MERKEN

B'TWIN elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

B'TWIN elektrische fietsen

B’TWIN is een relatief nieuw fietsenmerk afkomstig van Decathlon. Decathlon heeft een brede keuze aan hoge kwaliteit, lage prijs e-bikes. Op deze B’TWIN pagina vind je de elektrische fiets collectie van B’TWIN.

Meer informatie over het merk? 

B'Twin is een relatief nieuw fietsenmerk afkomstig van Decathlon. Decathlon heeft een brede keuze aan hoge kwaliteit, lage prijs e-bikes. De modellen zijn opgebouwd uit sterke betrouwbare onderdelen voor een betaalbare prijs. Zo variëren de prijzen van €699,- tot €1899,-. De introductie in 2010 was een groot succes en het merk is sindsdien niet gestopt met groeien. Deze elektrische stadsfietsen zijn voorzien van een derailleur en stevige remmen. Zo beschik je over de mogelijkheid snel te accelereren maar ook veilig en snel tot stilstand te komen.

De missie van Decathlon is om sport toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen. Doordat Decathlon zowel design, productie én retail in eigen beheer heeft, bestaat er geen tussenhandel en kunnen de kosten laag worden gehouden. Decathlon heeft 13 winkels in Nederland en is ooit begonnen als klein familiebedrijf in Frankrijk.

Waarom een B'Twin e-bike?

Het begint al met de prijzen van de B'Twin elektrische fietsen. Die zijn scherp, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Daarbij heeft B'Twin levenslange garantie op het frame. Nog een voordeel: met meer dan 400 winkels in Frankrijk, Spanje en Italië, vind je altijd een winkel in de buurt waar u uw fiets langs kan brengen voor service of onderhoud. B'Twin kiest voor achterwiel motoren omdat deze veiliger rijden, stil zijn en natuurlijker aanvoelen. Ook zijn ze krachtig en door de achterwiel of middenmotor aandrijving kan een B'Twin zonder problemen mee op vakantie in de bergen. Er is voor een derailleurs gekozen omdat deze het prettigst fietst. Klein onderhoud is prima zelf te doen!

B'Twin modellen:

B'Twin Elops 500 E
De B'Twin Elops 500 is een eenvoudig uitgeruste e-bike die vooral bedoeld is voor kortere afstanden, zoals stadsritten. De achterwielmotor biedt voldoende ondersteuning zonder lawaai en geeft een natuurlijk fietsgevoel. De 500 E heeft een paneeltje links op het stuur, waarmee je de drie ondersteuningsstanden kiest en het accuniveau afleest. Handig in de stad: de koplamp die hufterproof in het frame is ingebouwd. Met 25,6 kg is dit een lichte e-bike, met een verrassende prijs/kwaliteitverhouding. Bekijk hier de B'Twin Elops E.

B'Twin Elops 900 E
De Elops 900 E fietst prettig en voor de prijs helemaal. Het schakelen verloopt soepel, ook met ondersteuning. De remkracht is optimaal door de schijfremmen. De Elops 900 E rijdt soepel door de verende voorvork en het comfortzadel. het LCD-display is links op het stuur gemonteerd. Hiermee bedien je de drie ondersteuningen en ook de loopassistentie. Het frame van de Elops 900 E is van aluminium wat hem nog lichter (23,8kg) maakt dan het instapmodel. Daardoor is de 900 E zeer geschikt om mee te nemen op iedere fietsendrager. Bekijk hier de B'Twin Elops 900 E

B'Twin Original 900
De B'Twin Original 900 heeft vering voor en achter, ergonomische grip, gelzadel en all terrain banden. Door het verstelbare zadel en stuur heb je altijd een goede fietshouding. Bekijk de hier de B'twin Original 900.

B'Twin Elops 940 E
De Shimano STEPS motor bij de trapas van de Elops 940 E doet uitstekend z'n werk, met voldoende vermogen (koppel 50 Nm) zonder al te veel geluid. De combinatie met de 10 derailleurversnellingen (ook van Shimano) is prettig. De hydraulische Tektro schijfremmen zijn niet alleen goed te doseren, ze remmen uitsmuntend. In een ANWB-test blijken de remmen ruim uit te stijgen boven de Europese standaard. De mooi afgemonteerde fiets geeft een rijk gevoel, zeker voor de prijs. Zo heeft de 940 E Schwalbe Energizer-banden. Bekijk hier de B'Twin Elops 940 E.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Eerste e-bike die ik ooit heb aangeschaft. Maar ook direct de populairste fiets die ik ooit had, ik krijg nog steeds veel reactie.