MERKEN

Brinckers elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Brinckers

Brinckers is een begrip op het gebied van elektrische fietsen. Dit Nederlandse merk wordt geheel in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd, zodat je altijd kan vertrouwen op de beste kwaliteit. Op deze Brinckers pagina vind je de elektrische fiets collectie van Brinckers. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Brinckers gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Brinckers elektrische fietsen

Wij Nederlanders zijn een handig volkje. Ondanks ons kleine aantal ontdekten we al eeuwen geleden de halve wereld, waaronder Australië en Nieuw Zeeland en stichtten we New York. En terwijl het halve land onder de zeespiegel ligt, houden we het al eeuwen droog. Soms met een vinger in de dijk, dan weer met technische hoogstandjes als de Deltawerken. Hollanders zijn vindingrijk, doelgericht en slimme koopmannen. Het is deze mentaliteit die 150 jaar na het verhaal over Hans Brinker en de dijk, leidde tot de geboorte van Brinckers: zeer krachtige en hoogwaardige e-bikes met alles erop en eraan, die door slim ontwerp en koopmanschap aantrekkelijk geprijsd zijn. Brinckers brengt alle ambachten waar Nederlanders sterk in zijn samen: design, techniek en koopmanschap.

Een Brinckers fiets kan je vrijblijvend proberen bij één van de Testcentra. Je kunt gratis de verschillende Brinckers elektrische fietsen uitproberen en zo kijken welk model het beste bij je past. Je bent van harte welkom in één van de Testcentra: de koffie staat voor jou klaar!

Waarom Brinckers?

Brinckers is een begrip op het gebied van elektrische fietsen. Dit Nederlandse merk wordt geheel in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd, zodat je altijd kunt vertrouwen op de beste kwaliteit. Met onze specialisten en servicepartners staan wij altijd en overal voor jou klaar, iedere dag opnieuw. Zo kunt u optimaal genieten van uw elektrische fiets van Brinckers.

De Brinckers elektrische fietsen staan bekend om hun mooie design. Alle fietsen worden door Brinckers zelf ontworpen met extra oog voor detail. Om fietsen te kunnen leveren die voldoen aan de Brinckers kwaliteitseisen, ontwikkelen en produceren zij hun fietsen in eigen beheer. Brinckers fietsen zijn dan ook echte kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem.

Laagste prijsgarantie

Doordat Brinckers rechtstreeks aan jou als consument kan leveren, wordt de prijs van jouw nieuwe elektrische fiets niet onnodig hoog. Je maakt dus geen onnodige extra kosten, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw nieuwe Brinckers e-bike voor een eerlijke prijs geleverd wordt.

E-bikeverzekering

Schade aan jouw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker je e-bike! Zo kom je niet met lege handen te staan en kan je altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Sinds september 2018 heb ik op mijn 61cm Brinckers LeMans herenmodel bijna 1000 km gefietst. Vrijwel uitsluitend woon-werkverkeer (25 km heen en 25 km terug). Ik ben een grote, zware vent (120 kg) en woon in de polder, dus altijd winderig. Comfort: De fiets is niet bepaald comfortabel, maar stijf, stoer en stabiel. Geen verende zadelpen of voorvork, maar een retestrak sturende kilometervreter. De remmen zijn voldoende, net als de verlichting. De Schwalbe Marathon-plus banden voelen solide aan en bieden fantastisch veel grip en stabiliteit. De bagagedrager is niet superpraktisch. Het zadel is bespottelijk hard en heb ik direct vervangen. Motor: De Chinese Bafang motor is prima. Geen moment heb ik verlangd naar de Duitse tegenhanger. In stand 5 biedt hij voldoende ondersteuning, zodat ik het nog nooit vervelend heb gevonden om tegen de wind (tot 5á6 Bft) in te fietsen. De display is sober. Een tijdindicatie, omwentelingenteller of vermogenmeter ontbreekt. Jammer, gemiste kans. Accu: Ik trap flink door en vaak tegen de maximale ondersteuning aan (= rond 28km/h). Met de zwaarst mogelijke accu (700Wh) kom ik nét heen en terug naar mijn werk. Dat is dus de werkelijke actieradius met, zeg maar, maximale belasting en dito vermogen. Vind ik niet ruim bemeten, maar goed, als ik soms ook met wind mee fiets, of rustig aan doe, kom ik zonder problemen tot 150 km. Met alle 120 kg dus hè! Deze fiets rijd je niet voor je plezier als de accu op is, dus ik hoop dat je aan deze info wat hebt. NuVinci 330: Die vind ik fantastisch! Deze naaf icm met de 5 stappen ondersteuning van de motor zorgt er voor dat ik ten alle tijde mijn ideale pedaaltred weet te vinden, iets wat ik erg belangrijk vind. Conclusie: Ik ben onverwacht tevreden over deze fiets. Met name de stijfheid en de stuurkarakteristiek vind ik echt top. De minpuntjes accepteer ik graag (muv het zadel), al vraag ik me wel af waarom een Speed-Pedelec wél met een 1500Wh accu geleverd kan worden, en deze niet. Aangezien voor mij het glas eerder halfvol is dan halfleeg, toch 5 sterren.
Het enige wat ik kan zeggen is, de batterij raakt snel leeg, maar dat komt ook door met een hoge ondersteuning te fietsen. Voor de rest, ik geniet enorm van mn fiets. Mensen klagen constant en zijn nooit te vreden.
Brinkers Bretagne: Heerlijke fiets. Pittige prijs, zeker als je in aanmerking neemt dat het het huismerk van Fietswinkel.nl is. Maar voor die flinke prijs krijg je dan wel een erg goede fiets met een zware accu. Ik heb gekozen voor de Nuvinci 8 versnellingsbak. Geweldig. Ook tijdens het blijven trappen kun je schakelen. Het is niet nodig "in te houden" met het trappen. Goede, accu, de zwaarste is 560 watt. Het duurt alleen erg lang voordat ie opgeladen is, daar moet je rekening mee houden. Ik heb inmiddels de eindoverbrenging (het achtertandwiel) laten vervangen, 2 tandjes er bij, waardoor zo'n 15 % minder omwentelingen nodig is: ik trapte me het leplazerus, nu gaat het heerlijk. Fantastische dikke Schwalbe banden: na ruim 1 jaar zijn ze nog hard, beetje bijpompen. Na 2.000 km. nog geen rammeltje of niets, en dat is bijv. met een elektrische Gazelle wel anders. De service van fietswinkel.nl is erg goed: gratis thuis ophalen en terugbrengen. Maar: de onderdelenvoorziening is slecht, bijv: de display moest vervangen worden (condens binnenzijde, bekend probleem leerde ik). Dan duurt dat zo een maand of meer voordat het nieuwe onderdeel er is. Hoewel montage minder dan 5 minuten duurt, kun je daarvoor niet zo maar langskomen. Afspraak maken. Als je wilt komen ze de fiets ook daarvoor gratis ophalen / brengen, maar dat vind ik "over the top". Idem dito voor het vervangen van het achter tandwiel: Niet in voorraad, nu 2 maanden wachten. Conclusie: geweldige, degelijke fiets, storings- en rammelvrij (afgezien van de condens in de display dan), zeer goede 560 watt accu waardoor je lang kunt fietsen zonder bij te laden. Uitstekende nuvinci versnelling. Conclusie: de Brinckers Bretagne is een aanrader. Maar: fietswinkel.nl moet eens goed intern kijken hoe ze de service kunnen verbeteren. Zelfs voor de kleinste handeling een afspraak moeten maken is niet van deze tijd. Bovendien hebben ze de onderdelen voorziening niet op orde. Dat kost ze hun goede naam in de concurrentie - slag.
Mooie, stevige fiets. Viel me op door weinige lawaai tijdens het fietsen. Helaas na aankoop steeds problemen met de accu. Met nog 4 streepjes op de "teller" viel de accu steeds uit en moest ik zonder ondersteuning verder fietsen. Service van Fietsenwinkel abominabel. Moeten lullen als brugman om fiets opgehaald te krijgen. Na 2x ophalen nog steeds dezelfde problemen er geëist dat ik een nieuw exemplaar zou krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt, maar ook bij deze fiets zelfde probleem. Ondertussen heb ik door dat de eerste streepjes (als hij vol is) heel lang blijven staan terwijl ze eigenlijk al "verbruikt" zijn. Weergave van de accucapaciteit klopt dus niet, vandaar dat ik op het eind steeds in de problemen kom. Nu laad ik hem met nog 4 streepjes op de teller steevast op. Verder valt ondersteuning soms zonder aanwijsbare reden weg en is service van fietsenzaak in Tilburg waarmee Fietsenwinkel een onderhoudscontract heeft echt bagger. Voor mij nooit meer een Blinckers en nooit meer een fiets via Fietsenwinkel.nl
Op zich een fijne fiets, zij het met nogal wat verbeterings-punten en eigenschappen die men weten moet. - Er zitten erg goed banden onder, dit kan niet beter. - De remmen zijn goed. - Verlichting is ok, en loopt voor en achter op de fiets accu. (geen problemen met batterijtjes) - Door het slechte rendement van de Nuvinci overbrenging is het energieverbruik hoog, en zal de rijkwijdte duidelijk lager (minder als de helft ?) uitvallen als waarmee men adverteerd. - Zadel is bikkelhard en verdient een onmiddellijke vervanging, vooral daar de fiets verder geen vering heeft. Ik adviseer hier een Brooks zadel met veren, zoals de Flyer of de 67. - Stuur handvatten zijn veel te glad en bieden weinig grip. Dienen vervangen te worden. - De bel is zeer lastig te bedienen door plaatsgebrek op het stuur. Ook hier is vervanging door een ander model zeer aan te raden. - De crank armen van de trappers staan heel iets neer binnen. Dit om te compenseren voor de breedte van de middenmotor. Hierdoor stoot je vrij makkelijk je scheenbeen knokkels tegen de armen, hetgeen zeer pijnlijk is. Hier ook vervanging door een ander model aan te raden. - De trappers bieden niet veel grip, ondanks de pinnetjes, hetgeen erger wordt doordat je op de buitenste helft gaat staan om de crank armen te vermijden. Ook deze vervangen. Na de nodige modificaties heb je een prettige fiets. - Remmen moeten beslist op de juiste manier in gereden worden. Zo niet, heb je weinig rem kracht. - Om de Nuvinci overbrenging te verstellen is het zaak te stoppen met trappen en even te wachten tot de motor ook ophoud met duwen. Je merkt dat de Nuvinci zich dan zeer makkelijk laat verstellen. Doe je dit niet, verstelt de Nuvinci zich zeer zwaar, en heeft het verstel mechaniek zwaar te leiden, hetgeen tot uitval kan leiden.
sinds 1 jaar deze fiets. Fietst fijn, maar geen vering, daardoor iets minder comfortabel. Accu is perfect. In hoogste ondersteuning 60 kilometer (woon-werk-woon) zonder bijladen. In ondersteuning 2 of 3 haal je makkelijk 100 km. Zadel is te hard (goedkoop?) Met een nieuw zadel al veel fijne kilometers gereden. Na 5000 kilometer waren de remschijven en trappers versleten. Reparatiekosten 150 euro. Helaas is deze fiets alleen bij fietsenwinkel.nl te koop (eigen merk). service daar is niet goed.