MERKEN
MERKEN

Giant

21 reviews

Giant elektrische fietsen - Reviews & ervaringen

Giant is 40 jaar geleden opgericht met als doel om betere fietsen te bouwen. Destijds stelden wij ons een wereld voor waarin fietsen plezierig zou zijn voor iedereen, over de hele wereld. Vandaag de dag is Giant namelijk de grootste fietsfabrikant ter wereld, met verkooppunten in alle grote markten. Op deze Giant pagina vindt u de elektrische fiets collectie van Giant. Bent u benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Giant gebruiker? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Giant elektrische fietsen

Ook op het gebied van elektrische fietsen heeft Giant een leidende rol verworven. In 2001 introduceerden wij al onze eerste elektrische fiets de “Giant Lafree”. Sindsdien volgden er vele ontwikkelingen van onze elektrische modellen. Ook dit jaar bieden wij weer een brede collectie elektrische fietsen aan, waardoor wij altijd een model bieden dat past bij uw behoefte. Zo is er de keuze uit een midden- of voorwielmotor . Wilt u vrijblijvend een proefrit maken? Dat kan! Kijk even op onze website waar uw dichtstbijzijnde dealer zich bevindt.

E-bikeverzekering

Schade aan uw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker uw e-bike! Zo komt u niet met lege handen te staan en kunt u altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Wij hebben de fietsen sinds begin 2015. Vrij van gedoe zijn ze niet maar we hebben wel een goeie, zeer behulpzame dealer. Geen commentaar op de accu's hoewel ze wel wat minder beginnen te worden. Het gedoe betreft terugkerende kleinigheden zoals de volstrekt waardeloze chainglider die al meermalen vervangen is, een loszittende middenmotor en een niet meer werkende display. Bij mijn fiets zijn voorvork en achterwiel vernieuwd. Het achterwiel omdat het schakelmechaniek het vermogen van de motor niet aan kon. Bij de fiets van mijn vrouw, pakweg 15.000km op de teller, is het frame vervangen omdat erheen of meer lasnaden gescheurd waren. Het nadeel van die actie is montage van rollerbrakes ipv diskbrakes. Het verschil is de behoorlijk slechtere werking. Omdat we tegenwoordig vaker in Duitsland onderweg zijn en daarmee iets vaker op onverharde wegen rijden, kijken we toch naar een wat robuustere fiets. Ik betwijfel of dat dan weer Giant zou zijn. De 4 sterren hebben vooral te maken met de inzet van Oppelaar in Lisse.
Ben gematigd positief. Motor is perfect qua ondersteunung op 28km woon-/werkverkeer. Ben 3mnd in bezit en nu speling op stuurpen, nieuwe heeft 5 (!!!!!) weken levertijd. Ik rij voornamelijk op de buitenste bladen zodoende staat de ketting vrij schuin, zal dus sneller slijten. Ben nog ah kijken of er een groter voorblad op kan. Verlichting perfect, zithouding goed. Niet teveel een zwabberfiets door de stang in het midden. Ben zelf nm 1.94mtr. Scherm goed afleesbaar, ook in het donker. Ook met lege accu goed te fietsen doordat derailleur systeem lichter fiets dan een naaf. Verder moet het gebruik op langere termijn uitwijzen hoe deze zich houdt.
geweldige fiets 2x ( een dames 1 heren) nu 2 jaar in ons bezit nog geen enkel probleem gehad. Al veel fietstochten gemaakt en de accu levert wat beloofd wordt. Ik heb het idee dat er veel gezeurd wordt dit forum , jammer !
Zou meteen weer dezelfde aanschaffen.
Goedeavond

Wij kochten onze Giant twist voor het eerst in 2007 echt een geweldige fiets,toen weer alle twee in 2013 een nieuwe gekocht een Giant twist go ook met dubbele acu na een half jaar begon de ellende.
Teveel om allemaal op te noemen,wij werden er verdrietig van.
Wij hebben deze vakantie bijna niet kunnen fietsen en durfde niet terug te gaan naar onze dealer.
Toch maar gedaan ze zijn eindelijk voor de tweede keer terug gegaan naar de fabriek heeft een week geduurd, na een dag fietsen weer de zelfde ellende het weg vallen van de ondersteuning en helemaal geen verlichting meer.
Maar ik moet toe geven dat Giant met een hele goede oplossing is gekomen Twee nieuwe fietsen tegen een geringe bijdragen.
En nu maar duimen dat wij het goede gevoel weer terug krijgen van onze eerste Giant E bike

Bedankt Giant mijn vrouw heeft deze fiets echt nodig ivm haar reuma
Weet iemand hoeveel km ik kan rijden met een volle accu in de eco stand ?
Op dit moment lukt het niet meer dan 60 km
Ik heb de Giant prime E+2 damesmodel sinds nov. 2015, op zich een fijne fiets maar als ik het stuur lichtjes vast houdt begint het stuur, voorvork en voorwiel hevig te schudden. Even het stuur los laten is echt gevaarlijk. Zo erg dat de fiets niet meer onder controle te houden is. Volgens Giant hoort dit bij deze fiets , het komt doordat een damesmodel is en lage instap, en de accu achterop. Ik wil eigenlijk weten of er meer mensen zijn die dit ook hebben. De fiets gaat terug naar Giant waar het bekeken wordt, maar nu ben ik bang dat ik de fiets voor niks terug stuur, gezien de reactie van Giant. Ik heb nog garantie. Alle reacties zijn welkom.
Hallo, ik heb 3 jaar geleden een (voor mij) dure ebike van Giant aan geschaft en tot nu toe niets anders dan problemen gehad. Vaak kleine dingetjes en een paar gebroken spaken. Maar het ergste is de versnelling. Het werkt automatisch, áls het werkt. Er is al van alles aan gedaan door de fietsenmaker, maar er is steeds weer wat nieuws. Overigens geloof ik dat de versnelling van Davinci is. Ik heb nu vakantie en wilde lekker gaan fietsen, maar helaas. Gaat dus niet door want sinds gisteren is de versnelling wéér kapot! Wie heeft deze problemen ook of wie heeft een advies voor mij? Ik wil de fiets ook wel inruilen want ik ben er helemaal klaar mee.

Groet,
Hans
De fiets heb ik nu 1 jaar en heb er ruim 2000 km op gefietst. Voornamelijk woon-werk, 50 km per dag. Tot nu toe zeer tevreden over de fiets. Ondersteuning is prettig. De sportstand gebruik ik alleen bij stevige tegenwind, anders word ik gelanceerd. In de praktijk kan ik op de "normaalstand" ruim 80 kilometer op 1 accu rijden. Een (klein) nadeel is het geluid van de motor. Het suizen is duidelijk hoorbaar, maar met een beetje wind tegen overheerst het geluid van de wind in de oren. Daarnaast is de bedrading van het achterlicht kwetsbaar. De voordelen van de fiets wegen echter ruimschoots op tegen deze nadelen.
Vorig jaar twee fietsen Giant Prime E type gekocht in Frankrijk. Reeds meer ergernis dan plezier. Jammer dat we voor Giant kozen. Reeds 5 x terug naar verdeler voor herstelling ( telkens 60 km met de wagen ) die nog zegt dat het onze fout is. Het achterspatbord is zo instabiel dat het achterlicht telkens defect is en de draden uitgetrokken worden en de lassen breken . Als we durven zeggen dat de onstabiliteit van het spatbord de reden is worden we uitgelachen. Tot bij de vijfde herstelling er eindelijk een extra bevestiging tussen spatbord en bagagedrager geplaatst werd, maar we kregen onze fiets niet terug voor we de rekening betaalden? Verder 2 x spaak achterwiel gebroken ( tweede maal wiel vervangen ), gevallen door gebroken zadelpanen enz... Echt géén aanrader.
Mooie fiets, netjes afgewerkt. Komt alleen erg tekort in vermogen, ik haal een gemiddelde snelheid van maximaal 21-22 km/h op de sportieve stand en met regelmatig gebruik van de BOOST-knop. De knop is trouwens niet handig, ik heb liever continu wat meer vermogen beschikbaar zodat ik de 25 km/h haal. Andere E-bikes halen mij in... Wellicht dat software-update nodig is, maar op dit moment raad ik de fiets niet aan.
Sinds enige maanden in bezit van deze fietsen. Twee maal damesmodel. Wat erg tegenvalt is de ondersteuning in de lagere standen. Alleen Sportief is prettig. De andere standen vragen te veel inspanning. De afstand per volle accu is nog geen 70 km. Dat ondanks de zwaardere batterij 500. Onze oude elektrische Giant bevielen veel beter! Hadden een prettiger ondersteuning.
Evenals Volkswagen heeft Giant geen reeële opbrengsten in de promotie vermeld. Jammer want we zitten wellicht jaren met een slecht presterende fietsen. Pakt Giant deze klachten op of laten zij hun klanten in de kou staan?
SInds 4 weken in het bezit van een mooie Giant Prime e+1 Power heren model 2015.

Eerste week geen probleem.
Tweede week, rare toestanden op het display. Uitgezet en weer aan en probleem leek opgelost. In de 4e week echter totaal niets meer op display. Lijkt wel of deze geen voeding krijgt. Een van de kebeltjes naar het display zit ook wel heel erg los. Geen probleem moet toch naar de fietsenwinkel omdat de sleutel zo uit het slot kan als de fiets NIET op slot staat.

Ook probleem met het zadel wat na een ritje van 400 meter halfverharding gewoon los was getrild en waardoor ik op de bovenbuis zat van het ene op het andere moment. Niet fijn.

Morgen met de fiets terug. Wordt vervolgd !
Wij zijn ook in het bezit van 2 Giant Prime E+1 power (dames/2015) fietsen.
We zijn overstag gegaan n.a.v. de goede recensies van het model 2014. Helaas is dat niet hetzelfde als het model 2015.

Bij het ophalen van de fietsen was bij 1 fiets het lak niet goed. Gelijk de volgende dag nog om kunnen wisselen voor een andere fiets.
Motor viel spontaan uit. Lag aan de accu nieuwe accu.
Bij beide fietsen totaal 4 spaken gebroken ook 2 nieuwe achterwielen gekregen
Bij het fietsen spontaan de bout van de zadel aan de zadelpen afgebroken. Sta je op een dijk. Verzekering ingeschakeld fietsen zijn opgehaald en gebracht naar de dicht bijzijnde fietshandelaar om te laten repareren. Antwoord slecht materiaal.
Piepende voor en achter remmen zijn vervangen bij 1 fiets.

De actieradius bij een 500 watt accu op de power stand is max... 65 km bij een gewicht van 63 kilo en normale weersomstandigheden. Dit komt ook niet overeen wat in de brochure wordt vermeldt.
We zijn overgestapt van Sparta black edition line met een vaste accu in het frame omdat de actieradius voor ons niet voldoende was. Met deze fietsen nooit problemen gehad. Stevig frame en goed afgewerkt.

De giant heeft toch een instabiel frame vergeleken met de Sparta.
De fietsen worden opnieuw opgehaald omdat de versnelling telkens doortrappen dit komt door de nieuwe achterwielen moeten nu andere stuurmechanisme op worden gemonteerd. Valt ook bij mij onder de garantie.

Ondanks alles is het een mooie fiets om te zien slank en rank. De yamaha motor is ook stil en mooi verwerkt onder de trapas. Voor het design zou ik hem graag willen houden maar de kwaliteit is belabberd.
Deze Giant is met middenmotor van Yamaha. Een mooie fiets en ook een voor mijn vrouw gekocht. Probleem van mijn fiets is dat deze een zeer hoog sjirpend geluid maakt waar mijn oor niet tegen kan (1 kant helemaal doof) Die van mijn vrouw produceert
aanmerkelijk minder geluid. Hij is al naar de fabriek terug geweest maar die vinden na twee testritjes (Stephan en Dave) dat de motor normale waardes en normale motorgeluiden heeft.
Als we gaan fietsen b.v. door het bos dan gaan de vogels spontaan fluiten als ik eraan kom met mijn sjirpende fiets. Ik heb deze van mei dit jaar en moet hem nu al van de hand gaan doen omdat het geluid niet te verdragen is.
Hallo ik ben Gijs, 10-07-2015.

Ik heb een prime E+ 1 power, van oktober 2014.
Als eerste wil ik de servies van Giant briljant noemen.
Ik heb het verhaal van Jos Apr 13 gelezen en er komen veel dingen over een, met mijn fiets.
Volgens Giant kon ik 150 km fietsen, mijn fietsenmaker zei tussen de 80 en 100 km dat was voor mij genoeg.
Helaas nog geen 28 km, lag aan het koude weer, zachte band, te zwaar en nog wat van die uitvluchten, volgens Giant lag het aan het display.
- Servies: een nieuw display.
Maar het werd niet beter.
- Servies: een nieuwe accu.
Maar het werd er niet beter op, 35 km.
Toen kreeg ik een rammel in me voorwiel, het was de rem.
- Series: een nieuw voorwiel geweldige servies.
Kreeg speling in mijn voorvork, Fabrieksfout.
- Servies: een nieuwe voorvork, wat een servies.
Wonderbaarlijk ik kon mijn sleutel uit mijn slot halen als hij niet op slot stond.
- Servies: een nieuw slot.
* Ik ben nog steeds onder de indruk van de servies.

Ik ben van de oude stempel en poetst mijn fiets nog wel eens, kom ik tot de conclusie dat ik gewoon 4 spaken mis in mijn achterwiel.
- Servies: U begrijpt het al een nieuw achterwiel, met een zwarte achternaaf (was zilver kleurig) jjee weer servies.
Fiets ik terug van mijn werk, een knal val tegen mijn collega aan is mijn zadelpen afgebroken.
- Servies: een nieuwe zadelpen, ik verbaas me nog steeds, servies.
Ook ben ik 4 keer terug geweest voor het repareren van mijn achter licht (het snoertje was te kort).
Fiets ik laatst, trap ik in het luchtledige, als of de ketting er af is pppfff, toen was toch echt de maat vol.
En voor de fietsenmaker ook, deze heeft Giant gebeld (waar ik bij was) en ik was echt verbaast!!!!!!!!

Het antwoord van Giant was.... AL WAT KAPOT GAAT VALT ONDER SERVIES" dus nee geen andere Fiets.
Enkel het frame de ketting, kettingkast en trappers nog.

De servies van Gaint is echt om sprakeloos van te worden.

Ik hoop dat er niet teveel van deze fietsen rond rijden.

Groet Gijs van Dijk.
sinds begin dit jaar beschik ik over de giant prime E+1 power. Deze fiets heb ik aanschaft vanwege de grootte actieradius die de leverancier in zijn productblad aangeeft. Bij een energiepak 500 Wh, waar mijn fiets over beschikt, zou bij de ecostand een bereik zijn van 180 km mogelijk moeten zijn, bij stand normaal een actieradius van 140 km en bij sportstand 110 km. Echter de praktijk is anders. In het begin had de fiets slechts een bereik van 40 km. Vanwege nog een aantal mankementen aan de fiets, scheef ingebouwde motor, los voorwiel is de fiets terug gegaan naar Giant. De motor is opnieuw ingebouwd en inderdaad de accu was niet goed. Dus accu vervangen.
De actieradius is nog steeds niet beter. Nu heb ik met de accu een bereik van 60 km.
Hetgeen nog steeds niet aan mijn verwachtingspatroon voldoet. Tot overmaat van ramp begon vorige week te trapas heftig te kraken en later op de die dag sprong spontaan de ketting van de fiets en was meteen de hele chainglider ook kapot. De dealer heeft na een telefoontje van mij de fiets meteen opgehaald en aangegeven contact op te nemen met Giant. Graag wil ik deze ervaring delen met gebruikers.
Sinds paar dagen eigenaar van jong gebruikte elektrische sportfiets (zeer sportief, niet zo'n rechtop fiets): Giant Aspiro Hybrid.
Weliswaar wat zwaar maar al met kleine accuondersteuning krijg je al een push en draait het vanzelf. Zelfs zonder accu ondersteuning prima te fietsen. Als de massa (gewicht van ca 2--25kg) eenmaal op gang is, rolt en fietst het prima.
Maar met accu ondersteuning fietsen is een verademing. Niks geen tegenwind en zwaar. Het gaat heel licht. Op rechte stukken dus hoge snelheden (30-35km).
Actieradius is zelfs in sportstand ruim voldoende voor 2 x 15km zonder accu laden tussendoor. Heb zelfs al overwogen om na 2 x 15km 's avonds niet te laden want er brandde maar 1 rood verbruikslampje (van de5). Dus langere ritten kunnen zeker of nacht overslaan en volgende dag op zelfde lading rijden.
Ben blij verrast met deze heel sportieve elektrische Giant.
Heb nu voor derde keer accu leeg gereden en ben benieuwd , 5 lichtjes die staat accu laten zien , rij steeds op normaal en na ongeveer 33 minuten gaat telkens lichtje uit , weet wel niet hoeveel km ik rij want dat staat er niet op maar schat dat ik gemiddelde van 20 km/uur rij . Normaal moet ik volgens verkoper afstand van 90 km kunnen bereiken .
Ga accu nu voor vierde keer laden en zien hoever ik geraak , ben wel tevreden , soepel en zeer wendbare fiets ( mannelijk ) de yamaha motor geeft wel steeds licht geruis , niet echt storend maar je hoort het wel goed zeker als je kracht op de pedalen zet . Ook in kettingkast enkel bij stevig trappen wat lawaai , volgens verkoper moeten de tandwielen en ketting zich wat zetten , na soort rodage zou het vanzelf in orde komen maar dat betwijfel ik wel , zie wel .
Mijn mening nu , zeker geen miskoop en rij er heel graag mee vooral omdat hij zo licht en wendbaar is , de yamaha motor geeft perfecte ondersteuning wanneer nodig en bij toeristisch fietsen ( niet te snel ) hoor je zo goed als niets . Denk dat ik er veel plezier ga aan beleven . Ter info , ik heb als tweede fiets een mountainbike waar ik gewoonlijk serieus kracht op pedalen zet en misschien doe ik dat soms wel teveel op de giant .
Na drie keer de batterij geheel leeg gereden te hebben voor bereiken van de max.capaciteit (ook nog een hele klus zoveel kilometers rijden)zitten we op een bereik van geloof het of niet 135 km.
Verder nog niets vreemds ontdekt
We gaan vol vertrouwen ons voorbereiden op de drentse f4daagse in lingen (de)
Nu sinds een week de nieuwste giant met yamaha middenmotor
Niet te geloven wat een gigantische krachtbron
Een prachtige zwarte fiets
Voordeel niet meer dat zware voorwiel
En motor uit fiets hij als een normale fiets dit t.o.v de twist double die dan wel zwaar fietst.
Erg blij met de nieuwe fietsen
En vergeet niet de werkelijk geweldige service van de FA.Edwin Groen te heerhugowaard
Nu testen of we tevreden blijven

Vreemde is alleen ik heb giant zelf gebeld er word namelijk nergens vermeld in de gebruiksaanwijzing
Hoe de accu goed te krijgen
NL de eerste drie keer accu totaal leeg rijden en opladen dan heeft hij zijn volle capaciteit
(Misscihen dat accu klagers dit nooit goed hebben gedaan )
Sinds twee weken rij ik op een Giant prime E+ met de nieuwe Yamaha midden motor nou dit is FANTASTISCH wat een onvoorstelbare stuwkracht heeft deze motor, ik heb op diverse fietsen een proefrit gemaakt ook met de middenmotor van Bosch maar deze haalt het niet bij de kracht van de Yamaha, echt een aanrader.

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.