MERKEN

QWIC elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

QWIC elektrische fietsen

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen ze de elektrische fiets naar een hoger niveau. Op deze QWIC pagina vind je de elektrische fiets collectie van QWIC. Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere QWIC gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!Meer informatie over het merk?

“Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve design e-bikes”

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden steeds meer verkeersproblemen en het vergroot de druk op het milieu. De milieueisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand om met de e-bike op pad te gaan. Met de collectie e-bikes wil QWIC mensen verleiden om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan.

Met elke QWIC e-bike kom je zonder te zweten aan op je werk. Met de ondersteuning aan heb je nooit meer wind tegen, is geen heuvel of brug te hoog en zoef je ontspannen van A naar B. Wil je na een lange werkdag even stoom afblazen op je e-bike, zet dan de ondersteuning lager of vlieg juist in de hoogste ondersteuning naar huis!

Meermalen gekozen tot Beste elektrische fiets

Van achter- tot voormotor en van elektrische stadsfiets tot speed pedelec, in ieder segment beschikt QWIC over een prijswinnend model. Hiermee biedt de Nederlandse elektrische fietsen fabrikant een brede selectie e-bikes van hoogwaardig niveau; voor ieder wat wils.

Zo is alleen al dit jaar tijdens de jaarlijkse fietstest van het Algemeen Dagblad, in samenwerking met Fietstest.nl, de QWIC Performance RD10 Speed uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ in de categorie ‘Speed Pedelec’ (e-bikes met een snelheid tot en met 45 km/h).

Ook de QWIC Premium FN7.1 is in de Nationale Fietstest van De Telegraaf uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie ‘e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas’.

Niet alleen in Nederland worden de elektrische fietsen van QWIC zeer positief beoordeeld, ook in Duitsland zijn de reacties boven verwachting. Zo heeft Extra Energy, het Duitse equivalent van de ANWB, tijdens de Pedelec Awards op de VELOBerlin de QWIC Premium MN8 uitgeroepen tot beste elektrische fiets in de categorie ‘Classic’.

Ook de beoordeling van de QWIC Performance MN380 is om trots op te zijn. Deze e-bike met Brose middenmotor is door het panel van Extra Energy en het Magazine Focus beoordeeld met een ‘zeer goed’.

Over QWIC

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC.

Op het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam, werken op dit moment ruim 50 medewerkers. De innovatieve elektrische fietsen worden via een snel groeiend netwerk van ±450 winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Door innovatieve e-bikes te ontwikkelen maakt QWIC al sinds 2006 e-bikes die niet alleen duurzaam zijn, maar ook leuk zijn om te hebben en op te rijden: “Wij bieden een serieus alternatief voor de auto door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie. Hiermee tillen wij onze e-bikes elk jaar naar een hoger niveau.”

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Deze fiets gekocht in sept. 2018 . Prima ondersteuning en fiets lekker...... Tot na een goed jaar het display stuk ging, gelukkig binnen de garantie, dus vervangen. De ondersteuning deed het na bijna twee jaar wat vreemd. Gaf steeds (te) veel ondersteuning en dan weer minder. Door privé omstandigheden helaas de afgelopen tijd erg weinig gefietst dus eigenlijk verder niet zo op gelet. Tot ik in juli 2021 toch maar langs de fietsen maker ging. Wat blijkt .... is er een sensor stuk, deze zit in de motor en daardoor moet de motor in zijn geheel worden vervangen. Kosten iets van € 700,- . Nu ben ik niet snel boos, maar een dergelijke reparatie na iets van 1000 km hiermee gefietst te hebben, ..... dan word ik daar dus wel behoorlijk pissig van. Nu wil het dat mijn vrouw dezelfde fiets heeft en deze ook wat kuren heeft met geven van de ondersteuning. Ik ben met deze fiets nog niet terug geweest, maar ik vrees het ergste. ( fietsen toen samen gekocht voor 2 x € 2800,- = € 5600,- ) Voor mij geen Qwic meer. Kortom ik ben behoorlijk teleur gesteld in de kwaliteit van deze fietsen.
Ik kocht deze fiets in 2018. Binnen 3 jaar is de accu kapot. De dealer verwijst naar qwic en qwic verwijst weer naar de dealer. Kastje naar de muur dus. Op vragen per mail of de accu niet gerepareerd kan worden wordt niet gereageerd door Qwic. Rest niets anders dan een nieuwe accu te kopen van 670 euro. Korte garantie en zeer slechte service. Niet kopen dus!
Mijn vrouw en ik hadden electrische fietsen van merk QWIC besteld bij een fietsverhuur op de veluwe. De vriendelijke vrouw van de winkel waarschuwde dat de fiets plots kon gaan rijden.......Hmmm vreemd dachten wij we hadden vaker electrisch gefiets op andere merken maar helaas bleek het wel het geval. Wij wilden een weg over steken en die fiets ging gewoon. Hart zat ik mijn keel. Mijn vrouw dr fiets idemdito. Wellicht een euvel van een specifiek type, maar voor ons geen QWIC meer.
Mijn vriendin en ik beiden een premium nm7 gekocht in augustus 2020 omdat we verder van ons werk zijn gaan wonen. Door de lock down gebruiken we de fietsen niet veel. In juli 2021 nog minder dan 1000 km gereden en toch al heel veel problemen gehad. De motor defect, standaarden die eraf vallen, niet werkend display, echt schandalig dat dit allemaal binnen een jaar gebeurt. En iedere keer zelf de fiets met de auto op en neer naar bigline brengen... koop dit merk niet!!€5000.... echt belachelijk
Qwic terugroepaktie accu. Accu is 6 weken weg geweest en na terugkomst blijkt dat de accu in een nieuwe behuizing zit. Hij past niet op de console. De console is door mijn dealer volgens de folder die bijgevoegd was, aangepast. Past nog niet en console is te breed voor de accuslede. Waarom geen passende console meegeleverd. Moet nu weer gaan wachten op een oplossing van Qwic. De dealer treft geen schuld maar Qwic is de slechte service te verwijten. Qwic is bovendien nooit te bereiken en legt het probleem bij de dealer. Ben zeer ontevreden!
Na 1000km breekt de ene spaak na de andere.nieuwe,sterkere spaken aangebracht(garantie). Na 1000km zijn (zeer goedkope)remblokjes bij achterwiel versleten. De klem om zadelpen vast te zetten is te smal,zadel zakt nog,een bredere klem op gezet(garantie) Het is dat ik een zeer goede fietsenhandelaar heb. Vaak nog teveel goedkope onderdelen op een dure fiets gemonteerd. Was bij mijn vorige Qwic ook zo,om de 7000km breekt de velg van het achterwiel. Belachelijk,ze weten toch wat de fiets weegt,daar je velg op aanpassen.
Deze fiets vorig jaar gekocht. Ik heb nu 1500 km gereden woon werkverkeer +/-23km afstand. De motor is reeds na 800 km vastgelopen en onder garantie vervangen. 200km later deed de batterij het ook niet meer, die is dus ook vervangen. Geen uitleg gekregen hoe het komt. En vorige week is mn fietsrek losgekomen, gelukkig niet in mn wiel gedraaid. Ik doe gemiddeld 30a31km/u over mn woon werktraject en dan moet ik al zwaar doortrappen, mn buurman werkt op zelfde locatie, hij doet met zn stromer 41km/u gemiddeld. Dus ben ik echt wel zwaar ontgoocheld over deze aankoop. Gelukkig heb ik een goed fietsenmaker die me niet in de steek laat, maar wat als de garantie vervalt van het merk ???
Mijn vrouw en ik hebben en qwix nh7 mijn vrouw heeft en 375 accu en komt op stand 3 en versneling5 tot 32 km ik heb en 625 stand 3 en 5 tot 43 km valt zwaar tegen .heel iets anders als in de boekjes staat nooit meer en qwix
Waardeloos. Na 3 1/5 jaar plots geen ondersteuning meer. Fiets naar dealer gebracht die het volgens mij ook niet wist eerst was het zgn de. controller, de accu zou goed zijn. Na weken wachten weer geïnformeerd was het toch de accu, deze zou gereviseerd worden. Na enkele weken weer contact opgenomen bleek dat de accu kapot was. Zonder mij te informeren zou er een nieuwe accu besteld zijn. Zit inmiddels al wel 3 maanden zonder fiets, Waardeloze dealer die ook nooit de telefoon aanpakt. Mailtje gestuurd naar Qwic ook daarop krijg je geen antwoord. Koop nooot meer een Qwic fiets.
Accu na een half jaar update gehad omdat hij van 78% naar 0 ging. 3maanden na de update is het weer hetzelfde liedje. Nu intern in beraad. De eerste keer 5 weken moeten wachten. Nu kunnen ze weer niet aangeven hoe lang het gaat duren. Je koopt een fiets van 3000 euro en ze h hebben een service van 0.0
Fiets is heel degelijk. Ik rijd jaarlijks winter en zomer zo'n 4000 werkkilometers met de fiets. Nooit iets mee aan de hand. Ik heb een 470W batterij. Hiermee haal ik gemiddeld zo'n 50 km. In de hoogste stand (vijf standen) haal ik 25 kilometer, in de laagste stand (1) zo'n 70. In de zomer iets meer, in de winter iets minder. Ik fiets altijd in stand 2, kun je nog gewoon je topsnelsnelheid halen. De Bafang motor is pittig afgesteld. Dat hoor ik van iedereen die de fiets nu en dan van me leent. Nadelen: het bedieningspaneel is onhandig klein vooral als je met handschoenen fietst in de winter. Plus en min in power met wanten is lastig te doen als je fietst merk ik. Ik prik, ook na twee jaar, nog steeds regelmatig mis. De batterij kent een soort van spaarstand; als je in hoogste stand fietst bijvoorbeeld schiet batterij in spaarstand (batterij symbool zonder de streepjes) als je nog vier streepjes over hebt (van de tien). Hoogst irritant. Ik trek een batterij liever leeg tot het einde, zodat ik de hele rit de power kan gebruiken. Batterij tijd wordt afgeteld in strepen, dat zou ik bij volgende aanschaf liever in kilometers zien merk ik. Als laatste: ik moet regelmatig bout slot aandraaien, is iets kleins.
Fiets 3 1/2 jaar in bezit, brose motor en riem aandrijving en remmen zijn fantastisch, maar het negatieve van het electrische gedeelte en accu vindt ik slecht, heeft meerdere keren bezoek gehad naar fietsenmaker, niets kapot kunnen constateren, al meerdere keren updates gehad, maar het display blijft maar verkeerde waardes aangeven. Op een volle accu kan ik in eco staat maar 55 km fietsen, terwijl ik in tourstand 80 km kan fietsen, dit klopt ongeveer wel. Echter geeft het display bij nog 20 procent vol aan,….En 3 minuten later sta ik in een keer met lege accu. Ook de ecostand is onbruikbaar, je krijgt zo weinig ondersteuning, dat je met het zweet op je rug 20 km per uur fietst. Dus je kan alleen nog tour en sport gebruiken. Ik persoonlijk vindt de qwic zich makkelijk af maakt naar de dealers, als er een probleem is waar de dealer niet uitkomt. Fiets Electronic valt mij zwaar Tegen en is onbetrouwbaar
Ik kocht de QWIC fiets anderhalve maand geleden en direct problemen gehad. De motor geeft bijna geen ondersteuning vanaf 38km/u. Ondertussen reeds 6 keer binnengestoken voor reparatie. De controller werd vervangen, de trapas en een nieuwe batterij maar nog steeds werkt de fiets niet zoals het moet. Verkoper kan geen oplossing geven en contact gehad met QWIC zelf en zij kunnen mij niet verder helpen. Miskoop...
Had een eerste goede indruk, maar man man man man, wat is de voorlichting over de actieradius verkeerd. De actieradius die QWIC op de site noemt, trek daar 40% vanaf en dan heb je een reel beeld. De verkoper baseert zich ook op deze gegevens en zit dan met alle klachten van mij en ze kunnen er Vevolgens niets aan doen. Ja, een accu aanbieden van 1000 euro waarmee ik verder kan komen. Vind de voorlichting van QWIC echt schandalig, er wordt een veel mooier geschetst dan in de praktijk haalbaar is. Frauduleus durf ik het te noemen.
Verschikkelijke fiets. Alles gaat heel erg Qwic stuk, onderdelen zijn van belabberde kwaliteit en breken snel af of vallen van de fiets. Display kwetsbaar, oplader al 2 keer gerepareerd, standaard valt eraf, zadel raakt de bagagedrager(!), remt matig, alles rammelt, kettingkast al 3 keer vervangen want breekt af. Troep van de eerste orde.
Dik tevreden over mijn qwic e-bike. Fietst super relaxt. Echter gisteren (na drie jaar) brak er een zadelpen af. Gelukkig kon ik nog verder met de ondersteuning van de andere pen. Valt m.i. niet meer onder de garantie. Jammer. Dan toch maar een steviger zadel kopen. Ben overigens totaal geen zwaargewicht.
Mooie fiets met krachtige motor. Bediening is Spartaans, weinig instelmogelijkheden. Er zijn maar 4 ondersteuningsstanden, maar aan de eerste 2 heb je niet zo veel. De fiets remt gewoon af bij stand 1. Stand 0 is heel erg zwaar fietsen. Sinds de laatste software update is het slechter geworden. Ook valt sinds deze update de ondersteuning wisselend weg als je ergens tussen 25 en 28 km/h zit. Heel irritant. Laatste issue zijn de remmen; de achterrem loopt continu aan en voorrem remt matig. Al 2x teruggeweest (voorrem was verglaasd!). Ik zou ook graag de bicycle link kabel kopen, maar Qwic weigert die aan consumenten te verkopen. Voor auto's is dit soort gedrag verboden, maar voor fietsen blijkbaar niet. Laatste qwic die ik koop
Ik ben sinds begin mei in het bezit van een Qwic Premium MN7. Bij de aanschaf heb ik mijn accu geupgrade naar een 470 Wh (BA00070) met de gedachte om langere dagfietstochten te maken. Ik zou volgens de informatie op de website in ECO stand tussen de 60 en 150 km moeten kunnen halen. Gemiddeld zou 80 km gehaald moeten kunnen worden. Ik heb inmiddels 700 km gefietst en de accu meerdere keer helemaal leeg gereden en weer volledig opgeladen. Ik haal echt maar maximaal 40 km met een volle accu. Ik rij maximaal met standje 2 trapondersteuning. Ik vind dit echt zeer teleurstellend. Als ik dit geweten had had ik deze fiets nooit gekocht. Ik heb dit bij mijn eerste servicebeurt aangegeven. Helaas had de vestiging van Bike totaal geen middelen om de accu te testen. Ik vind de service van de bike totaal vestiging zeer teleurstellend. Ik schaf en dure fiets aan en als ik daar dan een mankement aan meld kunnen ze het niet oplossen
Ik ben sinds begin mei in het bezit van een Qwic Premium MN7. Bij de aanschaf heb ik mijn accu geupgrade naar een 470 Wh (BA00070) met de gedachte om langere dagfietstochten te maken. Ik zou volgens de informatie op de website in ECO stand tussen de 60 en 150 km moeten kunnen halen. Gemiddeld zou 80 km gehaald moeten kunnen worden. Ik heb inmiddels 700 km gefietst en de accu meerdere keer helemaal leeg gereden en weer volledig opgeladen. Ik haal echt maar maximaal 40 km met een volle accu. Ik rij maximaal met standje 2 trapondersteuning. Ik vind dit echt zeer teleurstellend. Als ik dit geweten had had ik deze fiets nooit gekocht. Ik heb dit bij mijn eerste servicebeurt aangegeven. Helaas had de vestiging van Bike totaal geen middelen om de accu te testen. Ik vind de service van de bike totaal vestiging zeer teleurstellend. Ik schaf en dure fiets aan en als ik daar dan een mankement aan meld kunnen ze het niet oplossen.
Deze MA-11 nu een 8 tal maanden in gebruik,steeds voor woon-werkverkeer. Dit model gekozen op aanraden van de fietsenhandel omwille van een blijkbaar super Brose motor en de riemaandrijving.Het is een fiets waar je comfortabel 35-38km/u mee rijdt,maar daarboven moet je flink meetrappen,liefst in een relatief kleine versnelling.Bij zelfs geringe wind tegen haal ik met moeite de beloofde 45km/u.De Strömer’s zoeven mij voorbij alsof het hen GEEN moeite kost.Het is dan ook mijn (ok,subjectieve,want niet echt meetbare) indruk dat de riem een deeltje van het rendement afkalft,ofschoon het een mooie en onderhoudsarme techniek is. Fiets was ook al eens in herstelling voor losgekomen onderdelen aan de trapas , met een vervelend krakend geluid als gevolg (ik heb nochtans weinig oneffen wegen of kasseien op mijn pad). De basisbatterij is voor mij afdoende,maar een rit van 35 km op vol vermogen mag je wel vergeten. De fiets komt standaard met een piepklein schermpje waar je enkel snelheid,actieradius, en gevraagde motorkracht ziet.Geen afgelegde afstand ;daarvoor moet je het grote scherm optioneel bijkopen aan een belachelijk hoge prijs en/of hun app downloaden waar je dan wel veel mee aankunt (maar dat is omslachtig om te activeren,telkens weer vind ik) Bij regenweer is het een vuile fiets,want de spatborden ketsen alle vuil en nat in het rond zodat je helemaal bespat aankomt. Is het een miskoop? Toch niet...maar ik had mijn initieel idee om een Strömer te kopen niet mogen laten varen; helaas verdeelt de fietsenhandel waar ik verplicht heen moest omwille van de fietsleasing geen Strömer. Wetend dat het basismodel van Strömer slechts evenveel kost als deze Qwic telg (ook al heeft de Strömer een ketting en dus onderhoudsgevoeliger) zou ik zeker de Zwitser boven deze Amsterdammer verkiezen.
BROSE TF motor na 3000km mechanisch defect en onder garantie vervangen. Hierin ben ik niet de enige: motor van een tweetal collega's vertoont bij vergelijkbare km-standen hetzelfde probleem. Lijkt een structureel kwaliteitsprobleem van de BROSE motor. Na het vervangen van de motor zijn bij 2 fietsen problemen ontstaan met de verlichting (achterlicht/remlicht/kentekenplaatverlichting). E.e.a. duurt nu reeds meer dan 2 maanden: dealer heeft probleem nog niet op kunnen lossen. QWIC heeft hier kennelijk geen boodschap aan en reageert niet. Mijn eerste en laatste QWIC dus!
Mijn man en ik hebben de fietsen nu 4 jaar. Hadden helemaal geen problemen. Vanaf vorig jaar spring iedere keer mijn km stand op de display op nul. Ook ben ik de totale stand in die 4 jaar kwijt. Ik vind het erg vervelend dat ik elke keer weer moet kijken wat de gereden stand is en deze op moet schrijven. Dit jaar begon men we met grotere problemen. Die van mijn fiets viel mee maar die van mijn man viel duurder uit . Hij deed de accu weer op zijn fiets en de controller deed het niet meer . Duur grapje €200,- Maar nog geen 2 maand later dat is twee weken geleden viel in keer alles weer uit . Tijdens onze vakantie deden we een fietsroute. De accu was vol. Nu moest hij zonder ondersteuning zo’n 5 km zonder ondersteuning terug fietsen naar de camping. Balen natuurlijk want de fiets kun je niet meer gebruiken. Dus aangewezen op de auto. Hebben onze dealer gebeld en die heeft er weer een nieuwe geplaatst. Deze niet in rekening gebracht. Ben benieuwd wat de oorzaak hier van is en wat de oorzaak is dat mijn km stand ieder keer verdwijnt. Je verliest wel je vertrouwen in de fiets en durft haast geen grote afstanden meer af te leggen.
Ik ben ook helemaal niet tevreden over de acculader. Als wij anderhalf uur pauze nemen en de accu opladen kan ik amper 10 km extra doen (op gemiddelde ondersteuning) en mijn vriendin 50 km. Voor een snellere (normale in mijn ogen) oplader moet ik 170 euro betalen of de huidige inleveren en 75 euro bijbetalen.
Helemaal niet tevreden. Ik had meer ondersteuning en vooral een groter bereik verwacht. Als ik samen met mijn vriendin ga fietsen (ik met mijn MN7 met 625 watt accu en 80Nm kracht en mijn vriendin met haar Trek Verve 2+ met 500 watt accu en 65 NM kracht) kan zij dubbel zo ver fietsen als ik alhoewel zij met meer ondersteuning rijdt als ik (ik weeg wel 20 kg meer) maar haar banden zijn dikker dan de mijne. Ondanks dat mijn motor sterker zou moeten zijn geraakt zij ook vlotter een helling op. Na bijna 20 km gaat mijn eerste streepje uit en dan gaat het heel snel (na 5 km of minder gaat er weer een streepje uit).Tevens heeft de fietsenmaker na 2 weken als het spatbord moeten hoger wringen omdat het schuurde tegen de band.
9/2017 met de 625wh batterij +-2800euro. 6/2020 nu 6000km nog iets vergeten te melden. motorondersteuning valt soms uit
9/2017 met de 625wh batterij +-2800euro. 6/2020 nu 6000km onze vorige fietsen waren mini e fietsen van een prijsklasse 1000euro. een groot verschil is het niet! - kracht 90N, het dubbel dan de mini fiets, maar je voelt het verschil bijna niet. zelfs windop vertraagt de fiets enorm. de technische fiche, de 90N kan ik niet geloven, heb ik opgevraagd maar nooit gekregen. maw ik stel me wel de vraag of de MN330 die kracht kan ontwikkelen - wij rijden in de sport stand, max ondersteuning, de actieradius is maar 10 km meer tov de mini fietsen die weliswaar veel zwakere batterijen hadden nl +- 325wh - mijn motor maakt enorm een lawaai wanneer hij kracht moet leveren accessoires van mindere kwaliteit: - pedalen. in regen weer, glijd je gewoon van de pedalen. wat toch gevaarlijk is. - bel. vind je met moeite (draait rond) en hoor je bijna niet - kabels zeer kort verbonden mijn verzuchtingen heb ik doorgegeven aan qwic en de fietsverdeler maar geen gehoor gekregen.
Fijne fietsen die wij alleen in onze camper gebruiken. Na 3 jaar gebruik hebben we er 1949 km mee gefietst en plotseling begeeft de voorwielmotor het. Volgens de dealer zijn de kosten €350. Ik mag toch van een vouwfiets van €2000 verwachten dat de motor langer mee gaat dan 1949 kilometer? Verzoek om coulance ingediend bij Qwic vanwege non conformiteit, de garantie is weliswaar verlopen maar een consument mag verwachten dat een de motor langer mee gaat dan 1949 kilometer. Ben benieuwd naar de reactie van Qwic, ik verwacht dat een gedeelte van de reparatie kosten vergoed worden.
mijn fietsenhandelaar heeft problemen met de garantie naleving bij QWIC. leveringen duren ofwel veel te lang, worden niet nagekomen teveel gezeur. Mijn verende zadelpin brak af na 500km, mijn remmen voor en achter stonden links en rechts niet in het midden. en dus veel te vlug versleten aan 1 kant. de motor maakt rare geluiden als je te hard meetrapt. hij is nog geen 2 jaar oud maar ik heb alles zelf mogen betalen. ik ben electronisch geschoold en kan dus zeggen dat de opgegeven actieradius bij effen trein, geen wind 20˚C enz. toch 15% lager ligt dan opgegeven en ik rijd steeds op stand 2 en gebruik alle versnellingen.voor mij nooit meer Qwic.
In april 2018 hebben wij ( volgens het AD ) de mooiste fietsen uit de test gekocht. Nu na ruim 4000 KM maken we de balans op. Na wat aanloop problemen (die prima opgelost zijn door de Fietsunie Emmen samen met QWIC) zijn we heel blij met onze aankoop. We fietsen bijna altijd in de ECO stand, wel via de QWIC App. op de hoogste stand gezet, en komen dan met 500 watt accu ruim 120 KM ver. De traploze versnelling is geweldig,( wij willen niet meer zonder). De ondersteuning is sterk en geruisloos en voelt heel fijn aan.( Brose motor). Het frame is stabiel, de remmen zijn prima en de zit houding is aangenaam rechtop. De kabels zij mooi weggewerkt. Toch hebben we wat tips voor verbetering richting QWIC. 5 ondersteuningsstanden i.p.v.3 Het bedieningsconsole kan beter, grotere knoppen en aparte knop voor de loopfunctie. Automatische verlichting.
Per april 2019 besteld, per sep 2019 geleverd. Geweldige fiets. Echter niet mogelijk in frame te laden doordat plaatsing gat en aansluiting accu niet overeen komen. Qwic zou oplossing zoeken! Nu eind Januari 2020 nog steeds geen oplossing. Dus....... Slechte service!
Alles waar geen garantie op zit valt binnen een paar weken van de fiets. Klantenservice erg onvriendelijk en onprofessioneel. Ik wacht al weken op onderdelen, fietsenmaker zit met handen in het haar omdat de onderdelen maar niet geleverd kunnen worden. Nooit meer een Qwic
Ik heb een mooie QWIC fiets maar heb inmiddels als tweemaal problemen gehad met de controller. Inmiddels staat mijn fiets al sinds begin december bij de fietsenmaker voor reparatie, maar onderdelen kunnen nog steeds niet worden geleverd.
Ik heb nu 3 jaar deze fiets ,het eerste jaar gelijk al problemen met piepende remmen en al gauw dat de remmen ontlucht moesten worden,dit is nu al 3 keer gebeurd ,het is een drama met deze fiets ,kom ik bij de fietsen maker zeg hij dat je elk jaar de remmen moet ontluchten en dat kost je iedere keer weer € 60.00 ik ben er een beetje klaar mee ,ook het aantal km haal je niet met wat ze voorschrijven het is een drama,daar betaal je nu een groot bedrag voor de fiets,mijn volgende fiets zal geen QWIC meer zijn helaas.
Heb weer een 2e klacht. Model MN8. Heb de fiets nu 19 maanden. Na 7000 km gefietst te hebben een compleet doorgerotte velg. Voor mij echt een raadsel. De fiets staat na gebruik altijd binnen?? Fiets op 14 december 2019 weggebracht en nu 3 weken verder de fiets nog niet terug. Velg wordt wel onder garantie geleverd volgens de fietsenmaker. Voor woonwerk verkeer niet echt betrouwbaar dus. Begin alle mankementen wel onderhand zat te worden. Ik weet niet wat het is met dit model.
totaal niet volgens verwachting. km's totaal niet haalbaar volgens voorgesteld. Afstand werk is 25 km en met wind tegen en batterij 735wh volgeladen haal ik dat niet. intern komt er van alles los te zitten en rammelt deze fiets. Blijkbaar kunststof waar ze vijzen in bevestigen. Consumenten bedrog !!
Helemaal niet blij met de Qwic Premium MN 7 !!! Geregeld rammel in de kettingkast!!! Dan moet de ketting weer aangespannen worden!!weer terug naar de dealer heel vervelend!! En bij qwic geven ze als reden door het schakelen ? Als je teveel schakelt is slecht voor de ketting als je te weinig schakelt weer niet goed voor het tandwiel !!! Kan je de fiets beter maar niet gebruiken ??? Hier kan je niets mee! Balen !!!
in 2015 kochten we 2 qwic smart E4 NXS7 ekektrische plooifietsen voor 1804 euro ieder..Door omstandigheden werden die fietsen maar weinig gebruikt. Reeds bij een trip naar Frankrijk bleek dat na3 dagen de pedalen van beiden fietsen stuk waren ok bleek 1 van de dure batterijen zeer vlug te ontladen.De batterij werd binnengebracht en hersteld. Vorig jaar brak de bevestiging van de batterij van 1 fiets af en werd weer vasstgesteld dat de batterij vanzelf ontladen. In totaal hebben de fietsen nog geen 100 km afgelegd. Het argument van q-wic dat de garantie is afgelopen is weinig klantvrie,delijk ook omdat de ene fiets van bij het begin regelmatig foutenvertoonde en de fietsen goed onderhouden werden en er dus maar weinig meegereden werd. Ik raad dan ook Qwic niet aan en zou zelf nooit opnieuw een Qwic fiets kopen.

Reactie door: QWIC review

Beste Jean, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. We hopen altijd dat onze fietsen zo lang mogelijk blijven rijden zonder gebreken, maar helaas kunnen elektrische componenten kapot gaan. Als ik het goed lees is het probleem op dit moment dat de batterij uit zichzelf ontlaad hoewel er weinig mee gefietst is. Ik zou u willen adviseren om de accu door uw dealer naar ons op te laten sturen. Wij kunnen testen of de accu echt te weinig capaciteit geeft voor het aantal maanden dat deze in gebruik is en of dat de accu juist wordt opgeladen. Mocht u nog meer informatie kwijt willen dan kunt u ons altijd een bericht sturen via ons contactformulier op onze website. Met vriendelijke groeten, QWIC

Wij hebben 2 fietsen gekocht en we zijn erg ontevreden over de fietsen. De een heeft al een nieuwe motor en allebei de displays zijn vervangen en nu doet een batterij het niet meer. Ook over de aantal km zijn we zeer ontevreden want na 40 km is de batterij leeg. Voor een fiets van 2800 euro mag je toch wel iets beter verwachten.

Reactie door: QWIC review

Beste mevrouw/meneer Nieuwenhuizen, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. Het liefst zouden we willen dat alle fietsen die we uitleveren nooit kapot zouden gaan. Helaas kunnen net als bij een auto elektrische componenten kapot gaan. Het is belangrijk dat dit dan zo snel mogelijk voor u wordt gerepareerd zodat u weer kan fietsen. U zegt dat uw accu het niet meer doet. Als dat zo is zou uw dealer de accu naar ons opsturen voor controle. Mocht deze dan defect zijn dan sturen wij zo snel mogelijk een nieuwe accu op. Daarnaast geeft u aan dat u niet voldoende actieradius heeft. Ik weet naar aanleiding van uw bericht niet wat de capaciteit is van u accu. Een 375wh accu zou bijvoorbeeld bij ideale omstandigheden (geen tegenwind, harde banden, niet de hele tijd in de hoogste ondersteuningsstand fietsen) 60 km moeten halen. Mocht u daaraan twijfelen dan kunt u altijd de accu door uw dealer laten opsturen naar ons. Dan kunnen wij de accu testen op actieradius. Als u nog vragen heeft of ons meer informatie wilt geven dan kunt u dat doen door een mailtje te sturen naar [email protected] Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Met vriendelijke groeten, QWIC

Sinds 3 maanden rijd ik op een Qwic premium mn 7 damesfiets met lichte banden. Door een lekke band kwam ik bij de dealer terecht deze viel het op dat de banden er niet uitzagen zowel de voorband als de achterband zaten onder de zwarte strepen hij had het vermoeden dat er ergens olie lekte . Maar hij heeft hem nagekeken en kon niets vinden en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk door het vuil zoals regen enz vd wegen kwam en heeft ze wel schoongemaakt. Maar ik ben nu een maand verder en de banden zitten weer onder de zwarte strepen alsof er iets lekt. mijn vraag: komt dit meer voor bij deze type fiets?    
Reactie QWIC:
Beste TM liefting, Goed dat u naar uw dealer bent gegaan. Jammer dat er opnieuw zwarte strepen op de banden zitten. Helaas kan ik vanaf hier niet bepalen hoe dat kan. We hebben dit ook nog niet eerder meegemaakt. Ik ben bang dat uw QWIC-servicepunt de enige is die u goed kan helpen, bijvoorbeeld door de remleidingen goed na te kijken. Dit zou het enige onderdeel kunnen zijn waaruit in een extreem geval olie kan lekken als deze niet goed is afgesloten. Uiteraard kan de dealer indien het nodig is contact met ons opnemen voor eventuele assistentie. Met vriendelijke groeten, QWIC
Het is een fijne fiets ,maar als ik de versnelling op 7 zet en de ondersteuning op 3 kom ik niet verder dan 30 km , zo ben ik snel aan een nieuwe accu toe. 30 km is veels te weinig daar is de fiets te duur voor , heeft u hiervoor een oplossing , zonder dat ik een andere dure accu moet kopen    
Reactie QWIC:
Beste Ab, Fijn om te horen dat u blij bent met uw compact fiets. Jammer dat u niet aan het aantal kilometers komt dat u verwachtte. Voor het gemak ga ik ervan uit dat u een kleine accu heeft van 375wh uur. Het is lastig om te bepalen hoe het komt dat u niet verder komt met uw accu. Dat heeft namelijk met heel veel omstandigheden te maken. In onze brochure geven wij aan dat u in stand 5 tussen de 20-50km kunt rijden. Mocht u toch twijfelen aan de capaciteit van u accu kunt u altijd deze laten insturen voor controle. De accu kunt u dan laten aanmelden door uw dealer. Met vriendelijke groeten, QWIC
Helaas ben ik over de service van Qwic fabrikant (dealer in BREDA) niet te spreken. Na 1 jaar zijn de remmen en banden reeds versleten en de accu voldoet helemaal niet aan de opgeven eisen. Dit is onze tweede elektrische fiets maar valt vies tegen, vorige was een Batavus die na 3 jaar nog steeds voldoet.    
Reactie QWIC:
Beste Sonny, Dat is jammer om te horen. Graag zouden we met u in contact willen komen. Zou u een mailtje willen sturen naar [email protected] onder vermelding van het framenummer van de fiets en de gebreken? Dan kunnen we kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Met vriendelijke groeten, QWIC
Wat een geweldige fietsen van Qwic. Dit is nu al mijn 2e fiets en wil nooit meer iets anders. Wel zou ik graag met Qwic in contact komen voor een servicebeurt omdat mijn motor een klein beetje tikt. Kunnen jullie mij hierbij helpen?    
Reactie QWIC:
Beste Sjaak, Fijn om te horen dat u blij bent met uw rd10! Het tikken van de motor komt eigenlijk niet zo vaak voor. Het kan zijn dat 1 van de lagers kapot is in de motor, wat het tikken kan veroorzaken. Helaas is dat moeilijk vast te stellen vanaf deze positie. Ik zou u toch willen adviseren om even langs uw QWIC dealer te gaan. Zij hebben waarschijnlijk al meer ervaring met de controle van deze motor en kunnen u precies zeggen wat er wellicht aan moet worden gedaan. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Met vriendelijke groeten, QWIC
Trapondersteuning valt uit als je de hoogste ondersteuning gebruikt, als de accu nog tussen de 30%/40% vol is. Ik heb het probleem voorgelegd bij de dealer, deze vertelde mij dat dit een beveiliging is, zodat de accu niet wordt overbelast. De display blijft branden en geeft aan dat de accu leeg is (geen ondersteuning), even aan en uitzetten en de display geeft weer aan dat accu nog voldoende is gevuld. Als je de hoogst ondersteuning niet gebruik kan je nog vele kilometers rijden. Hebben hier ander gebruikers ook last van. Als dit een probleem is bij meerder gebruiker, raad ik mensen die opzoek zijn naar een nieuwe E-bike om deze fiets niet te kopen (het is lastig als je de hoogste ondersteuning nodig heb deze niet werkt).    
Reactie QWIC:
Beste Wim, Jammer om te horen dat u niet tevreden met uw fn7.1. Het klopt dat op de accu een beveiliging zit om deze niet overbelast te laten raken en/of te beschadigen. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat de fiets (lees: motor) meer spanning vraagt van de accu en deze piekspanning niet geleverd kan worden omdat de capaciteit van de accu zelf niet hoog genoeg is. Als u echter twijfels heeft over de accu of fiets zelf is het toch verstandig om deze (nogmaals) door de dealer te laten controleren. Voor de accu geldt dat deze eventueel opgestuurd kan worden naar ons zodat wij de technisch kunnen nakijken en problemen ermee kunnen uitsluiten. Met vriendelijke groeten, QWIC
Een mooie fiets, maar jammer genoeg geen kwaliteit. Na 3 jaar is mijn motor stuk!! Voor de prijs om de motor te vervangen, heb ik een nieuwe niet-elektrische fiets. Ik heb geen investering gedaan om na een paar jaar te horen dat de fiets stuk is. Een ware teleurstelling die me duur is komen te staan. QWIC kent geen duurzaamheid noch kwaliteit.    
Reactie QWIC:
Beste Lisse, Jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in de kwaliteit van uw QWIC! Op een motor zit een fabrieksgarantie van 2 jaar en gemiddeld gaat een motor 3 tot 5 jaar mee. Hoe spijtig het ook is kan het helaas altijd gebeuren dat een motor defect raakt. Uiteraard zien wij ook graag dat geen enkel onderdeel defect raakt, maar dat is niet te voorkomen. Onze excuses hiervoor. Met vriendelijke groeten, QWIC
Na 1 jaar zijn de remmen en banden al versleten. Accu voldoet ook niet aan de aangeven prestatie. Vorige elelectrische fiets (Batavus) was qualitatief veel beter. Voor ons nooit geen Qwic fiets meer.    
Reactie QWIC:
“Beste W. van Son, Jammer dat de kwaliteit van uw QWIC niet aan de verwachtingen voldoet, dat is vervelend om te horen. Helaas zijn onderdelen als remblokken en banden slijtagegevoelig en is het afhankelijk van het gebruik hoe snel dergelijke onderdelen aan vervanging toe zijn. Hydraulische remmen zijn krachtig en dat kan betekenen dat de slijtage hoger is dan waar u van te voren op bent ingesteld. Met betrekking tot de accu en het bereik zou ik u willen adviseren om uw QWIC-servicepunt om controle te vragen. Zij hebben een uitleesmogelijkheid van ons en kunnen zodoende de status en kwaliteit van de accu nakijken. Indien er twijfels zijn over de kwaliteit is het daarnaast eventueel mogelijk om de accu ter controle op te laten sturen naar ons en misschien is dat een goede optie. Uw servicepunt kan u vertellen welke mogelijkheden hiervoor zijn. Met vriendelijke groet, QWIC”
Mooie fiets, design is echt top, wauw factor, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk. De Bosch motor van de fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden, ook oplaadtips van site qwic in acht genomen). Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar kan me voorstellen dat dit wat gek is, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn keuze, maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb. Display is zgn open systeem begreep ik, af en toe heb je op je scherm wat condens, maar dat gaat zo weg en heeft geen invloed op het zicht op het scherm. Wel is het zo dat je bij hoge luchtvochtigheid en bepaald soort "gordijnregen" het beste een plastic zakje om je display te doen (advies fietsenmaker), ik heb een keer gehad dat ondersteuning uitviel.
Mooie fiets, design is echt top, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk overigens, maar ter vergelijk; de Bosch motor van de Batavus fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Ondersteuning is geweldig intuïtief, ben ik heel tevreden over hoe de motor op je reageert. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen. (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden). Oplaadtips qwic heb ik in acht genomen. Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar vind het eerlijk gezegd toch wel beetje gek, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn prima maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb eerlijk gezegd. Het display is een open systeem, soms heb ik wat aanslag op het scherm, is meestal zo weg. Bij heftige regenval en hoge luchtvochtigheid is me aangeraden om een plastic zakje over display te doen.
Helaas ben ik over de service van Qwic fabrikant niet te spreken. Na 3 jaar is de accu kapot en deze kan je dus opnieuw kopen. Waarschijnlijk is de accu gevallen volgens hen, wat niet het geval is. Of we hebben te weinig gefietst, maar het kan ook zijn dat hij te vaak is gebruikt. Wat is het nu? Ik heb deze fiets gekocht vanwege zijn uitstraling en hij fiets heerlijk, ook zonder ondersteuning. Dit nu maar niet meer doen voor de accu Na 3 jaar accu vervangen vind ik veel te snel, de garantie is maar 2 jaar en je valt er nu buiten. De dealer gaf al aan dat ze niet erg coulant zijn in hun service en dat klopt, helaas! Ik kijk in het vervolg wel naar de service als ik een andere fiets gaat kopen.
Heb dezelfde fiets in damesuitvoering en ook bij mijn fiets is er condens achter de display. Fiets is 9 mnd oud en krijgt nu zijn derde display
Na diverse proefritten ging het tussen de Sparta ( ben even het type kwijt maar was als eerste getest door de consumentenbond of de anwb) en de Qwic MN 8. Uiteindelijk gekozen voor de Qwic op advies van mijn dealer die juist Qwic aanbeveelt vanwege de goede aftermarket sale . De fiets bevalt goed al raakt de accu wel snel leeg, heb een upgrade naar een iets zwaardere accu en dan kom ik toch niet verder dan 90 km en dan fiets ik bijna altijd in stand 1 . Comfort is erg goed. Wegligging in bochten valt tegen komt misschien door het gewicht van de fiets. Heel vreemd de ventieldoppen (oranje gekleurd) zijn na 2 maanden allebei kapot gegaan . Waar ik me wel erg aan stoor is condens in de display. In die paar maanden dat ik de fiets nu heb gaat die weer terug naar mijn dealer voor de 3e display. Wordt gelukkig weer onder garantie vervangen maar wat gebeurt er als de garantie voorbij is ?. Van een fiets van ruim 2500 ( iets duurder door de accu upgrade) mag je toch wel betere kwaliteit verwachten lijkt me    
Reactie QWIC:
Beste Fons, Fijn dat u voor QWIC heeft gekozen, jammer dat uw fiets last heeft van condens in het display. Op zich is dit verklaarbaar doordat het systeem van het display half-open is en er zodoende lucht doorheen kan. Wanneer er sprake is van temperatuurwisselingen kan er lucht aanslaan op de binnenkant van het scherm en er condens ontstaan, maar dit zou binnen korte tijd (tussen vijf minuten en een half uur ongeveer) moeten wegtrekken. Is dat niet het geval en gaat het ten kosten van het gebruik, dan is het inderdaad verstandig om het display om te wisselen. Belangrijk om te weten is dat het alleen het scherm zelf betreft waar lucht (en dus eventueel vocht) bij kan komen, maar de bedrading in een afgesloten gedeelte zit waar geen condens of vocht bij kan komen. Verder hebben wij contact gehad met onze toeleverancier Bafang van deze displays en motoren en dit ertoe heeft geleid dat er een aanpassing in het systeem is doorgevoerd. De kwaliteit is nadien verbeterd zodat er minder klachten zijn. Indien de condens bij u niet snel wegtrok is vervangen zoals gezegd aan te bevelen. Met betrekking tot de actieradius kan ik alleen antwoorden dat deze afhankelijk is van veel factoren. Om de actieradius te vergroten wil ik u adviseren om onze pagina https://qwic.nl/news-item/tips/vergroot-de-actieradius-van-jouw-accu/ te bekijken. Misschien staan hier tips bij die de actieradius kunnen vergroten. Mocht u twijfels over de accu hebben kan uw QWIC-servicepunt de accu eventueel aansluiten op de computer en deze uitlezen om de status vast te stellen. Met vriendelijke groet, QWIC
Fiets toont te snel mankementen. Nu 5 maanden oud en al nieuwe connector accu en display gehad. Al 2 x een gebroken spaak gehad. Ik gebruik hem voor woon werk verkeer en moet erop kunnen vertouwen en niet iedere keer langs fietsenmaker gaan. Deze Rijploeg2wielers uit Ridderkerk geeft trouwens topservice. Ok is voor spartbord te klein. Voorwiel staat dicht op trapas waardoor je bij regen al het water over je schoenen krijgt. Ik denk dat dit verholpen kan worden bij langer spatbord. Best een hoop geld voor een product waarin je het vertrouwen kwijt raakt.    
Reactie QWIC:
Beste Edwin, Bedankt voor uw terugkoppeling, goed om te horen dat u de service van uw dealer als top ervaart. Voor de spaken is het belangrijk om regelmatig controle uit te voeren op de spaakspanning want bij enige speling kan er een breuk ontstaan, zeker wanneer de fiets veel gebruikt wordt. Het is dan prettig dat u snel bij uw dealer terecht kunt. Mocht u problemen blijven hebben dat regenwater niet voldoende wordt tegengehouden door het spatbord, dan is het mogelijk om er spatlapjes onder te zetten voor veel uitvoeringen. Beschikt uw QWIC over een SKS-spatbord dan kan uw QWIC-servicepunt via de groothandel geschikte spatlappen bestellen om dit probleem te voorkomen. Indien u aanvullende vragen of opmerkingen heeft waarmee uw QWIC-dealer u niet verder kan helpen, horen we het graag van u via [email protected] Met vriendelijke groet, QWIC”
Fiets al na 4 maanden een defect. Connector accu en fiets display al vervangen. Al 2 x een spaak gebroken, dat kan toch niet bij normaal gebruik!.l Fietsen maker Rijploeg2wielers in Ridderkerk helpt mij keurig maar is toch te gek voor woorden bij een fiets van € 2600,- . Vooral wanneer je de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer moet je erop kunnen vertouwen en niet afhankelijk van reparateur zijn. Nadeel is ook kort voor-spatbord en voorvork die kort op trappers staat, bij iedere regenbui zijn je schoenen zeiknat omdat al het water over je voeten loopt. Model ziet er keurig uit maar praktijk wijst anders uit.
Fiets nu 7 maanden in bezit. Op zich tevreden maar enkele onderdelen verbazingwekkend snel kapot zeker gezien de hoge aanschafprijs van de fiets. Zo is connector accu en display al vervangen. Al 2x een spaak gebroken. Dit vind ik toch wel een kwalijke zaak. Nog een tegenvaller bij de fiets is dat voorspatbord te klein is. Voorvork staat ook te dicht op trappers. Bij regenweer gaat er enorm veel water over je schoenen heen. Probeer dit op te lossen door spatbordverlengers erop te zetten.
Ik kocht via het werk een Mn7 bij een fietswinkel dichtbij. Ik ben helemaal ontevreden over deze fiets en vooral de service. De fiets oogt mooi , maar ik moest hem onmiddelijk terug binnensteken want de accu viel uit. de verkoper zei dat dit een slecht contact was en dat hij dit direct zou oplossen, maar de fiets bleef uitvallen bij gebruik van de hoogste ondersteuning! 2 keer een andere batterij geprobeerd , maar zonder resultaat! dan zou men de fiets naar de fabriek gestuurd hebben en kregen we volgende uitleg : wij zouden moeten leren rijden met deze fiets ; nooit de hoogste ondersteuning gebruiken als de accu 50% of minder is geladen!? want dan is het normaal dat de accu uitvalt zeggen ze! dus als ik de hoogste ondersteuning wil gebruiken moet ik eigenlijk hem telkens(een 7 km) volledig opladen? ook op gemiddelde ondersteuning zou ik zeker 85 km moeten kunnen rijden, maar ik haal max een 40 km's! dus ik moet leren rijden met deze fiets en eigenlijk de hoogste ondersteuning niet gebruiken! Ik zit nu met een fiets die van dag 1 niet voldoet en ik ben totaal niet tevreden van de service.    
Reactie QWIC:
Beste Rudi, Zou u uw bevindingen, inclusief het framenummer kunnen toesturen aan [email protected]? Wij zouden graag willen proberen na te gaan wat er speelt om u verder te kunnen helpen. Uiteraard hoort een QWIC naar behoren te werken, al kan er altijd iets technisch spelen waardoor dit extra aandacht vergt. Het zou eventueel het gebruik kunnen zijn maar ook iets technisch. In het geval van het laatste kunnen we extra controle laten uitvoeren bij de dealer en als laatste optie bij ons controlecentrum. Hiervoor moet ik u helaas wel vragen om, indien de accu verder getest moet worden, langs te gaan bij uw servicepunt. Excuses voor dit ongemak. Met vriendelijke groet, QWIC
Met mijn in 2013 gekochte qwic (model Tour, ik denk een RD 9) 23.000 prima kilometers gereden. Ik heb twee jaar geleden ketting en tandwielencassette vervangen en nu is de achtervelg door geremd en is het tijd voor een nieuwe fiets. Batterij is nog prima eigenlijk (dagelijks gebruik). Prima fiets geweest. Degelijk. Stabiel. Zonder batterij wat zwaar om te fietsen is enige minpunt. Met pijn in het hart op marktplaats gezet en nieuwe fiets gekocht. Twee keer raden welk merk het weer geworden is:-)
Nu twee weken lang in het bezit van deze fiets.Alles op deze fiets is top. Het fietsframe is lekker stijf,waardoor de fiets heel direct is.Top middenmotor,je hoort hem niet. Zeer goede remmen.Mooi beeldschermpje.Goede wielen die dubbel gebust zijn.V snaar aandrijving perfect waardoor de fiets geen bijgeluiden heeft.Goede Shimano alfine 8 versnellingsnaaf.Meerprijs van €400 voor de 625 kh accu vind ik te hoog.De aanschafprijs van deze fiets wordt dan €3699 wat vrij hoog is.Maar je heb dan ook een top fiets.Bevalt prima.Geen spijt van de aankoop.
Twee weken in het bezit van deze fiets.Dames uitvoering maat L.Alles waarmee deze fiets is afgemonteerd is top.Goeie wielen met busjes,stijf frame,perfecte middenmotor,aandrijving met v snaar,fijne naaf versnelling en perfecte remmen.Fiets is heel direct en fiets ook zonder ondersteuning goed.Fiets is erg stil.Je hoort niets.Het enigste wat je wel hoort is het voor spatbord dat gaat trillen als je over een klinkerweg rijd,wat een hinderlijk bijgeluid geeft.Fiets heeft ook een mooi beeldschermpje.Heeft deze fiets ook nadelen.Ja de ondersteuning in de Eco stand is te laag.Hij is ook een beetje aan de zware kant.De batterij is erg duur.Meer prijs voor een 625 wh uitvoering is €400 en voor de 735 wh isdat €550.Ik zou minimaal voor de 625 wh uitvoering kiezen.Bereik accu zoals die op mijn fiets zit 625 wh uitvoering is in de Eco stand ongeveer 170 km.Verder is het een top fiets.Geen spijt van de aankoop.Als is hij wel duur €3700 met een 625 wh accu.Maar dan heb je ook wat.
Qwic maakt mooie fietsen, gaat voor kwaliteit, maar als na 2,5 jaar en 1500km de motor stuk is is er ook direct geen service meer. Dit is zeer bedroevend zeker als een vervangende motor dan 1000 euro moet kosten. Oftewel fiets kan in de prullenbak!! Zelfs de dealer vond dit niet kunnen, maar kunnen er ook niets mee, qwic is niet thuis voor coulance. Dus conclusie : super slechte service en gewoon nooit meer een qwic.    
Reactie QWIC:
Beste Aart, Wij hebben elkaar ondertussen gesproken en het verhaal verhelderd. Fijn dat we eruit zijn gekomen en u tevreden weer terecht kunt bij uw dealer. Met vriendelijke groet, Jurgen QWIC
KOOP DEZE FIETS NIET!!!! Dit is mijn grootste miskoop ooit. Van begin tot eind niets dan problemen. 1) Batterij ratelt uit de houder. Valt er gewoon uit. 2) Dopje van batterij sluit niet af. Ook niet na ‘herstelling’. Regen beschadigt uw batterij. 3) Plastic lipje van controler breekt af na 2 maand. 4) Error 081: de controller werkt niet. Na 5 seconden valt uw fiets uit. Je kan hem weer af en aanzetten en dan zal hij opnieuw 5 seconden werken, als u geluk heeft. 5) Speedometer geeft steeds 0km/u aan. 6) Schel gillende schijfrem geeft je migraine Ik kocht deze fiets in februari 2018. Zes maanden verder en tientallen fietsenmaker-bezoeken verder werkt hij nog steeds niet. Het is hopeloos. Het is mijn morele plicht om u te waarschuwen voor deze fiets. Quick heeft hem enkele weken bij zich gehouden en ‘herstelt’, maar na mijn eerste rit kreeg ik opnieuw een error081. Het is zo triest dat het lachwekkend is.
Wat een ontzettend fiasco . Koop nooit een Qwic! In de afgelopen 2 maanden hebben wij 3 nieuwe QWIC fietsen gekocht bij 3 verschillende dealers. Allemaal met defecten en twee daarvan afgeleverd met beschadigingen. De eerste fiets was beschadigd bij de handvatten en zaten scheuren in, de lak bij de zadelpen leek wel alsof er met een hamer op was geslagen, de computer defect en miste pixels, de fiets liep op meerdere punten aan en vanuit de dealer stonden er al behoorlijk wat kilometers op de teller. De tweede fiets had een zwaar beschadigd stuur waardoor we weer langere tijd moesten wachten en bij aflevering tikt de trapas en blijkt er iets bij de derailleur schuin er in gezet te zijn in de fabriek. De oplossing van QWIC? Een gat boren in de nieuwe fiets, een ring er in zetten en dan is het opgelost. Een gat boren in een nieuwe fiets van 3000 euro! De derde fiets weer ellende. Weer! een trapas die aanloopt en nu weer een accu die niet goed aansluit waardoor er regen in kan stromen naar de contactpunten. Het lijkt net alsof je constant een ratel voelt tijdens het trappen. Wat QWIC nog het meest typeert is de oplossing die ze bieden om iets te maken. Het amateurisme om in plaats van iets te herstellen zoals het hoort, een gat in een fiets te willen gaan boren en je met een houtje-touwtje-oplossing weg te sturen. Bij fietsen waar je ruim over de 3000 euro voor betaalt, schandalig slecht. Voor ons echt nooit meer een QWIC
Echt nooit kopen iets van dit merk! Heb zelf RD 10 ,controller is stuk, dealer verteld dat het onderdeel nog niet leverbaar is duurt een maand voordat het uit China hier is, niet op voorraad, gebeld met fabrikant, zou op fietsvakantie gaan maar niks, geen vervangende fiets, helaas kan gebeuren werd er gezegd echt een dikke nul voor dit bedrijf🤬🤬
Ontwerp van een bolide maar gebouwd als een Lada. Mooie fiets. Goed. Stevig. Stabiel. Geweldige remmen. Maar zo slecht gebouwd ! Hier de ervaringen tot nu toe : 0 km : ondersteuning werkt niet. Slecht gemonteerd ? Terug naar fabriek. 500 km : voorste spatbord los 650 km : achterste spatbord los ( bout weg ) 1000 km : Ketting vliegt constant af, derailleur scheef, remmen scheef, ondersteuning valt uit als je over een bult rijdt. Dat mag toch allemaal niet bij een nieuwe fiets. Is mijn eerste en laatste Qwic. Jammer want hij rijdt echt wel fijn....als ie rijdt. Conclusie : koop geen Qwic tenzij je een goede dealer hebt met veel kennis van zaken en veel geduld of tenzij je graag zelf sleutelt.
Heb de fiets nu een paar dagen en wat een fiets, mooi afgewerkt, zit goed, super rem systeem en alles lekker soepel. Binnen enkele seconden op 45 km. Wat wel een min puntje is, het aantal kilometers wat met de fiets gemaakt kan worden valt wel tegen. Verder zullen we zien wat de fiets gaat brengen.
Ik heb mijn rd10 sinds enkele maanden en had er tot heden geen problemen mee. Tot nu: het begon met opeens dat de wielbekrachtiging uit viel, het duurde maar even en loste zich vanzelf op, daarna gebeurde het regelmatiger en gaf de computer een error 6 aan (battery low) wat niet kon omdat hij volledig opgeladen was . Het volgende probleem was dat er een foutmelding binnenkwam van error 5 (remsensor failure). Hopelijk houd het hierbij op.
Even een update op mijn eerdere review van 13 november.
Inmiddels is de speling in mijn trapstel vakkundig opgelost door de leverancier.
De tik in de trapas bleek een tip in een trapper te zijn. Makkelijk opgelost en inmiddels rijd ik als een vorst op de rd 10. Het is de prettigste ebike die ik tot nu tot heb bereden. Ook dd Stromer s2 geprobeerd, maar in mijn beleving haalt die het niet bij de RD 10
Let wel, het is een zeer snelle ebike die in de laatste twee ondersteuningsstanden met gemak 35 to 40 km haalt.
De eerste 4 (legale) ondersteuningsstanden gaan overigens ook tot zo'n 30 km
Het is een belevenis om op deze fiets te rijden waar ik me elke keer weer op verheug
5 jaar met qwic smart e4 gereden.het was tijd om te vernieuwen.en wat een vernieuwing! De qwic prd10 is een droom om mee te rijden. Solide op de baan,goede vering ,soepele versnelling en super remmen. De motor brengt de kracht rustig over en maakt de rijbeleving onvergetelijk. Na 500 km,eerste onderhoud,er werd opgemerkt dat het voorblad kontakt maakte met het chassis. Een spacer werd tussen voorblad en kader geplaatst en ook de trapas werd vervangen,er was wat speling op gekomen. De fiets rijd weer voortreffelijk maar geregeld loopt de ketting eraf,wat tot grote frustratie leid. Dit is toch een dure fiets en men verwacht toch een goede afstelling. Na 1800 km op de teller heeft de fiets het plots begeven. Batterij vol, verlichting werkt ,aandrijving nul. Terug bij de dealer,die er weer een nieuwe trapas in monteert. Een nieuwe generatie blijkbaar. Die zouden het blijkbaar beter doen. De vroeger geplaatste spacer er weer vantussen om het kettingprobleem weg te werken en wijle weer op de baan...niet voor lang.voorblad maakt weer kontakt met kader en tijdens 2 op eenvolgende ritten maakt de motor een schokkend geluid ,begint ie te daveren en wat later verdwijnt het weer. Terug bij de dealer;die na het verwijderen van de batterij het euvel niet kan ervaren. Reset heet dit.Klinkt goed. Nu nog het voorblad veranderen om het kontakteuvel op te lossen en kettingprobleem te counteren. Ik ben terug in blijde verwachting van mijn oranjemonster,en hopelijk zijn nu alle kinderziektes opgelost zodat ik een nog betere review kan plaatsen. Tot gauw
bij mijn eerste fiets viel steeds motor uit in elk level. Na veel inspanningen toch een nieuwe gekregen . Vertrek van deze fiets is zeer goed maar ook bij deze fiets valt te pas en te onpas de motor stil en zakt de snelheid sterk op korte afstand maar als hij wel werkt is het een plezier om mee te fietsen . Hij zit fijn en schakelt momenteel nog zeer goed en ik heb er momenteel 600 km met gereden .zal mij volgende fiets nog een qwic zijn ???? mijn fiets is het jaar 2017
Prachtige fiets met een zeer prettige sportieve ondersteuning. Helaas na 700 km gefietst te hebben begon het trapstel geluiden te maken. Na een controle van de fietsenmaker op de hoek bleek dat er speling in dd crank zat. Typisch garantiegeval volgens de fietsenmaker, overigens niet het bedrijf waar ik de fiets gekocht had. Na 7 weken is dit toch wel slordig en hoop ik dat dit probleem snel en goed wordt opgelost.
Voor de fietsbeleving zou ik 5 sterren geven, maar ik twijfel over de duurzaamheid. Hopelijk is dit een eenmalig probleem en kan ik later een nieuwe recentie schrijven met 5 sterren.
Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.
Ik kocht in mei 2017 een Qwic Performance MD 380.
Ik fiets er elke dag op van Delft naar Leiden en terug. Perfecte fiets voor de fiets forens.
Vraagt in tegenstelling tot mijn vorige e-bike (een Canondale) heel weinig onderhoud.
Geruisloos en krachtig.
Ik geef deze fiets een dikke voldoende.
Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)
Fiets lekker met accu van 725W.Dus je mag wel wat verwachten van een fiets met een prijs €3149.00.Is aangeschaft 22/03 2017.Wel een grote ergenis,display is niet waterdicht.heb nu een tweede en ook weer.heb het aan de daeler deze week weer door gegeven.ik lijk de enigste te zijn.Wacht het af,maar vrees voor de toekomt met de fiets.Door condens zie je niets.Wie nog meer?Groeten uit Wervershoof
Ik fiets sinds eind mei 2015 twee keer per week, mits droog weer, van Delfzijl naar mijn werk in Groningen, 30 km. Met de auto 45 minuten, met de fiets 60 minuten. Inmiddels dik 1000 km. Qwic p-rd9s sprak me aan vanwege het sportieve model, de kwaliteitsindruk en de hogere snelheid. Met de zwaardere 625 accu haal ik probleemloos een gemiddelde van 35 km/u. Een max van 40 is goed haalbaar tijdens de eerste 30 km, daarna is 35 tevens max. Ik heb een langere zadelpen en het zadel van mijn racefiets gemonteerd. Flink meetrappen, maar niet bezweet op mijn werk aankomen is mijn doelstelling en dat lukt goed. Vijf sterren gezien de prijs-kwaliteit verhouding en het enthousiasme van de dealer in Groningen