Sparta

Terug naar vorige pagina
Download Brochure's

Sparta - De nummer 1 in elektrische fietsen

Sparta door de jaren heen
Sparta kent een rijke geschiedenis. Om te beginnen bij het begin gaan we terug naar het jaar 1917. Toen werd het merk Sparta opgericht door de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman in Apeldoorn.

In 1920 maakte Sparta haar eerste eigen fiets. In de daaropvolgende jaren kwam daar de productie van melkkarren, transport- en bakfietsen bij. Later begint Sparta met de productie van gemotoriseerde rijwielen, waarmee Sparta in de jaren veertig uitgroeit tot grootste motorfietsfabrikant in Nederland.

Vanaf begin jaren ‘50 was het een logische stap voor Sparta om zich ook op de productie van bromfietsen te richten. De Nederlandse bromfiets is bezig met een inhaalslag en verovert de wereld.
Eind jaren ‘60 nam Sparta opnieuw rijwielen in productie. Een goede zet! Toen in 1975 de helmplicht ingevoerd werd, stortte de bromfietsmarkt totaal in.

In 1985 werd de bekende Spartamet geïntroduceerd. Sparta was hiermee, tot de komst van de elektrische fiets, de enige Nederlandse fabrikant van in serie gefabriceerde gemotoriseerde tweewielers.

Jaren ’90: Sparta is uitvinder van de elektrische fiets voor de Nederlandse markt. Sparta introduceerde de ‘Pharos-lijn’. Deze lijn werd in 2003 opgevolgd door de Sparta ION®; dé technologie die elektrisch fietsen voor een grote groep aantrekkelijk maakte. Dit was de definitieve doorbraak van de elektrische fiets. Tegenwoordig zijn er tal van elektrische fietsen met verschillende designs en systemen.

Innovatie op gebied van technologie en design
Dezelfde innovatiedrang die heeft gezorgd voor de introductie van de elektrische fiets vormt de basis voor de nieuwe fietscollectie. Zo is er door de koppeling met de geavanceerde ION® technologie een nieuwe generatie e-bikes met middenmotor ontstaan, is automatisch en traploos schakelen mogelijk gemaakt door het integreren van de schakeltechnologie NuVincy Harmony en zijn de nieuwe generatie moederfietsen in een handomdraai te transformeren naar een stoere stadsfiets. Kortom; Sparta blijft doorgaan met het bedenken van nieuwe fietsen en innovatieve oplossingen. Nu en in de toekomst!

3 Sparta systemen
Sparta maakt gebruik van drie systemen in elektrische fietsen. Je kunt kiezen uit de volgende systemen:

– Het gewaardeerde Sparta ION® – systeem, die aangepast kan worden naar de gebruiker. Deze systemen bieden veel rijcomfort door de trapkrachtsensor en geruisloze motor.
– Het E-motion-systeem met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een degelijke, veelzijdig en gemakkelijk te bedienen elektrische fiets. Je vindt de E-motion technologie terug in de meeste Urban modellen van Sparta.
– Het Bosch-systeem met krachtige middenmotor. Door de plaatsing van de motor, heeft de fiets een laag zwaartepunt. Dit zorgt voor extra stabiel, natuurlijk en comfortabel rijgedrag op basis van trapkracht.

Alles over de Sparta elektrische fiets
Kom alles te weten over de elektrische fietsen van Sparta.
Doe de elektrische fietstest en kom erachter welke e-bike bij jou past.

Bekijk het complete aanbod van Sparta elektrische fietsen.

Volg Sparta via:


Impressievideo:

Bekijk alle modellen van dit merk:

Klik op de afbeelding om meerdere technische specificaties te tonen van dit model. Tevens is er de mogelijkheid tot het vinden van een dichtsbijzijnde dealer.

Regular E-bikes
M8i LTD Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
F7e Smart Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
F8e LTD Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
F8e Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
F7i LTD Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
M7b Lage instap/Heren
Bekijk specificaties
R20i LTD Dames/Heren
Bekijk specificaties
M10i LTD Dames/Heren
Bekijk specificaties
R10Ti LTD Dames/Heren
Bekijk specificaties

Special E-bikes
Amazone 4 Life Smart Electric
Bekijk specificaties

Urban E-bikes
Regular Smart Electric N7 Dames/Heren
Bekijk specificaties
Regular Smart Electric N3 Dames/Heren
Bekijk specificaties
Mojo Smart Electric Dames/Heren
Bekijk specificaties
Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 Dames/Heren
Bekijk specificaties
Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 Dames/Heren
Bekijk specificaties
Pick-Up Country Smart Electric
Bekijk specificaties