Wat tegenvalt is dat de accu afdek plaat er heel snel afvalt. En dat er op een na goedkoopste fietsbanden op zitten ook nog zonder langzaam leegloop binnenband. Als ik de reviews lees hoop ik dat we een betere ervaring met de service van Batavus hebben dan de meeste mensen. Wat ik niet snap dat ze de problemen met de afdekplaat niet oplossen.
In september2020 twee Batavus finezE- go active plus gekocht voor 3300 euro. Fiets fietst tot nu toe lekker. Wat tegenvalt is dat de accu afdek plaat er heel snel afvalt. En dat er op een na goedkoopste fietsbanden op zitten ook nog zonder langzaam leegloop binnenband. Als ik de reviews lees hoop ik dat we een betere ervaring met de service van Batavus hebben dan de meeste mensen. Wat ik niet snap dat ze de problemen met de afdekplaat niet oplossen.
ik heb ongeveer 5 jaar batavus mont blanc easy met veel plezier volgende week maak ik de 40000 km vol(rond de aarde) met nog steeds de eerste accu en motor niet dat de fiets het altijd even makkelijk had met mij ik ben 2.00meter lang en weeg 130 kg daarbij bezit ik maar 1 heup (girlstone) dus ook geen kunstheup de volgende word weer een batavus gr uit beuningen gelderland
In 2019 nieuwe Batavus fiets gekocht voor ruim 2000 euro. Na twee jaar en een paar dagen, display stuk en motor kapot. Met elkaar plm 800. Euro en kosten. 2 jaar garantie. Net paar dagen te laat. Aankloppen bij Batavus is er niet bij. Bij zo’n organisatie koop je toch nooit weer een Batavus fiets….nooit meer.
Na ruim 3 jaren is de accu stuk. 1e keer gecontroleerd door "onze" fietsenmaker in Borger, volgens de factuur was er een software update nodig. Niet geholpen. Ook de 2e keer gecheckt door deze fietsenmaker en ja hoor, weer een software update? ( lijkt wel op de standaard factuurregel van je autodealer "ruitensproeier bijgevuld"). En er moest weer betaald worden. Maar deze keer kwam DE fietsenmaker uit Borger wel met de opmerking dat er een elektronisch defect is in de accu en dat die niet gemaakt kan worden (waarom dan toch nog een software update laten betalen?) Geen garantie van Batavus en ook van een coulanceregeling hebben ze bij Batavus nooit van gehoord. En ook de fietsenmaker moest en zou zijn geld hebben want je kan een kapotte accu best updaten toch? Dat ik een trouwe klant was die braaf elk jaar 2 x zijn fiets ( en de fiets van zijn vrouw) naar deze fietsenmaker bracht maakte ook geen indruk. Als je fietsenverkoper bent in het coronajaar 2020 en 2021 heb je schijt aan vervelende klanten met hun oude e-bikes. Een nieuwe fiets verkopen is veel lucratiever. Het betreft trouwens de Batavus Way E-Go Activ 8 met Bosch middenmotor.
Net zoals eerder gemeld, heb ik ook exact dezelfde ervaring met de Batavus Finez E-go, ook bij mij schoot de afdekplaat van de accu er onder het rijden af, ook ik had nog nooit aan de plaatje gezeten, inmiddels heb ik een nieuwe plaat gehad omdat de plaat was afgebroken, vandaag voor het eerst weer met mijn fiets gereden, en echt niet te geloven, op een perfect gladde weg, binnen 2 kilometer heb ik dit weer de afdekplaat eraf en onder mijn fiets. Vervolgens weer erop geplaatst en 6 km erna schiet hij er weer af. Toen ik de fiets kocht 2 maanden geleden werd al gelijk de opmerking gemaakt dat deze plaat niet helemaal lekker is maar dit is toch echt te gek, zo'n dure fiets.
Batavus Finez E-go Power Wij hebben een week geleden twee Batavus Finez E-go fietsen gekocht met geïntegreerde accu’s. Bij beide fietsen is binnen een week de afdekplaat van de accu onder het rijden van de fiets afgeschoten. Deze schoten onder het achterwiel door; een gevaarlijke situatie. We hadden die kleppen nog niet eens zelf los gemaakt en dus ook niet de accu’s eruit gehaald. Die afdekklep zit met een klein plastic lipje vast en schiet dus blijkbaar heel snel los. De dealer had deze klacht niet eerder gehad. Herkent iemand dit? Misschien heeft iemand een oplossing?
We hebben deze fietsen (2x) nu 3 weken en hebben er aardig wat mee gefietst. Over het algemeen doet de fiets wat deze zou moeten doen. Prijs kwaliteit is op zich goed echter hebben we met één fiets nu 1x keer nu gehad dat tijdens de fietstocht we even stil stonden en vervolgens de accu ondersteuning spontaan uitviel. We hebben toen de accu's onderling gewisseld en het probleem bleek de accu te zijn. Na wisseling deed de andere fiets het niet meer. De accu status was niet meer te gebruiken accu reageerde niet op de status knop. We zijn gestopt met de tocht en later thuis hebben we de accu op de lader aangesloten die gaf meteen aan dat de accu nog vol was. Ook reageerde de accu weer op de accu status indicatie (spontane reset?). We hebben direct wederom een fietstocht gedaan zonder enig probleem. We hebben deze klacht wel voorgelegd bij de dealer en deze gaf aan niets te kunnen uitlezen wat het euvel nou geweest kan zijn helaas. Hopelijk komt dit niet meer voor het is en blijft een mooi fiets.
ik heb een Monaco e go uit 2016 en nu 17500 gefietst nog geen nieuwe voorband wel de accu laten reviseren[ bij 16500km was op ] 1x de achterband vervangen en elk jaar een onder houds beurt
bijna 3 jaar in bezit 12000km op de teller 1 maal motor error gehad probleemloos opgelost door Batavus was al 2wk uit de garantie alleen de achterband vervangen bij 8500 km al met al zeer tevreden [wel laat ik ieder jaar een onderhoud beurt uitvoeren] kan nu wel merken dat de accu iets minder word
Batavus ventoux van 2014 aankoopprijs €2795,00 Na een half jaar eerste keer accu kapot, totaal geen coulance van Batavus. Nu juni 2018 voor de tweede keer kapotte accu, kan weer niet gemaakt worden. Tijdens fietstocht valt regelmatig na een regenbui de besturing van de aandrijfmoter ui, ook de display laat het dan afweten Totaal niets van Batavus, het enige wat ze willen is een nieuwe accu verkopen van €750,00 Zeer slechte service, voor ons geen Batavus meer!!!!. Kan geen model invoeren,alleen die van 2018.
Gekocht bij fietshandel André ui te Haan in België in de maand Maart 2018 voor de prijs van rond de 3.000 euro Na er 100 km mee te hebben gereden zijn de automatische vittessen meer dan 15 maal uit gevallen .De fietshandelaar heeft er nauwelijks naar gekeken zodat ik mij heb moeten melden bij een andere fietshandelaar maar het probleem werd niet opgelost zodat hij naar de batavus fabriek moest Ik ben intussen deze fiets al meer dan 2 maanden kwijt en zie het niet meer zitten en heb er geen vertrouwen meer in en een nieuwe electriche fiets krijg ik niet .Dus op 14/06/2018 heb ik nu nogmaals een brief geschreven om mijn ongenoegen te uiten,maar een batavus koop ik zeker nooit meer Geachte heer, Na een bericht te hebben verstuurd naar jullie werd er mij medegedeeld dat deze fiets werd afgeleverd deze week dinsdag 11/06/2018 bij bovenvermelde verdeler maar toen ik hem daar wilde afhalen is hij daar niet geleverd want de fietshandelaar is in verlof tot 26/06/2018 .Ik kan maar niet begrijpen dat dit is gebeurd zonder enig afspraak of deze fiets wel daar kon worden geleverd ,wat betreft communicatie geef ik alvast een grote nul want hadden jullie dat duidelijk afgesproken dan kon deze fiets elders geleverd worden of bij mij thuis 5 km verder. Ik heb gisteren gebeld naar jullie waar deze fiets bleef en ze hadden mij beloofd om binnen het uur te laten weten waar en hoe ik deze fiets zou kunnen terug in ontvangst nemen maar dit is niet gebeurd .Ik ben er ziek van hoe jullie omgaan met klanten .Het is nu 4 h in de morgen en ik ben al zwetend uit mijn bed gekropen om dit bericht te schrijven .U koopt een nieuwe fiets van 2.800 euro in maart en ben hem al meer dan 8 weken kwijt.Ik vraag mij nu af hoe jullie dit probleem zullen oplossen?? want ik denk dat dit voor jullie geen probleem is en mij behandelen als een nr ,maar hoe jullie dit nu verder zullen afhandelen blijft voor mij een groot raadsel , ik ben er echt ziek van geloof mij .Ik ben er nu 71 en ben in gans mijn leven nog nooit zo slecht behandeld geweest .U moet ook weten dat ik dit laat weten via de media wat ik meemaak.Ik wil dan ook geen excuus meer van jullie want daar ben ik niets mee ik wil alleen mijn fiets terug en zo snel mogelijk want mijn hobby is fietsen en dat heb ik nu al meer dan 8 weken niet meer kunnen doen. M.V.G. M.R
BATAVUS LEVERT ONDERDEEL NIET MEER EN HEEFT GEEN ALTERNATIEF. Mijn Intermezzo nog geen vijf jaar geleden gekocht. De display is uit het assortiment gehaald en BATAVUS heeft geen alternatief. Misschien ligt er ergens bij één van onze dealers nog één. Belt u ze maar. Wij kunnen niets doen. Ik kan de fiets nu niet meer als Elektrische fiets gebruiken, omdat deze zonder display niet werkt. Ik heb hem amper vijf jaar geleden nieuw gekocht heb. BATAVUS HELPT NIET, DÁÁÁÁG €1700,--. KOOP NOOIT EEN BATAVUS!!!
2 fietsen gekocht bij Fietsenwinkel.nl , prima fiets rijdt fijn . Wat ons wel een beetje tegenvalt is de motor power van 80 Nm tegenover 40 Nm vooral als je een helling opgaat, schiet de 80 Nm tekort. Verder een mooie fiets !
Mijn type staat er niet bij .Wij hebben een dames en een heren batavus Easij weekend van 2010 één met 12.000 km en één met 11.500 km zonder problemen. rijden allebei nog als een nieuwe. dat type wat er boven staat klopt niet,!!!
Twee jaar geleden heb ik een Batavus Milano gekocht, accu deed het niet goed (range 50 km volle accu, volgens opgave Batavus 140 km) IK heb hem onderhand zes keer ter reparatie aangeboden, en de range is nog steeds 50km . We hebben nu van Batavus te horen gekregen dat er niets mis is met de accu. (waarom moet ik hem dan zes keer opsturen). DUS KOOP NIET EEN BATAVUS, fiets is niet goed maar service nog minder
Na 3 jaar ervaring met mijn Batavus Monaco met voorwielaandrijving en 3238 KM op de teller moet ik zeggen een hele goede fiets te hebben doet wat het moet, nog geen kosten aan gekregen, plus geluidstil. wat betreft batterij, ik weet niet juist hoeveel hij al verloren heeft van zijn capaciteit maar kom er nog wel ver mee, ik heb wel een vermoeden dat het eerste streepje nu sneller verdwijnt dan in het begin dus een wat minder vermogen denk ik Tip: leg in de winter de batterij zo veel mogelijk warm dat verlegt zijn leven.
3 jaar mee gefietst (nieuwprijs 1700,--) voor 3e jaar al de trappers draaiden door, zodat de motor bleef doorgaan als je voor stoplicht stond.... bij fietsenmaker iets bij de trappers gedaan, maar na pr maanden weer tzelfde..... (ze zeiden dat wrschnlijk zit t in de sensor vd accu op t stuur die aangeeft hoeveel je accu nog heeft, maar dit kostte duur om te vervangen en nakijken, dus in 1e instantie dit gedaan). de accu heel veel geladen, altijd eraf (want fiets staat niet verwarmd - dus met kou en erge warmte moet t er toch af, dus er brak een vleugeltje af, ik verwachte op zn minst een korting op nieuwe accu nee hoor, bij E. groen in hhw werd t ! gelijmd ! na 2x brak t natuurlijk weer af. de accu na precies 3 jaar veel minder vermogen = nu ik kan er geen 12 km meer mee fietsen, en nieuwe kost 429,-- en t ergste vind ik nog dat de hele fiets met inruil maar 400 waard is !! (dit is nog duurder dan auto rijden) per jaar dus 750,- weggegooid geld !! waardeloos en de accu van dit model/jaar is niet te reviseren..... ik vind t knap waardeloos dat je niet met korting de accu in kunt leveren, een nieuwe (met bijv. meer vermogen en /of meer garantie) ! volgens mij zit er best een marge tussen inkoop van deze accus en verkoop, dat maken ze mij niet wijs. en ik kan dus een nieuwe accu kopen, maar als de motor t begeeft ? zit ik met 429,- uitgave voor niets........ wat te doen
Inmiddels goed 3 jaar deze fiets in gebruik. 4 x per week rijd ik 2x 16 kilometer per dag woonwerkverkeer. Op zich prima fiets. Zwakke schakel uiteindijk de accu. Ik heb een 400ah accu, dus de middelste variant. In het begin kon ik makkelijk heen en weer op dezelfde lading. Altijd keurig direct thuis aan de lader gezet. Toch na een jaar moest ik al op mijn werk bijladen, anders stond ik op de terugweg voortijdig stil. Best snel voor zo'n dure accu. Afijn op deze manier kon ik het toch tot vandaag volhouden. 3 jaar en 1 maand oud. Vandaag de 3e accu crash meegemaakt en ben het nu zat. Dit houdt in dat de accu bijvoorbeeld nog op 3 streepjes staat en vervolgens ineens op nul staat. De rest kun je echt fietsen ' met de handrem er op'. De accu is al langere tijd echt minder en ben benieuwd of ik korting krijg op een volgende accu. Waardeloos.
Plastic Accuhouder is onvoldoende stevig gebouwd waardoor de accu gaat klapperen en hierdoor raken contactpunten verbogen/beschadigd en gaat de accu stuk. Ik rijd wel 500-1000 km per maand met deze fiets op de 4 of 5 stand vaak ook op minder goede klinker fietspaden. Helaas is mijn ervaring dat de accu/accuhouder binnen een jaar kapot gaat. Daarom heb ik ook een schadeverzekering afgesloten hiervoor bij mijn fietsverzekering. Deze fiets had iets steviger gebouwd mogen zijn. Zowel met de 400 Wh accu als met de 300 Wh (standaard) accu heeft men het probleem dat zowel de accuhouder beschadigd raakt, de contactpunten raken verbogen, men kan de accu niet goed meer in de houder plaatsen. Ik zou zeker adviseren de accu niet veel uit de houder te halen maar steeds vast op de fiets op te laden en bij klapperen van de accu zo snel mogelijk de houder te laten repareren. Dus helaas veel problemen met deze fiets en minder geschikt voor intensief gebruik van ongeveer 10.000 km per jaar.
ypIn april 2014 heb ik mijn Monaco e go 2014 gekocht in de rose/paarse uitvoering. Ik was en ben super blij met mijn fiets en heb ook heel wat ritjes gemaakt. Ik roep steeds dat het de beste koop van m'n leven is ;-)
Een tijdje geleden begon het voorwiel geluid te maken en leek het alsof het wiel los zat. Het kraakte en reed niet fijn. Ik naar de fietsenmaker en het wiel is opgestuurd. Nu blijkt dat de lagers al versleten zijn en zit er een heel nieuw voorwiel op. Gelukkig valt dit nog onder de garantie en kost het mij niets, maar ik vind dit toch redelijk snel. Ik vroeg aan de fietsenmaker of dit een éuvel van de Monaco is, maar hij had dit nog niet eerder meegemaakt. Ik heb nu bijna 3000 km met mijn fiets gereden en nu al zijn de lagers versleten. Is dit niet erg snel? En kan iemand mij vertellen waardoor lagers slijten? Ik ben behoorlijk zuinig met m'n fiets omgegaan al heeft hij wel twee keer in de regen gestaan....
De Batavus Monaco-Ego 2016 gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefietst. Deze fiets heeft rollerbrakes voor en achter. Geen problemen gehad met de fiets. De accu was moeilijk los te krijgen maar een klein beetje WD40 op de geleider en contacten en hij schuift weer prima. 400 watt accu geeft een actieradius van 30 - 60 km afhankelijk van de tegenwind. Motor vrijwel niet hoorbaar. Ik rij altijd op de max. snelheid van 25 km/h naar mijn werk dus fiets het meest in stand 4 en 5.
Wat een slechte fiets voor zoveel geld! 30-06-2014 en 28-07-2014 2 e-bikes gekocht. Alleen maar ellende en levensgevaarlijke situaties . Als je iets te veel op je stuur leunt, met bv. opstappen, draait hij weg. Het stuur van mijn man zijn fiets zit helemaal los, Leverancier heeft al van alles geprobeerd. Nu is er een nieuw stuur in bestelling. Wie gaat dat betalen? Accu's schieten los bij slecht wegdek (dus vaak!). Er trilt van alles, alsof je op een 20-jaar oude fiets rijdt. Batterij moet je in het contact "rammen", anders krijg je hem er niet in. (en toch trilt hij los bij slechtwegdek!)
Precies 3 jaar geleden een Batavus e-bike gekocht. Vanaf het begin klachten over de verlichting kosten ca. €50. Na 25 maanden gaat de accu kapot kosten €300 Van de erkende Batavus dealer krijgen wij €100 korting. Vorige maand breekt spontaan het zadel af. Buiten dat dit levensgevaarlijk was kosten € 40. 2 dagen geleden gaat de elektrische aansturing kapot kosten voor een nieuw wiel €350 Heb net een nieuwe verzekering voor 2 jaar afgesloten we gaan maar even kijken of we deze kunnen overzetten naar een betrouwbaar merk. Het is toch te gek dat je na 3 jaar al €750 aan kosten kwijt bent? De fiets staat als deze niet gebruikt wordt altijd binnen. Het schandalige antwoord van Batavus. Geachte heer De Koster, Dank voor uw bericht. Het spijt ons hierin te lezen dat u deze teleurstellende ervaringen heeft gehad met uw Batavus Genova E-go. Wij hebben intussen informatie ingewonnen over uw fiets en contact gehad met uw Batavus dealer, de firma Paul Willemsen. Aangezien de mankementen buiten de garantieperiode zijn geweest, kan Batavus helaas niet tot volledige vergoeding van accu en voorwiel van uw fiets overgaan. Aan de firma Willemsen is zowel op de accu als op de motor een coulancekorting aangeboden om u zo gedeeltelijk tegemoet te komen in de reparatie kosten van de fiets. Daarnaast is het voor hem ook gebruikelijk arbeidsloon in rekening te brengen. Hij heeft u aangeboden het nieuwe voorwiel te plaatsen voor € 265, - in plaats van € 350 in de verwachting hiermee een acceptabel voorstel te doen. Wij kunnen u /de firma Willemsen helaas niet verder tegemoet komen in deze. Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet / With kind regards, BATAVUS Baukje van der Meer Medewerker Consumentenafdeling
In mei 2015 twee Batavus Milano e-Go gekocht, ( onze 4de e-bike )
De fiets bevalt ons prima wat betreft de actieradius en het zit comfort is prima.
De ondersteuning is ook zeer goed.

Wat betreft de midden motor, dit is een zeer grote ergernis , de motor maakt een schurend geluid wat veel lawaai veroorzaakt. ( valt zwaar tegen )
Bij de eerste service beurt dat gezegd tegen de fietsmonteur, daar kreeg ik het
antwoord dat er niets aan te doen was.

Mvg. Bertus.
hebben vorige week ieder een nieuwe Batavus Milano e go gekocht mijn fiets met middenmoter maakt bijna geen geluid die van mijn vrouw daarentegen is net zo,n straaljager mijn bagagedrager is scheef gemonteerd wat ik van Batavus niet gewend ben maar wat mij nog het meeste stoort zijn de spatbordjes en kettingkast daar zit voor nog geen 2 euro plastic aan lijkt wel spul van de action voor een fiets van meer dan 2600 euro is deze wel erg matig afgewerkt verder niets op aan te merken fiets rijd heerlijk maar toch een aandachtspunt voor Batavus, hoop er nog jarenlang plezier van te hebben, gr. eddy
Sinds febr,2015 inhet bezit van deze electr.fiets met midden motor , ervaringen zeer positief.
Ondertussen al 600 km gefietst,actieradius prima , geluid bosch middenmtor valt reuze mee .
makkelijk mee te nemen door afneembare accu , en accu weer snel opgeladen .
Hadden al ervaring met de batavus padova,maar deze fiets doet zeker aan onze hoge verwachtingen.
Al met al een goede en betrouwbare aankoop.
Wij hebben 2 jaar geleden het dames en herenmodel gekocht.
Amper 2 jaar en zo'n 1000 km verder is nu al de trapas van de damesfiets stuk. De accu van de herenfiets heeft nog de helft van zijn vermogen over zodat hij nauwelijks 25 km haalt voordat hij leeg is.
Batavus geeft niet thuis. Nieuwe accu kost bijna € 400,--

Voor ons geen Batavus meer.
Hallo,
In juli 2013 kochten wij 2 Batavus Monaco fietsen. 1 Dames en 1 Heren model.
Fiets ziet er prachtig uit en is goe3d af te stellen voor persoonlijke instelling.
In de 1e 'hulpstand (van de 4 mogelijkheden) heeft de fiets een actieradius van +/- 80 km. Niets mis mee dus.
Wij kochten deze fietsen o.a. voor de prima actieradius en voor de GELUIDLOOSHEID zoals met nadruk in een folder van Batavus vermeld. Bij de Damesfiets klopte alles conform de toezegging, goed actieradius en inderdaad GELUIDLOOS.
Vanaf dag één maakte de herenfiets echter een naar geluid (Doet denken aan een startend F16 vliegtuig, wel minder luid natuurlijk) maar zeer irritant . Direct terug naar mijn leverancier. Klacht zou opgelost door nieuw voorwiel met motor te plaatsen.
Hielp dus niets. Daarna is de fiets vele malen terug geweest naar mijn leverancier die in samenspraak met Batavus diverse onderdelen verving.
O.a. nogmaals een nieuwe motor. Geen resultaat en verbetering.
In nov.2013 moest de fiets naar Batavus retour om daar de klacht op te laten lossen. De fiets +/- 3 weken weg, na terugkomst wederom geen verbetering. Mijn leverancier testte met een bij hem in de showroom aanwezige zelfde fiets het geluid en fietste daarna op mijn fiets.
Resultaat: ook zijn exemplaar GELUIDLOOS en mijn fiets nog steeds lawaai , zij erkende wederom de klacht.
"We gaan wederom met Batavus in de slag" melde mijn leverancier. Moest op een dag mijn fiets brengen, Batavus zou komen kijken en aan een oplossing werken. Batavus is geweest en melde doodleuk; "Lawaai valt binnen de marges die wij handteren". Mijn leverancier melde mij daarna dus dat we 'uitgepraat' zijn en zij niets meer voor mij konden betekenen.
De klacht is vanaf de aankoop aanwezig geweest, het lijkt mij duidelijk dat de klacht is erkend door mijn leverancier en Batavus .
Zij hebben tenslotte allerlei handelingen verricht om de klacht op te lossen. Dat zouden zij niet gedaan hebben als het geen reële klacht geweest zou zijn.
Vraag aan jullie 'kenners'; wat rest mij nog om mijn klacht opgelost te krijgen.

Benoem kort de voordelen van de fiets:
-Prachtig uiterlijk
- Actieradius
- Instelbaarheid
- Duidelijk en eenvoudige bediening

Benoem kort de nadelen van de fiets:
-Mijn exemplaar veel lawaai
Sinds kort bezitten mijn vrouw en ik een Batavus Genova E-Go 7. Het zijn onze eerste Pedelec’s . We hebben voor deze fietsen gekozen, omdat ze in de prijsklasse waarin wij fietsen zochten, als prettigste ervaren werden. We hebben de nodige modellen en merken getest kan ik u zeggen.

De actieradius is sterk afhankelijk van het gebruik, maar die ligt tussen de 30 en 50 km, waarbij de display niet altijd accuraat is , maar dat went. Fietsen zonder ondersteuning kan prima, maar gaat uiteraard zwaarder dan met en ook iets zwaarder dan onze ‘gewone’

fietsen. De fietsen voelen degelijk aan en Hebben prima instel mogelijkheden voor zadel en stuur. Er zit helaas geen aanduiding op voor gereden kilometers, snelheid, e.d. de display is erg simpel. ( accu voorraad en gekozen stand). Een fietscomputer lost dit op, let wel op, er zitten dikke spaken op de fiets, daardoor zal niet iedere fietscomputermagneet passen ( wij hebben computers van het merk Union, die passen wel).

Fietsen met de fiets op stand 1 biedt weinig ondersteuning. zodra je echter de fiets in stand 2 zet met de versnelling op 4, dan rij je zonder veel inspanning tussen de 15 en 17 km per uur ( actieradius is dan zo’n 40 km). De fiets heeft 5 standen, dus tegen een heuvel op en tegen de wind in is geen probleem.

De accu’s zijn simpel te verwijderen en op te laden ( ook aan de fiets op te laden), al is het slot van de accu een beetje twijfelachtig van kwaliteit. De fiets heeft een Trelock slot ( goedgekeurd) en kan worden uitgebreid met een extra ketting ( gaat in de zijkant van het slot, dus maar 1 sleutel nodig).

Als je de accu verwijderd, dan wegen de fietsen 24 kg per stuk, ze passen dan prima op b.v. een twinnyload, wij nemen ze in ieder geval zo mee en dat geeft geen problemen ( onze trekhaak mag belast worden tot 75kg) De verlichting werkt op batterijen en moet afzonderlijk worden ingeschakeld dat is een nadeel van deze fiets. We zijn tot nu toe erg tevreden over deze fietsen. Een fietstochtje is weer een plezier om te doen en de kleine tekortkomingen zijn mee te leven.

De voordelen van de fiets:
- Stevige fiets
- Prima ondersteuning
- Veel instel mogelijkheden
- Acceptabele prijs

De nadelen van de fiets:
- Beperkte display
- Gammel accu slot
- Verlichting op batterijen en niet centraal in te schakelen.
- Display niet altijd