MERKEN

Dutch -
ID elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Dutch-ID elektrische fietsen

De Dutch-ID elektrische fietsen: ‘a new way of cycling’. Op deze Dutch-ID pagina vindt u de elektrische fiets collectie van Dutch-ID. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Dutch-ID gebruikers? Bekijk dan alle ervaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Dutch-ID elektrische fietsen

Een stijlvolle e-bike, die er voor zorgt dat je in je drukke leven de auto vaker kunt laten staan. Een e-bike waarbij je kunt genieten van de omgeving en die genoeg power heeft om je snel en fris naar je werk te brengen. De Dutch ID E-bike: ‘a new way of cycling’.

Natuurlijke ondersteuning en ultieme stabiliteit
De Dutch-ID elektrische fietsen zijn uitgerust met een intelligente Bosch motor. De ondersteuning van deze motor voelt heel natuurlijk aan. Doordat deze in het midden van het frame is geplaatst, biedt de fiets bovendien ultieme stabiliteit. Het designframe is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt en heeft een sportieve zit. De Dutch ID E-bike heeft een hoog rijcomfort, ook zonder ondersteuning, en is afgemonteerd met de hoogste kwaliteit onderdelen van A-merken.

E-powered by Bosch
De intelligente ondersteuning van de Bosch motor geeft precies de ondersteuning die op dat moment nodig is. Drie sensoren meten de snelheid, trapfrequentie en de kracht, daarmee wordt berekend hoeveel extra energie er nodig is. Als er bijvoorbeeld veel wind staat, moet normaliter harder worden getrapt om dezelfde snelheid te behouden. Maar de motor reageert hierop en geeft extra ondersteuning, zodat dat dit je geen extra energie kost. Dit maakt de Bosch motor ook nog eens heel efficiënt.

Het sportieve en moderne frame is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt!

E-bikeverzekering

Schade aan jouw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker jouw e-bike! Zo kom je niet met lege handen te staan en kunt u altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Het gaat hier om de DutchID Tour Evo H58 N7. Deze heb ik in mei 2018 gekocht na enkele proefritten bij een Profile dealer. Hierbij mijn ervaringen van de afgelopen 1,5 jaar: - Zeer stille motor (Bosch) - Uitstekend mee te fietsen zonder de ondersteuning aan - De fiets ziet er goed uit - Heel goed comfort - Profile verkoopt deze fietsen met een uitgebreid pakket aan garanties en (deels inbegrepen) servicebeurten - Vooraf de fabriek gebeld met enkele vragen. Ik werd zeer snel teruggebeld met een uitgebreide en relevante uitleg. - Licht werkt vanuit de accu en brandt ook nog lang als de trapondersteuning bij een verder lege accu stopt. Na ruim een jaar fietsen en zo'n 2000 km op de teller kan ik zeggen dat met gemixt gebruik (ondersteuning aan bij tegenwind, hellingen en deels op langere ritten) er 120-160 km mee op 1 acculading kan worden gefietst; bij volledige ondersteuning (vrijwel alleen eco kom je aan 100). Heerlijke en comfortabele fiets. De bediening verloopt via een kleine fietscomputer links op het stuur dus kun je ook heel makkelijk met je duim uit de 4 niveaus van trapondersteuning kiezen of deze uitzetten. Wat is er minder: 1 De snelbinders zijn bevestigd met een metalen klip van speelgoedblik. Ik had een keer een PC kast van een paar kilo achterop, deze viel op straat met een volledig doorgebogen klip! Gelukkig goed afgelopen... 2 Ik heb 3 x een lekke band gehad in 1 jaar, bij mijn vorige fiets jaren niet gebeurd. De eerste keer was een zogenaamd stootlek, kostte me een nieuwe binnenband terwijl ik zeker wist nergens tegen aan gestoten te hebben; het gebeurde 100 meter van mijn huist. De 2e keer was ook ergens onderweg en de 3e kan een gevolg zijn van een achtergebleven "oorzaak" in de band na de reparatie van de 2e. Dan vraag je je toch af of er iets mis is met die banden, maar DutchID reageerde er zeker op maar kon er ook niets over zeggen. Het kan dus gewoon domme pech zijn geweest. 3 De fietscomputer is wel compact maar daardoor is de info beperkt en de bediening niet altijd helder. Er zitten 4 of 5 knoppen aan, de 1e keer dat ik het licht aan moest doen moest (onderweg) ik echt op internet gaan zoeken hoe dat moest. Je moet dan voor de minder gebruikte opties, zoals de wandelondersteuning, van die combi's gaan onthouden, zoiets als "druk daar lang op en daarna daar kort". Heel lastig. Ook zie je geen hectometers op de teller. En 2 triptellers (een voor de kilometers zin de laatste keer opladen en 1 voor een trip) zou ook mooi zijn geweest. Mijn vrouw heeft een jaar later ook een DutchID gekocht ( de CityD53). Deze is nog luxer, alleen is de Shimano trapondersteuning niet zo stil als mijn Bosch. Dus we zijn een tevreden DutchID gebruiker.
Ik heb de infinity belt nu 3 maanden en 1200 km gefietst. Het is een fantastisch mooie fiets en de kleur blauw is supermooi voor mij. In eco stand kan ik 180 tot 210 km fietsen. In turbo 130. De accu laadt op als je harder fietst dan 27 km per uur. Dus mooi meegenomen. De snelheid die het display aangeeft komt niet overeen met werkelijke snelheid. ( 2 km teveel) Fietst als mountainbike lekker ligt. Verlichting en schakeling is uitstekend. Er zijn natuurlijk minpunten. De zwarte lak is zéér kwetsbaar. Waar de fietstas hangt al na 20 km beschadigd tot op blank. Dus veel tape geplakt op deze punten. De versnelling is niet aangepast op Nederland. Bij de kleine versnelling zijn de afstanden tussen de "tandjes" te klein en bij de 6e, 7e en 8e te groot. Versnelling 1, 2 en 3 heb je in Nederland waarschijnlijk niet nodig. Motor is hoorbaar. Ondersteuning is fantastisch als je houdt van zeer vlot fietsen. Moet zelf nog even uitzoeken of ikzelf een achterband kan verwisselen. (Iets wat van belang is als je nogal eens in buitenland fietst) Het boekje dat te downloaden is, is niet geschreven voor déze infinity. Daar heb je dus echt niets aan.
Heeeel tevreden , levering binnen de gestelde termijn,stuurt licht ,gemakkelijk in onderhoud ,en de batterij gaat lang mee.Bolt veel langer uit dan mijn fietsvrienden hun fietsen.Aangenaam en soepel versnellingssysteem. Een beetje raar is dat vanaf 7°buitentemperatuur(of minder) de fiets twee maal moet opgestart worden,bij eerste gebruik die dag ; daarna de ganse dag niet meer.Blij met deze aankoop!!!
Hele fijne fietsen. De zit is geweldig en alles gaat automatisch. We genieten samen van deze heerlijke fietsen. Helemaal blij!!!!!!!
Ik gebruik de fiets voor woon/werk verkeer. Er staat nu iets meer dan 13500 km op de teller. De accu is nog origineel moet nu wel iets vaker geladen worden. De accu ligt bij vorst binnen. Het enige wat er in deze jaren vervangen is aan de fiets is de naaf van het achterwiel de lagers waren versleten. (en de achterband :-))
Na 14 maanden en 4.500 km. zijn we nog steeds gecharmeerd van onze Dutch ID City's.
Degelijke maar lichte fietsen, goeie accu, veel fietsplezier.
Kleine probleempjes waar we tegenaan lopen worden door dealer en fabrikant opgelost zonder moeilijk te doen.
Nog geen dag spijt gehad van deze aanschaf!
Hebben deze fietsen nu ongeveer 1,5 jaar, wat een fijne lichte en goede fietsen zijn dit en ze zien er ook nog sportief uit. Nog geen problemen mee gehad fietsen erg gemakkelijk en licht. Het enige min puntje vinden wij dat het aanzetten van de fietscomputer wat lang duurt, maar dat went wel. Kortom een goede degelijke fiets met goede middenmotor.
Na 1,5 jaar en 1800 km te hebben gefietst op onze Dutch Id City N8 zijn we nog steeds enthousiast. We hebben nog nooit een betere fiets gehad als deze. Vooral het fietsen zonder accu is geweldig. Is er dan niets negatiefs te zeggen over deze fiets? Jawel maar dat valt ruimschoots weg tegen het fietsplezier. De postieve punten zijn:
- Zeer licht fietsen zonder accu
- Zeer stabiele fiets, ook heuvel af bij 40 km per uur
- Groot actieradius
- Geweldige remmen
- Sportieve zit

De nadelen:
- Goedkope verlichting die zonder accu niet aan kan
- Zadel wordt ook van binnen nat bij veel regen
- motor maakt tikkend geluid


-
Even een update. In mijn vorige recensie vermelde ik het gekraak van mijn Did city. Welnu. Mijn dealer heeft wederom naar mijn fiets gekeken. De ophangbouten vd motor veroorzaakten het gekraak. Er zit nu een dit vet op de bouten en t gekraak is nu weg. Had de fabrikant dit meteen bij de montage gedaan had dit een hoop ergernis bespaard.
Mooie fiets om te zien. nu 2500 km gefietst , fiets is nog geen jaar oud. Reikwijdte van de accu is oké, ongeveer 120 km. fiets bijna altijd in de ECO stand. De Maguras remmen fantastisch. Wat me opvalt is dat de motor zijn kracht in de hogere stand ongelijkmatig afgeeft. Het gaat als het ware schokkerig. Verder valt me op dat er een klak geluid uit de motor komt en dat de fiets verder onacceptabel kraakt, ws. is dit de open kettingkast. voor een fiets uit deze prijsklasse is dit niet acceptabel. al met al toch wel wat missers en mijn dealer kan het niet verhelpen. Voor mij de eerste en laatste Dutch ID.
Na 5 maand wachten ( wel ondertussen gratis vervangfiets gekregen, ouder model) valt de fiets goed mee. Voordelen goede radius en vlot rijden. Nadelen middenmotor maakt precies meer lawaai dan bij het "oudere" model. In de winkel hadden ze nochtans gezegd dat die juist stiller ging zijn. Zadel kon beter, iets te glad waardoor je minder stabiel zit. Door de middenmotor past hij niet op mijn fietsrek. Niet bij stilgestaan.
Heb nu ruim 600 km gereden en ervaar het als een top product. De minnen van 2015 ,open kettingkast en klein display, zijn er niet meer. Daarbij haal ik in eco stand gemakkelijk 125 km. Ook de stabiliteit is door het dubbele frame prima. De ondersteuning voldoet ook uitstekend waarbij de motor geruis arm is. Ook de afwerking is klasse, ik kan een ieder dit product aanraden.
Ik heb deze fiets nu ruim 2 maanden en kan er alleen maar positief over zijn. Ik rijd op eco stand 120 km ,de fiets is zeer stabiel, heel goed afgewerkt en de minnen uit eerdere tests zijn verdwenen, zoals open kettingkast en te klein display en nietafneembare accu. Kortom een aanrader
Ruim 2 maanden na aanschaf en 1200 km op de teller, na een aangekondigde levertijd van 8 weken.
Puike fiets, sportief model. Ook zonder ondersteuning zeer goed te berijden.
Zeker ook geschikt voor (middel)lange fietstochten. Wij hebben er op een dag zonder problemen (beetje zadelpijn) 80 km mee gereden.
Automatische schakeling werkt niet helemaal in overeenstemming met ons schakelgevoel, maar dat is met "manuel" eenvoudig opgelost.
Hebben lang gedaan over de beslissing tot aanschaf van een e-bike, maar de keus wordt niet betreurd. Integendeel!
Verschrikkelijk. Fiets in april besteld en na 3 keer uitstel van levering nu bericht gekregen dat ze nog eens 8 weken later zullen toekomen, in augustus dus, 4 maanden na de besteldatum!
Ik heb de fiets nu circa 3 maanden en inmiddels er 1.000km mee gefietst (woon-werk) en ben er super blij mee. De fiets fietst ook zonder ondersteuning erg licht en de actieradius is met ca. 100km voor mij prima. Opladen van de accu duurt ongeveer 4 uur. Ik heb de versie met het electronische schakelsysteem (N8Di2) wat er voor zorgt dat bij stilstand de naaf automatisch terugschakelt naar een vooraf ingestelde versnelling. dit duurt een fractie van een seconde het gebeurt vaak (zeker in de stad) dat wanneer je stopt voor een verkeerslicht of voorrangsweg de naaf nét terugschakelt op het moment dat je weer wil gaan fietsen. Dit vindt het mechanisme niet fijn! In de praktijk schakel je dan toch zelf terug voordat je stil staat. Het schakelen met de knopjes op het stuur vind ik zelf wel gaaf! De fiets is zeer wendbaar, zelfs zodanig dat met losse handen fietsen erg lastig is. Even onder het fietsen handschoenen aantrekken is niet te doen. De hydraulische velgremmen zijn werkelijk uitmuntend, verlichting is prima en ik vind het gewoon een mooie fiets. Zijn er dan geen minpunten? Nou, als ik goed nadenk kan ik er maar 1 vinden en dat is de open ketting. Een gesloten kettingkast zou deze fiets helemaal perfect maken!
We hebben de fietsen aangeschaft in mei 2012. Na uitvoerig ons geïnformeerd te hebben via internet en het bezoeken van enkele winkeliers, hadden we gekozen voor de ,naar onze mening ,het beste systeem dat voor de E bike voor een Nederlandse kwaliteits- fiets met middenmotor. Het Bosch systeem voldoet prima en de actieradius voldoet aan onze verwachtingen(en soms meer) . Jaarlijks worden ze door de dealer onderhouden en afgesteld. Nooit problemen gehad met de elektronica . Tijdens de winterperiode kun je ,en dat is normaal ,merken dat de accu iets minder de spanning erin houdt , merk je ook bij de auto's .We hebben nu ong. 4875 en 4795 km gefietst zonder problemen ( 2 keer een lekke band ) komt bij de beste voor. Accu capaciteit tot nu toe niet afgenomen, 125 km met een accu lading is geen uitzondering. Kortom we zijn tot nu toe heel tevreden over onze fietsen en de leverancier. We hopen er nog lang plezier van te hebben. We gebruiken ze hoofdzakelijk voor recreatief gebruik en gaan regelmatig mee op de auto.
Gisteren de Dutch ID City mogen testen. Gelukkig is er een flinke heuvel in de buurt van Apeldoorn waar je een elektrische fiets goed kunt testen op hun koppel. Welnu de Dutch Id
City is sterk genoeg om met gemak deze heuvel te nemen in de laagste ondersteuning (ECO). In de middelste stand (Normaal) spoot ik omhoog! De hoogste stand heb ik niet eens geprobeerd zo tevreden was ik met het behaalde resultaat. Ook de heuvel naar beneden met 30 km per uur was gaf geen enkele probleem v.w.b. de stabiliteit van deze fiets. Prima remmen en heerlijk stabiel. Ik weet genoeg om een goede keus te maken.
Mooi design fiets.
Rijplezier valt tegen, problemen met motor en accu gehad. Wordt wel allemaal wel netjes opgelost. Maar je bent je fiets wel steeds kwijt.
Ook nu twijfel over goed functioneren van trapondersteuing. ik ben uiteindelijk maar weer terug gegaan, naar de leverancier ook nu wordt er weer gezocht naar een oplossing.
Eerlijk gezegd ben ik wel klaar mee.
Mooie fiets om te zien
Goed zit comfort
Service heel goed
Zadel ziet er leuk uit maar loopt vol water als je fiets nat wordt
Kwaliteit motor valt tegen
Ik gebruik sinds 9 juni 2012 een Dutch ID tour gents en ben razend enthousiast geworden over het elektrisch fietsen met deze E-bike. Gebruik hem voornamelijk voor woon-werk afstand. Voorheen altijd met de brommer gedaan. Voel me nu, na een dag achter de PC op mijn werk, een stuk fitter als ik van de fiets stap. Gebruik hem meestal in de stand speed op niveau 3 (is maximaal) om net iets harder als 25 km/u te fietsen. Zowel bij tegenwind of regen, kan ik op een relaxte manier de pedalen rond krijgen. In het verleden heb ik deze afstand (15 km enkel) ook met een gewone fiets regelmatig gefietst. Maar vooral de inspanning om dezelfde snelheid te behouden vond ik te inspannend. Met volle accu rij ik bij deze stand gemiddeld 60 km tot hij helemaal leeg is. dus voldoet prima naar mijn zin. De Dutch ID tour, fietst ook zonder accu als een vlotte tourfiets. Meestal rijd ik in de 6e versnelling en heb daarom overwogen niet voor de SPORT uitvoering gekozen. Ga nu as zaterdag voor de eerste 500 km beurt de fiets terugbrengen. Geen enkel rammeltje of los zittende onderdelen tot nu toe. Dus technisch en kwalitatief voldoet hij uitstekend.

De voordelen van de fiets:
- Mooi gestileerde Nederlandse fiets
- Kwaliteit
- Midden ondersteuning
- Accu capaciteit
- Zitcomfort

De nadelen van de fiets:
- Open kettingkast
- Aankoop prijs