SHIMANO STEPS

shimano_logoSteeds meer mensen kiezen voor een e-bike als hun vervoersmiddel. Dankzij de e-bike wordt fietsen een haalbare optie voor een grote groep mensen. De elektrische fiets brengt je verder dan ooit met minder energie. Fietsen in de stad was nog nooit zo makkelijk. Met één volle accu dagenlang door de stad crossen.

Als je haast hebt om op tijd bij je vrienden te komen, geeft SHIMANO STEPS je bij tegenwind net dat beetje extra kracht. Je fietst naar je werk en gaat zonder enige moeite alle files voorbij. Waar je ook naar toe gaat, met SHIMANO STEPS kom je fris aan.

product_lineup_e6000


HET INTELLIGENTE, STILLE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE E-BIKE SYSTEEM


componentsBetrouwbaar en weersbestendig

Met de introductie van STEPS zet SHIMANO de nieuwe norm voor geïntegreerd ontwerp, eenvoudige bediening en moeiteloze prestaties van e-bikes. Vanaf het moment dat het bedrijf bijna 100 jaar geleden werd opgericht, heeft Shimano zich gespecialiseerd in fietsonderdelen – het allereerste product in 1921 was een fietsvliegwiel. Shimano en fietsen zijn één. Logisch dus dat Shimano ook zorgt voor de power op je fiets.

SHIMANO STEPS is een compleet systeem in een aandrijfunit die op het frame is gemonteerd. Door de aandrijfunit te integreren in de buurt van de bottom bracket, komt het gewicht laag in het frame te liggen. Dat maakt de e-bike beter hanteerbaar. De belangrijkste elektronica zijn ingebouwd in de aandrijfunit, wat zorgt voor een betrouwbaar en weersbestendig systeem. SHIMANO STEPS is een lichtgewicht systeem met een krachtige lithium-ion accu en een intelligent accubeheersysteem. SHIMANO STEPS brengt je verder dan ooit. Juist deze denkwijze maakt SHIMANO STEPS uniek.


computere6000Geïntegreerde elektronische schakeling

SHIMANO STEPS is leverbaar met drie versnellingssystemen. Je haalt het meeste uit SHIMANO STEPS met de interne Di2 naafversnelling, een elektronische schakeling die perfect is geïntegreerd in de aandrijfunit. Door kort het vermogen te verlagen tijdens het schakelen, verloopt de overgang van de ene naar de andere versnelling verbazingwekkend soepel. 

Automatisch schakelen
Het systeem schakelt ook automatisch terug als je stopt en is klaar voor een snel vertrek als het licht op groen springt. Alleen Shimano heeft die kennis van de elektrische aandrijfunit plus de versnellingscomponenten. 
Alleen Shimano kan deze integratie realiseren. En dat maakt een groot verschil voor de rijder.

Interne naafversnelling
Optioneel is SHIMANO STEPS ook leverbaar met een conventionele, mechanisch bediende interne naafversnelling of voor gebruik met een multi-sprocket cassette en traditionele achterderailleur. Deze veelzijdigheid is een van de vele sterke punten van SHIMANO STEPS. SHIMANO STEPS wordt gebruikt door diverse bekende fietsfabrikanten die het systeem toepassen op talloze modellen om aan de wensen van een breed scala aan fietsers tegemoet te komen. Kortom, een e-bike met SHIMANO STEPS is een natuurlijke keuze.

Volledig automatisch schakelen

SW-E6000_zz_zz_L_S1De combinatie van de SHIMANO STEPS aandrijfunits DU-E6001 & DU-E6010 en de Di2 compatibele naven bieden de mogelijkheid voor volledig automatisch schakelen. SHIMANO STEPS geeft een automatisch signaal, gebaseerd op trapfrequentie en snelheid, aan de Nexus-8 Di2 naaf om naar het passende interne tandwiel te schakelen. De aandrijfunit vermindert tijdelijk de kettingspanning tijdens het fietsen, waardoor de naaf naar de juiste versnelling gaan. Dit resulteert in een soepel rijgedrag omdat de fietser zich geen zorgen hoeft te maken of hij wel in de juiste versnelling rijdt. Erg handig voor fietsers die niet gewend zijn om te schakelen, wanneer ze bijvoorbeeld plotseling moeten stoppen.


Bekijk de impressievideo


De verschillende merken uitgevoerd met SHIMANO STEPS

Alba, Bonaventure, Cannondale, Cortina, Dutch ID, Evobike, Flanders, Granville, Hercules, Johnny Loco, KTM, Merida, Oxford, Puch, SCOTT, Spiked Cycles, Stella, Thompson, Trek, Velo de Ville, Venturelli en Vogue fietsen.

  E-bikes met Shimano STEPS

Bekijk de onderdelen van het systeem:

bt-e6000-5_zz_zz_std_s1_draftTwee types accu’s:

 • BT-E6000: montage op/onder bagagedrager of op de onderste framebuis (418 Wh en 504 Wh).
 • BT-E6010: geïntegreerde uitvoering (418 Wh en 504 Wh).

Specificaties accu:

 • Oplaadtijd: 80% in 2 uur / in 4 uur van 0 tot 100%.
 • Levensduur accu: 1000 keer opladen.

gear-hubSG-S505/705 & SG-C6060 Interne naafversnelling di2

Interne naafversnelling met Di2 elektronisch schakelen – snel, gemakkelijk en soepel
 • Leverbaar in 8 of 11 versnellingen
 • Schijfrem, geïntegreerde Roller Brake of V-brake
 • Duurzame constructie en weinig onderhoud
 • Shimano STePS kan ook worden gebruikt met een achterderailleur of een standaard interne naafversnelling

Nieuwe Nexus 8 speed naaf

Shimano voegt meerdere remmogelijkheden toe aan de Nexus 8 interne versnellingsnaaf. In aanvulling op de bestaande rollerbrake en V-brake opties, voegt Shimano een terugtraprem variant toe aan de Nexus-8 Di2 naaf en schijfrem versie voor zowel de Di2 als mechanische Nexus-8 naven. Schijfremmen bieden een directer gevoel, de terugtraprem geeft een meer natuurlijke rembeleving.

technical_chain_stay-e6000Aandrijfunit

Het hart van STEPS.

 • Motor met een compact design en ultieme betrouwbaarheid en prestaties.
 • Licht systeem met componenten voor iedereen.
 • Een lichtgewicht aandrijfunit, compact, soepel en stil.
 • Weegt slechts 3,2 kg – een van de lichtste aandrijfunits op de markt.
 • Intelligente trapondersteuning voor een eenvoudig, natuurlijk gevoel.
 • Walk assist voor extra ondersteuning wanneer je naast de fiets loopt.
 • Met START MODE (alleen Di2), automatisch terugschakelen als je stopt, klaar voor een gemakkelijke start.

switchSW-E6000 Schakelaars

Eenvoudige bediening dankzij ergonomisch en intuïtief ontwerp
 • Drie simpele klikknoppen – twee voor bij- en terugschakelen, een voor Walk Assist
 • Direct binnen bereik, je houdt je handen gewoon aan het stuur
 • Persoonlijke bediening met E-Tube systeem

 

SC-E6010_zz_zz_L_img2

Nieuw model fietscomputer

Compacte fietscomputer

Alle drie modi bieden ondersteuning tot 25 km/uur.

 • Eco – Ondersteuning bij maximaal bereik
 • Normal – Geleidelijke ondersteuning voor een sportieve rit
 • High – Volledige ondersteuning voor een maximale boost
 • WALK ASSIST – Een extra functie, eenvoudig te activeren met de assist switch

Nieuwe fietscomputer

Voor de tweede generatie SHIMANO STEPS, ontwierp Shimano een nieuw display. De nieuwe fietscomputer heeft een breder scherm met een groter lettertype om de leesbaarheid te verbeteren. Onder het scherm zijn twee knoppen om de bediening te vereenvoudigen. Aan/uit-knoppen met de mogelijkheid om de fietsverlichting te bedienen.

Er kan gekozen worden uit zes verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands), het display is compatibel met de huidige SHIMANO STEPS computerbevestiging.

SHIMANO STEPS MTB geeft meer ondersteuning bij klimwerk. Lichtgewicht en dus makkelijk te hanteren. Effent de weg voor MTB’ers van elk niveau. Je kunt nu op plaatsen komen die tot nu toe onbereikbaar waren.

MOTOR: DU-E8000

De mountainbikecomponenten van SHIMANO STEPS E8000 geven een echt ‘mountainbike-gevoel’ en geven je net dat extra zetje als je het echt nodig hebt. Dankzij het grote vermogen van 504 Wh van de accu werkt de motor perfect en intuïtief.

De aandrijfkracht wordt overgebracht door een speciaal 34T of 38T kettingblad die optioneel is uitgevoerd met een chain-retention device. Door het aanhaalmoment van 70 Nm dat de krachtige SHIMANO STEPS MTB motor levert, geniet jij optimaal van elke seconde van je rit.

ONDERSTEUNINGSMODUS

Alle drie de standen bieden ondersteuning tot 25 km/uur.

 • BOOST – Volledige ondersteuning voor een maximale boost en onovertroffen klimwerk.
 • TRAIL – Geleidelijke ondersteuning voor een sportieve rit.
 • ECO – Ondersteuning bij maximaal bereik.
 • Walk Assist: een extra functie, eenvoudig te activeren met de assist switch.

COCKPIT

De cockpit heeft een gestroomlijnde fietscomputer, een Firebolt-schakelaar waarmee je de ondersteuning regelt, en een snelheidssensorset voor het achterwiel. Via Bluetooth kun je verbinding maken met het e-tube-softwareplatform. Vanaf je computer, tablet of smartphone kun je zo de instellingen aanpassen.

COMPACT CONCEPT

 • Ruimere achtervorkhoek (en dus grotere wendbaarheid).
 • Lage Q-waarde van 177 mm (wendbaar, compact en lichtgewicht ontwerp met dezelfde Q-waarde als de huidige XT).

Li-ion ACCU-E8010 / BT-E8020

2 types accu:

 • BT-E8010: Montage op de onderste framebuis (504Wh).
 • BT-E8020: Geïntegreerde uitvoering (504Wh).

Specificaties accu:

 • Oplaadtijd: 80% in 2 uur / in 5 uur van 0 tot 100%.
 • Levensduur accu: 1000 keer opladen.

Meer informatie over SHIMANO STEPS vindt u hier.

  Meer informatie Shimano STEPS systeem MTB

   Bekijk alle Regenkleding