MERKEN

RAP elektrische fietsen -
Reviews & ervaringen

RAP Elektrische Fietsen

RAP is gespecialiseerd in elektrische fietsen en ontwikkelt en produceert fietsen die uitblinken in prijs en prestatie. Niet voor niets is RAP al 5 jaar op rij verkozen tot beste E-bike in zijn klasse! Wil jij meer weten over de modellen van RAP of je wilt het rijden op de RAP Elektrische Fietsen zelf ervaren? Vraag dan vrijblijvend de RAP brochure aan of ervaar zelf de fijnste fiets in zijn klasse door een gratis proefrit aan aanhuis aan te vragen!

Al 5 jaar op rij als beste getest
RAP ontwikkelt haar fietsen in Nederland. Ook het veelgeprezen IPS ondersteuningssysteem met gepatenteerde trapkrachtsensor, een belangrijke factor in de goede testresultaten van onze modellen, wordt in Nederland ontwikkeld. In 2012 was RAP met de TOUR-7 winnaar “beste prijs-kwaliteit” in de prijsklasse tot € 1500. In 2013 en 2014 werd de RAP CITY-7 verkozen tot beste E-bike in de prijsklasse tot € 2.000 door Plus Magazine en Elektrischefietsen.com. In 2015 viel de nieuwe TOUR 8 bij Elektrischefietsen.com in de prijzen met een score van 8,5 en de titel overall winnaar in de prijsklasse tot € 2.000. En in 2016 waardeerde de ANWB onze fietsen nog met een overall-score van 4 sterren (op een schaal van 5) en een 4,5 voor prijs/ kwaliteitverhouding!

Lees hier meer over onze gepatenteerde trapkrachtsensor of over onze scores in de verschillende testen.

IPS techniek voor de prettigste trapondersteuning
IPS is een dynamisch & interactief ondersteuningssysteem dat zich aan het rijgedrag van de berijder aanpast. De combinatie van de IPS software, de geavanceerde trapkrachtsensor en de krachtige en stille motoren, zorgt voor een optimale ondersteuning onder alle omstandigheden. De ondersteuning is direct, gelijkmatig, efficiënt en vrij van onderhoud. Dat maakt IPS tot één van de beste systemen in de markt.

Lees hier meer over ons unieke IPS systeem en RAP elektrische fietsen.

 

Ervaar en maak kennis met RAP

Voor een proefrit kan je terecht bij ons RAP testcenter of bij één van onze verkooppunten. Vanuit onze dealers bieden wij ook de mogelijkheid om een proefrit aan huis aan te bieden. Bij onze servicedealers kan je terecht voor service en onderhoud. Laat je verrassen door de kwaliteit van onze elektrische fietsen en neem vandaag nog contact met ons op om een gratis proefrit aan te vragen!

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Juli 2018 Tour 8 dames en herenmodel aangeschaft. Diverse problemen met middenmotor gehad die in het begin zijn opgelost. Juli 2020 zadelpen damesmodel breekt spontaan af tijdens fietsen. Mijn vrouw kan zich gelukkig opvangen waardoor zwaar persoonlijk letsel bespaard blijft. Fiets heeft wel een smak gemaakt. Contact gezocht met RAP fietsen. Meerdere keren telefonisch contact gezocht met terugbelverzoek , geen telefonische reactie. Via website melding gemaakt van het voorval. Formeel valt het nog binnen garantie, reactie van RAP 'Als de bout normaal heeft vastgezeten en het zadel heeft niet in een uiterste stand gemonteerd gestaan zou dit niet moeten kunnen gebeuren wat impliciet inhoud dat omgekeerd dus wel kan, zeker als de berijder zwaarder dan gemiddeld is. ' Suggestie wordt gewekt dat het onze fout is, verkeerde stand van het zadel of mijn vrouw is te zwaar. In de eerste reactie wordt NIET gevraagd of mijn vrouw persoonlijk letsel heeft pas nadat ik zelf dit heb aangegeven. Er wordt gewezen op de garantievoorwaarden, onderhoud was net een paar maanden te laat. Contact alleen via mailwisseling ondanks verzoek om tel. contact. NIET samen kijken naar oplossing maar vasthouden aan het recht van RAP fietsen. Boos en zwaar teleurgesteld in de manier van aanpak van deze leverancier RAP fietsen. Ons advies, koop geen RAP fiets. Ik moet voor deze review één ster geven het is eigenlijk geen ster.
In juni aangeschaft voor mijn vrouw. Zij vindt dit een fijne fiets in het gebruik. Vorig jaar ontstonden er problemen met de accu. Dit jaar te laat gereageerd en de fiets was uit de garantie. Oplossing proberen te regelen met Rap Tilburg, maar dit was niet naar tevredenheid. Heb de accu door KWS Seuren laten reviseren en deze gaat met gemak nu 140 km mee.
Juni 2017 Superb 9 speed silent drive aangeschaft. Fijne fiets om op te fietsen, als hij blijft ondersteunen. Van begin af aan allerlei problemen hiermee gehad, en het display werd al snel vervangen, daarna nog diverse software updates gedaan. Ging een tijdje goed maar nu valt de ondersteuning weer regelmatig uit. Om contact te krijgen met Rap Tilburg moet je wel geduld hebben, want dit gaat zeer moeizaam. De fiets is gewoon niet betrouwbaar.
Ongeveer 2 jaar geleden kocht ik mijn suburb 9 speed. Ik had proefgereden op zo'n beetje ieder ander vergelijkbaar merk. Tijdens de proefrit op de RAP was ik meteen om, en plaatste de bestelling. Nu 2 jaar later heb ik geen moment spijt gehad; Ik stap nog steeds met plezier op. In het begin heb ik een klein probleempje met de software gehad dat in no-time naar volle tevredenheid werd opgelost. Ik was laatst 2 weken in België voor mijn werk en huurde daar voor die periode een vergelijkbare fiets van een ander Nederlands merk en dat bevestigde wederom dat Rap de de beste keus voor mij was. Wat een verschil! Als ik één verbeterpuntje moet noemen dan zou dat het display zijn. Ik zou het heel fijn vinden als dat net een maatje groter kon, want het is nu soms lastig afleesbaar zonder leesbril. (En ik kan me voorstellen dat veel klanten een leesbril gebruiken.) Ik ben blij met m'n RAP!
Wij zijn sinds 2014 in het bezit van diverse RAP Tour 7 modellen (4 stuks), dit komt door door aanschaf nieuw, diefstal, en een particulier aangeschaft heren model. Destijds nieuwsgierig naar de beloofde kwaliteit, en de scherpe prijs van de RAP rijwielen. In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen. Nu mag je van een goedkope fiets geen wonderen verwachten maar door de tijd heen veel narigheid ervaren. Hierna een kleine opsomming: De standaard banden (Chinees) zorgden voor zeer vervelende rijeigenschappen, deze vervangen door een goede kwaliteit en het probleem was opgelost. Veel problemen met de trapkachtsensor, ketting spanning schijnt cruciaal te zijn en moet zeer regelmatig gecorrigeerd worden. Èèn fiets had veel problemen met de elektronica, en na heel veel heen en weer gebel, nieuwe bedrading gekregen. Vocht in het bedieningspaneeltje Veel last van gebroken spaken (in 2 fietsen??) Accu`s rammelen in bagage drager, na uithalen van de accu. (onhandige kunststof blokjes om de accu mee te fixeren) Zeer onbetrouwbare accu duur, opgeladen op weg en b.v. na 5 km al knipperen????, of wegzetten voor een boodschap met nog een lampje aan en bij terugkomst weer vol aangeven. Motor ratelt regelmatig met optrekken of tegen een wat steilere helling. Accu kwaliteit zeer matig, gemiddeld 20/30 km bereik. En de lak (al eerder beschreven) , slecht!!! Kortom, we gebruiken deze RAP Tour`s enkel met hele kleine ritjes in de stad, en omdat we ze overal kunnen parkeren, sportschool, winkelcentra`s, werk, maar verder weg durven we echt niet. We moeten er vaak maar om lachen als we ermee door de stad rijden en weer eens geconfronteerd met de manken van m.n. de elektronica, (trapkachtsensor, plots uitvallen, geen accuspanning meer) Helaas kan ik buiten de aanschafprijs niets positiefs bedenken. Wel hebben we voor weekend en vakantieritten inmiddels erg fijne en wel betrouwbare E-Bikes aangeschaft. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat deze nieuwe fietsen wel van een heel andere prijsklasse zijn.
Mijn Rap 7 tour kent ook regelmatig mankementen. Niet fijn maar als het redelijk wordt opgelost iets waar ik overheen kan stappen. Er is ruimte voor verbetering zeg maar. Echter, 3 maal is mijn achterspatbord los gekomen en het geheel op mijn achterwiel gezakt. de fiets kan duidelijk niet tegen hobbelige woon werkverkeer fietspaden. Bout of moer eraf en hop, gelijk stilvallen. Afhankelijk van de afstand: lopen of ophalen met een grote auto. Nu blijkt dat daardoor de binnenkabel kortsluiting heeft gemaakt. Gevolg: €500 schade, grotendeels rekening koper want het is zijn schuld dat hij daarmee is doorgereden. Heb geweigerd dit bedrag te accepteren, gevolg, fiets krijg ik niet mee en is nu in een keer toch niet gerepareerd. Kijk, op zo'n moment weet je wat je aan je Rap leverancier in Tilburg hebt. Wordt vervolgd. .
Ik fiets al een behoorlijk aantal jaren tot volle tevredenheid op mijn RAP. Ik was de lader van mijn accu kwijtgeraakt. Bestelde een nieuwe via internet. Die bleek mijn accu niet op te laden en na een uitgebreid telefonisch vraaggesprek met de heer Bart van Laerhoven bleek dat ik een accu van een ouder type heb dan de huidige. Er werd mij zonder problemen een "goede" toegestuurd en tevens een verzendlabel voor de andere. Dat noem ik nog eens service!! Veel dank aan Bart. Zulk personeel wil ieder bedrijf wel.
Op de eigen Rap site plaatst RAP alleen de meest positieve ervaringen. Op mijn vraag of ik zelf ook een review kan plaatsen word simpelweg niet geantwoord. - In 2014 kocht ik een rap 7 tour. Al na enkele weken waren er mankementen aan het electrische systeem waarvoor een monteur lnangskwam. Die bevestigde de mankementen maar wilde de fiets niet omruilen omdat er een beschadiging aan zat (plekje van ca 1 mm lak bechadigd) Die lak is trouwens een zwakke plek van deze Rap. Na 3 jaar ziet de fiets ert niet uit terwijl ik er alleen normaal gebruik van maak. De verf springt eraf waar je bijstaat! - Verder heeft hij bijzonder zwakke accuus. Met 1 accu kan ik nog geen 20 km rijden. - Na 2 jaar begonnen er spontaan spaken af te breken. Navraa bij Raop gaf als reactie "dat kan gebeuren". Inmiddels 6 spaken gebroken en wiel voor > 100 euro moeten laten herspaken - Electrisch systreem hapert nog steeds. 3/4 volle batterij kis soms in 1 klap leeg nadat ik de "high" stand heb gebruikt. Al met al ben ik geen happy Rap gebruiker en geef Rap dus max 1 ster.
In juli 2013 kocht een RAP Tour 7 fiets bij RAP in Tilburg. Vanaf die tijd tot vandaag (29-01-2018) gebruik ik de fiers regelmatig maar voornamelijk voor stadsverkeer. Over het electrische systeem ben ik goed tevreden. Nog binnen de garantietermijn heb ik een nieuwe accu gekregen omdat er een “cel” kapot was. Het systeem werkt ‘geruisloos’ en vooral de directe aandrijfkracht bevalt me zeer. Wat ik een minpunt vind, is de stabiliteit van de fiets. Mede de hooggeplaatse accu op de bagagedrager veroorzaakt een zeker onstabiliteit tijdens het rijden. Mijn volgende fiets zal daarom zeker geen RAP TOUR 7 type zijn, maar een systeem met middenmotor. Sinds gisteren maakt de motor zo nu en dan een rattelend geluid. Wat me te wachten staat, ik weet het niet. Wie is dat ook overkomen? Er op verder rijden lijkt me niet verstandig omdat je niet weet wat voor schade daardoor ontstaat. Dus terug naar de leverancier/reparateur.
Gisteren mijn eerste rit gedaan met de Rap Suburb.
De instellingen van mijn display aangepast (nu ik weet hoe alles werkt).
Vertrokken in "ECO" stand reed ik vlotjes 25 Km/u, zelfs de brug over de autoweg ging (mits bij trappen natuurlijk) tegen 25 Km/u in "ECO"
In de stand "Normaal" reed ik met gemak 30 Km/u. De "Boost" die je krijgt bij het schakelen tussen "ECO" en "Normaal" is geweldig.
Langs het jaagpad gereden van het "Albertkanaal" met vol de wind op kop ging hij in "Normaal" nog steeds een dikke 25 Km/u.
De "Boost" en de "Boost+" standen heb ik nog niet gebruikt, daarmee experimenteer ik later wel mee.
Al bij al kan ik, wanneer ik wissel tussen "ECO" en "Normaal" met een volle batterij toch wel tegen de 70 Km bijeen fietsen, wat niet slecht is.
De schijfremmen zijn ook geweldig, nog nooit stond mijn fiets zo snel stil.
Bij schemering gingen de lichten automatisch branden.
Enig minpuntje was het harde zadel, maar dat los ik wel op door er een ander (zachter) op te zetten.
Tot hier toe dus een dik tevreden klant... (Wordt nog vervolgd)
Ongeveer 3j geleden 2 fietsen gekocht.Fietsen op zich goed, wel weinig actieradius heren model.Service ongelofelijk slecht voor ons geen rap fietsen meer.
Twee jaar geleden 2 Demo RAP City 7 fietsen gekocht na uitgebreid diverse merken getest te hebben op diverse elektrische fietsdagen. Ze staan op de camping en worden veelvuldig gebruikt voor fijne fietstochten. Zijn zeer tevreden over dit merk en de service. Fietsen heerlijk en de ondersteuning is onovertroffen. Hoewel het demo fietsen waren zijn ze werkelijk als nieuw en ook de accu's voldoen goed.
Sinds kort zelfs een demo Tour7 er bij gekocht voor thuis. Daar zat een probleempje in maar dit werd keurig opgelost door RAP. Wil niet anders meer.
Wij (mijn vrouw en ik) hebben deze Rap e-bikes City 7 nu 2 jaar en hebben er 3000 km mee gereden. Wij zij er erg tevreden over ook in heuvelachtig gebied (zuid Duitsland) doen ze het goed.
Wij krijgen regelmatig leuke opmerkingen over de uitvoering van deze fiets.
De actieradius is tot nu toe prima, in standje eco en af en toe midden komen we toch wel aan de 100 km. Een minpuntje is dat je elektronisch niet terug kunt schakelen, alleen omhoog en daarna door naar 0.
Het is jammer dat er niet meer aan de weg getimmerd wordt met Rap, niemand heeft ooit van Rap gehoord.
De fiets heb ik inmiddels bijna 2 jaar in bezit. Fietsen naar werk (8 km) bevalt prima met de Rap city 7.
Totdat je problemen krijgt met de fiets...
De verlichting gaat niet meer uit na een onderhoudsbeurt bij de aangesloten fietsenmaker. De accu is daardoor helemaal leeggelopen. De fietsenmaker zegt dat hij het probleem niet in behandeling neemt, omdat de verlichting wel uitging op het moment dat hij de fiets teruggebracht. Op zijn advies belde ik de fabrikant.
De fabrikant wilt via de verkoper mijn contactgegevens hebben. Dus moest ik de verkoper weer bellen.
De verkoper zou contact opnemen met de fabrikant. Maar na 1 week geen bericht, ging ik de fabrikant weer bellen. Degene die de telefoon opnam, zei dat zij geen bericht van de verkoper heeft ontvangen. Aangezien haar collega die dag niet aanwezig is, vroeg zij mij of ik morgen weer terugbellen. Wellicht heeft haar collega wel een bericht ontvangen. Die had blijkbaar ook geen bericht ontvangen, want ik hoorde daarna niks meer van ze. Vervolgens de verkoper weer gebeld.
Eén maand nadat het probleem is ontstaan, hebben ze het eindelijk in behandeling genomen. Een servicemonteur zal langskomen.
Kort samengevat: de fiets is prima, alleen de service is ongelofelijk slecht. Dus als je de fiets aanschaft, moet je maar hopen dat er niks kapot gaat. Voor mij in het vervolg geen Rap city fiets meer.
Ik fiets vanaf oktober 2014 bijna dagelijks (woon-werk 20km) met de RAP city 7 en heb op dit moment een dikke 5000 km op de teller staan.
Op zich bevalt de fiets prima. Helaas is 10 maanden geleden het voorwiel met elektromotor op garantie vervangen, omdat het binnenwerk al versleten was.
Bij een warm gelopen motor en een kleine helling begon de motor steeds harder te ratelen totdat de aandrijfkracht weg viel.
Een paar aandachtspuntjes bij de City 7:
- Vocht in display - kabel doorvoer is van binnen niet voldoende met silicone afgedicht.
- Kettingkast was in de fabriek scheef gemonteerd waardoor de ketting er vaker langs schuurde.
- Bevestigingsbout achterdrager zat los - zelf M5 gat dieper moeten tappen.
- Tikken tijdens fietsen (kracht zetten) - weet nog niet waar dat vandaan komt.
Helaas merk ik dat het ratelen van de motor weer langzaam terug komt. Heb hierover telefonisch contact gehad met RAP en bij elke vraag is ruggespraak nodig.
Dat komt bij mij niet klantvriendelijk en professioneel over. Krijg geen antwoord op de vraag of een defecte motor jaarlijks onder garantie gewisseld zal worden.
Ik krijg de indruk dat het enige wat ze blijkbaar belangrijk vinden is de km stand en wanneer de laatste service beurt is uitgevoerd.
Heb vroeger veel gefietst en ook het onderhoud altijd zelf gedaan. Het blijft vervelend dat een leverancier er altijd vanuit gaat dat alleen zij en de fietsenmaker verstand van zaken hebben.
Dat wordt weer een spannende zomer...
Met de fietsen van RAP is niet veel mis en we hebben er al veel plezier van gehad.
Dat plezier werd echter sterk verminderd toen bleek dat de service achteraf door RAP zeer te wensen overliet. Een fabrieksfout (verkeerd gemonteerde binnenband, die na een tijdje lek ging) die ik zelf noodgedwongen heb moeten laten herstellen en waarvoor ik kosten heb moeten maken, werd simpel door RAP terzijde geschoven met de opmerking dat ik de reparatie vooraf had moeten melden aan RAP. Enerzijds stonden we met een lekke band en konden we niet verder (die fabrieksfout werd pas geconstateerd bij de reparatie zelf, dus kon nooit vooraf worden gemeld), anderzijds bleek de persoon die over de garantie gaat bij RAP met vakantie te zijn en hadden we dus nooit kunnen raadplegen. RAP weigerde vervolgens om de gemaakte kosten te vergoeden. Deze waren niet van dien aard dat ik hiervan een zaak wilde maken, maar het gaat om het principe.
Ik wil niemand afraden om RAP fietsen te kopen, maar er wel op wijzen dat de service slecht is.
We zijn bij de opstap dag geweest in Zandvoort. In eerste instantie gingen we voor een Gazelle met een midden motor, maar aangezien we daar toch waren ook even de andere modellen uitgeprobeerd natuurlijk. Toen we bij de stand van RAP aankwamen begroette het personeel ons al vriendelijk, wat bij sommige andere niet eens het geval was.
Na de proefrit waren we zeer verrast, de fiets fietste zalig en dat met een voorwielmotor, waarvan we eerst dachten dat het niets was. Daarna zijn we nogmaals terug gegaan naar gazelle om daar ook een voorwielmotor te testen maar deze ondersteunde lang niet zo goed als de RAP CITY.
Na nogmaals een proefrit op de RAP gemaakt te hebben, hebben we besloten om er 1 aan te schaffen. Binnen 3 dagen werd die al geleverd. Ik heb al 1 grote rit kunnen maken en kan maar 1 ding zeggen: de RAP fietst echt zalig!
Een goedkope fiets(zeker nu er een speciale korting wordt gegeven
tot.....) die stevig is. Rijdt soepel en de ondersteuning met krachttrapsensor is een voordeel op deze fiets. De elektrische motor helpt direct bij het vertrekken.
Dit wil ook zeggen dat je moet opletten als je op een nat wegdek vertrekt, of als je een bocht neemt en dan direct doortrapt. Maar dat is bij iedere elektrische fiets zo. 8-) De Max snelheid is 27km/h en de actieradius is Max 44 km.
Iemand die een fiets zoekt voor kortere ritten(Max 40km) of werkverkeer van 25km, zoals ik, is dit een ideale fiets. Als je mogelijkheid hebt om de fiets bij te laden op het werk!
Er zit een goede en stevige standaard op de fiets.
We hebben beidde een fiets gekocht, en hebben wat kleine probleempjes gehad, die perfect snel en zonder verdere kosten opgelost zijn door de verkoper.
De service verdient dan ook een 11/10 .
De fietsen kunnen in de testcenter worden uitgetest. De verkoper doet niet moeilijk als je een uurtje fietst.
We hebben de fietsen 6mnd en 5OO km.
Een helling is een plezier om te bestijgen. De display is simpel zonder franjes, maar alle nodige elementen staan erop.
Het display biedt 4 instelbare snelheden, die ik persoonlijk goed vindt.
De fiets heeft 7 versnellingen, en bij het gebruik van de 7de versnelling en op high draait men perfect rond aan 25-27km/h.

Benoem kort de voordelen van de fiets::
-Het zadel zit comfortabel en is verend. Dat het licht niet vanaf het stuur kan bediend worden is voor mij geen must.
-De fiets maakt amper lawaai, wat vooral opvalt als er iemand naast je fietst met een elektrische merkfiets.
- Er komt een servicemonteur langs na 6 maand(500km)(gratis) om de fietsen nog een keer af te regelen.(ook in België- alhoewel ik niet weet of het in heel België geldt)
- Goed af te stellen stuur in alle richtingen.

Benoem kort de nadelen van de fiets::
-Een nadeel is dat de ventielen dunlopventielen zijn, en er niet kan nagekeken worden op hoeveel druk ze staan.http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsventiel
Als mijn banden versleten zijn, verander ik de binnenbanden door belgische ventielen of Schraderventiel.

-De achterrem shimano rollerbrake is niet zo schitterend(zwak) in remvermogen, maar de voorrem doet zijn werk schitterend.

- Korte actieradius ( 44 km is echt te kort) (Misschien eens na kijken om een andere(type) accu te plaatsen.
Wij hebben op het ElektrischeFietsen.com Event in Amersfoort Verschillende fietsen geprobeerd. Wij vonden de RAP Tour7 een zeer goede fiets die voor de prijs veel voordelen biedt tegen over de ander fietsen. De aandrijving was precies zo als die nodig is en wat je alleen bij de duurdere fietsen vindt. Ook was hij ontzettend stabiel en netjes compleet. Een prettige fiets voor een zeer voordelige prijs

De voordelen van de fiets:
- Prettige aandrijving
- Netjes compleet afgewerkt
- Stabiel
- Veel waar voor je geld

De nadelen van de fiets:
- Zwaar zoals alle elektrische fietsen
- Geen accu keuzen
Bij de keuze van een elektrische fiets ging het mijn vrouw en mij in de eerste plaats om het fietscomfort (trapondersteuning, zit, actieradius, kracht en geluid van de motor). Zodoende kwamen wij eerst uit bij de duurdere fietsen van met name Sparta en Batavus. Ook de Flyer hebben wij geprobeerd, maar deze viel af. Wij vonden het model niet mooi. Daarna kwamen wij op internet het merk RAP tegen. Na een uitgebreide proefrit waren wij beiden overtuigd. Een erg fijne fiets voor een prijs die toch wel beduidend lager is dan van de andere geteste fietsen. En nu – enkele maanden later – hebben wij nog steeds geen meter spijt. Het is elke keer nog genieten als wij voor een korte of langere rit op onze fietsen stappen. Het is ons opgevallen dat de auto minder gebruikt wordt.

Een punt van onzekerheid was het onderhoud bij het kopen via internet.

Na bijna 2000 km onder de wielen is die er ook niet meer. Alles functioneert zoals het moet. Fietsned heeft onlangs de eerste (gratis) servicebeurt bij ons thuis uitgevoerd. Hierbij zijn geen onregelmatigheden geconstateerd en er hoefden geen onderdelen vervangen te worden.

De voordelen van de fiets:
- Zoals al gezegd: het totale fietscomfort. Daarnaast vinden wij de RAP Tour7 een moderne, vlotte fiets.
- De fiets heeft een erg prettige ondersteuning. Dit komt door de trapkrachtsensor, zo is ons voor de koop uitgelegd. Het werkt in ieder geval prima. De motor is stil, maar niet helemaal zonder geluid.Bij het accelereren hoor je hem even zoemen, wat echter niet storend is.
- De actieradius is goed. Onlangs hebben wij met de ondersteuning op “MID” en een gemiddelde snelheid van 18 km met één accu een afstand van 70 km afgelegd en de accu was nog niet helemaal leeg. Met de stand op “ECO” en dezelfde gemiddelde snelheid fietsten wij 100 km. Ook hier was de accu nog niet helemaal leeg. Wij hebben wel een tweede accu aangeschaft, maar bij dit soort afstanden hebben wij deze nog nooit meegenomen. Het is meer gedaan om altijd over een volle accu te kunnen beschikken.

De nadelen van de fiets:

Tot op heden hebben wij nog geen echte minpunten gevonden. Een paar aandachtspuntjes voor de ontwerper kunnen wij wel noemen:

- De standaard had wat robuuster gemogen. Wel handig dat hij handmatig in lengte te verstellen is.
- Het kunnen aanzetten van de verlichting via het display. Hoewel het aanzetten probleemloos is, lijkt een dergelijke optie ons comfortabeler.
Voor mij is van belang dat de fiets eenvoudig een hoge snelheid kan halen. De fiets wordt immers voornamelijk gebruikt voor woon-werkverkeer. De RAP Tour7 haalt bijna 27,5 km/h en dat voor een lange tijd, zelfs wanneer de accu bijna op is. Gebruik van de accu is uiteraard afhankelijk van gewicht, wind, helling, etc. maar met een continue topsnelheid haal ik zeker +- 50 km. Met de lagere standen (eco/normal) heb ik dit nog nooit uitgetest maar waarschijnlijk haal je met gemak het dubbele. Verder is het erg prettig dat je de fiets gratis van tevoren mocht testen, weet je in elk geval zeker dat je een goede aankoop doet! Bij vele andere merken/winkels werd hier heel moeilijk over gedaan en kon je alleen een ouder model huren om te testen, niet echt klantvriendelijk. Ten slotte heeft deze fiets een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

De voordelen van de fiets:
- Hoge snelheid
- Hoge actieradius
- Tot nu geen storingen/defecten
- Goede prijs/kwaliteit verhouding

De nadelen van de fiets:
- Bij hard rijden over oneffen terrein trillen de schroefjes van de achterlamp soms wat los, soms dus even aandraaien.
- De fiets is redelijk zwaar.