MERKEN

Kalkhoff elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Kalkhoff elektrische fietsen

Kalkhoff is erin geslaagd elk jaar opnieuw vooruit te lopen op nieuwe trends en doorslaggevende innovaties op de markt te introduceren. Ontwikkeld, getest en gefabriceerd in Duitsland. Op deze Kalkhoff pagina vind je de elektrische fiets collectie van Kalkhoff. Ben jij benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Kalkhoff gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Vooruitgang "Made in Germany" sinds 1919: Kalkhoff is erin geslaagd elk jaar opnieuw vooruit te lopen op nieuwe trends en doorslaggevende innovaties op de markt te introduceren. Ontwikkeld, getest en gefabriceerd in Duitsland.

Kwaliteit van Kalkhoff

Kalkhoff beschikt over één van de meest geavanceerde en grootste testcentra in Europa. Drie ingenieurs bewaken dit hoofdbestanddeel van de productie. Zij testen naast frames ook vorken, zadelpennen, sturen, stuurpennen, bagagedragers, wielen, remmen, band-velg-combinaties, pedalen, crankstellen, grepen en meer: meer dan 1.000 onderdelen per jaar. Elke fiets van Kalkhoff is individueel gemonteerd. Tijdens het gehele productieproces worden door de afzonderlijke afdelingen kwaliteitscontroles uitgevoerd. Aan het einde van de montage wordt elke Kalkhoff Pedelec aan een 100%-functiecontrole onderworpen.

1. Afstellen van de Kalkhoff frames
Alle frames worden hier op hun perfecte maat gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd.

2. Grondverf en lak
Er worden tot wel 6 laklagen aangebracht. Zelfs zware hamerslagen kunnen de lak niet beschadigen. Ontoegankelijke plekken worden met de hand met lak nabehandeld.

3. Productie van de wielen
Alle spaken van een Kalkhoff fiets worden handmatig gemonteerd en via een computerscan gecontroleerd.

4. Decors
Na het aanbrengen van de decors, wordt er opnieuw een transparante lak op het frame aangebracht ten behoeve van een onbeperkte levensduur van de kleurenlak.

Productie afdeling van Kalkhoff

Kalkhoff produceerd bijna 500.000 Kalkhoff elektrische fietsen & e-bikes per jaar. Ruim 700 medewerkers produceren op de productieafdeling momenteel op vijf dagen per week en in een 2 ploegendiensten aan 10 montagebanden 2.800 Kalkhoff elektrische fietsen per dag.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Zeer goede en degelijke fietsen.. We hebben alle twee éne aangekocht in 2013 en hebben nu meer dan 14000km zonder ooit problemen gehad en de vrouw hare is nog beter. Mijn accu is nu is 4/5 maar kan gerust nog 150km aan.. De fiets van mijn vrouw kan gerust nog om en bij de 200km aan zonder problemen. Hebben wel de zwaarste accu's genomen bij aanschaf.
Mijn Kalkhoff met performance line bosch motor is juist drie jaar oud. Heeft slechts 2500 km gereden en geeft foutcode 550 aan. Uit garantie zegt mijn Fietshandelaar. Nieuwe motor op mijn kosten. Geen tussenkomst van Kalkhoff noch Bosch. 500 € voor 2500 km, mijn fiets kost mij meer dan mijn middenklasse auto. Dus nooit meer een Kalkhoff en zeker niet met Bosch motor.
Wij hebben de Kalkhoff fietsen nu 3 1/2 jaar. We hebben ruim 12000 km gefietst en we zijn nog steeds verliefd op onze Kalkhoffs. Heel stabiel, prima ondersteuning en best wel een elegant model. De accu’s worden iets minder, maar 65 km halen ze nog met gemak.
Twee fietsen, een Aggatu en een Tasman Benelux. Helaas, 3 jaar in bezit en beiden nog geen enkele keer probleemloos kunnen gebruiken. 5 fietsvakanties deels in het water gevallen, en steeds weer meedenkend, gehoopt op een gedegen oplossing. Motor impuls 2.0, haperingen, geluid, wisselvallige ondersteuning . Na 2 maal motorvervanging en nu de derde, een geheel nieuw gereviseerd type, nog steeds een wanhoop. Veel lawaai, een soort knarrend geluid op afstand al duidelijk hoorbaar, bij wijlen een schurend tamelijk tonaal geluid. De maat is vol bij mij. Ben nu in onderhandeling over een inruil van beide fietsen waarbij ik mag verwachten een goede compensatie te krijgen voor de 5 praktisch in het water gevallen fietsvakanties. Ik wacht het aanbod af. Nooit meer een Impuls motor, deze blijft van inferieure kwaliteit, zelfs het nieuwe ontwerp. Helaas.
Mooie , robuuste fiets. Helaas na 5 maanden al een defecte motor. Deze is gelukkig onder garantie vervangen, maar alleen mogelijk bij de verkopende partij 100 km verderop. 4 weken later valt de slotcilinder van de accu uit het het frame. Wederom een reparatie die alleen kan plaatsvinden bij de verkopende partij. Ben inmiddels 400 reiskilometers, reis- en wachttijd verder. En dit voor een fiets van 3700,- waar je de eerste jaren zonder problemen mee hoopt te kunnen fietsen.
2 jaar, 2 fietsen, 8 motoren vervangen! De fietsen met een Impulse 2.0 motor, blijft er van weg zo ver je kan. Een schande over de hele lijn, fietsenmaker, zowel als de klant, staan met de rug tegen de muur. +-5600 euro voor 2 goede elektrische fietsen, dat dachten we toch. Ondertussen dus 2 jaar en 8 motoren verder, is ons gedacht hierover heel anders hoor! Dus een kleine TIP, koop geen Kalkhoff met een Impulse motor, ze zijn slecht en na 8 stuks op 2 fietsen zijn ze nog geen haar beter. Dit is gewoon hopeloos...
Nu in 1 maand al 6 nieuwe motor van nieuwe type 2018 het probleem is het slaat vast en schiet opeens hard voor uit en ratelt ontzettend gaat ongeveer 200 km mee ik ben ervaren rijder met Kalkhoff maar nu met nieuwe fiets is het drama dealer doet zijn best heel goed zelfs maar Kalkhoff levert rommel mensen koop dit wan product niet is mijn advies de dealer heeft niet alleen probleem bij mij maar bij veel meer In 2012 kocht ik mijn eerste Kalkhoff de klacht van toen was al knalt soms hard is eigenlijk aldie jaren niet op gelost maar was impuls 1 en bleef heel toen 2014 nieuwe gekocht en kraken motoren totaal tot 2018 14 motoren vervangen geweest ondergarantie maar veel gedoe Maar Kalkhoff als het tijd tijd het heerlijk en krachtig En nu 2018 model motor is veranderd maar nu is het drama zonder oplossing dus advies koop Yamaha midden motor zij dealer daar hebben hun minste problemen mee en super betrouwbaar dus ga ik die nu ook kopen zit onder Giant en winora
Wij kochten 2 Agatha xl fietsen. Na 4000km al 2de motor van mijn vrouw op 1 fiets die weer begint te kraken. Deze was in garantie vervangen. Nu de mijne een jaar uit garantie 220€ betaald om vervanging ..... Alhoewel dit altijd miserie en geen reclame is. Waar gaat dit eindigen ??
Ik heb deze week de integrale excite i8 met Evo RS motor besteld en inderdaad zou de motor serieus onder handen genomen zijn en verbeterd. Blijkbaar heeft elk merk nog zijn problemen dus afwachten maar. Hier staan de verbeteringen van het 2018 model. https://pedelecmonitor.wordpress.com/2017/09/12/derby-cycles-impulse-motoren-veraenderungen-ab-2018/
Wat een negatieve revieuws, ik zit te wachten (al maanden) op de Kalkhoff Advance 2018. Misschien gaan ze alle "fouten"eruit halen zodat ik straks een topper van een fiets krijg. Zal het daarom zo lang duren voordat de fiets geleverd kan worden. Toch heb ik heel veel zin in mijn nieuwe fiets en laat ik mij niet ontmoedigen door deze revieuws
Al drie jaar ellende met de impuls motor. Vorig jaar na veel keer mislukte pogingen tot reparatie en softwarevernieuwingen een nieuwe motor geplaatst. Helaas na even goed te hebben gefunctioneerd weer gelijksoortige problemen. Gierende geluid, verminderde ondersteuning. Nu wordt weer een nieuwe motor geplaatst, volgens de leverancier een geheel vernieuwde versie omdat de problemen met de voorgaande versies bekend waren. Ik ben benieuwd of we nu eindelijk eens zorgeloos fietsen kunnen.
Helaas, al drie jaar problemen met de impuls motor. De motor al een keer vervangen, echter zonder verbetering. Lawaai, uitvallen of vermindering van de ondersteuning. Volgens mijn leverancier is het een bekend probleem en is daarom de motor per maart 2018 inwendig volledig gereviseerd, andere overbrengingen en tandwielen, softwareaanpassing etc. Ik ben benieuwd, de huidige tweede motor van de fiets word op dit moment weer vervangen. Hopelijk nu eindelijk eens een fietsvakantie zonder problemen.
Eerste ervaring een top-fiets, na drie maanden vervanging motor. Anderhalf jaar oud ongeveer 23 km meegereden, breekt mijn achter tandwiel, zomaar door midden, gelukkig geen ongeluk veroorzaakt, stond direct stil bij een stoeprand. Fietsenmaker heeft zoiets nog nooit meegemaakt. Metaalmoeheid? Nu blijkt dat hierdoor ook iets kapot is gegaan bij de versnelling-bak, ff bestellen in Duitsland🤔 ik vroeg waarom stuur je mij fiets niet terug naar de fabrikant, antwoorde ze dat de onderdelen van de Kalkhoff niet van de zelfde fabriek komt😱😱😱😱😱. Afwachten dus, zal me nooit meer veilig voelen op deze fiets, helaas.
Deze fiets zou veel meer kracht leveren dan mijn Sparta dt, maar dat is dus niet het geval. Voor een fiets van 3700 euro valt het allemaal behoorlijk tegen en ik heb mij gewoon iets wijs laten maken door de verkoper van het Banierhuis in Nieuwegein.
Na drie jaar kwam er een soldeerlas los van het kader.Ik schoot er bijna het leven bij in.Het kader zal in garantie vervangen worden maar ik moet 180 euro betalen voor de werkuren. Volgens de dealer was de garantie niet voorzien ...Ik onderlijn dat het hier onmiskenbaar om een constructiefout ging.U begrijpt dat dit voor mij een afknapper is en ik neem mij nu al voor zeker geen Kalkhoff meer aan te kopen. Ook mijn vrouw rijdt met een Kalkhoff ik houd mijn hart vast! erik
zeer fijne fiets! na 2 jaar en 19.000 km verder enkel normale slijtage van ketting tandwielen en remblokken verder geen enkel mankement gehad
Twee jaar zijn wij bezig om onze Kalkhoff fietsen zonder problemen te gebruiken. En tot nu toe zonder resultaat. Het probleem ligt voornamelijk bij de impuls 2.0 motortjes.
En bij de Agattu tevens de Shimano traploze versnelling. Onvoldoende ondersteuning, lawaaiige motoren, gekraak bij het fietsen, slechte communicatie tussen trapbeweging en motor....... teveel om op te noemen.
Op brieven aan Kalkhoff en Pon wordt niet gereageerd anders dan contact met onze dealer. 6 fietsvakanties deels mislukt.
Na vervanging van motoren (zonder succes) nu in overleg met de dealer besloten de winterperiode met slecht functionerende motoren te fietsen. Begin volgend jaar komt er een opvolger van de impuls 2.0, die zal dan op beide fietsen gemonteerd worden. Hopelijk zijn die beter dan de inferieure 2.0 versie.
Mijn Kalkhoff Agattu dateert van begin 2013. Mijn eerste motor werd, omwille van een elektrisch defect, zonder problemen in garantie vervangen na een 1000-tal km.
Met de tweede motor heb ik ondertussen bijna 12000 km met veel plezier gereden.
Ik ben zelf fietsenmaker van opleiding en heb het fietsgedeelte steeds goed onderhouden. Het motorgedeelte kraakte de laatste tijd af en toe, maar daar dit weinig verschil maakte in trekkracht, schonk ik er niet teveel aandacht aan...
Tot verleden week, zonder enige aanleiding, de vrijloop in het motorgedeelte blokkeerde !!!
Ik werd van mijn pedalen gecatapulteerd met de volle kracht van de motor, die plots een eigen leven bleek te leiden...! Ik had de volledige rijbaan nodig om al zwalpend recht te blijven. De pedalen sloegen ondertussen keihard tegen mijn voeten en onderbenen... Een serieuze adrenalinestoot hielp mij uiteindelijk uit deze levensbedreigende fase door mijn motor uit te schakelen en vervolgens, met al mijn kracht, mijn losgeslagen pedalen te bedwingen.
Volgende week gaat mijn fiets binnen voor nazicht en ik ben heel benieuwd wat Kalkhoff hierover gaat zeggen. Zowieso is mijn vertrouwen in deze motor nu ver zoek, niettegenstaande 4 jaar supertrouwe dienst! En dit des te meer omdat mijn vrouw ook met een Kalkhoff Impulse rijdt, die hetzelfde gekraak begint te vertonen.
Chris,
Aandringen voor nieuwe (gereviseerde) motor. Dit zal de problemen verhelpen.
Ook bij familielid zelfde problemen qua ondersteuning en met de nieuwe motor zijn deze problemen (tijdelijk) van de baan
Vervolg van mijn post van 29 mei 2017. Afgelopen zondag, 1e Pinksterdag wilden mijn partner en ik een stukje gaan fietsen. Tot onze grote verbazing wederom de accu defect, exact dezelfde klachten als bij de 1e origineel geleverde accu. Deze leenaccu slechts 3 weken gebruikt, en in deze periode 3 x volgens de instructies geladen. Vanochtend meteen de dealer gebeld. Kort daarna teruggebeld. Shimano verwijst naar Kalkhoff, daar moet volgens hen de fout zitten. Dus binnen 2 maanden 2 splinternieuwe accu's van Kalkhoff (Derby Cycle) die het begeven hebben. Fiets dus onbruikbaar op dit moment. Maar ja, wat verwacht je ook van een fiets van 3000 Euro!! Wij zijn nu wel klaar met dit merk. Kijken hoe we dit verder gaan oplossen.
gisteren mijn fiets terug gekregen met nieuwe motor en software. het goede nieuws is dat het stuur nu goed vast lijkt te zitten.
het minder goede nieuws is dat ik zegge en schrijven 1 km gefietst heb en de motor is weer defect. het is nu wel iets anders dan de vorige keer, maar hij doet het niet meer. ik ga nu dus mijn derde motor krijgen in 1020 km.
ik blijf mijn ervaring posten
Ik bezit sinds kort de Kalkhoff Integrale i8 2017 met Evo motor, hiervan zijn er inmiddels 2 versies, de Evo en sinds 2017 de Evo RS, deze is nog wat krachtiger met 80Nm vermogen.
Blijkbaar heb ik de 'oude' versie met het niet geslepen tandwiel en verkeerd type vet.
Zodra de motor warm wordt maakt ie een knisperend geluid, het vet wordt dan te dun lijkt wel. Met name buiten de bebouwde kom begint dit geluid te irriteren.
Mijn dealer heeft een nieuwe motor besteld, deze wordt binnenkort geplaatst met weer een garantie van 2 jaar.
Ik geef 4 sterren vanwege de motor, mocht bovenstaand probleem zijn opgelost dan worden het er 5 want ik heb op veel ebikes gereden maar deze Kalkhoff heeft by far de beste rijeigenschappen en kwalitatief goede onderdelen.
eind 2016 heb ik de knop doorgehakt en een Kalkhoff S11 Integrale gekocht. ik wil in de winter doorfietsen dus een riem met naaf was wel een pre, een frame in een grote maat, een in hoogte verstelbaar stuur en een geveerde voorvork ook.
vooropgesteld: de fiets is erg fijn om mijn 20 km woon-werk te overbruggen. ik heb al wel wat problemen gehad:
1. het stuur is staat los en is geen mogelijkheid vast te krijgen
2. het schakelen ging in het begin niet goed, maar na het verstellen van de kabel bijna altijd goed.
3. de motor is defect. ik heb exact 1000 km gefietst en krak daar ging hij.

ik ben benieuwd hoe snel het allemaal verholpen is.
Ik heb een Kalkhoff Integrale i10 met Impulse Evo RS Speed motor, die al één keer vervangen is. Reden was dat de motor te hard begon te "kraken" bij hogere snelheden, aan 38-40 km/u. Dit kraken ontstond vooral op momenten dat ik meer kracht op de pedalen moest zetten, bijv. bij tegenwind. De motor werd vervangen en alles leek prima, echter na enkele ritten is het kraken opnieuw begonnen. Ik rijd nog. 2x per week een rit van 35 km heen en terug (70km) en dat maakt het rijden hoogst onprettig. Blijkbaar komt dit probleem vaker voor - ligt dit aan de versie van de motor, is dit bij versie 4 opgelost? Het probleem wordt nu onder handen genomen door de fietshandelaar, echter hij is zelf niet echt ervaren met dit probleem en moet dus de hulp van Kalkhoff inroepen. Iemand meer ervaring?
Met de Kalkhoff Tasman Benelux niks anders dan problemen gehad. Na een paar honderd kilometer begon de fiets tegen te sputteren. steeds een gekraak in de motor door trappen en af toe niet mee ondersteunen tijdens het vertrekken. Er werd zonder problemen een nieuwe motor geplaatst. Na het plaatsen van de nieuwe motor was de batterij aanduiding weg op de display. Na tijdje zonder oplossing te zitten heeft de fietsenwinkel de fiets terug gestuurd voor herstel de fiets is 1 maand weg geweest. Ik had de fiets vorige week terug en alles leek opgelost het fietsen liep perfect de eerste 100 kilometer toch en de misserie begon terug de fiets trapte door en terug dat gekraak. Onmiddellijk terug naar de winkel gegaan alles werd nog eens bij geregeld maar probleem bleef aanhouden. Kalkhoff beweert een nieuwe motor te hebben geplaatst maar dat is gelogen de fiets kwam vol zand onderaan terug van een maand weg te zijn geweest.... Nu heeft mijn fietsenwinkel de fiets terug gestuurd met eis voor Terugbetaling en hoop dat nu het Kalkhoff verhaal stopt wat zeer jammer de fiets heeft een geweldig zit comfort.
Hier aan de tweede motor toe, alhoewel hij veel minder 'doordrapt' dan de vorige gebeurt het af en toe nog steeds.

Misschien kan de Kalkhoff dealer on Elektrischefietsen.com van Jan 19, 2017 mij vertellen hoe ik de versie 4 motor kan bemachtigen?
Na 2 jaar en ondertussen bijna 30.000 km te hebben gereden (dagelijks woon-werk verkeer) enkrel normale slijtage (ketting en tandwielen en remblokken) geen problemen gehad de accu werkt ook nog steeds goed kan nog steeds 100 km op power rijden.
Vorige week een proefrit gemaakt met de Integrale, een ogenschijnlijk mooie fiets die in realiteit toch een beetje lomp oogt (alhoewel dit heel subjectief is). Het eerste wat mij opviel aan deze fiets van €3900 was dat het embleem van Kalkhoff los aan het komen was van het frame. Een tweede aspect was dat alle kabels netjes weggewerkt waren en aan het stuur in het frame verdwijnen, MET UITZONDERING VAN 1 KABEL voor de versnelling. Dat is bijzonder belachelijk. De fiets voelt stevig aan en de zithouding is vrij recht maar ik vond toch dat je eigenlijk behoorlijk nog moet meetrappen, zelfs in sport en ultra stand om aan de 25km/u te geraken. Voelde dit aan als een fiets van €3900? Absoluut niet! En ik heb vernomen dat de Integrale i8 (model 2017) zelf €300 meer zal gaan kosten. Ernstig twijfels of je hier waar voor je geld krijgt, zeker wanneer ik de ervaring van Paul Bunk op dit forum lees. Conclusie: ik ben niet overtuigd en ga toch ook maar eens een Flyer proberen.
In bezit van deze zeer fijne Kalkhoff Pro Connect i9 met impulse 2.0 motor. Heb deze sinds april 2015 en ondertussen 5800 kilometers gereden op de hoogste stand. Geen enkel probleem gehad tot dusver. Enkel de cassette en ketting vervangen (normale slijtage).
De slechte ervaringen komen doordat in de type 2 motor te dik vet zit waardoor de schakelplaatjes blijven hangen. Hij pakt daardoor niet goed. Met de nieuwe EVO motor is dat verholpen Deze motor zijn in de laatste modellen.
Top Fiets! Fiets 13 maanden in bezit en 9000 km gereden! Fiets werkt fantastisch en rijd enorm stabiel! Nooit enig probleem gehad!
We hebben onze fietsen gekocht en ons laten overtuigen dat een 130 km batterij voldoende actieradius geeft. We maken tochten van ca 100'km. Na drie keer volledig leegrijden zou de batterij op zijn maximale volume zijn. Nu zijn onze batterijen met 50 km leeg. Volgens de verkoper is dat het gevolg van koud weer en van onze fietsstijl. ?? We rijden in de eco stand. Klopt dit wel?? ik ben er niet gerust op dat een batterij die minder dan 40% van zijn capaciteit gebruikt in eens als de temperatuur boven de 20 graden komt 130 km gaat bewijzen. Wat is jullie ervaring. Herkent iemand dit probleem en hoe los je het op. De fietsenverkoper is in ieder geval niet blij met mijn gezeur er over
Alvast bedankt
Ervaring na 400 km zijn de volgende;
batterijlader wordt heel heet, de lader valt meerdere keren uit,zodat je de stekker weer moet uittrekken en terug plaatsen.
laden tijdens de nacht is dus (nog ) niet mogelijk , aangezien je s morgens bij een ontladen fiets uitkomt.Bij het rijden op slechte weg kan het gebeuren dat je enkele keren in het ijle trapt,nadat je even gestopt bent met trappen.
Wanneer de batterij toch geladen is , en je op goeie weg rijd, is het een fijne fiets, met een goede afwerking .
Voor bovenstaande euvels is de fiets momenteel bij de fietsenmaker, en zou morgen klaar zijn.

Benoem kort de voordelen van de fiets:
-de voordelen van de fiets zijn; zeer goede remmen , goede verlichting(we rijden ook s avonds),en hij oogt ook goed.

Benoem kort de nadelen van de fiets:
-nadelen (lees bovenstaande) . doch deze zullen waarschijnlijk verholpen worden door de fietsenmaker.
verdere ervaringen komen hier nog terecht.