MERKEN

Sparta elektrische fietsen - reviews & ervaringen

8 reviews

Sparta elektrische fietsen

Slim, innovatief en enjoy the energy! Op deze Sparta pagina vindt u de elektrische fiets collectie van Sparta. Bent u benieuwd naar de gebruikerservaringen van andere Sparta gebruikers? Bekijk dan alle gebruikerservaringen onder het tabblad “reviews”!

Meer informatie over het merk?

Sparta elektrische fietsen

Sparta kent een rijke geschiedenis. Om te beginnen bij het begin gaan we terug naar het jaar 1917. Toen werd het merk Sparta opgericht door de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman in Apeldoorn. In 1920 maakte Sparta haar eerste eigen fiets. In de daaropvolgende jaren kwam daar de productie van melkkarren, transport- en bakfietsen bij. Later begint Sparta met de productie van gemotoriseerde rijwielen, waarmee Sparta in de jaren veertig uitgroeit tot grootste motorfietsfabrikant in Nederland.

Vanaf begin jaren ‘50 was het een logische stap voor Sparta om zich ook op de productie van bromfietsen te richten. De Nederlandse bromfiets is bezig met een inhaalslag en verovert de wereld.
Eind jaren ‘60 nam Sparta opnieuw rijwielen in productie. Een goede zet! Toen in 1975 de helmplicht ingevoerd werd, stortte de bromfietsmarkt totaal in. In 1985 werd de bekende Spartamet geïntroduceerd. Sparta was hiermee, tot de komst van de elektrische fiets, de enige Nederlandse fabrikant van in serie gefabriceerde gemotoriseerde tweewielers.

Jaren ’90: Sparta is uitvinder van de elektrische fiets voor de Nederlandse markt. Sparta introduceerde de ‘Pharos-lijn’. Deze lijn werd in 2003 opgevolgd door de Sparta ION®; dé technologie die elektrisch fietsen voor een grote groep aantrekkelijk maakte. Dit was de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Tegenwoordig zijn er tal van elektrische fietsen met verschillende designs en systemen.

Innovatie op gebied van technologie en design
Dezelfde innovatiedrang die heeft gezorgd voor de introductie van de elektrische fiets vormt de basis voor de nieuwe fietscollectie. Zo is er door de koppeling met de geavanceerde ION® technologie een nieuwe generatie e-bikes met middenmotor ontstaan, is automatisch en traploos schakelen mogelijk gemaakt door het integreren van de schakeltechnologie NuVincy Harmony en zijn de nieuwe generatie moederfietsen in een handomdraai te transformeren naar een stoere stadsfiets. Kortom; Sparta blijft doorgaan met het bedenken van nieuwe fietsen en innovatieve oplossingen. Nu en in de toekomst!

Sparta systemen
Sparta maakt gebruik van drie systemen in elektrische fietsen. U kunt kiezen uit de volgende systemen:

Het gewaardeerde Sparta ION® – systeem, die aangepast kan worden naar de gebruiker. Deze systemen bieden veel rijcomfort door de trapkrachtsensor en geruisloze motor.
Het E-motion-systeem met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een degelijke, veelzijdig en gemakkelijk te bedienen elektrische fiets. Je vindt de E-motion technologie terug in de meeste Urban modellen van Sparta.
Het Bosch-systeem met krachtige middenmotor. Door de plaatsing van de motor, heeft de fiets een laag zwaartepunt. Dit zorgt voor extra stabiel, natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.

E-bikeverzekering

Schade aan uw e-bike of nog erger, fietsdiefstal? De kosten voor herstel kunnen hoog oplopen. Neem het zekere voor het onzekere en verzeker uw e-bike! Zo komt u niet met lege handen te staan en kunt u altijd snel weer gemakkelijk van A naar B.

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Kutfiets. Gaat binnen 4 maanden kapot en kan daarna naar de fucking schroothoop. Reparatie is nog duurder dan nieuwe fiets. (fiets was 2e hands, door de vorige eigenaar 2 keer op gereden 15km)
Waardeloze fiets. Vanaf dag één kon je met deze nieuwe fiets niet schakelen. Vele malen richting fietsenwinkel. Geen oplossing. Nu komt er een nieuw achterwiel in deze fiets. 70 km gefietst op een fiets die 6 weken jong is. NOOIT geen Sparta meer. Onze buren kochten goedkope fietsen uit Nunspeet en deze toeren lekker rond. Een bekend merk zegt ook niet alles.
Ik heb sinds een half jaar een sparta m7b. Ik heb hiervoor ook sparta elektrische fietsen gereden. en wel de black line en de sparta DT. En deze laatst genoemde fietsen waren echt geweldig. Maar de sparta M7B is echt een vreselijke fiets. Deze fiets heeft een midden motor met enorm veel kabaal, het is net een wasmachine die je hoort als je fietst. En bij 22 km/uur gaat die al behoorlijk in de doe het maar zelf modus, de 25 km/uur haal ik alleen nog met de wind in de rug en bergje af.... Mijn vorige fietsen waren standaard zeer luxe met automatische verlichting etcetera....maar reden geweldig!!! Maar nu moet ik zelf mijn achterlicht aan doen en die gaat op batterijen...waarom niet via de accu van de fiets. mijn fiets heeft 2549 euro gekost en het zit hier niet meer op, voor dat geld mag je dat toch wel verwachten. Het enigste waar ik positief over ben van deze fiets zijn de hydrolische remmen, die zijn echt geweldig...maar de rest van de fiets ben ik niet meer over te spreken. Ik weet niet wat er met sparta aan de hand is, maar de fietsen worden duurder en de luxe en kwaliteit gaat helemaal weg. Ik was een trouwe sparta fietser, maar voor mijn volgende fiets ga ik nu toch echt twijfelen. Ik heb de fiets via mijn werk gehaald en moet drie lange jaren wachten tot dat ik een nieuwe kan halen. Ik heb echt heel veel spijt dat ik zoveel vertrouwen had in Sparta fietsen!!! Maar gelukkig zijn er veel meer merken bij gekomen, en misschien wel een betere prijs/kwaliteit verhouding.
Mei 2016 werd ik op mijn verjaardag verrast met een nieuwe SPARTA M8B geschonken door mijn drie kinderen. Zij hadden mijn RHI Omega ingeruild. Blij met de middenmotor, lager zwaartepunt oké. gedurende eerste jaar ging de Sparta met enige regelmaat terug naar de dealer, geluidjes en tikjes in de aandrijving, lieten zich moeilijk vangen. Dealer blijft vriendelijk. eerste jaarbeurt bij ca 2500Km vreemd moet nieuwe achterband op.... toe maar. Ook daarna weer regelmatig terug naar dealer steeds weer bijgeluiden en getik in aandrijving. Mei 2018 tijdens lekker ritje plots kabaal achter mij, stoppen en man er bij; er is een gebroken spaak... goed kijken, er zitten er nog meer los en wij zien kleine scheurtjes bij de spaaknippels in de velg. (type 4 x 9) Blijkt uiteindelijk thuis dat er bij 23 van de 36 spaaknippels een of meerdere scheurtjes te zitten. Opnieuw naar dealer, blijft vriendelijk, ik ga het oplossen! Na enkele dagen ja het is opgelost met nieuwe velg en het is garantie. Na wederom enkele dagen tijdens het trappen weer geluid in de aandrijving. opnieuw naar dealer, lig aan de ketting, er moet een nieuwe op..ik ja ja zal wel nodig zijn als je dat zegt zo gedaan en de ketting en montage betaald. Opnieuw na enkele dagen weer gek gedrag bij het fietsen.. man kijkt en ziet dat ter hoogte van het slot ad linkerzijde de band tegen het slot aanloopt, veel rubber slijtstof op en nabij het slot. Opnieuw de fiets naar de dealer. Vandaag 5 july fiets terug na ca 3 weken bij de dealer. Alles moet nu goed zijn. "wij hebben met drie mensen de fiets regelmatig geprobeerd en merken er niks bijzonder meer aan.". Wij zijn nu benieuwd hoe de M8B zich nu gaat gedragen..? Na al deze "dingen" hebben wij vooralsnog weinig vertrouwen in het merk Sparta. Er is te veel gebeurd maar toch houden wij hoop dat ik nog zo'n 5 jaar onbekommerd van deze fiets kan genieten. Word vervolgd.
Mijn giant fiets van 2400 is gestolen, dus wilde ik nu niet zo, n dure fiets. Deze fiets rijdt als een zonnetje. Ik heb nu voor de eerste keer de accu helemaal leeg gereden, maar het valt me zwaar tegen hoeveel kilometers ik ermee gefietst heb. Ik heb de sterkere 400 wat accu erbij genomen, maar ik heb hooguit 40/50 km gereden in stand drie. Ook is het een nadeel dat er bijna geen informatie is op het display . Kan ik op deze fiets een uitgebreider display laten monteren?
Nu ruim vier weken deze fiets. Afgeleverd met twee ontbrekende bouten in batterij slede. Ook werkte batterij vergrendeling niet. Twee keer contact gehad met SPARTA maar daar vinden ze jou als consument niet interessant. Er is een nieuw slot in batterij vergrendeling en een nieuw fiets slot gemonteerd. Nu wil mijn insteek slot er niet meer in. Op standaard batterij en stand 2 kun je max 40 km fietsen. De trapondersteuning hapert/valt uit bij bijv. spoorweg overgang, verkeersdrempels gaten in wegdek. Display is niet af te lezen als de zon schijnt. Spijt van de aankoop! Heb nieuwe fiets gevraagd bij leverancier of geld terug.
Gisteren, 18 december 2015, hebben mijn vrouw en ik het Sparta Testcenter in Apeldoorn bezocht. Op de bonnefooi (afspraak maken kan ook maar daar kozen we niet voor i.v.m. eigen flexibiliteit) rond het middaguur. Op zoek naar onze eerste ebike. Netjes ontvangen, prima informatie. De fiets die we (bij Sparta) op het oog hebben was nog niet beschikbaar, wel als herenmodel om te aanschouwen, maar dat wisten we via de site van Sparta. Het zusje van de M10i, de M8i was wel beschikbaar voor een proefrit. Die heeft dezelfde motor c.s. en 8 (naaf) in plaats van 10 (derailleur) versnellingen. We hebben de fiets goed uitgeprobeerd in de omgeving en ons besluit om tot aanschaf van de M10i over te gaan staat nagenoeg vast. Die nemen we dan met de grootste accu zodat we ook in de bergen goed "uit de voeten" kunnen. Levering in het vroege voorjaar (want de productie start in januari).....na de jaarwisseling naar een dealer in de buurt om de onderhandelingen voor de aanschaf van 2 fietsen te starten. Samengevat: prettige en kundige ontvangst in het Testcenter van Sparta en enthousiast over deze serie ebikes. Degelijk, licht van gewicht (M10i zonder accu 20 kg) en de mogelijkheid om de garantie te verlengen tot 5 jaar (inclusief accu!!).
In juni 2014 deze fiets gekocht via internet (fietsenwinkel.com). Ik gebruik deze fiets voor woon-werkverkeer. Een goede 52km per dag. Sinds ik deze fiets heb, zijn er al drie onderdelen moeten vervangen worden: accu, lader en display. De fiets is mijn enige vervoermiddel en door de kapotte onderdelen heb ik WEKEN zonder fiets gezetten. Hierdoor moest ik de bus nemen en kreeg ik geen fietspremie. Het heeft me dus veel tijd en geld gekost. Zeer teleurgesteld in deze fiets!