MERKEN

Flyer elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Flyer elektrische fietsen - Reviews & ervaringen

Met Flyer elektrische fietsen kan je al altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk op jouw bestemming aankomen. Op deze Flyer pagina vind je de elektrische fiets collectie van Flyer. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Flyer gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk Flyer?

Wanneer Flyer over E-Bikes spreekt, heeft ze het niet alleen over frames en spaken, maar over rijplezier en een leuk leven, samen met Zwitserse kwaliteitsproducten en een passie voor het fietsen. Daarom zet Flyer met het nieuw ontwikkelde, veelzijdige assortiment in op een bewuste en duurzame manier van leven en een actieve en gezonde vrijetijdsbesteding. Ongeacht of je nu liever sportief, ter ontspanning of in het stadverkeer onderweg bent, bied Flyer je een geheel eigen E-Bike, precies zoals je die wenst, zodat u in elke levenssituatie en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel bent. Daarmee kan je altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk op jouw bestemming aankomen.

Zwitserse kwaliteit, Innovatie & traditie
Sinds 1995 bouwt het Zwitserse Biketec Flyer elektrische fietsen. De modernste rijwieltechnologie, innovatief design en ambachtelijke zorgvuldigheid, dat is een traditie die we willen hooghouden. De Flyer modellen zijn daarom altijd meer dan alleen een optelsom van hun onderdelen. In de fabriek in het 'centraal afgelegen' Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental hebben de ongeveer 200 medewerkers steeds één hoofddoel voor ogen: innovatieve oplossingen combineren met een uniek en herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit. Daarbij staat de vraag van de klant centraal, want alleen zo kunnen de speciaal opgeleide Flyer dealers van Flyer een eindproduct met de beste onderdelen en de beste afwerking bieden.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik rijd een Upstreet 7 met riemaandrijving. Na twee Flyers T8.1 die ik na 3 jaren en 8500 km inruilde, nu sinds 2020 een Upstreet. De teller staat ondertussen op 4400 km. De fiets wordt puur recreatief gebruikt voor tochtjes van 20 tot 50 km. Kort en bondig: Het is een geweldige fiets om te rijden. + fietst , stuurt en remt erg stabiel + prima ondersteuning die soepel in komt. + degelijke en nette afwerking + geen rammeltjes piepjes of kraken + comfortabele brede banden + tussen de servicebeurten is een bezoek aan de dealer bij alle 3 mijn Flyers nooit nodig geweest. - display kan er niet af bij b.v parkeren - geen verende zadelpen (alsnog gemonteerd) - display gaat op donker bij zonlicht en is dan vrijwel niet afleesbaar - trapfrequentie is hoog in verhouding tot de snelheid ( kleiner riemwieltje laten monteren ) - Panasonic motor is hoorbaar - stuur is maar beperkt instelbaar en in hoogte helemaal niet. - eventuele zoom in de broek blijft achter het riemscherm haken - oogt kaal - beroerde service van de importeur - er bestaan geen jasbeschermers voor de platic spatborden
In 5 jaar 60000 km op de teller, batterij heeft amper verlies, en buiten de normale slijtage enkel de naafversnelling (onder garantie) moeten vervangen. Mijn volgende word zeker een flyer tour, met riemaandrijvingen, automatische schakelen
Inmiddels een aantal jaren Flyer - C5.1 in gebruik. Erg veel problemen met de versnelling, accu maar vooral de elektronica is echt dramatisch te noemen. Mijn dealer beweerde dat ik gewoon pech had met dit exemplaar. Hij gaf me een forse inruil en ik kocht een nieuw exemplaar. Toen ik deze nieuw ophaalde begaf de electronica het al na 2km. Na verloop van tijd kwamen ook de hierboven genoemde problemen met dit model weer te voorschijn . De ketting begaf het ook nog na 2 wkn. Wat mij betreft geen aanrader.
Ik heb al 2 jaar mijn Pluto . Als hij rijd , dan ben ik zeer tevreden . Doch na 3 maand , wanneer ik de fiets wil opstarten , dan werkt dit niet . Ik moet eerst de batterij loskoppelen en terug inplaatsen , dan kan ik terug starten . Ik heb meerdere keren mijn fiets al terug naar het verkooppunt gedaan voor nazicht . daar vertelden ze me dat ze de fiets hadden opnieuw geprogrammeerd . Doch dat had geen resultaat . De volgende keer had men de fouten uitgelezen met de melding dat er een sensor in de motor stuk is en de motor moet vervangen worden . Na de derde maal terug geweest zijn stelde ik de vraag waarom men de motor dan niet vervangen had , daar men 5 jaar garantie heeft op alles wat met de motor te maken heeft . We zijn nu 2 jaar verder en er Ik sukkel nog altijd . Er is nog altijd niets gebeurt . Het is mijn 2 e Pluto die ik heb . De eerste is 6 jaar oud en is nog altijd perfect in orde . Ik had voorgesteld om een nieuw model aan te kopen , maar eerst moest die 2e Pluto in orde zijn . Men laat mij voortsukkelen met wat ik heb . Dus wat garantie betreft is dit een grote nul . Ook van Flyer uit .
Vier jaar geleden aangekocht en 16000 km gereden en de motor is stuk. Ik ben dus erg teleurgesteld in Flyer wat mij werd aangeraden als een degelijk, enigzins duur maar duurzaam merk. Het erge is dat met een kapotte motor je niet thuis raakt. De pedalen blokkeren gewoon en gewoon trappen zonder electriciteit is niet meer mogelijk.
Mijn Flyer fiets uit de t reeks is ondertussen 6 j oud en de accu werkt niet meer wat kan na 6 jaar dus naar de dealer voor een nieuwe originele accu . Geen probleem zegt mijn dealer het was wel even schrikken van de prijs 1000 euro ! en namaak of herstelde accu’s werken niet bij flyer zegt hij er bij dus maar bestellen . we zij nu 3 maand verder en nog steeds geen accu en dit zelfs na verschillende mails aan flyer benelux waarop men steeds antwoord “ O!! wat vervelend “ aan de dealer liet men verstaan dat we blij mochten zijn dat men voor deze fiets nog een accu zou leveren ? 6 jaar oud !! Mijn conclusie de fietsen zijn OK maar de service is nul bij flyer . Koop maar een nieuwe denken ze wellicht ,misschien wel maar dat zal geen flyer meer zijn .
Prachtige fiets en schakelt geruisloos. Een klein minpunt is dat bij het schakelen op hobbelige wegen, schakelt zeer gevoelig, men soms 2 versnellingen naar beneden schakelt door de trillingen. Doch een prachtige fiets om mee te rijden in alle omstandigheden.
M'n fiets is geen Flyer maar een I:SY. Deze fiets is in den beginne bij Flyer geconstrueerd naar een Duits ontwerp. Ondertussen worden deze fietsen in Duitsland vervaardigd. Ondertussen wordt deze fiets gecopyeerd, voor zover ik weet, door onder andere Flyer onder de naam Flogo en nog door andere merken zoals bvb Hercules. Deze fiets is een subliem ontwerp. Heb deze een kleine twee jaar geleden aangekocht en heb nu een kleine 12000 kilometer op de teller. Gewoon een fantastische fiets, zonder gebreken over de ganse lijn. M'n volgende fiets wordt ongetwijfeld terug een ''i:SY'', dat is zeker. Enig probleem was de verkoper die qua onderhoud 'geen kaas' heeft gegeten van elektrische fietsen. Ondertussen heb ik nu wel een 'specialist' gevonden die de service uitvoerd.
Het fietsen op deze Flyer is een waar genot. Wind of geen wind, tegen een helling of heuvel op maakt niet uit. Deze Flyer met het Nuvincy Harmony systeem uitgerust is een aanrader.
Dit is een heerlijke fiets om lange afstanden mee te maken , heb momenteel na bijna 2 jaar 8000km gefietst , nog geen probleem gehad , alleen na de eerste 500 km de kabeltjes van de nuvincie naaf stuk gehad , is opgelost bij dealer in garantie .
Na 2 jaar en 9 maanden is de accu kapot. Ik heb de accu altijd volgens de voorschriften opgeladen en slechts 3.400 kilometer gereden. Aangezien Flyer slechts 2 jaar garantie op de accu geeft wordt deze fiets een dure hobby. Wij hebben de accu toen voor € 999 gekocht. Laat Flyer a.u.b. Geen reclame meer maken over kwaliteit. Kwaliteit en service komen in het woordenboek van Flyer niet voor. Mijn vriendinnen fietsen al veel langer zonder problemen rond op fietsen die veel goedkoper waren.
Wij hebben 2 flyer pluto plooifietsjes en die zijn super, wij hebben meteen de zwaarste batterij er in gezet, en zo rijden we op standaart 150 km en op eco 180 km zonder problemen, ook is bergop en zwaar tegenwind kinderspel met de sterke panasonic motor.
(kan zijn dat ik verkeerde odl heb aangeduid, betrft Flyer 2013, highspeed met rohloff) heb een flyer highspeed maar ben er allesbehalve tevreden over. Was topmodel in 2013 met rohloff en nu op de sukkel met de motor. Garantie verstreken en daar sta je dan. Maakt veel lawaai tijdens het trappen, maar rijdt nog. Fietsenmaker zegt dat dit niet kan worden opgelost. Nieuwe motor van rond de 850 euro (!!) is de oplossing. men doet zelfs niet de moeite om de motor open te halen en te kijken wat het probleem is. Neen: steek er maar een andere motor in. Een nieuwe motor anno 2018 is ook geen oplossing, want dit pas niet in de kader. Kaders veranderen blijkbaar op enkele jaren tijd. Dit wil dus zeggen dat ik zou terug moeten gaan naar een motor van rond 2013. Absurd en ik voel mij bedrogen (bedrog 1). Met een hedendaagse motor had ik eventueel nog kunnen leven. Adder onder het gras: op een nieuwe fiets geef Flyer 5 jaar garantie, op een 'nieuwe' motor van 2013 maar 2 jaar??? (bedrog 2). Een hedendaagse accu uit 2018 gaat ook niet meer, want niet compatibel met motor (bedrog 3). Accu dus terug uit 2013… Wat is mijn les voor een volgende fiets: alvast geen middenmotor meer. Het minste dat verandert aan de kader, blijkt een probleem voor vervanging van de motor. Ik denk dat achtermotor nog het beste is, nieuw wiel erin met motor als motor stuk zou gaan. Wiel kun je ook opsturen bij problemen. Neen, Geen flyer meer voor mij. Ik zal als de motor helemaal maar stuk is, hem maar omvormen tot een gewone fiets zonder batterij en motor (hopelijk lukt dit). Of uiteenhalen: gelukkig zit er nog een rohloff in. Die zal ik wel kunnen verkopen (heb er in totaal maar 12.000 km mee gereden). ten minste iets nog van waarde …
Batterij is na 4 jaar correct gebruik kapot. Dat is buiten garantie natuurlijk en dienst na verkoop van Flyer heeft er geen oren naar.. De fiets en batterij zijn nochtans goed verzorgd. De fiets wordt wekelijks gebruikt en de batterij is nooit blootgesteld aan extreme koude of warmte. Ze wordt maandelijks minstens 1x opgeladen. Een nieuwe batterij kost 799 Euro! Dat is verschrikkelijk duur en dat maakt de onderhoudskosten van Flyer onredelijk hoog.
In 2014 kocht ik mijn eerste Flyer T8 bij Dikkenberg in Opheusden. Met deze fiets heb ik probleemloos 7600 km gereden, behoudens condens in het display. Dit onderdeel werd onder garantie vervangen. In 2017 kocht ik een nieuwe T8 - weer bij Dikkenberg - en met deze fiets heb ik nu 6200 km zonder problemen gereden. Wel is het zo dat de zadelpen regelmatig bijgesteld moet worden vanwege axiale speling. Dit duid op slijtage en dat ga ik aankaarten bij de dealer als de fiets voor zijn beurt erheen gaat. Voor het overige helemaal niets, nog geen lekke band. Wel 1 keer per jaar een onderhoudsbeurtje natuurlijk. voordelen vind ik : in zijn algemeenheid kwalitatief hoogstaande licht lopende fiets. : comfortabel en stabiel, fijn om behoorlijke tochten op te kunnen maken. : actieradius is in mijn beleving prima met ruim 120 km op de standaard accu. : mooi en netjes afgewerkte fiets ; hoogte van het zadel en stuur zonder gereedschap af te stellen. : stuur 90 graden te draaien zonder gereedschap ( handig als hij op de fietsendrager mee gaat) : USB aansluiting, waardoor ik navigatie en muziek constant kan gebruiken, zonder met een lege telefoonaccu te komen zitten. Minpunten vind ik : het ontbreken van een kettingkast (daarom een 'Chainglider laten monteren) : het geluid dat de motor produceert : bij mijn huidige fiets een snel slijtende verende zadelpen ( mogelijk een exemplarisch probleem ) Minpunten die op zich niets met de fiets zelf te maken hebben : dealerbestand is vrij klein waardoor ik er niet zomaar 'eventjes' langs kan gaan met een vraag of kleinigheid. : zwakke importeur - Amazing Wheels- , die weinig coöperatief is en bv. niet eens de moeite neemt om te antwoorden.
Gekozen vanwege mooiere plaatsing van de accu en de Bosch motor , de Bosch hadden wij ook op onze Dutch ID 's en daar waren we zeer tevreden over . De plaatsing van de accu achter de zadelstang vonden wij niet mooi , vandaar . Nu een jaar verder niets dan lof fietst heerlijk , al hebben we vanwege ziekte wel minder gefietst dan anders , maar 1000 km , maar nogmaals zeer tevreden , ook over de afwerking van de fiets . Deze Bosch motor is geruislozer dan de andere Flyer fietsen de we wel eens horen .
Onze 2 flyers t 8.1 zijn nu een jaar oud. 8500 op de teller en veel mooie uren genoten. Tevreden over deze E-bike. We hebben twee andere merken gehad. Maar de Flyer is de beste tot nu toe! Zover de tevredenheid! Een ramp is de zadelpen!! Na enige tijd ging het zadel continue zwenken van links naar rechts. Een constante onnatuurlijke rotatie van je wervels. De fietsenmaker heeft de pen opnieuw afgesteld met de opmerking ‘minder zwenken, minder vering’. Na enkele maanden en nog meer instabiliteit een nieuwe pen gemonteerd. Ging weer enkele maanden prima en de vering was goed. Echter... inderdaad kwam het euvel weer terug. Contact met de klantenservice: Bedankt voor uw bericht. De verende zadelpen van FLYER is een slijtageartikel en behoeft onderhoud. Indien de zadelpen pas gesteld wordt nadat er speling is opgetreden, zal de geleider in de zadelpen beschadigen en is de zadelpen niet meer af te stellen. Helaas valt dit niet onder de garantie en kunnen wij u hierin niet tegemoet komen. Tijdens een telefoontje nav dit antwoord: het is inderdaad een kwestie van afstellen en onderhoud! En dat terwijl onze fietsenmaker binnen een jaar zeker 5 keer de afstelling heeft gecontroleerd en aangepast! Mijn mening: de opstelling van Flyer hoort niet bij het imago van hun product! Een zadelpen die een ‘slijtageproduct’ is! Binnen 1 jaar 2 versleten! Te gek voor woorden!
Flyer fietsen gekozen vanwege de eensluidende adviezen van de experts op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht. Doel voor ons: van Gemert naar Rome fietsen. Volle bepakking en de Alpen over, dus een sterke, stabiele en betrouwbare fiets gewenst. En...de fietsen hebben zich bewezen; Wat een degelijke, sterke, comfortabele fiets! Etappes tussen de 80 en 120 km per dag, zonder problemen. Fluitend de bergen over en zonder trilling met 50-60 km per uur de berg weer af. Wat hebben we genoten! Uiteraard met de sterkste motor en de zwaarste accu. (Mijn vrouw kan 200 km halen met 1 lading...)Trouwens bij elke topmerk met een even zware motor en accu ga je over de 3000 euro. Heb er nu 10.000 km zonder problemen op zitten, met dezelfde banden, ketting en tandwielen en accu (nog steeds 100%). Fietsen gekocht bij Dikkenberg in Herveld. Uitstekende service, prima aanbiedingen. Eén nadeel van de Flyer: we zijn nu verslaafd aan lange-afstand fietsen. Dus dit jaar : Op naar Barcelona!
Super fiets waaraan alles gewoon klopt. Rij zorgeloos veel kilometers. Fijne en zeer deskundige dealer Trommelen in Oosterhout zorgt goed voor mij en mijn Flyer.
Sinds twee jaar in bezit van Flyer C81,toen het weer wat kouder werd besloeg de display steeds zodat ik niet mijn instelling kon zien .met deze klacht naar Kroone en Liefting in Limmen gegaan.,zij zeiden dat deze klacht meer voorkwam ,vervolgens een nieuwe gekregen maar alweer dezelfde klacht.
Ook de accu raakte na 2 jaar defect maar ik kreeg meteen een nieuwe mee met de vermelding dat de oude getest zou worden,de volgende dag werd ik gebeld dat ik de nieuwe mocht houden dus prima service wat dat betreft .Verder ben ik zeer tevreden over mijn Flyer .Voor deze Flyer had ik een C8 hier heb ik in 5 en half en jaar 13000 KM probleemloos gereden ,dat was ook de reden dat ik twee jaar geleden opnieuw voor Flyer heb gekozen,maar ik vind dat men toch voor een fiets van € 3400 wel een goede display dient leveren.
Wij hebben onze dames en heren Flyer T 11. vanaf juni 2015 en heren fiets 19824.km. en dames 18716 km. zonder problemen alleen de beurten uitlaten voeren bij een uitstekende dealer Rein Veenendaal in Veenendaal wij rijden altijd op de eco stand en hebben een 15 amp accu gem snelheid boven de 21.km per uur rijden wij tussen de 150 en 200 k.m. als ik beneden de twintig rij makkelijk 200.km.
de zelfde banden voor en achter alleen ketting en achter tandwiel vervangen bij 13.00km..en bij 17.000 km. heb ik mijn rem blokjes laten vervangen i.v.m vakantie Veluwe. een goede fiets die ik om de twee maanden helemaal in de wash zet inclusief de as en spaken alles blik als een spiegel en de ketting en tandwielen om de 500.km met een doek goed schoon maken en smeren . wij zijn content met onze Flyer en Veenendaal.we zijn in gesprek om ze in te ruilen voor een nieuwe Flyer Upstreet eerst nog rijden en over een komen bijbetaling.
Piet van Fessem Wernhout N-B.
Flyer T11 HS gekocht in 06/2014 en na exact 3 jaar en 9000km ingeruild voor RS 7.7HS.
Nooit problemen gehad, niet met batterij noch met andere onderdelen.
Schitterende fiets! Hopelijk heb ik met deze nieuwe RS evenveel plezier en geluk.
TELEURSTELLENDE KWALITEIT, ZEER SLIJTAGE GEVOELIG, HOGE KOSTEN NA AANSCHAF.
Onze Flyer T8 hebben we nieuw gekocht in 2010. De teller staat inmiddels op 8100 km. De laatste twee jaar is de fiets wat intensiever gebruikt (ca. 2500 km per jaar) en inmiddels vertoont de fiets steeds meer vervelende mankementen. Zoals een krakende en ratelende aandrijving, terugkerende problemen met naaf/derailleur (ondanks reparaties nog niet verholpen), afgebroken (!) onderdelen en als dieptepunt het moeten vervangen van de motor en de batterij na 7100 km – de fiets was opeens electrisch volledig dood. Door alle mankementen staat de fiets regelmatig enkele dagen/weken voor reparaties bij de dealer. De reparatiekosten van afgelopen twee jaar (=buiten garantieperiode) bedragen inmiddels bijna tweeduizend euro. Voor de duidelijkheid: dit betreft een droog gestalde, door een dealer onderhouden fiets.
Als ik opnieuw een e-bike zou kiezen, dan wordt het GEEN FLYER.
niet tevreden, niet klantvriendelijk.
gekocht in juli 2013, batterij na 1200km kappot. na 4-5km valt die gewoon uit, wanner die op oplader geplaatst wordt nochthans nog >80%. verkoper dan nagezien en op tester gezet, resultaat laadt niet meer is deffect.
geen compenstait mogelijk garantie overschreden, ook de coulanceprijs niet van toepassing, enkele weken te laat.
batterij bij langere stilstand regelmatig opgeladen en in goede conditie gestokkeerd.
ook nog cantact opgenomen met Amazing Wheels, zonder resutlaat, geen tussenkomst mogelijk.
duur grapje voor zo een dure fiets als je het mij vraagt.
trouwen nog altijd aan het wachten op nieuwe baterij, ondertussen al 4 weken
Flyer T8 next generation 2014 - geleverd juni 2014.
In februari 2017 met een kleine 4000 lm op de teller kon de batterij niet meer worden opgeladen. Probleem lag niet aan de oplader. De dealer heeft de accu ter reparatie opgestuurd naar de importeur Amazing Wheels.
Resultaat: klacht afgewezen - accu valt niet onder garantie..
Onderhandelingen zijn nog gaande nl. "Een product moet voldoen aan de eigenschappen die je als consument redelijkerwijze mag verwachten" (artikel 17,lid 2 BW7).
Flyer accu probleem
Na 3 jaar, 6 weken en 5000 km op mijn Flyer T8 is mijn accu bij een laadstand van 21% abrupt gestopt. De capaciteit was daarvoor in die 3 jaar niet merkbaar afgenomen. De behulpzame Oisterwijkse tweewielerspecialist R. van Linden heeft de accu een aantal malen opgeladen en ontladen met uiteindelijk als resultaat dat de accu volledig dood bleef. De accu is opgestuurd naar de importeur Amazing Wheels. Zonder het accu huis te openen (!) is geconstateerd dat de accu defect was. Ik heb daarop twee bedrijven benaderd om de accu te repareren.
Accu Company uit Riethoven gaf als analyse dat niet de accu stuk was maar de elektronica. Voor hen was dit probleem structureel voor de 36V accu’s van Flyer.
(Overigens niet voor de 26V accu’s)
Batteryfact uit Nijmegen gaf als analyse, nadat de accu was gedemonteerd, dat bij doormeten de elektronica defect was en dus niet het batterijenpakket. Flyer werkt niet constructief mee met als gevolg dat deze bedrijven de elektronica niet kunnen repareren.
Daarop is opnieuw contact opgenomen met de importeur. Zij stellen een coulance regeling voor waarbij op een adviesprijs van € 1099 een bedrag wordt gevraagd van €788. Overigens prijs voor dezelfde originele Flyeraccu (NKY434B2) bij de Fietsaccuwinkel voor €995.
In alle informatie van Flyer is de gebruikelijke 2 jaar garantie op de accu volledig toegeschreven naar een te verwachten capaciteit afname.
Mijn standpunt is dat, gelet op de goede toestand van het batterijenpakket in de accu er sprake is van een ernstig constructiegebrek waarop de normale garantieperiode van 5 jaar zou moeten gelden.
Accu defect of capaciteit teruggelopen?
26V accu van o.a. 20,8 Ah uur verkrijgbaar bij Elektorpapa in Duitsland voor ca. EUR 320.
: http://electropapa.com/de/vhbw-akku-fuer-panasonic-flyer-serie-schwarz-u-a-li-ion-26v-20-8ah

alternatief;
Cellen in accu laten vervangen bij bv MITON in Utrecht (www.miton.nl)
;
Deze fiets 8 maand geleden nieuw gekocht en nu al de accu defect , een bug in de software van de accu waardoor deze niet meer opgeladen kan worden.
Onze fietsenmaker heeft direct een nieuwe accu geleverd , garantie en dus keurig opgelost.
Zelf heb ik na 2,5 jaar de accu defect gahad van mijn vorige Flyer , ook een bug in de accusoftware , toen gelukkig via fietsverzekering kunnen oplossen.
Maar ik vraag mij nu toch wel af wat er mis is met de Panasonic accu,s van Flyer , het is een verschrikkelijke dure fiets , en dan deze problemen telkens weer dat moet toch niet kunnen?.
Mijn echtgenote rijdt met een Flyer T8, aangekocht in 2013. Tot einde 2015 geen problemen ( ong. 7000 km). Toen begon de miserie : kettingbreuk en geblokkeerde motor. Fiets in herstelling via de dealer in België naar Amazing Wheels in Nederland. 3 weken wachten en fiets terug met nieuwe motor (?). na 400km terug problemen, display uitgevallen en niets werkt meer. Terug naar Amazing Wheels, fiets 5 weken gemist. Ze waren hem even uit het oog verloren in Nederland. Na 300km terug hetzelfde probleem, geen display, geen ondersteuning. Dan maar terug naar Nederland, fiets binnen op 04.07, terug op 29.08 !!! Volgens de dealer nieuwe motor en display gemonteerd. Ondertussen wel mail gestuurd naar Amazing Wheels, geen reactie. Fiets terug in dienst genomen en wat blijkt, op het display hebben wij geen zicht meer op actieradius en batterij stand ( wat vroeger wel het geval was ). Dealer contacteert Amazing Wheels en daar geven ze toe dat er een oude motor en display gemonteerd werd van een vroegere versie. oplossing ? Geen. Dan maar een mail naar Flyer in Zwitserland op 27.09, herinnering op 12.10. zijn ondertussen meer dan 2 maand verder en nog geen antwoord. Van service gesproken.
Conclusie, Flyer fiets ok zolang er niets mee gebeurt, en het kan zoals je ziet. en dan begint de miserie en wordt niet opgelost, noch in Nederland, noch in Zwitserland. Dus denk 5 maal na voor je een Flyer aanschaft.
Onze keuze is gevallen in h kader van...kiezen op basis van goede componenten. * Naafversnelling ( altijd bredere ketting etc. ) welke steeds draait in olie... ..Alfine 11 of Rohloff 14 . * Absoluut de middenmotor van Panasonic *****..wel duurder..of Shimano middenmotor. * 90* stuurversnelling etc. * minimaal 15 AH accu..( 18 AH is 0,9 kg zwaarder) * velgremmen of schijfremmen..laatste mijn voorkeur. * Stabiliteit...Flyer top o.a. v frame en o.a. invloed van de langere wielbasis 10 cm heren en dames 7 cm Nu na 3900 km gefietst te hebben binnen 10 maanden....Blij met onze keuze van Fleyer T11...Heren en dames model..Een dijk van een fiets...zeggen wij herhaaldelijk # prettig gevoel.
Onlangs een Flyer T8.1 aangeschaft bij Dikkenberg Tweewielers in Herveld waar we een ruime keus hadden en netjes werden geholpen en de fiets gratis werd thuis bezorgd. Wij zijn er twee weken gelden mee naar de Ardennen geweest en daar heeft hij zich prima gehouden, kortom een superfiets, een actieradius van ruim 100 km en tegen de heuvel geen zuchtje pijn, door de motor en de accu in het midden is hij super wendbaar. een echte aanrader.
Nou ik heb de nieuwe Flyer type T8 gekocht en het is een ramp. Binnen een week was de display stuk en fiets moest naar de importeur. Na 2 weken nieuwe display en het verhaal dat het beter is de display te laten zitten en niet er af te halen. Vanaf die tijd is mijn batterij 2 keer zo snel leeg en de fiets hapert. motor gaat niet soepel. Een paar maanden later begint de motor te ratelen als ik trap. Weer terug naar de importeur en pas na een volle maand fiets terug. Met nieuwe gebreken! 1- De display staat verkeerd ingesteld. 2- de fiets gaat heel stroef en hapert nog meer, vooral met wegrijden dan val ik bijna om. 3- er zit nog steeds een tik in met trappen. Nu zal mijn E-bike waarschijnlijk weer terug moeten naar de importeur want de monteurs van Tromm Amsterdam zijn heel behulpzaan en zeer technisch met racefietsen, maar geen experts van de flyer fietsen of ze mogen geen reparaties aan de Flyer doen? Ik heb keer gebeld met Flyer zelf om te informeren, maar er werd mij gezegt dat ik contact met de winkel moet houden en niet met flyer. Wie voor mij goede advies heeft ben ik heel dankbaar. Ik fiets nu op een leenfiets Flyer.
Beste familie Van Laar-Trouw Inderdaad heeft Flyer geen dealers in Frankrijk (onbegrijpelijk..), dus de aanschaf van de Rolls-Royce onder de E-Bikes wordt dan een gok. Weliswaar is Flyer zeer betrouwbaar, maar ook die kan stuk of moet in onderhoud. Indien u toch regelmatig in Nederland bent ( of België) dan kunt de fiets meenemen ter reparatie. Wilt u de gok niet nemen, dan kunt u kiezen voor de Mercedes onder de E-Bikes, en dat is Kalkhoff, een degelijk Duits merk met ook dealers over heel Frankrijk, en de modellen zijn moderner en eleganter. Andere optie: KTM, een Oostenrijks merk, ook dealers in Frankrijk, en vanaf internet bekeken enkele identieke modellen als die van Flyer ( de accu's zijn uitwisselbaar, dus dezelfde betrouwbare en sterke Panasonic motor). Succes in uw zoektocht en keuze.
Na nieuwjaar besloten mijn man en ik om onze goede voornemens voor 2016 waar te maken. Onze oude gewone fietsen aan de kant omdat we onszelf na mijn knieoperatie niet meer konden opladen om te fietsen. We zouden ons beiden een eerste elektrische fiets aanschaffen en we zouden kiezen voor Flyer vanwege de uitgesproken kwaliteit. We gingen langs bij de fietshandel om er voor elk een T8.1 te kopen. Ik koos voor het damesmodel grijs. Mijn man koos voor het herenmodel grijs. Tevreden naar huis, maar na enkele dagen kwam de grote teleurstelling. De fietsenhandel belde ons op. Hij drong er stevig op aan omdat mijn man ook een damesmodel zou kopen. Niemand rijdt met een herenmodel zei hij en hij zou het zich toch maar beklagen. Dat wilden wij niet en toen kwam de aap uit de mouw. Mijn damesfiets was meteen uit voorraad leverbaar. De herenfiets van mijn man kon ongelooflijk maar waar, mogelijk pas najaar 2016 of misschien zelfs pas in 2017 geleverd worden. Dat vonden wij ongehoord en hebben meteen onze bestelling van beide fietsten geannuleerd. We zijn diep teleurgesteld. Onze fietsenhandelaar heeft ons daarna nog eens opnieuw opgebeld. Hij stelde voor dat we dan toch de damesfiets bij hem zouden aankopen. En gaf ons daarbij de stilzwijgende raad om voor de T8.1 herenfiets van mijn man naar Duitsland te rijden om deze daar aan te kopen. Daar zou de levering wel veel vlotter kunnen gebeuren. Daar heb je de grote problemen niet die wij met onze Nederlandse invoerder wel hebben fluisterde hij. Als er mensen zijn die ervaring hebben met het aankopen bij een Duitse fietsenhandel van een Flyer T8.1? Als dat meevalt, dan kopen we meteen onze beide fietsen in Duitsland. Graag wat info. Als mijn man geen Flyer herenfiets kan kopen dan hoeven wij immers mijn Flyer damesfiets ook niet. Wij kiezen dan nog liever voor een ander merk. Voor informatie en reacties mag het naar mij. Mijn adres is: [email protected] Dank je wel. Tessa Depoorter.
DIT IS DE ROLLS VAN DE E-BIKE FIETSEN. AKKOORD DE PRIJS IS DUUR MAAR DAAR STAAT TEGENOVER DAT DE KWALITEIT SUPERIEUR IS AAN AL DE ANDERE MERKEN . DE ROHLOFF IS EEN WARE DROOM OM TE SCHAKELEN .STANDAARD GELEVERD MET ACHTERAAN EEN TANDWIEL VAN 15. IK HEB OP AANRADEN VAN DE BELGISCHE INVOERDER VAN ROHLOFF RECENT DE 15 VERVANGEN DOOR EEN 16 TANDEN EN DIT GEEFT EEN TOTALE NIEUWE RIJ ERVARING.SCHAKELT NOG VLOTTER EN DE MOTOR IS NOG STILLER.(IK RAAD AAN DEZE DIE DE 15 HEBBEN HEM TE VERVANGEN DOOR EEN 16 TANDS WANT DIT IS ECHT DE INVESTERING WAARD.WAT FLYER ZELF BETREFT DE FIETS IS IETS ZWAARDER DAN DE ANDERE MERKEN MAAR IS VEEEL STABIELER VOOR HET RIJDEN EN LIGT ZEER GOED IN DE HAND.(IK HEB DE VROUWEN FRAME GENOMEN OMDAT DIT GEMAKKELIJKER IS VOOR OP EN AF TE STAPPEN. KORTOM PRACHTIGE E BIKE. HEB ERVARING MET TREK-KALKHOFF-CANNONDALE DEZE FIETSEN ZIJN GOED DOCH DUIDELIJK EEN KLASSE LAGER DAN DE FLYER 14.
Gisteren heb ik na veel nadenken mijn T14 besteld. Vooral de heel dure prijs deed me twijfelen of het er wel waard om was. Om al te lange levertijd te vermijden koos ik bewust om deze in de winterperiode te bestellen. Ik kreeg meteen te horen dat de wachttijd zowat een 8 weken bedraagt. Prima vind ik zo. Ik koos bewust om de T14, vanwege het Rohloff schakelsysteem. Zijn er gebruikers van de T14 die ervaring hebben? Positief of negatief...?
Wij hebben onze Flyers ingeruild Bij Rein Veenendaal. Hebben nu twee Flyer T11.waar nu alweer 3500.k.m. opstaat met 11 versnellingen Alfine naafversnelling bevalt uitstekend vorige Flyer had een derailleur. Dit systeem schakelt perfect. voor rijd Flyer uitstekend voorheen Koga geen succes bij ons zeer veel storingen. Deze Flyers aan gekocht bij Rein Veenendaal in Veenendaal een bedrijf waar kennis van zaken is zeer goed advies door verkoop worden voor en tegens van verschillende merken uitgelegd en de keus was aan ons ook proef rit word daarbij geen druk op verkoop wel goede uitleg die in de praktijk ook uitkomen dat is kennis van het product in huis hebben. Een eind rijden vanaf Wernhout maar dat is het zeker waard gezien service en kennis. Piet van Fessem.
Mijn echtgenoot heeft een probleem met de fiets in de stand ondersteuning high ,Als zij de 23 km is gepasseerd dan valt de ondersteuning van 5 blokjes naar 3 blokjes dus eigenlijk naar eco stand en dat wil je toch niet hij mag pas stoppen bij 25 km of 26. Komt dit meer voor? en wat kan je er aan doen?
Wij hebben 2 Flyers C8.1NG gekocht in mei 2014, inmiddels elk ruim 7000 km gereden op vlak en heuvelachtig terrein, tot 25% stijging en zeer tevreden. Destijds bewust gewacht op de NG fietsen met aandrijving op de trapas i.p.v. via het kleine onderhoudsgevoelige tandwiel. Onderhoud en kosten tot op heden 0,0 !! Onderhoud doe ik zelf; 1. ketting en tandwielen regelmatig schoon maken en smeren. 2. remmen bijstellen (nog steeds eerste blokken). 3. versnellingen bijstellen. 4. ketting op juiste spanning zetten. 5. banden op juiste druk houden e.d.. Accu's zijn wel wat in capaciteit gedaald maar met de standaard 15Ah accu kun je nog altijd tussen 100 en 175 km fietsen afhankelijk van de mate van ondersteuning.
Hoewel ik dacht nog lang niet aan een elektrische fiets toe te zijn, heb ik mij twee jaar geleden toch door mijn man laten verleiden tot een proefrit op een Flyer. Dat beviel zo goed dat wij meteen twee Flyers hebben aangeschaft. Het is de fijnste fiets waarop ik ooit heb gereden. Inmiddels heb ik er probleemloos 4400 kilometer op gereden. Dit jaar voor het eerst ook in het heuvelland van Zuid Limburg en de Dordogne. Ook bergop doet de fiets wat hij moet doen. De actieradius is wel wat minder dan in vlak terrein, maar nog altijd 110 kilometer, wat voor mij ruim voldoende is. Onkosten tot nu toe € 51 voor een onderhoudsbeurt en € 45,90 voor vervanging kettingblad, ketting en tandwieltjes. Wij kochten de fietsen bij Rijwielhandel J. van den Berg in Doorn en zijn zeer tevreden over de service die deze biedt.
Aan Bernadine,
Ik heb inmiddels al twee flyers gehad van de Eltener Fahrradprofi .....in een woord: professioneel. Goede service, correcte afhandeling en als er iets is, wordt het geregeld! Zo hoort het. Geen flauwekul en rare zaken met de importeur. Dat regelen zij zelf en nemen hun eigen verantwoordelijkheid. Jammer dat je zoveel gedoe hebt gehad. In Elten kun je bij de Fahrradprofi professioneel terecht. Goede keuze, ook voor jou!!!!
10.000 km afgelegd met de fiets!
De km teller begon opnieuw te tellen vanaf 1000 km.
Vreemd, normaal zou hij toch door moeten tellen naar 10.001 etc?
Wie kan mij adviseren?
Groeten, John
Ik ben heel blij met mijn 5 jaar oude Flyer. Wel hoge onkosten, dat hadden ze mij wel mogen vertellen bij de aanschaf van zo'n toch niet goedkope fiets. Inmiddels 10.000 km verder en drie kettingen met tandwielen en een schakel unit. Kosten totaal bijna 800 euro. Met de importeur in Nederland heb ik slechte ervaringen. Dus nu denk ik erover om een flyer te kopen in Duitsland bij Eltener Fahrradprofi in Emmerich-Elten.
Ik vraag mij af of er mensen zijn die ervaring hebben inzake het aanschaffen van een flyer bij dat bedrijf.
In december heb ik mijn fiets afgehaald bij mijn dealer in Geel (Belgiël). Na veel wikken en wegen is mijn beslissing gevallen op een Flyer. Akkoord, elk merk heeft blijkbaar punten die kunnen verbeterd worden, maar hier had ik toch het beste gevoel bij. Vooral de zeer goede reviews die ik over dit merk, en vooral deze dealer had gelezen, en de deskundige uitleg ter plaatse hebben me volledig overtuigd. Voorlopig rijd deze fiets geweldig ! Uiterst stabiel door de centrale plaatsing van motor EN batterij ! Ik heb er ook eentje met de 18 Ah batterij genomen, waardoor ik zeer grote tochten kan maken (snelheid van 18-19km/u op eco : +150 km). Dit is ook een van de reden waarom ik niet voor een Bosch systeem heb gekozen. Deze batterij is maximum 11 Ah, zit achteraan op de fiets, en de beloofde +180 km volgens sommige brochure's worden na enig rondvragen helemaal niet gehaald.
Ben in bezit van twee flyers t8
Worden 1April 2015 2jaar , met beide fietsen 43000 km op de teller
Fijne fiets nog geen cent onkosten gehad, ex tandwielen en kettingen en een stel banden
Ben nu van plan ze in te ruilen tegen twee nieuwen flyers model 2015
Gr karel
Flyer T8-lage instap 15 Ah 28 inch-2014.
Een prima e-bike deze Flyer fiets. We hebben deze fiets nu een half jaar en er 3000 km mee gereden.
De fiets is zeer stabiel en een prima actieradius. In de “eco” stand fiets je makkelijk 120KM ver.

De fiets heeft echter ook een paar nadelen die ons toch wel storen.
De middenmotor maakt vrij veel lawaai, wat vooral erg storend is als je in een rustige omgeving fietst. (Flyer spreekt zelf in zijn brochure van “een geruisloze 36V middenmotor” van Panasonic). We hadden gedacht dat we wel aan het geluid zouden wennen. Na een half jaar weten we beter. Jammer. We hopen dat Flyer in 2015 met een echte geruisloze middenmoter komt.
Ook geeft Flyer aan dat er prima gefietst kan worden zonder ondersteuning. Was het maar zo. Zonder ondersteuning ontstaat er zoveel weerstand. (waardoor is onbekend) dat je weer heel vlug terug gaat naar de “eco” stand met motorlawaai. Ook jammer.

Conclusie: Wie geen probleem heeft met motorgeluid en toch altijd met ondersteuning fietst heeft een heel fijne en betrouwbare e-bike aan de Flyer T8NG -lage instap 2014.
Twee Flyers T8 18ah 350w model 2014, dames- en herenfiets: slecht afgeleverd door Flyer. 5e display vervangen met condensprobleem. Wacht nu op update van Panasonic. Nieuwe balhoofdset gekregen (bleek verkeerd gemonteerd). Geheel nieuwe motor gekregen. Niet omdat deze defect was, maar men had de oploopfunctie uitgeschakeld. Softwarematig kon het niet worden ingeschakeld, dus dan maar motor vervangen. Damesfiets: in eerste instantie verkeerd geleverd model accu (opgelost). Versnelling herenfiets bleek niet goed te zijn afgesteld. Verschillen, qua onderdelen, tussen heren-en damesfiets. Naaf voor- en achterwiel verschillen.
Intussen nieuwe ketting gekregen: Bij de herenfiets bleek een extra ringetje bij de derailleur te ontbreken. Kettingloop was niet perfect in lijn ten opzichte van de div tandwielen.
We zijn nog in afwachting van een totaal vernieuwd model display, waarbij het condensprobleem niet meer optreedt. Huidig exemplaar vervangen heeft geen zin, zolang Flyer niet komt met een echte update. 'Gevecht' tussen Flyer en Panasonic?
Positief:
1. Fietsenspecialist Warmerdam, Warmond! Fijn personeel dat de klachten serieus neemt en zoveel mogelijk oplost. Niets op aan te merken. Heb medelijden met ze.
2. De fietsen op zich zijn geweldig! O.a. in Frankrijk, in bergen gefietst: super! Gelukkig hebben we wel kunnen doorfietsen, tijdens onze vakanties.
Op het moment van dit schrijven ben ik mijn fiets al enige tijd kwijt. Deze staat bij de importeur Flyer. Geen idee hoe lang dat gaat duren.
Resumerend: Mijn herenfiets blijkt helaas echt een maandagexemplaar. De montage is gewoon rommelig en onnauwkeurig uitgevoerd!
Het display-condens-probleem betreft een fundamentele ontwerpfout.

Vriendelijke groet,
Tom de V L
Ik heb al 2 jaar een flyer c8. Ik heb nu de 10.0000 km bereikt. Toen de teller op 9.999 stond sprong hij naar 1000 km. Ik heb ondertussen 225 km gefietst en de teller staat nu op 1025,5 km, is dat normaal? Het zou toch 10255 km moeten zijn. Volgens de leverancier is dat normaal voor flyer. Wie weet hier meer over? Voor de rest is flyer een fantastische fiets
Als aanvulling op review van 17 oktober.
Gisteren is het voorwiel in zijn geheel vervangen door een nieuw, uiteraard op garantie zoals het hoort. Nu hopen dat we geen verrassingen meer krijgen en ik volgend jaar mijn beoordeling van 4 naar 5 sterren kan verplaatsen. Dan kan ik ook de ervaringen met de eerder genoemde Kalkhoff's beschrijven en vergelijken met de kwaliteiten van Flyer. Ik ben erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken !
Hierbij aanvullingen op mijn review van 14 juli 2014.
Inmiddels 3000 km gereden, de voorwiellagers zijn bij de 2000 km beurt op garantie vervangen (deze beurt koste 39 Euro voor 2 fietsen). Overigens was de dynamo, die in de vooras zit, de boosdoener van het gekraak maar deze was niet op voorraad! Is nu net binnen (na 4 weken!)en moet nog op garantie geplaatst worden. Gelukkig konden we er gewoon mee fietsen maar anders baal je toch wel vreselijk. Het rammelgeluid in de voorvork kan of wil de dealer niet erkennen en is dus gebleven. De vering van voorvork en zadelpen vind ik maar matig, op minder mooie paden trilt het allemaal behoorlijk, tot in je lichaam. Dit komt naar mijn mening mede door de geadviseerde hoge bandenspanning (waardoor de rijweerstand minder en accuprestatie groter). Naast deze vervelende zaken toch overall positief (als het bij genoemde zaken blijft). De ondersteuning, remmen, verlichting, prettige verstelmogelijkheden van het stuur bevallen prima. Overigens zou ik het stuur wat verder naar mij toe willen verstellen maar staat nu in zijn uiterste stand bij beide fietsen. Voor de plaatsing van de fietsen op een fietsendrager is het zeer prettig dat het stuur simpel 90 graden kan worden gedraaid en verlaagd. We hebben regelmatig gefietst in de heuvels van de Eifel en de Vogezen, zelfs tot 25% stijging en dat gaat uitstekend met de goedwerkende ondersteuning.
Wat betreft de maat van de fiets zou ik adviseren om een maatje groter te nemen dan de tabel van Fyer aangeeft. Mijn vrouw is 1.60 en wordt een S (45) aanbevolen, we hebben een M (50) voor haar gekocht en dat bevalt prima. Ik ben 1.75 en heb ook een M, als ik nog moest kiezen zou ik een L (55) nemen. Wat betreft levertijden hoor ik van van een familielid (die 2 Kalkhoff Agattu XXL fietsen heeft besteld) dat deze pas over respectievelijk 3 en 7 maanden worden geleverd!! Volgend jaar kunnen we dan de prestaties van Kalkhoff en Flyer mooi met elkaar vergelijken.
Ik heb ondertussen reeds meer dan 2 jaar geleden mijn fiets aangekocht bij Powergrid in Geel. De zaken die ik hier op het forum lees komen in beperkte mate overeen met mijn ervaringen. Deze zijn echter allemaal foutenloos opgelost door mijn dealer. Zo gebruiken ze nu preventief bij elke onderhoudsbeurt rollerbrake vet om de goede werking te garanderen. Nooit meer gerammel...
Ook heb ik problemen gehad met mijn oplader. Naar de dealer, en onmiddellijk zonder morren een nieuw exemplaar meegekregen. Verder is er natuurlijk slijtage aan de ketting, en de tandwielen. Als je niet beseft dat materialen verslijten bij gebruik, of slecht onderhoud, moet je niet gaan klagen dat je een slechte fiets hebt...
Ik ben vorige week nog bij mijn dealer langsgeweest om een 2e fiets aan te kopen voor mijn vrouw. Na hun alweer zeer deskundige uitleg, en ruim aanbod (ze hebben enkel elektrische fietsen) heb ik een T8.1 angekocht. Een echt juweeltje,en ik kan deze eind deze maand al gaan afhalen. Joepie !
na een levertijd van 3 maanden kreeg ik de Flyer T8.1.
Een mooie, sportieve fiets, stijf frame, goede remmen en goed schakelmateriaal.
Na 6 weken kreeg ik echter problemen met de accu( 18ah) en de lader. Dit soort zaken kan ook het beste merk overkomen.
De accu werd opgestuurd naar de importeur (amazing wheels).
Ik kreeg twee weken later niet de indruk dat deze bezig was om mijn klacht serieus te bekijken; mijn eigen dealer, Rolfes in Musselkanaal, heeft toen mijn probleem wel serieus aangepakt; ik kreeg van hem een nieuwe accu en lader. Zonder gezeur. Een klasse dealer!
Sinds september in het bezit van een flyer T8,voorheen een Koga E-bike heren fiets .
Heb een operatie achter de rug en ben overgestapt naar dames model ,aangezien mijn vrouw ook een Flyer fiets heeft van ongeveer drie jaar oud maar ik het geluid van de moter irritant vond,toen een Koga
gekocht.Maar zo als ik al zij moest ik over naar dames model ,aangezien in de folder vermeld dat de motor beduidend minder geluid produceert ben ik over gestapt naar de T8 maarde motor maak zeker niet mindergeluid maar constant een janktoon en de rollerbrakes maken een rammeld geluid
Dealer zegt dit is normaal ?
Dus al bij al fiets van 3000 EUR iets meer verwacht zie vorige schrijver helemaal mee eens .
Sinds 1 augustus in bezit van een flyer T8 next generation. Mooie fiets, goede wegligging, actieradius ruim voldoende en wordt ook zeer exact weergegeven. Krachtige ondersteuning, dit is tevens het belangrijkste min punt.De ondersteuning is verre van geruisloos zoals in de folder wordt vermeld.De motor produceert een constante janktoon.Verder laten de rollerbrakes nogal wat rammel geluiden horen.
Volgens de dealer Kroone Lieftink, is aan beide klachten niets te doen. Heb 10000 km ervaring met een giant. 1000 euro goedkoper en veel stiller
Eind februari 2 Flyers C8.1 NG besteld, zouden met 4 weken geleverd worden, het werden er ca. 12 !! Eerste 1500 km zitten er op. Aandrijving en ondersteunig werkt naar tevredenheid, is niet geruisloos zoals de folder zegt maar voor ons niet storend. Met een acculading ca. 200 km op ECO met 18 km/h en weinig wind. In de heuvels van de Eifel op STANDAARD ruim 100 km. Enkele bemerkingen;
1. Lekke binnenband (op de binnendiameter ventielzijde) na 175 km, niets te vinden wat het veroorzaakt had, dus fabricage of montage fout. Reeds nieuwe binnenband gekregen van de dealer.
2. Bij een fiets een "rammel" in de voorvork.
3. Bij de andere fiets een krakend voorwiellager.
Ik ga er van uit dat deze zaken op garantie verhopen worden bij de volgende onderhoudsbeurt maar wij vinden het natuurlijk niet prettig en geeft je al wat twijfels over de kwaliteit. Wordt vervolgd.
Wij kochten in juli 2013 2 T8 de luxe. Deze moeten mee achter op de camper. Volgens de gegevens in de folder is het gewicht zonder accu onder de 25kg. per fiets. Dus geen probleem. Wel dus. De fietst blijkt dik 27 kg. te wegen. Hierdoor heb ik een ander type fietsendrager moeten laten monteren aan het chassis. Dat was een dure grap. De importeur hierop geattendeerd. Dan blijkt hoe slecht de after sale is. Hij erkent wel dat er een fout zit in de opgave van het gewicht, maar ik had zelf eerst maar moeten wegen. Dat is nog eens zakelijke benadering! Ik heb er een hele mailcorrespondentie van voor wie interesse heeft. Er werd in elk geval in het geheel niet bewogen. Zelfs regelmatig om antwoord moeten vragen. De fiets zelf bevalt en had ik ook uitgekozen na een gedegen studie hierover. Niet zomaar. Maar dat ik de gegevens op waarheid dien te controleren is wel heel apart.
Heb al 3 jaar T8 26V en dit is een SUPER fiets.
Ga die overlaten aan mijn vrouw en wil een nieuwe T8 next generation. Heb deze al getest en tot mijn spijt moet ik zeggen dat die nieuwe Panasonic moter een zeer storend geluid laat horen. Mijn oude T8 26V darentegen is bijna geruisloos en is een luxe om daar mee te rijden.
Ben van plan om nog even te wachten met de aankoop.
Graag jullie mening hierover.
Mijn oude fiets 5* en de next generation 3*(zeer storend geluid)
Gr.WJA
Mijn ervaring met mijn fiets is niet zo possitief.Na een paar maanden hebben ze al een nieuw tandwiel moeten steken.Toen daarna een nieuwe motor moeten plaatsen,maar mijn vraag is hoe ik dat kan zien dat er een nieuwe motor geplaatst is.Staat dan mijn km teller dan niet op nul?
hallo,we hebben beide een Flyer aangeschaft,nu reeds bijna een jaar geleden,totaal een 2000 km gereden zonder noemenswaardige problemen,enkel tijdens het afdalen in Limburg,was er aan de achterste rollerbrakes een knarsend geluid, dit is opgelost door een klein beetje speciaal daarvoor dienend vet,in de rem te laten doen door de fietshandelaar , en het was opgelost, de fietstochten worden zo gepland, dat wanneer we rugwind hebben, we op geen ondersteuning rijden, zo doe je meer km,(zeker 120 km op eco stand ) en is het een goede oefening,voor de beenspieren .
de linker voorrem zit links aan het voorwiel en werkt progressief.
Bij het nemen van een linkse bocht is het gevaarlijk als je durft te remmen.
De linkerrem in het voorwiel gaat niet accoord voor je het weet lig je tegn de grond.
Wie heeft deze ervaring ook? 076-5222553
Mijn vrouw en ik hebben al vanaf half januari elk een fiets besteld.Volgens folder leveren 8tot12 weken.Mijn fiets is geleverd half mei en die van mijn vrouw tot nu nog altijd niks van gehoord. STRAF HE......
Wel heb ik er tot nu een goede ervaring mee om er mee te toeren.
Negatief punt is wel dat hij niet zonder geruis rijd.
In de eerste plaats ben ik ook benieuwd naar de afwikkeling van de schade van Jan Arie en hoe de service is van ENRA en Flyer. Dus ik zou het zeer op prijs stellen als deze berichtgeving wordt vervolgd.
Mijn vrouw en ik hebben sinds 17 mei elk een Flyer C8.1 (na ca.12 weken levertijd!). Onze eerste ervaringen zijn zeer positief, zei het dat het nog erg vroeg is voor een goed beeld. Echter na 175 km had ik een lekke voorband (en daar reken je niet op met anti lek banden), bij demontage bleek er een lek op de binnencirkel van de binnenband te zitten. Aan de velg (en buitenband) was niets te zien. Dus naar mijn mening moet het een fout in de binnenband geweest zijn. Ik heb mijn verhaal met foto's gedaan bij Schwalbe (merk van de band) in de hoop op excuses voor het ongemak en een vervangende binnenband. Ik moest mijn binnenband maar demonteren en opsturen, dan zou men wel beoordelen of het garantie was. Niet erg klantvriendelijk vond ik, ik ga dat dan ook niet doen. Dus service valt soms wel tegen als het er op aan komt (zelfs voor een paar euro van een binnenband). Mijn verdere ervaringen met de Flyer C8.1 zal ik over een paar duizend kilometer hier weergeven, ik hoop dat dit net zo positief zal zijn als de eerste indruk (los van de lekke band). In reactie op de opmerking van Lucvrp kan ik zeggen dat je de motor inderdaad wel hoort maar is voor ons niet storend. Als je dit objectief zou willen beoordelen zou je met een Decibelmeter moeten meten maar dan zou ook Flyer een waarde moeten noemen. Geruisloos wordt inderdaad genoemd in de folder en is dan ook niet juist van Flyer ! Geruisloos kan volgens mij ook nooit en is geluidsarm een betere betiteling, maar nog beter is DB waarden te noemen.
Flyer C8 45 New generation 2014

Motor gezoem van zogezegde geruisloze midden motor

Deze fiets heeft niet een geruisloze motor in tegenspraak met de brochure en reclame.
Na 6 jaar (samen 30.000 km) met 2 prachtige fietsen Sparta ion (extra lage instap) in volle tevredenheid (echt geruisloos) wilde mijn vrouw een sterkere en meer comfortabele fiets (wel samen 3 nieuwe batterijen , vervangen onder garantie). De Flyer C8 45 (kleine fiets) is zover sinds de aankoop deze week echt fijn, sterk en comfortable.
MAAR ! niet geruisloos. De motor geeft een vervelend zoemgeluid dat tot op 5 en zelfs 10 meter hoorbaar is. Dat is echt vervelend voor zowel de berijder als mezelf de compagnon. Gedaan met het genot te fietsen in een stille landelijke omgeving. Telkens hoor je de motor bij aantrappen aanslaan en weer uitvallen, altijd maar opnieuw, tijdens een gewone fietstocht. VERVELEND !
Dit is in feite een bedrog van de firma, fabrikant, invoerder en verkoper. De "geruisloze middenmotor" is NIET geruisloos !
Verder kan ik totnutoe de andere verhalen van de ervaringen bevestigen na een tocht van 20 km. Verder is mijn vrouw tevreden omdat de motor sterk is (zou 62 Nm zijn) en is de fietshouding comfortable.
Maar bedrog blijft bedrog.
Goede fiets, goede remmen

Min.punten:
Actieradius 1e jaar: 70-75 km, en dat wordt elk jaar 10% minder.
Dus na 6 jaar 25 km.. en dan is de accu leeg.

Korte levensduur accu, kosten nw. accu ca € 700 tot € 1000
maal 2 fietsen...=....€ 1400 tot € 2000
en dat elke 5-6 jr. ! Want langer gaan ze niet mee; én dat wordt je niet verteld bij de aanschaf....

Een prijs voor een kleine 2e hands auto...
Mijn Flyer e-bike voldoet heel goed; de prijs is vrij hoog maar daar is de technische uitvoering dan ook naar.
Iets minder: De hydraulische (voor)remmen kunnen problemen opleveren wanneer plotseling geremd moet worden. Ik ging bij dit plotseling remmen helemaal onderuit en schoof lang uit over de straat. Gelukkig niets gebroken! Mogelijke oplossing: De Flyer-dealer besteedt
enige tijd aan een rijles zodat de klant goed voorbereid de weg op gaat met de nieuwe fiets.
Prachtfiets! Heb alleen problemen met vervoer. Hij past zo slecht op een Spnder Falcon. Of doen wij iets verkeerd. Willen mensen met rating mij mailen s.v.p.
Accu op eco tot 150 km

Grote ergernis: bij het kracht zetten op de pedalen ontstaat er een vervelende, weerkerende tik. Dit zowel met als zonder ondersteuning.
Wanneer je ronddraait zonder kracht, geen getik.

Benoem kort de voordelen van de fiets:
-accu
-Licht lopen zelfs zonder ondersteuning
-Magura remmen zijn super


Benoem kort de nadelen van de fiets:
-gewicht
NU REEDS 3JAAR DE FLYER T8HS.STEVIGE STABIELE FIETS,ACCU EN MOTOR MIDDENIN GEPLAATST.MET GEMIDDELDE ONDERSTEUNING 70KM TE OVERBRUGGEN.
ONGEVEER 4000 KM PER JAAR GEFIETST ZONDER ENIG PROBLEEM TOT NU TOE. BIJ 12000 KM KETTING EN MOTORTANDWIELTJE VERVANGEN.WEL REGELMATIG ALLES GOED SCHOONGEHOUDEN. 3X8DUALDRIVE VERSNELLINGEN.ZEER DIREKTE SCHAKELING LAAG/HOOG- MIDDEN EN ANDERSOM.OOK HIERDOOR SNELHEDEN TE BEHALEN VAN 42KM PER UUR WAT NIET VOOR IEDEREEN AAN TE RADEN IS.MAAR OOK DAN NOG HEEL STABIELE WEGLIGGING. BEVALT OOK PRIMA NADELEN:1)KLEIN SPATLAPJE VOOR. DAARDOOR WORDT MOTOR EN KETTING(OPEN KETTINGKASTJE)MET TANDWIELEN EN DERAILLEUR ERG VUIL. ZELF EEN LANGE SPATLAP EN HALF DICHTE KETTINGKAST GEMAAKT EN GEMONTEERD.DIT OOK DOORGEGEVEN BIJ FLYER.NIKS MEER VAN GEHOORD.BEETJE ZWAKJES VAN FLYER WANT VOOR EEN PRIJS BOVEN DE €3200, IS TOCH WEL EEN REACTIE TE VERWACHTEN.2)ACTIERADIUS BIJ KOUD WEER MAAR 40KM. DUS ALTIJD ACCU MEE NAAR BINNEN EN OPLADEN.

De voordelen van de fiets:

- ZEER STABIEL
- SNELLE EN GOEDE SCHAKELING (3X8DUALDRIVE)
- PRIMA REMMEN (MAGURA HYDRAULIEK)
- GOEDE LEDVERLICHTING
- GELIJKMATIGE ONDERSTEUNING
- GEEN DISPLAY AF TE NEMEN, OP SLOT EN KLAAR!!

De nadelen van de fiets:

- KLEIN SPATLAPJE DUS MIDDENMOTOR EN KETTING MET TANDWIELEN WORDEN ERG VUIL, DUS ONDERHOUDSGEVOELIG
Mijn vrouw en ik genieten nu ruim 8 maanden van deze fiets. We hebben inmiddels 4.500 km afgelegd. Het is elke keer weer een feestje. De service die we van de leverancier hebben gekregen was enorm. Service was regelmatig nodig voor het afstellen van de versnelling en het beter monteren van de accu (en storende rammel). Zonder problemen werd dat elke keer zeer vriendelijk verholpen. Gemiddeld kunnen wij ruim 110 km. met een volle accu uit de voeten. Die afstand is ruim voldoende voor onze pleziertochten. Kortom, het is een dure fiets, maar je koopt kwaliteit en tevredenheid. Wat wil je nog meer? Beter fietsweer……, dus elke dag maar een zonnendansje uitvoeren!

De voordelen van de fiets:
- Kwaliteit.
- Uitvoering.
- Zorgeloos comfort.

De nadelen van de fiets:
- Afstellen derailleur vraagt veel aandacht.
- Bij voortduring rammelen accu.
- Piepende schijfremmen.