Motor in het midden

De motor voor de aandrijving kan in het voorwiel, achterwiel of in het midden bij de trapas zitten. Al deze drie plekken hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Er wordt vaak gezegd dat de motorpositie van invloed is op het stuurgedrag en de stabiliteit.

De middenmotor

Bij een middenmotor zit de motor bij de trapas. Voor de gewichtsverdeling is dat gunstig. Over het algemeen is de e-bike dan wat gemakkelijker te hanteren.

Elektrische fietsen met een middenmotor beginnen de laatste jaren echt door te breken, er is een duidelijke verschuiving merkbaar van de motor in het voorwiel naar de trapas.

Een middenmotor is minder storingsgevoelig. Bij een voorwielmotor heeft u een aparte krachtsensor nodig bij de trapas. Zo’n sensor meet hoeveel kracht u zelf op de pedalen zet. Vervolgens berekent de computer hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. Bij de middenmotor is die sensor ingebouwd. Dat scheelt weer een los onderdeel op de fiets. Motorfabrikanten stellen dat de vernieuwde middenmotoren efficiënter en dus zuiniger zijn. En dat zou tot een grotere actieradius moeten leiden.

De middenmotoren zijn vaak wel opzichtig aanwezig wat door veel mensen als niet mooi wordt bevonden. De motoren worden wel steeds kleiner dan vroeger.

Bekijk alle e-bike modellen met een middenmotor in het overzicht hieronder.