MERKEN

Riese & Müller elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Riese & Müller elektrische fietsen

Het principe van volledig geveerde Riese & Müller elektrische fietsen is de ideale basis voor comfortabel en veilig fietsen op een e-bike. Riese & Müller zet nieuwe accenten en investeert in innovatieve e-bikes en e-biketechnologie. Op deze Riese & Müller pagina vind je de elektrische fiets collectie van Riese & Müller. Ben jij benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Riese & Müller gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Van hun ouders' garage naar het wereldtoneel van de e-bike-industrie. Het begon allemaal met een goed idee en de Hessische Innovationspreis in 1993. Vandaag de dag is Riese & Müller uitgegroeid tot een gerenommeerd merk dat niet alleen Europa, maar ook Japan en de Verenigde Staten heeft weten te veroveren.

Mensen krijgen steeds meer oog voor het milieu, duurzaamheid en een bewuste leefstijl, vooral in de stad. We verplaatsen ons anders, en de fiets neemt daarbij een steeds belangrijkere plaats in. Het succes van fietsen met elektromotor is ongekend. Het principe van volledig geveerde Riese & Müller-fietsen is de ideale basis voor comfortabel en veilig fietsen op een e-bike. Riese & Müller zet nieuwe accenten en investeert in innovatieve e-bikes en e-biketechnologie. Vlekkeloze service, perfecte techniek en comfortabel rijgedrag zijn de nieuwe thema’s bij Riese & Müller. Het doel: marktleider worden op het gebied van premium e-bikes en vouwfietsen. Daarmee staat het bedrijf voor grote uitdagingen, maar ook middenin een grote groeimarkt.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik kocht het "topmodel" van R&M, de Supercharger GX met Rohloff riemaandrijving. Eerste honderd kilometer vlot, alhoewel wat aanpassing qua houding op de fiets. Ik merkte snel dat ik telkens ik zo'n 80 km had gefietst, mijn handen begonnen te slapen, en dat ik een chronische pijn kreeg tussen mijn schouderbladen. Ik heb ook al 3 verschillende zadels geïnstalleerd, omdat de pijn bij het originele zadel niet te harden is. Nog een belangrijk nadeel: 45 km/h is geen 45 km/h bij Riese & Müller. Daar waar ik met andere merken vlot boven de 40 geraak, moet ik met deze topper al aardig wat wind-mee hebben, en moeten de omstandigheden optimaal zijn. Zoniet blijft je op 37 à 38 maximaal steken. Als je dan dagelijks ingehaald wordt door speed-pedelecs die wél 45 km/h halen, dan is het best frustrerend dat je bike enkele duizendjes duurder is, en dat de performance er niet kan uitgehaald worden. Voor mijn gevoel heeft de fiets ook een versnelling te weinig: als je dan al eens boven de 40 km/h geraakt, dan trap je je volledig suf. Ik vind het geen aanrader, en ga dan ook op zoek naar een comfortabelere fiets.
Wij hebben 2 R&M Nevo NuVinci fietsen. De proefrit was fantastisch! Na de allereerste fietsvakantie in Spanje begonnen de problemen met de remmen. De remmen bleven tegen de schijven wrijven. Gevolgen : trappen en tegelijk remmen en zeer enerverend piepgeluid Geen assistentie ter plaatse dus na tel. contact met de winkel van aankoop de remmen opnieuw geregeld. De remmen blijven op onze beide fietsen piepen en slijpen en zijn niet deftig af te stellen, ook niet door de gespecialiseerde fietsenmaker. Andere eigenaars van soortgelijke fietsen kon je van ver horen aankomen met de eveneens piepende remmen. We hebben er een pint op gedronken maar Riese & Muller gaf toch een bittere nasmaak. Plots had mijn achterwiel een slag zodat deftig verder rijden onmogelijk was. Wij zijn ruim 60+ zonder overgewicht en doen echt geen zotte dingen met onze fietsen! Vervolgens gaat er een veertje stuk in de rem hendel. Bij de gespecialiseerde fietswinkel langs geweest. Na 3 maanden andere rem gekregen. Nu heb ik dus twee verschillende rem hendels. Een jaartje later bij mijn vrouw, plots vielen de remmen uit. Heel gevaarlijk. Hersteld met... twee verschillende rem hendels! Op een andere camper reis is bij mijn vrouw haar R&M fiets achteraan een tandwieltje versleten. (2jaar en 5000 Km gereden). Kosten 200€!!! De batterij komt geregeld los en begint dan te rammelen. Ook eigenaardig dat de lak op de zwarte plaat onder de batterij na ong. 1jaar sterk verkleurt! Nogmaals, twee dezelfde fietsen twee dezelfde problemen. Jaarlijks onderhoud 75€ per fiets + kosten voor remschijfjes en klein materiaal. Dat is duurder dan onderhoud op de camper. Om nog te zwijgen van de NYON. Een duur gadget maar als navigatie trekt het echt op niets. Overtuig uzelf en kijk naar de reviews van eigenaars op playstore (smartphone app). Na de laatste update van android werkt de Nyon iets beter maar als je twee keer een verkeerde straat in draait krijg je de boodschap "te ver van de route afgeweken" en stopt hij ermee. Verwacht geen hulp van de fietsenwinkel of van Bosch want die is er niet! Al bij al een zeer slechte ervaring met dure, mooi ogende, fietsen zonder toeters of bellen. Duur merk = dure fiets = kostelijk onderhoud = kostelijke herstellingen ≠ degelijke fiets !
Het betreft hier wel deze met derailleur 10 speed uitvoering Nevo gt touring hs 2019 Deze gekocht bij i bike te Antwerpen ,vanaf dag 1 werd ik trillingen gewaar bij verminderde ondersteuning v/d Performance motor van Bosch. Men heeft dit getest in de betreffende winkel maar vond het blijkbaar normaal; ik kan er mee leven af en toe die trillingen te voelen ,maar zou toch niet mogen bij nieuwe dure fiets ... Wat mij na enige tijd opvalt ,is dat de 350 watt Bosch motor te veel moeite heeft om de 42 km/uur te halen,en met felle tegenwind haal ik max +_ 33 km/uur ! Het is wat het is , maar Bosch zou ook motor van 500 watt moeten hebben voor de speed pedelec .
Ik heb de fiets nu zowat 1 jaar en ben er heel tevreden over! Lage instap maar toch een sportieve fiets. Rijdt zeer stabiel. Rijdt aangenaam, ook op oneffen terrein. De bredere banden zorgt ervoor dat ik probleemloos over ruwere ondergrond kan rijden. De fiets heeft zijn looks mee. Sportief ontwerp doet mijn fiets opvallen. Mensen stelden me al vaker vragen over mijn fiets. Het is een plezier om ermee te rijden en daardoor neem ik veel vaker de fiets dan de wagen. Dit is mijn tweede electrische fiets. Mijn vorige fiets was ook een kwaliteitsfiets maar mijn r&m nuevo is duidelijk een klasse beter.
Mooie fiets, die heerlijk rijdt, maar de accu is al 3 keer losgerammeld. De eerste keer dacht ik nog dat het aan mij kon liggen, maar de andere keren moet het toch echt aan de accu gelegen hebben, denk ik. Wie heeft hier ook ervaring mee?
Een fantastische fiets. Top onderdelen. Zeer comfortabele vering. Super vlot schakelen van zeer klein naar groot, in combinatie met de performance cx moter geschikt voor elk reliëf en elke helling, hoe steil ook. Rijdt heel soepel, wendbaar en aangenaam. In korte tijd opgeladen. Duidelijk leesbaar display etc etc. Deze fiets heeft (vooralsnog) geen minpunten (na 2 jaar-->uitvoering 2017)
Mooie fiets, veilig en stabiel. Hij heeft een hoog koppel van 75 Nm en een accu Van 500 w.
Na een testrit met de Super Charger GT (5500€) gemaakt te hebben, dit was ergens in december 2016, merkte ik dat, om hoge snelheden te halen, je jezelf suf trapte. Dit kon opgelost worden door een kit aan te schaffen (andere riem + 4 tanden meer dan de originele +300€). Zo heb ik de fiets ook besteld en deze rijdt fantastisch (in het begin dan toch). Na +/-3000 km begon het achterwiel te slepen (te horen aan de remschijven) De oorzaak hiervan was de Nuvinci naaf die te veel speling op het lager kreeg waardoor het wieel scheef ging staan. Wiel er uit, naar Nuvinci, fiets 2 weken kwijt. Ditzelfde verhaal heeft zich 3000km later nog eens voorgedaan waardoor er opnieuw een nieuwe naaf is op gegegaan (4 weken wachten want het wiel was kwijt). De nieuwe naaf is zonder merk en/of type... Gezien het problem met de naaf heb ik een Cane Creek (+170€) geveerde zadelpen gemonteerd om hopelijk zo de schokken op het frame te verminderen en hopelijk zo toekomstige schade te vermijden. Verder probeerik bijkomende schade en de daaruit vloeiende kosten te vermijden, en dit door het gebruik van de fiets zo veel mogelijk te beperken (wat niet de bedoeling was) door i.p.v 48 km/dag dit te verminderen naar 15 km/dag en dit door gebruik te maken van de waterbus als alternatief (abonnement 685€/jaar) Ondertussen, fiets is 3 maanden uit garantie, een schurend geluid aan het voorwiel. Voorwiel gedemonteerd en naaf open gedaan, rechtse race volledig versleten als gevolg van te weinig vet bij het in de fabriek monteren. Nieuwe naaf of lagers is niet mogelijk... Is wel Shimano maar wordt volgens Shimano zelf in China gemaakt bijgevolg zijn wisselstukken niet verkrijgbaar. Resultaat, volledig nieuw voorwiel (120€) wat normaal een wachttijd betekent van 6 weken! Voor al deze zaken Riese en Muller gecontacteerd doch deze verwijzen door naar de dealer want zelf zijn ze te tam om hun verantwoordelijkheid te nemen. Waarom zouden ze trouwens moeite doen? Er staan immers toch mensen genoeg aan te schuiven om zo'n fiets aan te kopen waarvan vermoedelijk het grootste deel leasingfietsen zullen zijn. Daarbij zijn de kosten voor de gebruiker niet belangrijk maar dat zal wel veranderen als binnen afzienbare tijd de leasingmaatschappijen hun kosten eens nader gaan bekijken... Conclusie, als hij in orde is, is het een zeer goede en comfortabele fiets met een goede baanvastheid en stuurvastheid, leuk om mee te rijden. Het strafste is dat in de fietsenwinkel ze van al deze problemen nog nooit gehoord hebben... Gezien de vele mankementen en de lange wachttijd voor onderdelen is dit een veel te dure fiets! De prijs is absoluut niet in verhouding met de kwalitieit en bedrijfszekerheid! Ik dacht een degelijk fiets van Duitse makelijk gekocht te hebben en niet betaald te hebben voor Chinese rommel die niet kan vervangen worden. Voor mij staat het vast, dit was mijn eerste en laatste Riese en Muller...
Ik kocht deze - te dure - fiets eigenlijk in een opwelling, om mijn conditie te verbeteren, en ook om mijn woon-werkverkeer op een aangename en sportieve manier aan te pakken. Niets is echter minder waar. Mijn opmerkingen bij de Supercharger: - stuur staat te laag, waardoor ik hevige nekpijn krijg nadat ik een uur gefietst heb. De fietswinkel trachtte het stuur een halve centimeter hoger te zetten, en het zadel wat lager, maar dat brengt weinig soelaas. - Het originele zadel is beton. Een meer comfortabel zadel is geen overbodige luxe. 30 km/u is aangenaam haalbaar 35 km/u is serieus doortrappen 40 km/u is bijna onhaalbaar of met sterke wind-mee 45 km/u is fantasie Tussen de 13 en de 14de versnelling is eigenlijk een te groot gat. In z'n 13 trap je jezelf suf, en in 14 moet je al uit de kluiten gewassen benen hebben om deze rond te krijgen. Dus al bij al heb ik spijt dat ik deze fiets heb gekocht. Het minste tegenwind haalt je zo 8 tot 10 km/uur naar beneden.
Ik ben heel tevreden over de prestaties van deze fiets. Het traploos schakelen gaat heel vlot en soepel. De fiets rijdt uitzonderlijk stabiel,. De vering imaakt dat deze fiets heel zacht en aangenaam rijdt, zelfs over ruwe ondergrond. De motor is krachtig, de ondersteuning is prima. Vlotte bediening aan het stuur. De lage instap is comfortabel. Maar toch een sportieve fiets. Ik vind deze fiets een echte aanrader. De vorige review van 1 ster kan ik niet begrijpen. Misschien hangt veel af van de winkel die het onderhoud niet beheerst?
Geweldige fiets! gebruik haar voor woon-werk verkeer. 3000 km nu. Ze is opgevoerd, maar dan blijkt ook het nadeel van de naaf: ik trap me ongans om 38 km p/u te fietsen, bijkomend: de fietscomputer is van slag na normaal nog 20 km te fietsen, wordt de aangegeven snelheid gehalveerd weer gegeven. In de praktijk is het voordeel van opvoeren het gegeven dat je met gemak ook met veel wind rond de 32 kunt fietsen.
Ik heb sinds eind juli 2018 een R&M New Charger Nuvinci met geveerde voorvork en bodyfloat. Wat een gewèldige fiets. Stabiel, snel, comfortabel. Heerlijk navigatiesysteem. Top remmen. Traploos schakelen, zelfs bij stilstand. Ongelofelijk. Het beste dat ik op fietsgebied ooit heb ervaren. Ik fiets me helemaal suf. En dat met veel plezier.
Ik heb mijn fiets nu 1 jaar met op de kilometer teller 6000 kilometer . Ik dacht een fiets te hebben waar ik op aan kon ,maar helaas staat hij regelmatig bij de fietsen maker . Allereerst maakt de motor veel lawaai ,zo ook de schijfremmen ,(soms denken de fietsers dat er een vrachtwagen aan komt zo piepen deze ) De handvatten zijn van rubber gaan erg plakken 2x een setje erop gekregen euvel blijft ,advies andere handvatten erop laten zetten ,Leder kosten 30,00 euro /zadelpen verschoof steeds advies ander zadelpen kosten 200 euro. En tot slot verloor ik het kapje voorop mijn fiets ,kosten 3.95 dit alles is gebeurt binnen 1 jaar . Ik heb deze fiets gekocht omdat het voor mij heel belangrijk is een goede fiets te hebben de prijs van ruim 4000 euro liegt er niet om .
Hele fijne fiets, nu ruim 5000 km mee gereden. Alleen heb ik een blauwe lak die er vanaf springt. Aangegeven bij R&M en fietshandelaar en die willen het met een lakstift oplossen.
na 4,5 jaar en 18500 km is ondanks dat de fiets alle onderhoudsbeurten heeft gehad. de motor kapot. moet er een nieuwe motor in kosten incl montage bijna €1.000,— zowel bosch als r en m geven geen garantie. conclusie Bosch HS motor (classic) is onbetrouwbaar. voor een speedpedelec adviseer ik toch een ander merk bv stromer.
Prachtige vormgeving, rijdt ook zonder ondersteuning licht, schakelt heel subtiel en ondersteuning werkt perfekt en is goed te doseren. Bediening (display) eenvoudig, maar zeer adequaat! Prima machine!!! Zijn geld meer dan waard!