MERKEN

Shinga elektrische fietsen -
reviews & ervaringen

Shinga elektrische vouwfietsen

Shinga BV is opgericht in 2009 met de doelstelling: het ontwikkelen van lichtgewicht en betaalbare elektrische (vouw)fietsen en niet elektrische vouwfietsen, met slimme oplossingen om de mobiliteit van mensen te vergroten. De combinatie van elektrische ondersteuning met mechanische kracht, in een compact pakket, resulteert in een vouwbare fiets die zonder problemen de berg op gaat en kosteloos mee mag in bus of trein.


Shinga is een Nederlands merk, het ontwerp en de technische eigenschappen worden in Nederland bedacht. Daarna worden de fietsen bij derde partijen in assemblage genomen, en uiteindelijk vindt de laatste montage en kwaliteitscontrole plaats in Nederland.
Na een intensief en grondig ontwikkelingsproces heeft Shinga elektrische fietsen haar eerste compacte elektrische vouwfiets in januari 2010 op de markt gebracht. In de afgelopen 6 jaren hebben de elektrische vouwfietsen een totale metamorfose ondergaan. Op nagenoeg alle onderdelen zijn er verbeteringen aangebracht. In 2016 durven we te stellen dat er binnen de Europese markt kwalitatief geen betere elektrische vouwfiets is dan de Shinga fiets.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Wij rijden al weer enkele jaren op de Shinga. Naar alle tevredenheid. Het zijn fijne fietsen die we ook in heuvelachtig landschap (Frankrijk) gebruiken. Prima. Af en toe een klein mankement maar dit wordt altijd super opgelost. In de dordogne een keer een tandwiel beschadigd. Een telefoontje naar Ton van de Oetelaar en hij zei: Laat maar repareren. Ik betaal dat wel. Wat een service. Actieradius met middelgrote accu 60 to 70 km in Nederland, 50 tot 60 km in heuvelachtig terrein.
Al twee jaar genieten wij van onze Shinga-Lacros vakantiefietsen. We hadden problemen met de snelbinders. Deze lubberden teveel uit. EEn mailtje was genoeg omper ommegaande nieuwe te sturen. Geen gezeur, gewoon opgelost. Klasse! Zo kennen we de firma. Prima service!
we hebben de Shinga Scampers nu 3 jaar. En tot nu toe bevallen de fietsjes uitstekend. ruime actieradius en prima ondersteuning. aanrader !!.
Super bedrijf. Al 3 jaar veel plezier van onze fietsen. Gaan nu wij de camper niet meer hebben voor de 24 inch fietsen
Ik heb deze fiets pas 2 weken, na 1 week schroef in mijn band, daar kan niemand iets aan doen. Mailtje gestuurd, direct de zelfde avond al reactie van Ton van den Oetelaar, de eigenaar van de zaak. Men zou de week erop komen om de fiets te repareren. Ton vond het erg sneu voor mij dat ik binnen een week al een lekke band had, deze reparatie moest maar onder garantie vallen, terwijl hij er ook niets aan kon doen dat ik een lekke band kreeg. Super service. De fiets bevalt erg goed, in de 5de versnelling kan hij zeker 25 km rijden. Ik gebruik de fiets voor woon-werk verkeer met mooi weer, eerst 8 km fietsen dan de trein in en later weer fietsen naar het werk. Later fiets ik dan terug naar huis 35 km, gaat lekker ook met tegen wind. Een leuk bedrijf met jonge enthousiaste medewerkers, ook bij de aankoop zeer behulpzaam en vriendelijk.
juni 2016.
Tijdens een paar daagjes weg kwamen wij tot de ontdekking dat bij allebei onze fietsen een gebroken spaak zat in het achterwiel.
Na overleg met Ton werden beide achterwielen vervangen, ondanks de beide fietsen reeds 1 jaar waren. Geen gezeur over garantie of geleuter over verkeerd gebruik ofzo.
Geweldige fietsen en nog betere service en garantie.
Met dank aan het Shinga team