MERKEN

QWIC elektrische fietsen - reviews & ervaringen

48 reviews

QWIC elektrische fietsen

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen ze de elektrische fiets naar een hoger niveau. Op deze QWIC pagina vindt u de elektrische fiets collectie van QWIC. Bent u benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere QWIC gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

QWIC elektrische fietsen

“Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve design e-bikes”

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden steeds meer verkeersproblemen en het vergroot de druk op het milieu. De milieueisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand om met de e-bike op pad te gaan. Met de collectie e-bikes wil QWIC mensen verleiden om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan.

Met elke QWIC e-bike kom je zonder te zweten aan op je werk. Met de ondersteuning aan heb je nooit meer wind tegen, is geen heuvel of brug te hoog en zoef je ontspannen van A naar B. Wil je na een lange werkdag even stoom afblazen op je e-bike, zet dan de ondersteuning lager of vlieg juist in de hoogste ondersteuning naar huis!

Meermalen gekozen tot Beste elektrische fiets

Van achter- tot voormotor en van elektrische stadsfiets tot speed pedelec, in ieder segment beschikt QWIC over een prijswinnend model. Hiermee biedt de Nederlandse elektrische fietsen fabrikant een brede selectie e-bikes van hoogwaardig niveau; voor ieder wat wils.

Zo is alleen al dit jaar tijdens de jaarlijkse fietstest van het Algemeen Dagblad, in samenwerking met Fietstest.nl, de QWIC Performance RD10 Speed uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ in de categorie ‘Speed Pedelec’ (e-bikes met een snelheid tot en met 45 km/h).

Ook de QWIC Premium FN7.1 is in de Nationale Fietstest van De Telegraaf uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie ‘e-bikes met voorwielmotor en rotatiesensor bij trapas’.

Niet alleen in Nederland worden de elektrische fietsen van QWIC zeer positief beoordeeld, ook in Duitsland zijn de reacties boven verwachting. Zo heeft Extra Energy, het Duitse equivalent van de ANWB, tijdens de Pedelec Awards op de VELOBerlin de QWIC Premium MN8 uitgeroepen tot beste elektrische fiets in de categorie ‘Classic’.

Ook de beoordeling van de QWIC Performance MN380 is om trots op te zijn. Deze e-bike met Brose middenmotor is door het panel van Extra Energy en het Magazine Focus beoordeeld met een ‘zeer goed’.

Over QWIC

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC.

Op het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam, werken op dit moment ruim 50 medewerkers. De innovatieve elektrische fietsen worden via een snel groeiend netwerk van ±450 winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Door innovatieve e-bikes te ontwikkelen maakt QWIC al sinds 2006 e-bikes die niet alleen duurzaam zijn, maar ook leuk zijn om te hebben en op te rijden: “Wij bieden een serieus alternatief voor de auto door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie. Hiermee tillen wij onze e-bikes elk jaar naar een hoger niveau.”

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik kocht via het werk een Mn7 bij een fietswinkel dichtbij. Ik ben helemaal ontevreden over deze fiets en vooral de service. De fiets oogt mooi , maar ik moest hem onmiddelijk terug binnensteken want de accu viel uit. de verkoper zei dat dit een slecht contact was en dat hij dit direct zou oplossen, maar de fiets bleef uitvallen bij gebruik van de hoogste ondersteuning! 2 keer een andere batterij geprobeerd , maar zonder resultaat! dan zou men de fiets naar de fabriek gestuurd hebben en kregen we volgende uitleg : wij zouden moeten leren rijden met deze fiets ; nooit de hoogste ondersteuning gebruiken als de accu 50% of minder is geladen!? want dan is het normaal dat de accu uitvalt zeggen ze! dus als ik de hoogste ondersteuning wil gebruiken moet ik eigenlijk hem telkens(een 7 km) volledig opladen? ook op gemiddelde ondersteuning zou ik zeker 85 km moeten kunnen rijden, maar ik haal max een 40 km's! dus ik moet leren rijden met deze fiets en eigenlijk de hoogste ondersteuning niet gebruiken! Ik zit nu met een fiets die van dag 1 niet voldoet en ik ben totaal niet tevreden van de service.    
Reactie QWIC:
Beste Rudi, Zou u uw bevindingen, inclusief het framenummer kunnen toesturen aan info@qwic.nl? Wij zouden graag willen proberen na te gaan wat er speelt om u verder te kunnen helpen. Uiteraard hoort een QWIC naar behoren te werken, al kan er altijd iets technisch spelen waardoor dit extra aandacht vergt. Het zou eventueel het gebruik kunnen zijn maar ook iets technisch. In het geval van het laatste kunnen we extra controle laten uitvoeren bij de dealer en als laatste optie bij ons controlecentrum. Hiervoor moet ik u helaas wel vragen om, indien de accu verder getest moet worden, langs te gaan bij uw servicepunt. Excuses voor dit ongemak. Met vriendelijke groet, QWIC
Met mijn in 2013 gekochte qwic (model Tour, ik denk een RD 9) 23.000 prima kilometers gereden. Ik heb twee jaar geleden ketting en tandwielencassette vervangen en nu is de achtervelg door geremd en is het tijd voor een nieuwe fiets. Batterij is nog prima eigenlijk (dagelijks gebruik). Prima fiets geweest. Degelijk. Stabiel. Zonder batterij wat zwaar om te fietsen is enige minpunt. Met pijn in het hart op marktplaats gezet en nieuwe fiets gekocht. Twee keer raden welk merk het weer geworden is:-)
Wij hebben 2 QWIC TOUR fietsen. Rijden prima alleen de motor maakt wat lawaai. In een van onze fietsen is alleen een nieuwe accu gekomen. Maar wat ik nu van de fietsenmaker te horen kreeg dat de velgen van de achterwielen op verschillende plaatsen haarscheurtjes vertoonde. Ook mijn zwager die dezelfde fietsen heeft hadden hetzelfde euvel. Daar wij op vakantie gingen hebben we door onze fietsenmaker andere velgen laten monteren. De velgen zijn toen opgestuurd naar QWIC en wat dacht je " velgen waren versleten " Dus met andere woorden dat je om de 7000km nieuwe velgen moet kopen. Nog verschillende keren naar QWIC gebeld maar nul op rekest. Ik heb nog nooit gehoord dat je op zo'n korte tijd nieuwe velgen moet kopen. Bij QWIC zitten personen die zijn aangenomen om mensen te ontmoedigen en niet om service te verlenen, om door te blijven vechten voor hun recht. Men wordt van het kastje naar de muur gestuurd de velgen waren door de dealer in Heerlen opgestuurd naar Qwic, ze zijn ook bij hem terug gekomen (de t-rips zitten er nu nog steeds op) Na het plaatsen van een review wordt er twee dagen later contact door Jurgen van Qwic opgenomen met mij en vertelde hij mij dat hij weer contact met de dealer zou opnemen en dan de volgende dag zou terug bellen met mij (dus niet) een week later kreeg ik een mail dat de dealer nergens vanaf wist. Dus zo gaat Qwic met zijn klanten om: Ja/nee: Ja/nee : Ja/nee : Ja/nee : Ja/nee Men vraagt steeds om de facturen van het onderhoud van de fiets en dat ik bij mijn dealer moet zijn waar ik de fiets heb gekocht maar deze dealer is geen dealer meer van QWIC dus wat moet je dan???Zo ziet men dat Qwic een beleid voert om te ontmoedigen. Lees aub ook eens de garantie voorwaarden. Als het op service aankomt geeft QWIC niet thuis. Conclusie: WIJ KOPEN NOOIT MEER EEN QWIC en we raden het ook mensen af die er een willen gaan kopen. DOE HET NIET.    
Reactie QWIC:
Beste Jos, Spijtig om te horen dat u naar uw idee niet naar behoren geholpen bent, mijn excuses daarvoor. Het is uiteraard vervelend wanneer u tegen een defect aanloopt, ook al betreft dit een ouder model. Aan de hand van uw eerdere meldingen hebben wij telefonisch en per email contact gehad en besproken dat wij uw melding op zouden nemen met uw dealer. Wij begrepen van u dat u uw velgen daar heeft ingeleverd en graag terug wilde ontvangen. Naar aanleiding van het contact heeft uw dealer voor zover wij kunnen achterhalen contact met u opgenomen om de voortgang te bespreken. Om niet te verzanden in een welles-nietes verhaal wil ik u vragen om, indien u aanvullende opmerkingen of vragen over de afhandeling van uw melding heeft en eerdere review, dit te laten weten via info@qwic.nl. Met vriendelijke groet, QWIC
Nu twee weken lang in het bezit van deze fiets.Alles op deze fiets is top. Het fietsframe is lekker stijf,waardoor de fiets heel direct is.Top middenmotor,je hoort hem niet. Zeer goede remmen.Mooi beeldschermpje.Goede wielen die dubbel gebust zijn.V snaar aandrijving perfect waardoor de fiets geen bijgeluiden heeft.Goede Shimano alfine 8 versnellingsnaaf.Meerprijs van €400 voor de 625 kh accu vind ik te hoog.De aanschafprijs van deze fiets wordt dan €3699 wat vrij hoog is.Maar je heb dan ook een top fiets.Bevalt prima.Geen spijt van de aankoop.
Twee weken in het bezit van deze fiets.Dames uitvoering maat L.Alles waarmee deze fiets is afgemonteerd is top.Goeie wielen met busjes,stijf frame,perfecte middenmotor,aandrijving met v snaar,fijne naaf versnelling en perfecte remmen.Fiets is heel direct en fiets ook zonder ondersteuning goed.Fiets is erg stil.Je hoort niets.Het enigste wat je wel hoort is het voor spatbord dat gaat trillen als je over een klinkerweg rijd,wat een hinderlijk bijgeluid geeft.Fiets heeft ook een mooi beeldschermpje.Heeft deze fiets ook nadelen.Ja de ondersteuning in de Eco stand is te laag.Hij is ook een beetje aan de zware kant.De batterij is erg duur.Meer prijs voor een 625 wh uitvoering is €400 en voor de 735 wh isdat €550.Ik zou minimaal voor de 625 wh uitvoering kiezen.Bereik accu zoals die op mijn fiets zit 625 wh uitvoering is in de Eco stand ongeveer 170 km.Verder is het een top fiets.Geen spijt van de aankoop.Als is hij wel duur €3700 met een 625 wh accu.Maar dan heb je ook wat.
Een fijne fiets om te gebruiken maar ik kom in de stad Deventer niet verder dan 28 km dan is de accu helemaal leeg,zelf buiten de stad op een lange buitenwerk kom ik niet verder dan 34 km , ik rij met harde banden m de versnelling op 7 en 3 als ondersteuning, is dit normaal, volgens mij niet , er is mij verkoop gezegd dat ik veel verder zou komen    
Reactie QWIC:
Beste Ab, Bedankt voor uw bericht. Hoewel iedere accu uniek is, lijkt het bereik dat u meldt aan de lage kant. Wel moeten wij hierbij aantekenen dat het daadwerkelijke bereik afhangt van diverse factoren zoals het totaalgewicht (gewicht van fiets + berijder + belading), de weerstand (bandenspanning, versnelling, vrijloop, conditie van het wegdek en hoogteverschillen), het rijgedrag (tijdig op- en afschakelen en gereden snelheid), de weersomstandigheden (windkracht, buitentemperatuur), de leeftijd van de accu (de accucapaciteit neemt af naarmate de accu ouder wordt) en het gebruik van de bekrachtigingsprogramma’s. Onze dealers hebben de mogelijkheid om een accu uit te lezen met een daarvoor ontwikkelde tool en kunnen zodoende nagaan of er iets is dat de prestatie van een accu negatief beïnvloed. Mocht er na deze test twijfel zijn over de kwaliteit van een accu kan deze aangemeld worden via de dealer en kunnen wij bij ons controlecentrum aanvullende testen uitvoeren. Gezien uw melding is dat misschien een goede stap om twijfels over de kwaliteit uit te sluiten. Uw servicepunt kan u hier verder mee helpen. Met vriendelijke groet, QWIC
het is een fijne fiets om te gebruiken ,maar in de stad kom ik niet verder dan 28 km dan is de accu helemaal leeg , buiten de stad op een lang recht stuk kom ik niet verder dan 34 km, zelfs met hel harde banden , dat is veels te weinig, dus als u aan mij vraagt, heeft u spijt van deze aankoop zeg ik volmondig ja    
Reactie QWIC:
Beste Ab, Bedankt voor uw bericht. Hoewel iedere accu uniek is, lijkt het bereik dat u meldt aan de lage kant. Wel moeten wij hierbij aantekenen dat het daadwerkelijke bereik afhangt van diverse factoren zoals het totaalgewicht (gewicht van fiets + berijder + belading), de weerstand (bandenspanning, versnelling, vrijloop, conditie van het wegdek en hoogteverschillen), het rijgedrag (tijdig op- en afschakelen en gereden snelheid), de weersomstandigheden (windkracht, buitentemperatuur), de leeftijd van de accu (de accucapaciteit neemt af naarmate de accu ouder wordt) en het gebruik van de bekrachtigingsprogramma’s. Onze dealers hebben de mogelijkheid om een accu uit te lezen met een daarvoor ontwikkelde tool en kunnen zodoende nagaan of er iets is dat de prestatie van een accu negatief beïnvloed. Mocht er na deze test twijfel zijn over de kwaliteit van een accu kan deze aangemeld worden via de dealer en kunnen wij bij ons controlecentrum aanvullende testen uitvoeren. Gezien uw melding is dat misschien een goede stap om twijfels over de kwaliteit uit te sluiten. Uw servicepunt kan u hier verder mee helpen. Met vriendelijke groet, QWIC
Qwic maakt mooie fietsen, gaat voor kwaliteit, maar als na 2,5 jaar en 1500km de motor stuk is is er ook direct geen service meer. Dit is zeer bedroevend zeker als een vervangende motor dan 1000 euro moet kosten. Oftewel fiets kan in de prullenbak!! Zelfs de dealer vond dit niet kunnen, maar kunnen er ook niets mee, qwic is niet thuis voor coulance. Dus conclusie : super slechte service en gewoon nooit meer een qwic.    
Reactie QWIC:
Beste Aart, Wij hebben elkaar ondertussen gesproken en het verhaal verhelderd. Fijn dat we eruit zijn gekomen en u tevreden weer terecht kunt bij uw dealer. Met vriendelijke groet, Jurgen QWIC
Na twee positieve berichten nu een ander verhaal. Net voor onze fietsvakantie naar Kärnten ging de sensor kapot en een cupje in de trapas. Dit werd onder garantie gerepareerd. Eerder was het display vervangen onder garantie. Ook moest er een nieuwe ketting op. Dit allemaal voordat er 1500 km met de fiets gefietst is. Tijdens de fietsvakantie geen problemen tot op de laatste dag. De kabel tussen display en motor ging kapot, Error 9. Fiets afgegeven bij de dealer op woensdag 25 juli. Op vrijdag 27 juli krijg ik van de dealer bericht dat het kabeltje bij Qwic niet op voorraad is. Het is nu 17 augustus en de kabel is er nog steeds niet. Ik heb het hier over een Nederlands bedrijf met de naam Qwic. Het is niet te verkopen dat mijn dealer nu al bijna 4 weken op een kabeltje staat te wachten. Het zal maar aan het begin van je vakantie gebeuren. Uiteraard heb ik contact gehad met Qwic Nederland. Ze vinden het allemaal heel erg, maar hebben zo snel geen oplossing. Op mijn vraag of ze een kabel van een andere fiets kunnen demonteren, krijg ik als antwoord dat dat allemaal andere modellen zijn. Vergeten wordt dan dat ook andere modellen hetzelfde systeem hebben. Service knap waardeloos dus. Ik wacht maar af, maar heb wel mijn conclusie getrokken. In een eerder bericht heb ik deze fiets aanbevolen. Daar moet ik nu helaas op terug komen aangezien service een belangrijke factor is. En dan bedoel ik niet de service vanuit de dealer want daar is niets mis mee, maar vanuit "Qwic"Nederland.
Reactie QWIC:
Beste Jos, Vervelend dat u tegen problemen bent aangelopen tijdens uw vakantie. Hoewel wij proberen om onze dealers en consumenten zo goed en snel mogelijk te helpen, kan het helaas voorkomen dat een item niet beschikbaar is. We werken er hard aan om een zo goed mogelijke beschikbaarheid van ons onderdelen voorraad te waarborgen. De procedures zijn onder de loep genomen en wij verwachten voor de aankomende jaren door diverse aanpassingen minder problemen met onze voorraadniveaus. Hopelijk echter heeft u geen problemen meer met de fiets en gaat dit zodoende niet voor u op. Mocht dit echter wel het geval zijn en u ons nodig hebben, laat het dan weten via info@qwic.nl of via 020-6306540. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groet, Jurgen QWIC
KOOP DEZE FIETS NIET!!!! Dit is mijn grootste miskoop ooit. Van begin tot eind niets dan problemen. 1) Batterij ratelt uit de houder. Valt er gewoon uit. 2) Dopje van batterij sluit niet af. Ook niet na ‘herstelling’. Regen beschadigt uw batterij. 3) Plastic lipje van controler breekt af na 2 maand. 4) Error 081: de controller werkt niet. Na 5 seconden valt uw fiets uit. Je kan hem weer af en aanzetten en dan zal hij opnieuw 5 seconden werken, als u geluk heeft. 5) Speedometer geeft steeds 0km/u aan. 6) Schel gillende schijfrem geeft je migraine Ik kocht deze fiets in februari 2018. Zes maanden verder en tientallen fietsenmaker-bezoeken verder werkt hij nog steeds niet. Het is hopeloos. Het is mijn morele plicht om u te waarschuwen voor deze fiets. Quick heeft hem enkele weken bij zich gehouden en ‘herstelt’, maar na mijn eerste rit kreeg ik opnieuw een error081. Het is zo triest dat het lachwekkend is.
Wat een ontzettend fiasco . Koop nooit een Qwic! In de afgelopen 2 maanden hebben wij 3 nieuwe QWIC fietsen gekocht bij 3 verschillende dealers. Allemaal met defecten en twee daarvan afgeleverd met beschadigingen. De eerste fiets was beschadigd bij de handvatten en zaten scheuren in, de lak bij de zadelpen leek wel alsof er met een hamer op was geslagen, de computer defect en miste pixels, de fiets liep op meerdere punten aan en vanuit de dealer stonden er al behoorlijk wat kilometers op de teller. De tweede fiets had een zwaar beschadigd stuur waardoor we weer langere tijd moesten wachten en bij aflevering tikt de trapas en blijkt er iets bij de derailleur schuin er in gezet te zijn in de fabriek. De oplossing van QWIC? Een gat boren in de nieuwe fiets, een ring er in zetten en dan is het opgelost. Een gat boren in een nieuwe fiets van 3000 euro! De derde fiets weer ellende. Weer! een trapas die aanloopt en nu weer een accu die niet goed aansluit waardoor er regen in kan stromen naar de contactpunten. Het lijkt net alsof je constant een ratel voelt tijdens het trappen. Wat QWIC nog het meest typeert is de oplossing die ze bieden om iets te maken. Het amateurisme om in plaats van iets te herstellen zoals het hoort, een gat in een fiets te willen gaan boren en je met een houtje-touwtje-oplossing weg te sturen. Bij fietsen waar je ruim over de 3000 euro voor betaalt, schandalig slecht. Voor ons echt nooit meer een QWIC
Echt nooit kopen iets van dit merk! Heb zelf RD 10 ,controller is stuk, dealer verteld dat het onderdeel nog niet leverbaar is duurt een maand voordat het uit China hier is, niet op voorraad, gebeld met fabrikant, zou op fietsvakantie gaan maar niks, geen vervangende fiets, helaas kan gebeuren werd er gezegd echt een dikke nul voor dit bedrijf🤬🤬
Wij hebben 2 QWIC TOUR fietsen. Rijden prima alleen de motor maakt wat lawaai. In een van onze fietsen is alleen een nieuwe accu gekomen. Maar wat ik nu van de fietsenmaker te horen kreeg dat de velgen van de achterwielen op verschillende plaatsen haarscheurtjes vertoonde. Ook mijn zwager die dezelfde fietsen heeft hadden hetzelfde euvel. Daar wij op vakantie gingen hebben we door onze fietsenmaker andere velgen laten monteren. De velgen zijn toen opgestuurd naar QWIC en wat dacht je " velgen waren versleten " Dus met andere woorden dat je om de 7000km nieuwe velgen moet kopen. Nog verschillende keren naar QWIC gebeld maar nul op rekest. Ik heb nog nooit gehoord dat je op zo'n korte tijd nieuwe velgen moet kopen. Bij QWIC zitten personen die zijn aangenomen om mensen te ontmoedigen en niet om service te verlenen, om door te blijven vechten voor hun recht. Conclusie: WIJ KOPEN NOOIT MEER EEN QWIC en we raden het ook mensen af die er een willen gaan kopen. DOE HET NIET.
Ontwerp van een bolide maar gebouwd als een Lada. Mooie fiets. Goed. Stevig. Stabiel. Geweldige remmen. Maar zo slecht gebouwd ! Hier de ervaringen tot nu toe : 0 km : ondersteuning werkt niet. Slecht gemonteerd ? Terug naar fabriek. 500 km : voorste spatbord los 650 km : achterste spatbord los ( bout weg ) 1000 km : Ketting vliegt constant af, derailleur scheef, remmen scheef, ondersteuning valt uit als je over een bult rijdt. Dat mag toch allemaal niet bij een nieuwe fiets. Is mijn eerste en laatste Qwic. Jammer want hij rijdt echt wel fijn....als ie rijdt. Conclusie : koop geen Qwic tenzij je een goede dealer hebt met veel kennis van zaken en veel geduld of tenzij je graag zelf sleutelt.
Heb de fiets nu een paar dagen en wat een fiets, mooi afgewerkt, zit goed, super rem systeem en alles lekker soepel. Binnen enkele seconden op 45 km. Wat wel een min puntje is, het aantal kilometers wat met de fiets gemaakt kan worden valt wel tegen. Verder zullen we zien wat de fiets gaat brengen.
Ik heb mijn rd10 sinds enkele maanden en had er tot heden geen problemen mee. Tot nu: het begon met opeens dat de wielbekrachtiging uit viel, het duurde maar even en loste zich vanzelf op, daarna gebeurde het regelmatiger en gaf de computer een error 6 aan (battery low) wat niet kon omdat hij volledig opgeladen was . Het volgende probleem was dat er een foutmelding binnenkwam van error 5 (remsensor failure). Hopelijk houd het hierbij op.
De Alfa Romeo onder de fietsen, mooi maar helaas laat de kwaliteit te wensen over. Heb de fiets nu ruim een jaar en ongeveer 1000 km gereden. Heb de 735 (zwaarste accu). Pluspunten zijn dat het een mooie fiets is en hij zeer prettig fietst. Er zijn wel wat minpunten. Na ongeveer 30 kilometer is de fut wel uit de accu. Ik rij dan wel maximaal (dus constant 35-40KM/u). Na 30 km haal ik met moeite nog 35km/u. Dit is iets waar anderen ook last mee hebben lees ik. Het slot (AXA) is van inferieure kwaliteit en is bij mij nu al defect. De versnellingen werken niet goed, soms moet je 2x klikken voordat hij verspringt. Helaas lukt het de dealer niet om dit te optimaliseren. Het zadel moet ik elke dag vastdraaien. Dat komt doordat ik de fiets optil bij het zadel om hem uit de schuur te halen. De accu plaatsen gaat lastig, je moet hard duwen. Het display geeft volgens mij alleen de snelheid aan. Hij registreert niet hoeveel kilometer je totaal hebt gereden. De schijfremmen roesten, dat lijkt niet mooi. De ketting wil er soms wel eens aflopen en af en toe stottert de stroomtoevoer, waardoor de ondersteuning wegvalt, ik lees dat ook in andere reviews, dat is wel hinderlijk. Maar ga je voor de looks, en neem je de kleine doch irritante gebreken op de koop toe dan is het een fiets voor jou. Net een Alfa Romeo. iet er goed uit rijdt lekker maar kent wel kleine storingen en rammeltjes.
De eerste 200 km zitten er op. Fiets net 1,5 week geleden afgehaald bij de dealer. Woon-werk verkeer (20 km enkele reis) en een weekeindje toeren. Accu 735Wh. Bevalt erg goed. Heerlijke cruise snelheid (30 km) te behalen zonder dat je als een druipsteengrot aankomt op de plek van bestemming. Helemaal top. Tot over 500 km!
Ik geef hier eigenlijk niet eens 1 ster voor eigenlijk. Wat een slechte fiets. Onze fietsen zijn nog niet eens 2 jaar oud er is al een waslijst met gebreken. Op de allereerste dag dat we de fiets achter in de auto meenamen en op plaats van bestemming uitbouwen,, wilde fiets niet meer starten. Oorzaak: een te kort gemonteerde kabel in het frame. Verder liepen we in de garantieperiode nog aan tegen uitgelubberde kettingen, versnelling die niet meer verder schakelde, een krakend en onstabiel stuur, kapotte lagers in het achterwiel, en een beschadigde lagerhuis hierdoor. Iedere keer werd de fiets wel gerepareerd, maar waren kosten voor ons zelf en kon de reperateur de oorzaak hiervan niet geheel wegnemen, met als gevolg de dreiging dat de lagerhuis uiteindelijk (buiten de garantieperiode dus) geheel stuk zou gaan. Bij allebei de fietsen zit het slot volledig vast en kunnen niet meer op slot. Maar klap op de vuurpijl was dat eind mei 2018 net voor de garantie verliep, de extra zware accu (500w) er mee stopte. We zijn nu bijna 3 weken verder en nog niks van Qwick vernomen. Inmiddels begint bij de andere fiets ook de motor in het voorwiel hapering te vertonen. We zullen deze week maar weer de fietsenmaker opzoeken. Garantie? Waarschijnlijk tot aan de deur.
Nog maar kort in bezit dus geen lange termijn review. Maar paar dingen vallen me op na de eerste 100km. Ik trap toch behoorlijk mee omdat ik snel wil gaan en mijn eerste lege batterij (635) was na 88km. Helemaal leeg gereden. Daarnaast heb ik ook gemerkt net als andere reviewer dat de eerste 30% van de batterij de fiets duidelijk sneller gaat, circa 3-5 km/h. Waar ik zelf aan moet wennen is de handvatten. ondanks mtb gewend te zijn had ik idee dat polsen best wat te verduren hadden. Iets waar ik ook even aan moest wennen is bij hoge snelheid afritjes en opritjes op geeft je nogal een bump door grote zware deel van en de motor en de batterij.. Dat zou een reden voor een batterij in de stang zijn, betere gewicht verdeling. Verder voor het geld veel fiets. Zou er misschien idd beter lederen zadel op zetten en fijnere zachtere handlebars. Verder duidelijke display, rijdt lekker en snel. Tegenwoordig heeft hij 4 standen en de 5e zit verstopt. Ik vermoed dat er nog een 6e stand is zoals de RD10 heeft. Zou die graag ook nog unlocken als hij er is. Verder topfiets. Ben benieuwd naar lange termijn kwaliteit, roest, etc.
Zeer slechte fiets zadel afgebroken stuur afgebroken rem kontakt kapot 130€ Displeay stuk 190€ alles komt los nog geen 500 km geen garantie,???? Geen aanrader dus als je het mij vraagt. Serie nr. Efy5004283 is dit normaal
Zoals beloofd in de vorige review een update. Tot nu toe 1200 km gefietst. Meeste kilometers tijdens een vakantie in het Thüringer Wald. Rest woon-werkverkeer. Op en neer dagelijks 5 kilometer. Tijdens de vakantie is er een schroef losgetrild van de bagagedrager. De steun van de bagagedrager schoot hierdoor los en raakte de schijfrem. De schijfrem liep hierna aan. Bij de servicebeurt is dit probleem vakkundig opgelost. Na 1000 km kreeg de fiets last van 'krakende' bijgeluiden. Ook dit probleem is opgelost door John (en Hein) van fietsenmaker Huisson in Breda. Een nieuwe ketting en het vastzetten van de spaken was de oplossing. Tenslotte had ik sinds enkele weken last van condens in het display. Waarschijnlijk veroorzaakt tijdens de vorstperiode op het moment dat de zon volop scheen op het display. Een te groot temperatuurverschil. Tijdens de servicebeurt is er een nieuwe condensvrije display gemonteerd. Mede dankzij de uitstekende service (alles opgelost zonder betaling) ben ik zeer tevreden met de fiets. Prima actieradius met de 730 accu en prima ondersteuning. Bij het damesmodel zijn er nog geen problemen geweest. Deze fiets wordt niet gebruikt voor het woon-werkverkeer dus is nog niet toe aan de 2de servicebeurt. Wel alweer enkele kleine lakschades moeten bijwerken. Ik kan de Qwic Performance RD9.2 aanbevelen. Nadat ik andere reviews heb gelezen, ben ik er wel van overtuigd dat een goede dealer ook erg belangrijk is. Bij Huisson kreeg ik de fiets pas mee nadat ik helemaal tevreden was. Door de lakschade geen vijf maar vier sterren.
Heb de fiets nu zo'n drie maanden. Geweldige 'machine' met de voor mij perfecte ondersteuning. Normale snelheid in mijn geval tussen 30-35 km/h, met de extra ondersteuning is ook 45 km/h goed haalbaar. Wel een helm op...
Koop nooit een Qwic! Ik heb deze fiets een half jaar geleden gekocht en heb er nog geen 130km mee gereden. Gekocht online in Wervershoof. Inmiddels is na een paar keer remmen de achterremschijf krom. Volgens een fietsenmaker een veel voorkomend probleem. De ketting is er al 2x bij overschakelen eraf gevallen. Contact met Lakkie gehad en ik mag de transportkosten zelf betalen. Contact gehad met Qwic en deze compenseren behalve het gebruikelijke niks. Andere zogenaamde Qwic dealers kan ik niet kosteloos terecht omdat ik daar de fiets niet heb gekocht. Lekker netwerk van dealers :(. We praten hier over een fiets van bijna 2750 euro. Niet kopen! Ohw ja en condens in het scherm.
Even een update op mijn eerdere review van 13 november.
Inmiddels is de speling in mijn trapstel vakkundig opgelost door de leverancier.
De tik in de trapas bleek een tip in een trapper te zijn. Makkelijk opgelost en inmiddels rijd ik als een vorst op de rd 10. Het is de prettigste ebike die ik tot nu tot heb bereden. Ook dd Stromer s2 geprobeerd, maar in mijn beleving haalt die het niet bij de RD 10
Let wel, het is een zeer snelle ebike die in de laatste twee ondersteuningsstanden met gemak 35 to 40 km haalt.
De eerste 4 (legale) ondersteuningsstanden gaan overigens ook tot zo'n 30 km
Het is een belevenis om op deze fiets te rijden waar ik me elke keer weer op verheug
5 jaar met qwic smart e4 gereden.het was tijd om te vernieuwen.en wat een vernieuwing! De qwic prd10 is een droom om mee te rijden. Solide op de baan,goede vering ,soepele versnelling en super remmen. De motor brengt de kracht rustig over en maakt de rijbeleving onvergetelijk. Na 500 km,eerste onderhoud,er werd opgemerkt dat het voorblad kontakt maakte met het chassis. Een spacer werd tussen voorblad en kader geplaatst en ook de trapas werd vervangen,er was wat speling op gekomen. De fiets rijd weer voortreffelijk maar geregeld loopt de ketting eraf,wat tot grote frustratie leid. Dit is toch een dure fiets en men verwacht toch een goede afstelling. Na 1800 km op de teller heeft de fiets het plots begeven. Batterij vol, verlichting werkt ,aandrijving nul. Terug bij de dealer,die er weer een nieuwe trapas in monteert. Een nieuwe generatie blijkbaar. Die zouden het blijkbaar beter doen. De vroeger geplaatste spacer er weer vantussen om het kettingprobleem weg te werken en wijle weer op de baan...niet voor lang.voorblad maakt weer kontakt met kader en tijdens 2 op eenvolgende ritten maakt de motor een schokkend geluid ,begint ie te daveren en wat later verdwijnt het weer. Terug bij de dealer;die na het verwijderen van de batterij het euvel niet kan ervaren. Reset heet dit.Klinkt goed. Nu nog het voorblad veranderen om het kontakteuvel op te lossen en kettingprobleem te counteren. Ik ben terug in blijde verwachting van mijn oranjemonster,en hopelijk zijn nu alle kinderziektes opgelost zodat ik een nog betere review kan plaatsen. Tot gauw
bij mijn eerste fiets viel steeds motor uit in elk level. Na veel inspanningen toch een nieuwe gekregen . Vertrek van deze fiets is zeer goed maar ook bij deze fiets valt te pas en te onpas de motor stil en zakt de snelheid sterk op korte afstand maar als hij wel werkt is het een plezier om mee te fietsen . Hij zit fijn en schakelt momenteel nog zeer goed en ik heb er momenteel 600 km met gereden .zal mij volgende fiets nog een qwic zijn ???? mijn fiets is het jaar 2017
Prachtige fiets met een zeer prettige sportieve ondersteuning. Helaas na 700 km gefietst te hebben begon het trapstel geluiden te maken. Na een controle van de fietsenmaker op de hoek bleek dat er speling in dd crank zat. Typisch garantiegeval volgens de fietsenmaker, overigens niet het bedrijf waar ik de fiets gekocht had. Na 7 weken is dit toch wel slordig en hoop ik dat dit probleem snel en goed wordt opgelost.
Voor de fietsbeleving zou ik 5 sterren geven, maar ik twijfel over de duurzaamheid. Hopelijk is dit een eenmalig probleem en kan ik later een nieuwe recentie schrijven met 5 sterren.
Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.
Ik kocht in mei 2017 een Qwic Performance MD 380.
Ik fiets er elke dag op van Delft naar Leiden en terug. Perfecte fiets voor de fiets forens.
Vraagt in tegenstelling tot mijn vorige e-bike (een Canondale) heel weinig onderhoud.
Geruisloos en krachtig.
Ik geef deze fiets een dikke voldoende.
Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)
Leuke fiets om ermee te rijden. Enkel batterij vind ik een kleine tegenvaller, niet tegenstaande dat ik altijd met de hoogste stand rij. Helaas 2 weken geleden viel de ketting eraf. Blijkbaar aan de achterkant iets gebroken. Volgens de fietshersteller nog gebeurt. Toch spijtig na 1000 km gefietst te hebben. Kan natuurlijk ook gebeuren bij de andere grotere merken. Gelukkig heb ik een garantie op de fiets. Kan niet wachten om hem terug te krijgen. Het fietsen met deze fiets is echt een belevenis.
Bij Huisson in Breda 2 qwics rd 9.2 gekocht. Eerste indruk is prima. Weekend Limburg inclusief Keutenberg en Cauberg ging zonder problemen. Misschien helpt de 735 accu hierbij. Ik ben het met de vorige schrijver eens dat de lak erg gevoelig is. Heb nu al enige plekjes bij moeten werken op de bovenkant van de stang van het damesmodel. Misschien moet Qwic er een lakstiftje bijleveren. Heb nu zelf de juiste lak aan laten maken bij de verfspecialist. Ga voor de zekerheid maar een transparante beschermfolie erop rakelen.
Als de eerste 1000 erop zitten, meld ik me weer of eerder als dat nodig blijkt.
Na rui m 2 jaar eeen update van mijn eerdere review. Toen was alles 100% naar tevredenheid. Nu kan ik melden dat mjjn sterke Thais-Oostenrijkse motor toch na een jaartje begon te knappen en kraken. Deed nog wel gewoon zijn werk. De dealer in Deventer liet via mobiele telefoon het gekraak horen aan Qwic en ik heb gewoon een nieuwe motor gekregen. Het stemt wel tot nadenken: Wat als morgen dit weer gebeurt...? Grapje kost normaal over de €600.
De 625 Mh accu gaat nu op stand 6 en 7 zo'n 85 km mee. Dat was ooit 95 km. Blijft netjes want ik ben 96 kilo. Ik las hief dat iemand van 80 kilo met de allerzwaarste accu maar 70 km haalde......?! Dat lijkt me niet best. Mijn RD-9 was € 2799 met 625 Mh accu. De RD10 gaat me straks aardig wat meer kosten. Toch zal ik in 2018 zoals het er nu uitziet weer voor een oranje snelle Qwic gaan. Misschien uitgebreider verzekeren gezien de berichten over slechte service vanuit Qwic.

Ik schakel de speedbike stand nooit vrij. 30 kmh is al hard genoeg hoor. Ook is dat 100% illegaal natuurlijk.
De RD9 is een fijne fiets en heg zadel vind ik ook prima.
Fiets lekker met accu van 725W.Dus je mag wel wat verwachten van een fiets met een prijs €3149.00.Is aangeschaft 22/03 2017.Wel een grote ergenis,display is niet waterdicht.heb nu een tweede en ook weer.heb het aan de daeler deze week weer door gegeven.ik lijk de enigste te zijn.Wacht het af,maar vrees voor de toekomt met de fiets.Door condens zie je niets.Wie nog meer?Groeten uit Wervershoof
Tja, ik heb wat reviews gelezen maar ik heb deze ervaringen niet. Na ruim 3000 km zeer tevreden over de RD9.2S. Technisch allemaal dik in orde. We hebben de dikste accu erin laten zetten 735W. Bij normaal gebruik rijd ik er ongeveer 70km mee. (80 kg.) Alleen het zadel is dramatisch. Te veel zitvlak. Gevolg.....slapende onderdelen. Dat hebben we aangepakt met een ander zadel. Bijkomstigheid is dat de fiets in standje 8 makkelijk de 28 k/u haalt. Ik ben een tevreden gebruiker. Goeie service ook van Kok fietsen IJjmuiden.
Twee jaat gelden kocht ik een Qwic P-RD9. Dit is mijn ervaring met Qwic.

Binnen drie maanden terug naar dealer voor reparatie defect in achterwiel (onder garantie). Er zat een onderdeel los in de motor waardoor het wiel vast had kunnen slaan. Het bleek een fabricafefout.
na 1.000 km al nieuwe remblokken nodig. Remmen piepte enorm (geen garantie).
Bij eerste servicebeurt kapotte spaken en slag in wiel (zou komen door mijn rijstijl volgens dealer, wat volstrekt onjuist was, bleek later, volgens andere dealer, probleem met te dunne spaken, fabricagefout). Geen garantie.
Bij tweede beurt weer losse spaken en wederom verwijt door dealer dat ik niet zuinig met de fiets omging.
Probleem met motor na vervangen bij eerste beurt, die daarna niet goed vrijliep, wat mijn oorspronkelijke dealer ontkende, wat wel is opgepakt door andere dealer. Toen kan ik wel weer normaal zonder weerstand fietsen als ik de steoom niet aan had. Onder garantie gerepareerd.
Na 3.000 km al niet meer fatsoenlijk kunnen schakelen met derailleur. Versnelling moest twee tot drie standen verder om één keer op- of af te schakelen.
Tweede dealer plaatste nieuwe versnellingskabel om dit probleem op te lossen. Hielp niet. Geen garantie.
Geen stroom meer op achterwiel door kabelbreuk vanaf stuurcomputer. Dealer 2 opgelost. Viel onder garantie.
Andere dan Qwic dealer (fietsenmaker nr. 3 omdat het niet meer te doen was elke keer mijn fiets met een geleend busje weg te moeten brengen), kreeg na vervanging rem voor versnellingskabel... de boel niet meer fatsoenlijk werkend. Resultaat: nieuwe ketting, nieuwe tandwielen, nieuwe derailleur, nieuwe body, nieuwe kabel. Kosten: 260 euro!
Nog geen maand later, spelling op voorvork, blijkt scheur in te zitten. Kosten: minimaal 200 euro. Nog in discussie over garantie, want constaring probleem was exact op laatste dag garantie. Mijn oorspronkelijk dealer pakt het probleem helaas niet op. Niet anders dan verwacht van ze.
Ik twijfel nog tussen reparatie als dit laatste probleem niet onder garantie valt, of de fiets in de fik steken.
Probleem is volledig opgelost door fantastische dealer. Onmiddellijk een nieuwe fiets gekregen met als extratje een axa insteekketting voor de rompsslomp. my happy !
Beste,
Heb een probleem met de ondersteuning van mijn motor. Heb hem vandaag de 1ste keer gebruikt en de ondersteuning valt steeds weg. Het is te zeggen hij springt op en terug af. Op het display is duidelijk te zien dat de indicatie van hoeveel de motor ondersteund steeds of 1 of geen enkle blokje is.
Iemand toevallig ervaring mee ? Ik ga natuurlijk onmiddellijk naar de dealer gaan en hopelijk kan hij deze onaangename ervaring teniet doen :-)
Wat een geweldige fiets de P-rds9s
In mei 2016 aan geschaft ondertussen meer dan 3000 km gefietst .
Een maal storing gehad aan display meteen vervangen door TMN Bike service te maastricht .
Ik kan alleen maar goede dingen zeggen over de fiets en de service van TMN Bike service.
Wat een heerlijke fiets. Zonder ondersteuning prima te rijden en met wind tegen de ondersteuning erbij. Geweldig 8 verschillende subtiele ondersteuningen. Ben zo blij dat ik mijn vorige fiets met de herrie schoppende middenmoter de deur heb uit gedaan. Rijden met een VOLLEDIG STILLE MOTOR hoe ontspannend kan het zijn. En dan de snelheid. Niet het suffe tot 25km per uur ondersteuning. Gewoon of er niets aan de hand is 30-38 km. Het gaat vanzelf. Niet op de hoogste ondersteuning, maar gewoon in het midden. Stand 4-5. Op het display kan je naast de gebruikelijke zaken zien hoeveel energie de motor gebruikt. Zo kan je echt energiezuinig rijden zonder je ondersteuning bij hoeven te stellen. Heerlijk ontspannen rijden door de 3 sensoren die hun werk doen. Al met al ben ik heel blij met deze aankoop.
Is er dan geen minpunt? jawel 2. Het display is niet afneembaar. (maar wel heel goed afleesbaar) en als het regent wordt je nat.
Nu toch al enkele honderden kilometers gereden vanaf april. Nog geen negatieve ervaringen.
Prompt een tweedehands Trend 3 aangeschaft voor mijn vrouw die maar sporadisch rijdt. De batterij opgeladen met de oude lader. De batterij laadde na lang stilstaan niet meer volledig op. Dir was ook verteld door de verkoper. Eens opgeladen met de lader van de nieuwe trend. En ja de batterij doet het weer.
Bij de P-RD92, met de voorkant v.d. schoen (maat 44) kom ik geregeld tegen het voor spat scherm. Bijvoorbeeld bij scherpe bocht of keren.
Wie herkend dit ?
Ik heb vele proefritjes gemaakt op vele merken E bikes en de Qwic Prd9s won het glansrijk. Nu 3 mnd in bezit en 400 km gereden. 1e gratis service beurt gehad. Stuur aangepast ivm houding en tinteling handen. Een beresterke orange monster. Op deze koningsdag een zeer toepasselijke kleur. Prachtig uiterlijk. Heren model maar dat maakt het alleen maar sportiever. Stille krachtige motor. Stabiel frame, zeer goede remmen en schakelt vloeiend. Ik kan mijn zeer goed getrainde man goed bijhouden. Je kan zeggen hij kan mij niet bijhouden in stand 9. Gekocht bij goede fietsenwinkel die regelt alle service mocht dat nodig zijn. Verzekering 57 euro per jaar. Al met al zeer tevreden en eigenlijk verbaasd dat er zo weinig mensen voor woon werk verkeer een snelle fiets zoekt en niet voor deze misschien onbekende Qwic kiest.... Geen blauwverz plaatje en helm plicht want het is hoe gek het ook klinkt geen officiële snelle ebike. Verlichting is ook zeer goed!! Helm is wel aan te raden en pas op de snelheid. Want officieel mag je maar 25. Ik haal regelmatig de 40 soms 44 buiten de bebouwde kom maar de meter wijkt iets af. Ik raad deze fiets aan aan de vlotte sportievere fietser. Kleinste accu gaat 30km fullspeed ondersteuning mee. Heb je meer nodig kies de grootste accu. 60/70 fullspeed ondersteuning.
Vandaag bezocht ik de e-bikedag in Breda. Verontrust geraakt door de vele negatieve reacties op deze website over Qwic en weer wat gerust geraakt door de bijdragen die op 29 maart gepost zijn en de positieve scores van het merk in tal van tests, heb ik in Breda fietsen bekeken en geprobeerd. Ook de P-RD9s. Weer, moet ik zeggen, want ik mocht het genoegen van dit kanon onder je kont. Vandaag was het van hetzelfde laken een pak. Wat een fantastische fiets is dit. Ik ben nogal sportief en ik kan me voorstellen dat een nog meer senior dan ik de houding te racy vindt en het toptempo te hoog, maar wie dagelijks tientallen kilometers moet peddelen gaat deze machine geweldig vinden. Kreeg nog een 100 euro cash-backkaart als ik voor 15 mei een QWIC zou kopen, maar aangezien de P-RD9s2 pas vanaf tweede week juni leverbaar is, wordt dat een lastige, maar daar vindt de Qwicdealer vast wel een oplossing voor. ?
Na 6500 km op een Qwich Trend3 Lite deze ingeruild voor een mooie oranje RD9. Deze fiets oogt als een speedbike maar zonder de S is het een gewone legale e-bike. Ik rijd sportief tochten ermee. Meestal 40 tot 80 kilometer. Heb er in 10 maanden nu 1500 km mee gereden en geen enkele klacht. De fiets is snel (gemiddeld 30 km/h) op stand 8 en heeft geen rammels en een stabiel frame. De schijfremmen zijn wat pieperig, maar verder niets dan lof. DE fiets oogt en rijd als een fiets van € 3500 naar mijn idee. De goedkope Trend3 die ik had heeft twee keer een electrisch probleem gehad en een keer gesbroken spaken en daarbij een kapotte velg. Werd onder garantie opgelost. WAT IK JAMMER VIND IS DAT HIER VOORAL NEGATIEVE ERVARINGEN STAAN. Vooral ook de after sales van Qwic zelf lijken tekort te schieten!! Ik denk dat er ook honderden zeer tevreden QWIC rijders zijn. Kan nog vermelden: Aan mijn prijzige Giant ging in twee jaar tijd veel meer kapot.
Onlangs mijn Giant E-bike ingeruild voor de QWIC RD9. Wat een verschil. Voelt heel degelijk aan, beresterke motor en een heel grote actieradius. Ik heb inmiddels wel zo'n 20 verschillende e-bikes mogen gebruiken waarvan er 4 van mijzelf dus heb veel vergelijkingsmateriaal. Super fiets! Lekker snel, tot 40 km ondersteuning. Daarnaast ook een lust voor het oog.
Ik fiets sinds eind mei 2015 twee keer per week, mits droog weer, van Delfzijl naar mijn werk in Groningen, 30 km. Met de auto 45 minuten, met de fiets 60 minuten. Inmiddels dik 1000 km. Qwic p-rd9s sprak me aan vanwege het sportieve model, de kwaliteitsindruk en de hogere snelheid. Met de zwaardere 625 accu haal ik probleemloos een gemiddelde van 35 km/u. Een max van 40 is goed haalbaar tijdens de eerste 30 km, daarna is 35 tevens max. Ik heb een langere zadelpen en het zadel van mijn racefiets gemonteerd. Flink meetrappen, maar niet bezweet op mijn werk aankomen is mijn doelstelling en dat lukt goed. Vijf sterren gezien de prijs-kwaliteit verhouding en het enthousiasme van de dealer in Groningen