MERKEN
MERKEN

Shinga

2 reviews

Elektrische vouwfietsen, elektrische fietsen en vouwfietsen

Shinga BV is opgericht in 2009 met de doelstelling: het ontwikkelen van lichtgewicht en betaalbare elektrische (vouw)fietsen en niet elektrische vouwfietsen, met slimme oplossingen om de mobiliteit van mensen te vergroten. De combinatie van elektrische ondersteuning met mechanische kracht, in een compact pakket, resulteert in een vouwbare fiets die zonder problemen de berg op gaat en kosteloos mee mag in bus of trein.
Shinga is een Nederlands merk, het ontwerp en de technische eigenschappen worden in Nederland bedacht. Daarna worden de fietsen bij derde partijen in assemblage genomen, en uiteindelijk vindt de laatste montage en kwaliteitscontrole plaats in Nederland.
Na een intensief en grondig ontwikkelingsproces heeft Shinga haar eerste compacte elektrische vouwfiets in januari 2010 op de markt gebracht. In de afgelopen 6 jaren hebben de elektrische vouwfietsen een totale metamorfose ondergaan. Op nagenoeg alle onderdelen zijn er verbeteringen aangebracht. In 2016 durven we te stellen dat er binnen de Europese markt kwalitatief geen betere elektrische vouwfiets is dan de Shinga fiets.