MERKEN

Cannondale elektrische fietsen -
Reviews & ervaringen

Cannondale elektrische fietsen

Cannondale vervaardigt al meer dan drie decennia unieke, innovatieve en hoogwaardige fietsen en deze ervaring komt terug in ieder aspect van de E-bike collectie. Met hun naadloos geïntegreerde Bosch & Shimano aandrijfsystemen, Headshok voorvorken en sportieve geometrieën. Op deze Cannondale pagina vindt u de Cannondale elektrische fietsen. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Cannondale gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk Cannondale?

Cannondale vervaardigt al meer dan drie decennia unieke, innovatieve en hoogwaardige fietsen en deze ervaring komt terug in ieder aspect van de E-bike collectie. Met hun naadloos geïntegreerde Bosch & Shimano aandrijfsystemen, Headshok voorvorken en sportieve geometrieën. Hun macht, stuur-en rijeigenschappen en uitzonderlijke lichte gewicht leveren de perfecte rijervaring. Of je nu schittert in de stad met de CONTRO-E, bergen beklimt met de Trail NEO, of in stijl naar het werk fietst op de MAVARO, de bekroonde Cannondale E-bikes brengen high – performance, plezier en uiterlijk naar ongekende hoogte.

Geïntegreerde voorvork
Onze frames en vorken zijn samen ontworpen, zodat ze werken als een naadloos systeem. Onze legendarische Headshok DL50 voorvork is ultralicht en glijdt op naaldlagers voor ongeëvenaarde veer prestaties en stuurprecisie. De Rigid 1.5 OPI (One Piece Intergration) vork is gevormd uit een stuk aluminium voor lichte en ultra precies stuurgedrag.

Cannondale Advanced Aluminium Design
Cannondale maakt al langer dan wie dan ook high-performance aluminium fietsen. Dit wordt nog eens benadrukt op de E-bikes. Oversized hydraformed 6061 buizen, interne kabelloop, Cannondale’s dubbel gelaste gladde lasnaden maken de fietsen niet alleen lichter maar ook stijver, stabieler en beter sturend dan welke andere E-bike dan ook.

System integration
Ons ontwerp en engineering filosofie is dat als het frame, de vork en belangrijke onderdelen van de fiets samen op elkaar zijn afgestemd, het resultaat een lichter, stijver en beter presenterende fiets is. Functies zoals de Headshok en OPI vorken, geïntegreerde bagagedrager, batterij mounts en het Bosch aandrijfsysteem zijn de essentie van System Integration. De nieuwe verstelbare stuurpen maakt elke ontspannen zitpositie mogelijk. dat zorgt voor extra comfort en die het Bosch E-bike display en LED voor verlichting combineert tot een geheel op bv de Contro.

SI CONTRO QL3 Bagagedrager
De nieuwe Si- Contro bagagedrager is speciaal ontworpen als onderdeel van de Cannondale Contro om perfect te integreren met het silhouette van de fiets. De verborgen verbindingen op het frame zorgen ervoor dat de fiets er goed uit ziet, met of zonder bagagedrager. Gebruik standaard fietstassen of de super geïntegreerde Ortlieb QL3 tassen aansluiting zodat je Ortlieb’s beste tassen kunt gebruiken.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ergonomie en rijcomfort zijn heel goed. Helaas valt de kwaliteit van de fiets erg tegen. Mijn fiets is nu drie jaar oud en ondanks regelmatig onderhoud is deze nu na 14.000 km schroothooprijp. Elektrisch sjees werkt niet meer en de hele aandrijflijn is kapot. Elk jaar tenminste een maal de ketting en tandwielen vervangen. Jammer van toch wel een beetje een dure fiets.
We hebben de fietsen nu 8 maand en voor het eerst op vakantie mee gehad , We hadden ze achterop de caravan (Erica toering 1988 )we hadden ze gekozen opdat het de lichtste City E-Bikes (19,?? Kg zonder accu) waren die we konden vinden, dat ging prima , ook in de heuvels en steile stukken ging het Fietsen top .het bereik van de accu was groot bij mij 90 kg en mijn vrouw 60 kg we konden er moeiteloos 100km mee en hielden altijd veel over , ik reed in meestal eco stand mijn vrouw in toer , dus voor ons de juiste keuze,! nu 3600 km nog geen problemen gehad
Ik heb de fiets nu 5 jaar. 29.000 km heb ik er mee gereden. Nooit problemen mee gehad. Alleen normaal Onderhoud. Aanrader.
Ik had deze als huurfiets in Italië en was daar zeer tevreden over. Toevallig kwam ik er eentje tweedehands tegen in de lokale fietsenwinkel. Geen enkel moment spijt van. Stabiel, snel, licht. Op de een na hooste stand is de radius 55 km. Een fraai sportief model. Door de stand va het stuur is het even wennen, je zit nogal voorover met je gewicht op de handpalmen. Maar na verloop van tijd weet je niet beter. Alleen de remmen piepen snoeihard, vooral bij regen. De motor (Bosch) is stil en het opladen gaat snel.
Sinds een week in bezit, stoer uitziende fiets in mat antraciet, fiets stuurt goed, zeer goede positie t.o.v zadel en trappers. Zeer stijf frame, je voelt je zeker op deze fiets ook bij motor uit doebaar om mee te fietsen. Licht qua gewicht en hierdoor makkelijk oo de drager te tillen. City 1 heeft een mixed frame, hiervoor gekozen, geen horizontale buis meer, superhandig voor op en afstappen. Goede verlichting , redelijk stille en beproefde motor van Bosch Active, ook mogelijk in Performance maar is bij normaal recreatief gebruik ruim voldoende .
Perfecte fiets, nadeel remmen blijven piepen, geen bidon houder en fiets pomp houder. Bezit deze fiets sinds 5-5-2015 had voorheen een Koga, Cannodale is zeker aan te bevelen.