MERKEN

Trek bikes

TREK elektrische fietsen

Born in a Barn – Begonnen in een schuur, waar twee vastberaden kerels hun droom verwezenlijkten door iets geweldigs te bouwen. Raised on rocket science – Groot geworden met technologie, want als je voorop loopt, moet je alles zelf uitvinden.


Raced to win - Racen om te winnen, want de wereld heeft helden nodig - en wij worden geïnspireerd door mensen die dapperheid en moed tonen om de strijd aan te gaan.
Warrantied for live – Levenslange garantie, want onze fietsen en onze relaties zijn gebouwd voor de eeuwigheid.
Loved the world over - Geliefd over de hele wereld, omdat fietsers over de hele wereld samen met ons geloven in de kracht van deze eenvoudige, elegante machine.

Zo uniek als de Benelux fietsmarkt is, zo uniek zijn de berijders van de fietsen.
Geen consument is hetzelfde. Dit weten we en daar houden we rekening mee.
Daarom wordt de gehele Benelux collectie ontworpen in onze R&D faciliteit in Amersfoort, Nederland. Door en voor fietsers, zodat de fietsen aansluiten op wat de veeleisende fietser verlangt.

Dit is Trek.

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik lees van "Trek" veel negatieve reacties en tot mijn spijt kan ik eveneens niet te veel positieve elementen opnoemen. Ondanks de niet te versmaden aankoopprijs van 3200€. De fiets is ondertussen drie jaar oud en ik durf er bijna niet mee te rijden. Was reeds van in het begin op de sukkel de ene na de andere spaak brak. Werd door de verkoper steeds gratis hersteld , de vele verplaatsingen heb ik maar bij genomen plus de wachttijden van een week of meer. Steeds 24km aan mijn been. Ik ben zeker vijf keer moeten terug gaan voor de afstelling trapte steeds door hetgeen enorm verschietachtig is bij het rijden. Aantal km980 . Trapt nog steeds door en ik ben het beu om steeds terug te gaan en daar te bedelen kan dit heuvel nu echt niet verholpen worden. Nog thans een zeer gekend huis ik kan er niet bij. Eerdaags ga ik toch nog eens langs hou jullie op de hoogte.
Ik heb mijn fiets 15 maanden en heb veel problemen met het display. Valt steeds uit en 2 keer binnen gedaan in de fiets winkel,nieuw display gekregen en probleem niet opgelost. Voor mij geen trek -fiets meer.
Bij aankoop binnen de kortste tijd problemen, display en bijgevolg ondersteuning viel te pas en te onpas uit, de fiets heeft gedurende anderhalf jaar in-en uit de winkel geweest, batterij vervangen, batterijhouder vervangen, stuur vervangen, display vervangen, displayhouder vervangen, uiteindelijk zelf opgelost door onder de lippen van de displayhouder tape te kleven waardoor de contacten van de display beter tegen die van de houder gedrukt worden. Dan ineens de pedaal die eraf viel, op 1 pedaal tot aan een fietswinkel gesukkeld die gelukkig nog een bout had liggen die erop paste. Nu de lip van de bagagedrager afgebroken waardoor de batterij los lag te rammelen, gelukkig nog op te lossen met wat trekriemen anders weeral 70€. Dikke brol die trekfietsen, dat heb ik nooit voor gehad met een gewone fiets, schandalig!
Constant het display en ondersteuning uitval, batterij vervangen, display vervangen, ander stuur erop > niks beterschap. Uiteindelijk zelf opgelost door onder de lippen waarover de display schuift een tape te kleven waardoor de contactpunten van de houder en display dicht tegen elkaar zitten. Eindelijk terug aan het rijden 3 maanden later valt de pedaal eraf, 12km naar huis op 1 pedaal. Nu las gescheurd waar batterij op gemonteerd zit. Topfiets echt!
Een zeer slechte dure fiets met de goedkoopste rotzooi die je kunt bedenken. De ketting is al naar een paar maanden zo los als wat, de remmen zijn bagger de versnelling knarst als een gek. Kortom een zeer slechte goedkoop afgewerkte fiets voor dat geld.
Heb deze fiets gekocht in 2015 Al na een paar maanden was mijn voorspatbord kapot door omstandigheden Geen probleem dacht ik , bestel er wel een nieuwe Dit had je wel verkeerd gedacht /////// al in hetzelfde jaar geen indentiek spatbord niet meer te krijgen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dit noem ik dus ech GEEN of slechte service Nu vorig jaar (2018) viel mijn display soms uit Het had iets te maken met mijn batterij Als hulpmiddel moet ik een stukje plastic onder mijn batterij doen om dit bijna niet meer te hebbben Wel degelijke fiets doch voor mij geen Trek meer hoor Ben in onderhandeling met mijn fietsverkoper om dit euvel van de baan te helpen
Na 7 jaar gebruik en halverwege 1 nieuwe accu van 600 euro advies van fabrikant om te kijken naar andere elektr. Fiets. Motor is stuk en fabrikant daarvan is al enkele jaren failliet. Maw 2300 euro en 600 euro in 7 jaar afgeschreven. Kennelijk geen onderdelen op voorraad of een veelvoorkomend probleem. Van de beloofde duurzaamheid geen sprake.
Aangekocht in juni 2016, nu dus 8 maanden rijplezier. De fiets rijdt zeer aangenaam. De actieradius hangt zeer sterk af van de weersomstandigheden, het parcours, de staat van het wegdek, het gewicht, enz.. De e-bike calculator van Bosch (https://www.bosch-ebike.com/nl/service/actieradius-calculator/) geeft een zeer realistische inschatting van de maximum actie-radius. Mijn woon-werk traject is 30 km enkel. Bij koude en wind kom ik net toe met een opgeladen batterij, met wind in de rug heb ik soms nog 10 km over in 'sport'-modus. De turbo stand gebruik ik nauwelijks, meestal fiets ik in de sportstand. De ondersteuning valt weg bij ongeveer 43,7 km/h op het display (mijn gps meet dan een snelheid van ongeveer 42 km/h). Ik laad de batterij op het werk opnieuw op (heb een tweede lader gekocht). Na 8 maanden en 5574 km dus eenmaal ketting en versnellingen moeten vervangen (na 3500 k). Verder nog geen lekke banden of noemenswaardige pannes. Slechts eenmaal is de ondersteuning uitgevallen en dat was eigenlijk bij een noodstop, na opnieuw in- en uitschakelen reed de fiets terug normaal.

Voordelen:
- mooi design
- goede wegligging
- de brede banden vangen veel schokken op en zorgen voor comfort (ondanks de afwezigheid van een vering)
- eenvoudig display
- weinig elektronica en software (dus ook geen software problemen)

Nadelen (niet echt een nadelen maar waar ik toch rekening zal mee houden bij aankoop van een volgende ebike)
- geen kettingkast of aandrijfriem (dus meer onderhoud en slijtage van de ketting)
- niet echt mogelijk om een 'zwaardere' batterij te monteren
Heb de fiets een week in gebruikt ,moet zeggen perfect,er stond overal geschreven dat de motor veel lawaai maakt ,maar dat is beslist niet waar, helemaal geruisloos kan niet maar het is echt minimum een heerlijke lichte fiets .
Dit type heeft de shimanomotor. Intussen heb ik er ruim 10.000 km. mee gereden.
Over het geheel genomen een prima fiets. Erg betrouwbaar. De accu presteert intussen wel iets minder, maar dat is logisch. Een nadeel is dat de spaken van het achterwiel snel braken. Ze zijn onder garantie vervangen. Later heb ik er bij een beurt de sterkst mogelijke spaken in laten zetten. Sindsdien geen probleem meer. Een ander nadeel is het wat slappe frame. Maar nogmaals deze nadelen zijn van ondergeschikt belang. Tevreden met deze fiets.
Fiets is weinig gebruikt en heeft het 4 jaar goed gedaan. Daarna af en toe problemen dat de moter plotseling afremd. Voor de zekerheid langs de dealer.Op dat moment deed de fiets het goed.
Eerst was alles in orde Daarna melding dat de accu lotal loss is (nooit iets van gemerkt) Een dag later de melding dat ook de moter totall loss is ?????. Sensor kapot en kan niet vervangen worden(blijkt na het opsturen van de moter na drie weken).
Aanbod een nieuwe fiets voor de halve prijs of maken voor ongeveer Euro 1100!!!
Het aanbod is niet heel slecht te noemen, maar ik ben natuurlijk verre van blij. Gaarne jullie mening Wat moeten we doen ??
Ook ik heb problemen gehad met de accu toen mijn fiets 2 jaar oud was. Hij laadde niet meer goed op. Moest voor €650,. een nieuwe accu kopen. Nu is hij 3 jaar oud en heeft hij ook het probleem de de"rem" er regelmatig opschiet. Nu moet er volgens de fietsenwinkel een nieuwe censor in. Weer €150,. Ben al €1000,- aan extra kosten kwijt geweest.
Vorig jaar april deze fiets gekocht bij Bikeshop Amersfoort. Ik vind het een hele fijne fiets. Heb er meerdere geprobeerd, maar die halen het niet bij het comfort en de rust van deze fiets. Omdat we nog al eens dagtochten maken, ook in het buitenland, wilde ik een fiets met veel versnellingen. Hij is geweldig om een helling mee op te fietsen! De batterij blijft lang opgeladen, ook als je niet fietst. Hij gaat ook lang mee. Door het stuur meer naar voren of naar achteren te halen kun je de zit makkelijk aanpassen zonder gereedschap. Grote voordeel van deze fiets vind ik dat je hem absoluut niet hoort en dat hij je niet plotseling vooruit duwt. De vervangende Batavus e-bike die ik krijg tijdens een onderhoudsbeurt van de mijne, vond ik ronduit gevaarlijk om die reden. Enige nadeel vind ik het gewicht van de achterkant van de fiets omdat zowel de motor als de batterij daar geplaatst zijn. Je tilt dat niet makkelijk even op bij het plaatsen in de fietsenschuur bijvoorbeeld.
1/2 jaar in bezit, fietst prima. Alleen viel bij mijn partner de display op de grond. Gevolg geen beeld meer. Voor dit stukje plastic dat verder niet doet dan een aantal gegevens zichtbaar maken vraagt men maar liefst ruim 120 euro. Wel heel erg veel voor een simpel display.
Sinds oktober 2012 heb ik mij een Trek TM500+ aangeschaft van een fietsenmaker hier in de buurt. Heb voor deze fiets gekozen vanwege de Bosch aandrijving en de olie remmen. Het gewicht van deze fiets vond ik tegenover de andere modellen in de toonzaal ook lichter, ideaal voor op mijn mobilhome! 7000km heb ik nu gereden en ik heb geen enkel probleem met deze fiets voorgehad, de actieradius is nog steeds top en de remkracht in slecht weer is subliem. Zelfs de remblokjes heb ik nog steeds niet moeten vervangen. Ik kan enkel maar deze fiets volledig aanraden!
+/- 4500km gefietst . Veel problemen gehad met de accu , deze heb ik prima laten updaten (lees nieuwe cellen) van 4,5Ah naar 9Ah) dit werkt fantastisch(zie Firma Natrans in Simpelveld, voor een betaalbare prijs en prima service). dus gedacht : probleem opgelost, maar:
Heb zelf de achterband verwisseld , netjes teruggeplaatst aangetrokken met 30Nmtr.
Nu is er met de fiets niet meer te fietsen , het is net of je steeds met de rem erop fietst.ook zonder de accu , dus niet elektrisch is er niet mee te fietsen , constant het gevoel van tegenwerking . Wie heeft hiervoor de oplossing ????????????????????? Voordat ik het achterwiel eruit heb gehad was alles prima.
Gelukkig minder slechte ervaringen dan vele anderen. Wel loopt de accu erg terug. nu na 5 jaar nog maar 30 km in stand 1 en 2 ipv 90 in het begin. Tijdens vakantie was de aansluiting naar de oplader bij mijn accu naar binnen geschoten (los gelaten) dus ik kon niet meer opladen. Met enige moeite de accu los gemaakt en de aansluiting weer vastgezet. Ik kon toen het binnenwerk bekijken: veel electronica en een pak cellen. Het verbaast me dus niet dat een nieuwe accu duur is, maar die electronica verslijt niet, alleen de cellen. Dus wil ik graag alleen die cellen kunnen vervangen. Wie heeft daar ervaring mee? Kosten volgens mij veel minder dan 599 euro.....
In 2013 de Trek TM 500 gekocht de fiets van het jaar.
Zeker geen aanrader, ik ben zeer diepbedroefd over deze fiets.
In het begin veel problemen gehad dat het systeem steeds uitviel er zat ook een raargeluid in. De ketting sloeg ook steeds vast en kon daardoor niet verder fietsen.
Nu na 2 jaar een nieuwe accu, computer, verlichting unit aan de voorkant en veel extra geld armer.
Ik fiets elke dag naar mijn werk 30 kilometer het is een onbetrouwbare fiets heb dit stuk ook regelmatig moeten lopen. De laatste weken is hij meer bij de fietsenmaker dan dat ik er gebruik van kan maken.
Heb geen TREK meer in de "TREK"
Helaas na 4 jaar is de accu opeens gestopt. Slechts 8500km mee gereden.
Dure grap een nieuwe accu kost € 650,00 inclusief andere oplader.
Ik hoor dit vaak dat de accu's het zo maar ineens begeven.
Ik heb € 2.200,00 voor de fiets betaald. Bij inruil geven ze er haast niets meer voor.
Het is een schande dat de accu's zo kort meegaan en zo duur zijn!
Mijn vrouw en ik hebben vorig jaar mei de fietsen gekocht. Nu 1,5 jaar later hebben we ruim 8.000 km gefietst.
Op een klein mankement na hebben we dit probleemloos gedaan.
Jammer dat het achterlicht niet op de batterij is aangesloten en zoals het voorlicht automatisch aangaat.
Ik hebben 4 weken geleden 2 Trek fietsen gekocht. De accu van beide fietsen zijn nu 2 X opgeladen. De accu van mijn partner geeft na opladen bij ecostand 125 km. aan. Bij mijn fiets de 1e keer 68 km. En bij de 2e keer 72 km.? Waar ligt dit aan? Overigens kraakt de fiets van mijn partner in het motortje. Deze fiets gaat na onze vakantie via de fietshandelaar terug naar de fabrikant om dit te verhelpen. Graag advies en raad?
- zeer degelijke en mooie fiets (maar dat mag dan ook wel voor de prijs van € 2500)
- het damesmodel heeft een stijf frame, daarom heb ik deze fiets gekocht
- rijdt zonder ondersteuning opvallend licht
- zeer grote actieradius
- ondersteuning zeer goed onder alle omstandigheden
- krachtige (hydraulische) remmen (is wel even wennen)
- goede 8-versnellingsnaaf (men moet wel onbelast en langzaam schakelen). de versnellingen 1, 2 en 3 gebruik ik nooit. (volkomen overbodig, zeker bij een e-bike)
- de binnenbanden hebben helaas een “autoventiel”, het fietspompje is vrijwel onbruikbaar
- de accu is bijzonder gemakkelijk te verwisselen en rammelt niet
- de accu is, dank zij de ingebouwde handgreep, gemakkelijk te vervoeren
- de kracht van de fietser + motor wordt via de ketting op het achterwiel overgebracht, de ketting heeft het dus zwaar te verduren en slijt daardoor snel in vergelijking met andere elektrische fietsen
- de specificaties van de Bosch middenmotor lijken overdreven optimistisch, maar worden in de praktijk ruimschoots gehaald. (getest over 11000 kilometer)
- het “Intuvia” display geeft duidelijke informatie, maar is in fel zonlicht soms slecht afleesbaar
- bij het handvat zit een grote + en – knop, waarmee de mate van ondersteuning kan worden gekozen
- dit is de enige fiets die men ook met dikke handschoenen aan goed kan bedienen
- het display laat bij elke gekozen ondersteuning de bijbehorende actuele, dynamische actieradius zien.

nadelen:
- open kettingkast en snelle slijtage van de ketting
- het display is in fel zonlicht slecht afleesbaar
- de contacten van het display zijn (zeer) gevoelig voor vocht

pluspunten:
- zeer betrouwbare, probleemloze fiets
- de gebruikersvriendelijkheid
- de krachtige ondersteuning
- de grote actieradius

Ik heb geen ervaring met de service van Trek, want er is nog niets defect geraakt. De locale rijwielhandelaar, waar ik de fiets heb gekocht, geeft uitstekende, deskundige service
(Thijs Brand, Zoetermeer)
Sinds kort in het bezit van deze fiets, vanwege een hartkwaal. Bevalt tot nu toe prima, mooie fiets met sportief uiterlijk, normale herenfiets. Motor in het achterwiel en het rijdt prima. Je moet zelf ook actief meetrappen anders is er geen ondersteuning. Actieradius is goed, je kan ongeveer 70 km met een lading doen. Computer mag meer ergonomisch worden vormgegeven, met makkelijkere bediening vanaf het stuur.

De voordelen van de fiets:
- Sportief uiterlijk
- Goede motor
- Goed sturende fiets
- Goede actieradius

De nadelen van de fiets:
- Bediening van de computer kan beter vanaf het stuur.