MERKEN
MERKEN

Sparta

12 reviews

Sparta elektrische fietsen - Reviews & ervaringen

Slim, innovatief en enjoy the energy! Op deze Sparta pagina vindt u de elektrische fiets collectie van Sparta. Bent u benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Sparta gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Sparta elektrische fietsen

Sparta kent een rijke geschiedenis. Om te beginnen bij het begin gaan we terug naar het jaar 1917. Toen werd het merk Sparta opgericht door de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman in Apeldoorn. In 1920 maakte Sparta haar eerste eigen fiets. In de daaropvolgende jaren kwam daar de productie van melkkarren, transport- en bakfietsen bij. Later begint Sparta met de productie van gemotoriseerde rijwielen, waarmee Sparta in de jaren veertig uitgroeit tot grootste motorfietsfabrikant in Nederland.

Vanaf begin jaren ‘50 was het een logische stap voor Sparta om zich ook op de productie van bromfietsen te richten. De Nederlandse bromfiets is bezig met een inhaalslag en verovert de wereld.
Eind jaren ‘60 nam Sparta opnieuw rijwielen in productie. Een goede zet! Toen in 1975 de helmplicht ingevoerd werd, stortte de bromfietsmarkt totaal in. In 1985 werd de bekende Spartamet geïntroduceerd. Sparta was hiermee, tot de komst van de elektrische fiets, de enige Nederlandse fabrikant van in serie gefabriceerde gemotoriseerde tweewielers.

Jaren ’90: Sparta is uitvinder van de elektrische fiets voor de Nederlandse markt. Sparta introduceerde de ‘Pharos-lijn’. Deze lijn werd in 2003 opgevolgd door de Sparta ION®; dé technologie die elektrisch fietsen voor een grote groep aantrekkelijk maakte. Dit was de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Tegenwoordig zijn er tal van elektrische fietsen met verschillende designs en systemen.

Innovatie op gebied van technologie en design
Dezelfde innovatiedrang die heeft gezorgd voor de introductie van de elektrische fiets vormt de basis voor de nieuwe fietscollectie. Zo is er door de koppeling met de geavanceerde ION® technologie een nieuwe generatie e-bikes met middenmotor ontstaan, is automatisch en traploos schakelen mogelijk gemaakt door het integreren van de schakeltechnologie NuVincy Harmony en zijn de nieuwe generatie moederfietsen in een handomdraai te transformeren naar een stoere stadsfiets. Kortom; Sparta blijft doorgaan met het bedenken van nieuwe fietsen en innovatieve oplossingen. Nu en in de toekomst!

Sparta systemen
Sparta maakt gebruik van drie systemen in elektrische fietsen. U kunt kiezen uit de volgende systemen:

Het gewaardeerde Sparta ION® – systeem, die aangepast kan worden naar de gebruiker. Deze systemen bieden veel rijcomfort door de trapkrachtsensor en geruisloze motor.
Het E-motion-systeem met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een degelijke, veelzijdig en gemakkelijk te bedienen elektrische fiets. Je vindt de E-motion technologie terug in de meeste Urban modellen van Sparta.
Het Bosch-systeem met krachtige middenmotor. Door de plaatsing van de motor, heeft de fiets een laag zwaartepunt. Dit zorgt voor extra stabiel, natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.

E-bikeverzekering

Schade aan uw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker uw e-bike! Zo komt u niet met lege handen te staan en kunt u altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Binnen een week accu pakket defect. Nu trap je door de versnelling heen en schakelt hij zelf onder het fietsen. En dat voor 3000€ Nooit meer een Sparta
Wij hebben zeer goede ervaringen met onze vorige sparta fietsen 23.000 km in 5 jaar nooit problemen, dus nu de sparta middenmotor. Wij vinden hem toch lawaai maken is zeker niet geruisloos. Versnelling van 4 naar 5 gaat af en toe stroef, misschien probleempje voor de dealer. Als de fiets van de computer is afgeweest pakt het motortje soms niet. Na even achteruit trappen opgelost. Na 1 maand fietsen en 650 km zijn we tevreden. Motor niet lomp netjes afgewerkt.
@Wout
Maandag 25/07/2016 mijn M8i ontvangen met 600Wh accu.
Ik ben deze fiets aan het testen.
In ondersteuningsstand 2(Cruise) en versnelling 5, rij ik met één volle accu 100,7 km.
De gemiddelde snelheid gedurende deze test was 16,7 km/h.
Ondersteuningsstand 3 ben ik nog aan het testen. De accu is in deze stand nu voor 70% leeg gereden, met de versnelling weer in stand 5, is de gereden afstand nu 61,9 km.
Mijn vermoeden is dat ik in deze test ca. 88 km ga halen (bij 50% accu vulling zat ik op de 45,6 km.) Het is nu een regenachtige dag dus niet fietsen.
Jouw 70 km. is zo slecht niet hoor. Je moet het alleen niet vergelijken met de opgaven van de fabrikant want die hebben de fiets volgens mij in het luchtledige getest.
Maar de weergesteldheid heeft een zeer grote invloed op de actieradius.
Je moet je display maar eens op de stand actieradius gedurende een lange tijd uitlezen. Dan zal je zien dat bij windje mee de actieradius langzaam gaat oplopen en bij tegen wind snel zakt.
Wat betreft het motor geluid, hoor ik een licht zoemend geluid, echter niet irritant.
Het totaal aantal gereden kilometers is nu 461 km.
Nieuw gekocht , maakt nauwelijks lawaai . heb 8 soorten fietsen bereden , deze was de beste.
Fiets regelmatig 40 Km en laatste keer met hier en daar een helling en tegenwind kom terug met 82 % volle accu.
Ik moet zeggen dat ik wel fiets en mezelf wil dwingen tot inspanning en gebruik hem niert als bromfiets.
Belangrijk is te weten , in welke versnelling zou je fietsen als je geen ondersteuning had ? Als je de helling op gaat zet je de versnelling in 2 en kies dan pas de ondersteuning die je dan nodig hebt . Fiets je in 6 naar boven dan moet de ondersteuning het maximale leveren en dan is de accu snel ledig. Met verstand fietsen het is geen bromfiets. Wij hebben allebei dezelfde fiets , mijn vrouw fietst meer na haar pensioen , heeft last van knie , gebruikt meer ondersteuning dan ik maar ze is zeer tevreden . Ok wat na 3 jaar ? In ieder geval 5 jaar garantie op alles !
Heb een nieuwe sparta m8i gekocht. Met de max. grote accu.
Nu maakt de fiets best wel veel geluid. Een schurend gekras.
Wat soms behoorlijk luid is. Mijn dealer heeft er nu twee keer naar gekeken.
Het was beter, maar nu komt het geluid weer terug.
Zijn er meer mensen met dit probleem?
En hoeveel km kunnen juli rijden met een vole accu?
Ik haal er ongeveer 70 Km mee, in stand 3, gem.snelheid ong.14 Km per uur. met de grootste accu. 600Watt.
Mijn giant fiets van 2400 is gestolen, dus wilde ik nu niet zo, n dure fiets. Deze fiets rijdt als een zonnetje. Ik heb nu voor de eerste keer de accu helemaal leeg gereden, maar het valt me zwaar tegen hoeveel kilometers ik ermee gefietst heb. Ik heb de sterkere 400 wat accu erbij genomen, maar ik heb hooguit 40/50 km gereden in stand drie. Ook is het een nadeel dat er bijna geen informatie is op het display . Kan ik op deze fiets een uitgebreider display laten monteren?
2 Fietsen gekocht . Fietst erg goed, maar niet probleemloos.
Een fiets rammelt (zit in de accu) .Motor valt uit, display valt uit. Schijnt een bekend probleem te zijn.
kortom, een fantastische fiets als hij het doet, maar nog niet betrouwbaar. Toch jammer.
Eind mei fiets afgeleverd gekregen. Helaas niet tevreden met de aankoop om redenen dat het motorgeluid vergelijken de demonstratiefiets veel luider is, de elektrische ondersteuning geregeld uitvalt en er een klik is in de trapas. De dealer meldt begin juni, dat het bekend is bij Sparta, dat de ondersteuning af en toe wegvalt. Sparta is nog zoekende naar een oplossing. Kortom spijt van de aankoop.
Alhoewel de fiets rijtechnisch zeker voldoet, valt mij op dat de motor erg veel lawaai maakt. Een zoemend geluid, wat ik niet had verwacht, omdat Sparta claimt dit tot een minimum te hebben teruggebracht. Valt dus tegen. Verder viel de houder van het display er zomaar af, koperen hulsjes waar boutjes in gaan komen spontaan uit kunststof behuizing. Heb ik met 10 sec. lijm vast gezet. Valt dus ook tegen.
Nu ruim vier weken deze fiets. Afgeleverd met twee ontbrekende bouten in batterij slede. Ook werkte batterij vergrendeling niet. Twee keer contact gehad met SPARTA maar daar vinden ze jou als consument niet interessant. Er is een nieuw slot in batterij vergrendeling en een nieuw fiets slot gemonteerd. Nu wil mijn insteek slot er niet meer in. Op standaard batterij en stand 2 kun je max 40 km fietsen. De trapondersteuning hapert/valt uit bij bijv. spoorweg overgang, verkeersdrempels gaten in wegdek. Display is niet af te lezen als de zon schijnt. Spijt van de aankoop! Heb nieuwe fiets gevraagd bij leverancier of geld terug.
Gisteren, 18 december 2015, hebben mijn vrouw en ik het Sparta Testcenter in Apeldoorn bezocht. Op de bonnefooi (afspraak maken kan ook maar daar kozen we niet voor i.v.m. eigen flexibiliteit) rond het middaguur. Op zoek naar onze eerste ebike. Netjes ontvangen, prima informatie. De fiets die we (bij Sparta) op het oog hebben was nog niet beschikbaar, wel als herenmodel om te aanschouwen, maar dat wisten we via de site van Sparta. Het zusje van de M10i, de M8i was wel beschikbaar voor een proefrit. Die heeft dezelfde motor c.s. en 8 (naaf) in plaats van 10 (derailleur) versnellingen. We hebben de fiets goed uitgeprobeerd in de omgeving en ons besluit om tot aanschaf van de M10i over te gaan staat nagenoeg vast. Die nemen we dan met de grootste accu zodat we ook in de bergen goed "uit de voeten" kunnen. Levering in het vroege voorjaar (want de productie start in januari).....na de jaarwisseling naar een dealer in de buurt om de onderhandelingen voor de aanschaf van 2 fietsen te starten. Samengevat: prettige en kundige ontvangst in het Testcenter van Sparta en enthousiast over deze serie ebikes. Degelijk, licht van gewicht (M10i zonder accu 20 kg) en de mogelijkheid om de garantie te verlengen tot 5 jaar (inclusief accu!!).
In juni 2014 deze fiets gekocht via internet (fietsenwinkel.com). Ik gebruik deze fiets voor woon-werkverkeer. Een goede 52km per dag. Sinds ik deze fiets heb, zijn er al drie onderdelen moeten vervangen worden: accu, lader en display. De fiets is mijn enige vervoermiddel en door de kapotte onderdelen heb ik WEKEN zonder fiets gezetten. Hierdoor moest ik de bus nemen en kreeg ik geen fietspremie. Het heeft me dus veel tijd en geld gekost. Zeer teleurgesteld in deze fiets!

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.