MERKEN
MERKEN

QWIC

44 reviews

QWIC elektrische fietsen - Reviews & ervaringen

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen ze de elektrische fiets naar een hoger niveau. Op deze QWIC pagina vindt u de elektrische fiets collectie van QWIC. Bent u benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere QWIC gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

QWIC elektrische fietsen

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden verkeers- en parkeerproblemen. Dit vergroot de druk die op het milieu komt te liggen. De milieu-eisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport. De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets.

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen wij de elektrische fiets naar een hoger niveau. Hiermee bieden wij een serieus alternatief voor de auto.

Met elke QWIC rijd je zonder te zweten naar je werk. Met de ondersteuning aan heb je nooit meer wind tegen, is geen heuvel of brug te hoog en zoef je ontspannen direct van A naar B. Na een lange werkdag terug naar huis even stoom afblazen met de ondersteuning uit.

Meermalen gekozen als Beste elektrische fiets
De QWIC N7.1 en de T-MN7.2 HS11 zijn beiden testwinnaar geworden bij twee verschillende testen. De N7.1 won de prijs voor beste voorwielmotor en de T-MN7.2 HS11 won de prijs voor beste middenmotor. Hierbij laten we bij QWIC nog maar eens zien dat we goede kwaliteitsfietsen bouwen en er voor elke consument wat te vinden is bij QWIC.

Liefde voor het vak
Door innovatieve elektrische fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben én om te rijden. We zien het als een modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen inspireren.

De nieuwste accutechnologie biedt een bereik tot maar liefst 220 km. Hierdoor hoeft de accu niet dagelijks opgeladen te worden en is hij uitermate geschikt voor hogere snelheden, veelvuldig gebruik en langere afstanden.

Quality With Innovative Convenience.

Over QWIC
QWIC is opgericht in 2006 door Michiel Hartman (39) en Taco Anema (34) naar aanleiding van ideeën opgedaan tijdens een fietstocht van Beiroet naar Beijing. Beide oprichters kennen elkaar van de TU-Delft waar ze nog steeds nauw mee samenwerken. Op het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam, werken op dit moment 26 medewerkers. De innovatieve elektrische voertuigen worden via een snel groeiend netwerk van ±350 winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van de files, de lokale vervuiling, maar ook de CO2 uitstoot sterk kan reduceren. Een gepassioneerd team van designers en engineers werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van innovatieve en onderscheidende tweewielers.

E-bikeverzekering

Schade aan uw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker uw e-bike! Zo komt u niet met lege handen te staan en kunt u altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

De eerste 200 km zitten er op. Fiets net 1,5 week geleden afgehaald bij de dealer. Woon-werk verkeer (20 km enkele reis) en een weekeindje toeren. Accu 735Wh. Bevalt erg goed. Heerlijke cruise snelheid (30 km) te behalen zonder dat je als een druipsteengrot aankomt op de plek van bestemming. Helemaal top. Tot over 500 km!
Ik geef hier eigenlijk niet eens 1 ster voor eigenlijk. Wat een slechte fiets. Onze fietsen zijn nog niet eens 2 jaar oud er is al een waslijst met gebreken. Op de allereerste dag dat we de fiets achter in de auto meenamen en op plaats van bestemming uitbouwen,, wilde fiets niet meer starten. Oorzaak: een te kort gemonteerde kabel in het frame. Verder liepen we in de garantieperiode nog aan tegen uitgelubberde kettingen, versnelling die niet meer verder schakelde, een krakend en onstabiel stuur, kapotte lagers in het achterwiel, en een beschadigde lagerhuis hierdoor. Iedere keer werd de fiets wel gerepareerd, maar waren kosten voor ons zelf en kon de reperateur de oorzaak hiervan niet geheel wegnemen, met als gevolg de dreiging dat de lagerhuis uiteindelijk (buiten de garantieperiode dus) geheel stuk zou gaan. Bij allebei de fietsen zit het slot volledig vast en kunnen niet meer op slot. Maar klap op de vuurpijl was dat eind mei 2018 net voor de garantie verliep, de extra zware accu (500w) er mee stopte. We zijn nu bijna 3 weken verder en nog niks van Qwick vernomen. Inmiddels begint bij de andere fiets ook de motor in het voorwiel hapering te vertonen. We zullen deze week maar weer de fietsenmaker opzoeken. Garantie? Waarschijnlijk tot aan de deur.
Nog maar kort in bezit dus geen lange termijn review. Maar paar dingen vallen me op na de eerste 100km. Ik trap toch behoorlijk mee omdat ik snel wil gaan en mijn eerste lege batterij (635) was na 88km. Helemaal leeg gereden. Daarnaast heb ik ook gemerkt net als andere reviewer dat de eerste 30% van de batterij de fiets duidelijk sneller gaat, circa 3-5 km/h. Waar ik zelf aan moet wennen is de handvatten. ondanks mtb gewend te zijn had ik idee dat polsen best wat te verduren hadden. Iets waar ik ook even aan moest wennen is bij hoge snelheid afritjes en opritjes op geeft je nogal een bump door grote zware deel van en de motor en de batterij.. Dat zou een reden voor een batterij in de stang zijn, betere gewicht verdeling. Verder voor het geld veel fiets. Zou er misschien idd beter lederen zadel op zetten en fijnere zachtere handlebars. Verder duidelijke display, rijdt lekker en snel. Tegenwoordig heeft hij 4 standen en de 5e zit verstopt. Ik vermoed dat er nog een 6e stand is zoals de RD10 heeft. Zou die graag ook nog unlocken als hij er is. Verder topfiets. Ben benieuwd naar lange termijn kwaliteit, roest, etc.
Zeer slechte fiets zadel afgebroken stuur afgebroken rem kontakt kapot 130€ Displeay stuk 190€ alles komt los nog geen 500 km geen garantie,???? Geen aanrader dus als je het mij vraagt. Serie nr. Efy5004283 is dit normaal
Had een goede, zeer degelijke Batavus. Na 9 jaar was de accu aan vervanging toe. Tijd om eens om mij heen te kijken naar een andere E-bike. Op vele fietsen gefietst, maar de Qwic 7.2 stak met kop en staart boven alles uit. Een heerlijk licht en wendbaar fietsje met middenmotor. Ligt zeer stabiel op de weg. Een enorme power in de motor en ik zit er heerlijk op. Bij veel andere E-bikes vond ik het frame instabiel. Deze Qwic heeft een stabiel frame, doordat het in de holle buizen verstevigd is. Wel een wat zwaardere accu aangeschaft dan dat standaard geleverd wordt. Middenmotor maakt iets meer geluid dan de achtermotor wat ik gewend was, maar dat ligt ook nog aan in welke versnelling je fietst. De fiets ziet er ook nog eens heel leuk uit. Tot nu toe geen klachten.
Zoals beloofd in de vorige review een update. Tot nu toe 1200 km gefietst. Meeste kilometers tijdens een vakantie in het Thüringer Wald. Rest woon-werkverkeer. Op en neer dagelijks 5 kilometer. Tijdens de vakantie is er een schroef losgetrild van de bagagedrager. De steun van de bagagedrager schoot hierdoor los en raakte de schijfrem. De schijfrem liep hierna aan. Bij de servicebeurt is dit probleem vakkundig opgelost. Na 1000 km kreeg de fiets last van 'krakende' bijgeluiden. Ook dit probleem is opgelost door John (en Hein) van fietsenmaker Huisson in Breda. Een nieuwe ketting en het vastzetten van de spaken was de oplossing. Tenslotte had ik sinds enkele weken last van condens in het display. Waarschijnlijk veroorzaakt tijdens de vorstperiode op het moment dat de zon volop scheen op het display. Een te groot temperatuurverschil. Tijdens de servicebeurt is er een nieuwe condensvrije display gemonteerd. Mede dankzij de uitstekende service (alles opgelost zonder betaling) ben ik zeer tevreden met de fiets. Prima actieradius met de 730 accu en prima ondersteuning. Bij het damesmodel zijn er nog geen problemen geweest. Deze fiets wordt niet gebruikt voor het woon-werkverkeer dus is nog niet toe aan de 2de servicebeurt. Wel alweer enkele kleine lakschades moeten bijwerken. Ik kan de Qwic Performance RD9.2 aanbevelen. Nadat ik andere reviews heb gelezen, ben ik er wel van overtuigd dat een goede dealer ook erg belangrijk is. Bij Huisson kreeg ik de fiets pas mee nadat ik helemaal tevreden was. Door de lakschade geen vijf maar vier sterren.
Heb de fiets nu zo'n drie maanden. Geweldige 'machine' met de voor mij perfecte ondersteuning. Normale snelheid in mijn geval tussen 30-35 km/h, met de extra ondersteuning is ook 45 km/h goed haalbaar. Wel een helm op...
Koop nooit een Qwic! Ik heb deze fiets een half jaar geleden gekocht en heb er nog geen 130km mee gereden. Gekocht online in Wervershoof. Inmiddels is na een paar keer remmen de achterremschijf krom. Volgens een fietsenmaker een veel voorkomend probleem. De ketting is er al 2x bij overschakelen eraf gevallen. Contact met Lakkie gehad en ik mag de transportkosten zelf betalen. Contact gehad met Qwic en deze compenseren behalve het gebruikelijke niks. Andere zogenaamde Qwic dealers kan ik niet kosteloos terecht omdat ik daar de fiets niet heb gekocht. Lekker netwerk van dealers :(. We praten hier over een fiets van bijna 2750 euro. Niet kopen! Ohw ja en condens in het scherm.
Even een update op mijn eerdere review van 13 november.
Inmiddels is de speling in mijn trapstel vakkundig opgelost door de leverancier.
De tik in de trapas bleek een tip in een trapper te zijn. Makkelijk opgelost en inmiddels rijd ik als een vorst op de rd 10. Het is de prettigste ebike die ik tot nu tot heb bereden. Ook dd Stromer s2 geprobeerd, maar in mijn beleving haalt die het niet bij de RD 10
Let wel, het is een zeer snelle ebike die in de laatste twee ondersteuningsstanden met gemak 35 to 40 km haalt.
De eerste 4 (legale) ondersteuningsstanden gaan overigens ook tot zo'n 30 km
Het is een belevenis om op deze fiets te rijden waar ik me elke keer weer op verheug
5 jaar met qwic smart e4 gereden.het was tijd om te vernieuwen.en wat een vernieuwing! De qwic prd10 is een droom om mee te rijden. Solide op de baan,goede vering ,soepele versnelling en super remmen. De motor brengt de kracht rustig over en maakt de rijbeleving onvergetelijk. Na 500 km,eerste onderhoud,er werd opgemerkt dat het voorblad kontakt maakte met het chassis. Een spacer werd tussen voorblad en kader geplaatst en ook de trapas werd vervangen,er was wat speling op gekomen. De fiets rijd weer voortreffelijk maar geregeld loopt de ketting eraf,wat tot grote frustratie leid. Dit is toch een dure fiets en men verwacht toch een goede afstelling. Na 1800 km op de teller heeft de fiets het plots begeven. Batterij vol, verlichting werkt ,aandrijving nul. Terug bij de dealer,die er weer een nieuwe trapas in monteert. Een nieuwe generatie blijkbaar. Die zouden het blijkbaar beter doen. De vroeger geplaatste spacer er weer vantussen om het kettingprobleem weg te werken en wijle weer op de baan...niet voor lang.voorblad maakt weer kontakt met kader en tijdens 2 op eenvolgende ritten maakt de motor een schokkend geluid ,begint ie te daveren en wat later verdwijnt het weer. Terug bij de dealer;die na het verwijderen van de batterij het euvel niet kan ervaren. Reset heet dit.Klinkt goed. Nu nog het voorblad veranderen om het kontakteuvel op te lossen en kettingprobleem te counteren. Ik ben terug in blijde verwachting van mijn oranjemonster,en hopelijk zijn nu alle kinderziektes opgelost zodat ik een nog betere review kan plaatsen. Tot gauw
bij mijn eerste fiets viel steeds motor uit in elk level. Na veel inspanningen toch een nieuwe gekregen . Vertrek van deze fiets is zeer goed maar ook bij deze fiets valt te pas en te onpas de motor stil en zakt de snelheid sterk op korte afstand maar als hij wel werkt is het een plezier om mee te fietsen . Hij zit fijn en schakelt momenteel nog zeer goed en ik heb er momenteel 600 km met gereden .zal mij volgende fiets nog een qwic zijn ???? mijn fiets is het jaar 2017
Ik heb deze fiets nu drie weken,en er een paar keer mee in de regen gereden.
tot mijn verbazing toen ik de fiets vanochtend wilde pakken,zat er allemaal condens in mn display,Qwic gemaild,en zeggen dat dit normaal is. Nou ik ben het er niet zo mee eens,het is toch een stukje elektronika wat erin zit.
Voor zo’n dure fiets toch wel een groot minpunt
Prachtige fiets met een zeer prettige sportieve ondersteuning. Helaas na 700 km gefietst te hebben begon het trapstel geluiden te maken. Na een controle van de fietsenmaker op de hoek bleek dat er speling in dd crank zat. Typisch garantiegeval volgens de fietsenmaker, overigens niet het bedrijf waar ik de fiets gekocht had. Na 7 weken is dit toch wel slordig en hoop ik dat dit probleem snel en goed wordt opgelost.
Voor de fietsbeleving zou ik 5 sterren geven, maar ik twijfel over de duurzaamheid. Hopelijk is dit een eenmalig probleem en kan ik later een nieuwe recentie schrijven met 5 sterren.
Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.
Ik kocht in mei 2017 een Qwic Performance MD 380.
Ik fiets er elke dag op van Delft naar Leiden en terug. Perfecte fiets voor de fiets forens.
Vraagt in tegenstelling tot mijn vorige e-bike (een Canondale) heel weinig onderhoud.
Geruisloos en krachtig.
Ik geef deze fiets een dikke voldoende.
Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)
Leuke fiets om ermee te rijden. Enkel batterij vind ik een kleine tegenvaller, niet tegenstaande dat ik altijd met de hoogste stand rij. Helaas 2 weken geleden viel de ketting eraf. Blijkbaar aan de achterkant iets gebroken. Volgens de fietshersteller nog gebeurt. Toch spijtig na 1000 km gefietst te hebben. Kan natuurlijk ook gebeuren bij de andere grotere merken. Gelukkig heb ik een garantie op de fiets. Kan niet wachten om hem terug te krijgen. Het fietsen met deze fiets is echt een belevenis.
Bij Huisson in Breda 2 qwics rd 9.2 gekocht. Eerste indruk is prima. Weekend Limburg inclusief Keutenberg en Cauberg ging zonder problemen. Misschien helpt de 735 accu hierbij. Ik ben het met de vorige schrijver eens dat de lak erg gevoelig is. Heb nu al enige plekjes bij moeten werken op de bovenkant van de stang van het damesmodel. Misschien moet Qwic er een lakstiftje bijleveren. Heb nu zelf de juiste lak aan laten maken bij de verfspecialist. Ga voor de zekerheid maar een transparante beschermfolie erop rakelen.
Als de eerste 1000 erop zitten, meld ik me weer of eerder als dat nodig blijkt.
Na rui m 2 jaar eeen update van mijn eerdere review. Toen was alles 100% naar tevredenheid. Nu kan ik melden dat mjjn sterke Thais-Oostenrijkse motor toch na een jaartje begon te knappen en kraken. Deed nog wel gewoon zijn werk. De dealer in Deventer liet via mobiele telefoon het gekraak horen aan Qwic en ik heb gewoon een nieuwe motor gekregen. Het stemt wel tot nadenken: Wat als morgen dit weer gebeurt...? Grapje kost normaal over de €600.
De 625 Mh accu gaat nu op stand 6 en 7 zo'n 85 km mee. Dat was ooit 95 km. Blijft netjes want ik ben 96 kilo. Ik las hief dat iemand van 80 kilo met de allerzwaarste accu maar 70 km haalde......?! Dat lijkt me niet best. Mijn RD-9 was € 2799 met 625 Mh accu. De RD10 gaat me straks aardig wat meer kosten. Toch zal ik in 2018 zoals het er nu uitziet weer voor een oranje snelle Qwic gaan. Misschien uitgebreider verzekeren gezien de berichten over slechte service vanuit Qwic.

Ik schakel de speedbike stand nooit vrij. 30 kmh is al hard genoeg hoor. Ook is dat 100% illegaal natuurlijk.
De RD9 is een fijne fiets en heg zadel vind ik ook prima.
Fantastische fiets met heerlijke ondersteuning, zithouding en rijeigenschappen. Ik heb een 500Wh accu op mijn fiets en hiermee haal ik 80 km in ondersteuningsstand 1 of 70 km in ondersteuningsstand 2. Ik heb dan nog 4 streepjes op de batterij in de display over, dus prima. Sinds augustus 2016 heb ik 5300 km gereden en geen problemen gehad. Ik vind de fiets een aanrader.
Wij kochten beiden een qwic fiets in febr.2016.
Tot volle tevredenheid.Inmiddels beiden 4700 km.gefietst.
Echter enige nadeel is het lawaai van de middenmotor van de T-MN7!!
Is hier een oplossing voor??!
Fiets lekker met accu van 725W.Dus je mag wel wat verwachten van een fiets met een prijs €3149.00.Is aangeschaft 22/03 2017.Wel een grote ergenis,display is niet waterdicht.heb nu een tweede en ook weer.heb het aan de daeler deze week weer door gegeven.ik lijk de enigste te zijn.Wacht het af,maar vrees voor de toekomt met de fiets.Door condens zie je niets.Wie nog meer?Groeten uit Wervershoof
Tja, ik heb wat reviews gelezen maar ik heb deze ervaringen niet. Na ruim 3000 km zeer tevreden over de RD9.2S. Technisch allemaal dik in orde. We hebben de dikste accu erin laten zetten 735W. Bij normaal gebruik rijd ik er ongeveer 70km mee. (80 kg.) Alleen het zadel is dramatisch. Te veel zitvlak. Gevolg.....slapende onderdelen. Dat hebben we aangepakt met een ander zadel. Bijkomstigheid is dat de fiets in standje 8 makkelijk de 28 k/u haalt. Ik ben een tevreden gebruiker. Goeie service ook van Kok fietsen IJjmuiden.
Twee jaat gelden kocht ik een Qwic P-RD9. Dit is mijn ervaring met Qwic.

Binnen drie maanden terug naar dealer voor reparatie defect in achterwiel (onder garantie). Er zat een onderdeel los in de motor waardoor het wiel vast had kunnen slaan. Het bleek een fabricafefout.
na 1.000 km al nieuwe remblokken nodig. Remmen piepte enorm (geen garantie).
Bij eerste servicebeurt kapotte spaken en slag in wiel (zou komen door mijn rijstijl volgens dealer, wat volstrekt onjuist was, bleek later, volgens andere dealer, probleem met te dunne spaken, fabricagefout). Geen garantie.
Bij tweede beurt weer losse spaken en wederom verwijt door dealer dat ik niet zuinig met de fiets omging.
Probleem met motor na vervangen bij eerste beurt, die daarna niet goed vrijliep, wat mijn oorspronkelijke dealer ontkende, wat wel is opgepakt door andere dealer. Toen kan ik wel weer normaal zonder weerstand fietsen als ik de steoom niet aan had. Onder garantie gerepareerd.
Na 3.000 km al niet meer fatsoenlijk kunnen schakelen met derailleur. Versnelling moest twee tot drie standen verder om één keer op- of af te schakelen.
Tweede dealer plaatste nieuwe versnellingskabel om dit probleem op te lossen. Hielp niet. Geen garantie.
Geen stroom meer op achterwiel door kabelbreuk vanaf stuurcomputer. Dealer 2 opgelost. Viel onder garantie.
Andere dan Qwic dealer (fietsenmaker nr. 3 omdat het niet meer te doen was elke keer mijn fiets met een geleend busje weg te moeten brengen), kreeg na vervanging rem voor versnellingskabel... de boel niet meer fatsoenlijk werkend. Resultaat: nieuwe ketting, nieuwe tandwielen, nieuwe derailleur, nieuwe body, nieuwe kabel. Kosten: 260 euro!
Nog geen maand later, spelling op voorvork, blijkt scheur in te zitten. Kosten: minimaal 200 euro. Nog in discussie over garantie, want constaring probleem was exact op laatste dag garantie. Mijn oorspronkelijk dealer pakt het probleem helaas niet op. Niet anders dan verwacht van ze.
Ik twijfel nog tussen reparatie als dit laatste probleem niet onder garantie valt, of de fiets in de fik steken.
Probleem is volledig opgelost door fantastische dealer. Onmiddellijk een nieuwe fiets gekregen met als extratje een axa insteekketting voor de rompsslomp. my happy !
Beste,
Heb een probleem met de ondersteuning van mijn motor. Heb hem vandaag de 1ste keer gebruikt en de ondersteuning valt steeds weg. Het is te zeggen hij springt op en terug af. Op het display is duidelijk te zien dat de indicatie van hoeveel de motor ondersteund steeds of 1 of geen enkle blokje is.
Iemand toevallig ervaring mee ? Ik ga natuurlijk onmiddellijk naar de dealer gaan en hopelijk kan hij deze onaangename ervaring teniet doen :-)
Mijn vrouw heeft 4 jaar een Qwic gehad.. In totaal 8000 km gefietst in 5 jaar. Nooit een probleem gehad Goede ondersteuning
Nu weer een Qwic en al weer 2500 km zonder problemen gefietst. Wat een mooie en stevige fiets. Heerlijk stille en sterke Bafang middenmotor.
Wat een geweldige fiets de P-rds9s
In mei 2016 aan geschaft ondertussen meer dan 3000 km gefietst .
Een maal storing gehad aan display meteen vervangen door TMN Bike service te maastricht .
Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over de fiets en de service van TMN Bike service.
Wat een heerlijke fiets. Zonder ondersteuning prima te rijden en met wind tegen de ondersteuning erbij. Geweldig 8 verschillende subtiele ondersteuningen. Ben zo blij dat ik mijn vorige fiets met de herrie schoppende middenmoter de deur heb uit gedaan. Rijden met een VOLLEDIG STILLE MOTOR hoe ontspannend kan het zijn. En dan de snelheid. Niet het suffe tot 25km per uur ondersteuning. Gewoon of er niets aan de hand is 30-38 km. Het gaat vanzelf. Niet op de hoogste ondersteuning, maar gewoon in het midden. Stand 4-5. Op het display kan je naast de gebruikelijke zaken zien hoeveel energie de motor gebruikt. Zo kan je echt energiezuinig rijden zonder je ondersteuning bij hoeven te stellen. Heerlijk ontspannen rijden door de 3 sensoren die hun werk doen. Al met al ben ik heel blij met deze aankoop.
Is er dan geen minpunt? jawel 2. Het display is niet afneembaar. (maar wel heel goed afleesbaar) en als het regent wordt je nat.
Als de garantie bij Qwic voor bij is heb je nog garantie tot de eerste lantaren paal.
Ik adviseer daarom via rechtsbijstand garantie afdwingen want een fiets moet langen dan 3 jaar mee gaan.( Wet consumenten belang)
Dick
In april 2012 kochten mijn man en ik allebei een Qwic N7.1 voor totaal € 4.400,- bij EVC in Heemskerk. Wij wonen in Noord-Holland, lekker vlak dus en fietsen regelmatig. Op het zwakke lakwerk van het frame na waren wij erg tevreden (de fietsen zitten inmiddels onder de beschadigingen op de lak terwijl wij er erg voorzichtig mee zijn).

De fiets is met name geschikt voor woon-werkverkeer wordt er gezegd. Alleen wordt er niet bij vermeld dat je de fiets dan niet teveel moet vermoeien. Met heuvels ofzo.

Wij hadden er nog niet mee in de heuvels gefietst. Tot afgelopen weekend dat we in Limburg waren. Na een paar heuvels begaf de motor van mijn fiets het spontaan. Niets meer mee te beginnen. We konden lopend verder. Er stond 2900 km. op de teller. We hoopten op een draadbreukje of iets dergelijks maar bij terugkeer in Heemskerk kregen we te horen dat mijn motor echt helemaal kapot was en dat er een nieuwe motor in moest van maar liefst € 332,-.

De fiets is 2,5 jaar oud. Dus helaas valt deze nieuwe motor buiten de garantie van 2 jaar. We kregen ook nog te horen dat wij weliswaar een extra verlengde verzekering hadden afgesloten, maar dat die verzekering dit niet dekte. Dan hadden we maar de duurdere verzekering moeten afsluiten.

Maar hoe zit dit met de verwachtingsgarantie?? Het is toch te zot voor woorden dat je nog niet eens 3000 km. kunt fietsen en dat je dan een hele nieuwe motor moet aanschaffen??

Wij hebben ook zelf nog met Qwic gebeld. Ook zij gaven niet thuis. Helaas voor ons valt dit buiten de garantie. Als we nu eerder in Limburg hadden gefietst, of als wij in Limburg hadden gewoond, dan was deze storing veel eerder aan het licht gekomen en was dit wél binnen de garantietermijn geweest. Maar nu konden we het doen met nul coulance van Qwic. En zeer onvriendelijk personeel aan de telefoon.

Omdat we beide fietsen ook meteen voor een onderhoudsbeurt hadden aangeboden aan EVC hoopten we dat er in dit geval misschien bij deze firma iets van coulance mogelijk was. En ja, op de motor kregen we maar liefst € 25,- korting maar de beide onderhoudsbeurten van € 60,- per stuk werden wel gewoon bij ons in rekening gebracht. Een nota van totaal € 427,- dus.

Gevalletje van jammer volgens EVC. Volgens ons gewoon een gevalletje van pure klantonvriendelijkheid en slechte service van zowel Qwic als van EVC.
Heel onverstandig en ook heel jammer dit. Wij zijn tot nu toe steeds enorme promotors van Qwic geweest. Onze vrienden noemden ons zelfs al Qwic ambassadeurs en met een klein beetje begrip van de kant van Qwic had dit zo kunnen blijven. Hoe dom kun je zijn.
Nu toch al enkele honderden kilometers gereden vanaf april. Nog geen negatieve ervaringen.
Prompt een tweedehands Trend 3 aangeschaft voor mijn vrouw die maar sporadisch rijdt. De batterij opgeladen met de oude lader. De batterij laadde na lang stilstaan niet meer volledig op. Dir was ook verteld door de verkoper. Eens opgeladen met de lader van de nieuwe trend. En ja de batterij doet het weer.
Bij de P-RD92, met de voorkant v.d. schoen (maat 44) kom ik geregeld tegen het voor spat scherm. Bijvoorbeeld bij scherpe bocht of keren.
Wie herkend dit ?
Mensen, alles wat jullie over qwic lezen is absoluut waar.
Allemaar waar. Begin niet aan een qwic. Ze laten je staan. Je bent je geld kwijt.
Ik heb vele proefritjes gemaakt op vele merken E bikes en de Qwic Prd9s won het glansrijk. Nu 3 mnd in bezit en 400 km gereden. 1e gratis service beurt gehad. Stuur aangepast ivm houding en tinteling handen. Een beresterke orange monster. Op deze koningsdag een zeer toepasselijke kleur. Prachtig uiterlijk. Heren model maar dat maakt het alleen maar sportiever. Stille krachtige motor. Stabiel frame, zeer goede remmen en schakelt vloeiend. Ik kan mijn zeer goed getrainde man goed bijhouden. Je kan zeggen hij kan mij niet bijhouden in stand 9. Gekocht bij goede fietsenwinkel die regelt alle service mocht dat nodig zijn. Verzekering 57 euro per jaar. Al met al zeer tevreden en eigenlijk verbaasd dat er zo weinig mensen voor woon werk verkeer een snelle fiets zoekt en niet voor deze misschien onbekende Qwic kiest.... Geen blauwverz plaatje en helm plicht want het is hoe gek het ook klinkt geen officiële snelle ebike. Verlichting is ook zeer goed!! Helm is wel aan te raden en pas op de snelheid. Want officieel mag je maar 25. Ik haal regelmatig de 40 soms 44 buiten de bebouwde kom maar de meter wijkt iets af. Ik raad deze fiets aan aan de vlotte sportievere fietser. Kleinste accu gaat 30km fullspeed ondersteuning mee. Heb je meer nodig kies de grootste accu. 60/70 fullspeed ondersteuning.
Vandaag bezocht ik de e-bikedag in Breda. Verontrust geraakt door de vele negatieve reacties op deze website over Qwic en weer wat gerust geraakt door de bijdragen die op 29 maart gepost zijn en de positieve scores van het merk in tal van tests, heb ik in Breda fietsen bekeken en geprobeerd. Ook de P-RD9s. Weer, moet ik zeggen, want ik mocht het genoegen van dit kanon onder je kont. Vandaag was het van hetzelfde laken een pak. Wat een fantastische fiets is dit. Ik ben nogal sportief en ik kan me voorstellen dat een nog meer senior dan ik de houding te racy vindt en het toptempo te hoog, maar wie dagelijks tientallen kilometers moet peddelen gaat deze machine geweldig vinden. Kreeg nog een 100 euro cash-backkaart als ik voor 15 mei een QWIC zou kopen, maar aangezien de P-RD9s2 pas vanaf tweede week juni leverbaar is, wordt dat een lastige, maar daar vindt de Qwicdealer vast wel een oplossing voor. ?
Na 6500 km op een Qwich Trend3 Lite deze ingeruild voor een mooie oranje RD9. Deze fiets oogt als een speedbike maar zonder de S is het een gewone legale e-bike. Ik rijd sportief tochten ermee. Meestal 40 tot 80 kilometer. Heb er in 10 maanden nu 1500 km mee gereden en geen enkele klacht. De fiets is snel (gemiddeld 30 km/h) op stand 8 en heeft geen rammels en een stabiel frame. De schijfremmen zijn wat pieperig, maar verder niets dan lof. DE fiets oogt en rijd als een fiets van € 3500 naar mijn idee. De goedkope Trend3 die ik had heeft twee keer een electrisch probleem gehad en een keer gesbroken spaken en daarbij een kapotte velg. Werd onder garantie opgelost. WAT IK JAMMER VIND IS DAT HIER VOORAL NEGATIEVE ERVARINGEN STAAN. Vooral ook de after sales van Qwic zelf lijken tekort te schieten!! Ik denk dat er ook honderden zeer tevreden QWIC rijders zijn. Kan nog vermelden: Aan mijn prijzige Giant ging in twee jaar tijd veel meer kapot.
Onlangs mijn Giant E-bike ingeruild voor de QWIC RD9. Wat een verschil. Voelt heel degelijk aan, beresterke motor en een heel grote actieradius. Ik heb inmiddels wel zo'n 20 verschillende e-bikes mogen gebruiken waarvan er 4 van mijzelf dus heb veel vergelijkingsmateriaal. Super fiets! Lekker snel, tot 40 km ondersteuning. Daarnaast ook een lust voor het oog.
de eerste week al viel de fiets om en brak de accuhouder met slot.
slot onbruikbaar en accu nu met plakband vastgezet. contact valt vaak weg.
dealer verhuisd .
ik weet nu niet wat te doen .
een 2e accu gekocht , slechts 30 m bereik 300 euro.
iemand advies?
Ik fiets sinds eind mei 2015 twee keer per week, mits droog weer, van Delfzijl naar mijn werk in Groningen, 30 km. Met de auto 45 minuten, met de fiets 60 minuten. Inmiddels dik 1000 km. Qwic p-rd9s sprak me aan vanwege het sportieve model, de kwaliteitsindruk en de hogere snelheid. Met de zwaardere 625 accu haal ik probleemloos een gemiddelde van 35 km/u. Een max van 40 is goed haalbaar tijdens de eerste 30 km, daarna is 35 tevens max. Ik heb een langere zadelpen en het zadel van mijn racefiets gemonteerd. Flink meetrappen, maar niet bezweet op mijn werk aankomen is mijn doelstelling en dat lukt goed. Vijf sterren gezien de prijs-kwaliteit verhouding en het enthousiasme van de dealer in Groningen
Mijn man heeft ook de N7.1 en nooit problemen mee,hij vind de fiets heel mooi en fietst ook heel ligt.Condens in display heb je ook in andere fietsen heb zelf een Sparta en heb ook last van condens en dat heb je ook bij de Cortina fietsen.Misschien heeft U gewoon pech met de fiets.Mijn man heeft 2x een Batavus E fiets gehad en aldoor problemen met accu en display.
in maart 2014 een qwic N7.1 gekocht. na net gefietst te hebben hoorde ik de accu rammelen. dit is door de dealer verholpen, maar er worden dan dingen aan je nieuwe fiets gedaan wat eigenlijk niet hoort. in het begin denk je,"wauw" wat een snelheid en power van de motor. maar na een poosje verdwijnt dat ook. ik merkte steeds meer dat de kracht van mijn accu slechter werd, en ben verschillende keren bij de dealer geweest. deze keek het na, en heeft verschillende dingen opnieuw getest. tenslotte de accu. deze waardes waren niet goed. nu heb ik een accu van 625 kw. moet een aktieradius hebben van 90 tot 180 km. ik ben een rustige fietser, maar de accu is ook al erg snel leeg. de display is al is vervangen omdat er vocht in komt. ( dit hebben verschillende mensen al gehad ) het trapt ontzettend zwaar als je ondersteuning wegvalt. bij de motor in het voorwiel rammelt het als je wegrijd. geen constante ondersteuning als je in 1 stand fietst. dan fiets je 22 km, en dan zakt het opeens naar 18 km. bij het willen wegfietsen uit stilstand duurt het wel is 4 slagen voordat het ondersteuning hebt. en nog tal van probleempjes. alleen de uitstraling van de fiets is mooi, maar het is een erg zware fiets. voor mij in ieder geval geen qwic meer. ga kijken voor een andere fiets, maar ik heb het gevoel dat ik 2400 euro kwijt ben. en dan nog de 300 euro verzekering.
Eind september heb ik bij TrendEwheels in Groningen de Qwic N7.1 aangeschaft. Met name de vlotte uitstraling van de fiets trok mijn aandacht. Tijdens de proefrit merkte ik al dat de motor erg krachtig, maar toch ook erg stil is.
Intussen heb ik ruim 900 kilometer gefietst voornamelijk van huis naar werk en ben ik nog steeds erg tevreden over deze fiets.

Pluspunten zijn:
+ Zeer goede actieradius (de opgegeven actieradius is ook gewoon prima te halen!)
+ Stille motor en krachtige motor
+ Eenvoudige bediening (geen poespas)
+ Mooie vlotte en stoere fiets

Minpunten zijn:
- De accu rammelde. (dit is door TrendEwheels verholpen)
- Er is maar weinig nodig om het spatbord per ongeluk te verzetten waardoor het wiel aanloopt. Ze zijn ook even gemakkelijk weer in de juiste positie te drukken, maar deze hadden wel wat steviger mogen zijn.
Zeer degelijke fiets mooi model bereik van de accu is afhankelijk welk ondersteuning je gebruikt en is uitneembaar

De voordelen van de fiets:
- Fiets zeer licht of je altijd wind in de rug hebt
- Alles loopt soepel
- Krachtige servo motor

De nadelen van de fiets:
- De verlichting is nog uitgevoerd met batterij dus niet op de accu
- Servo motor hoor je wel
- Spatborden zijn wel krap afgemonteerd op de banden.

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.