Shimano

Shimano is een zeer bekend merk in de fietswereld. Zij maken al jarenlang hoogwaardige onderdelen voor allerlei soorten fietsen en fietsers. Nu hebben zijn ook hun eigen motorsysteem genaamd Shimano Steps. De Shimano e-bike motor is grofweg in twee groepen op te delen. Ten eerste hebben zij varianten die geschikt zijn voor stads- en hybridefietsen. Verder maken ze motorsystemen voor elektronische mountainbikes.

Shimano heeft als doel om de ondersteuning zo natuurlijk mogelijk te doen laten aanvoelen. Het moest eigenlijk niet heel veel anders fietsen dan een normale fiets. Verder doet Shimano erg hun best om de e-bike systemen mooi in de fiets te verwerken, zodat jij je e-bike in stijl kunt rijden!

Shimano Steps fietsaccu

Voor de Shimano Steps accu heb je doorgaans 2 keuzes: een 418 of een 504 Wh accu. Deze worden getest door een 80 kg wegende fietser, die 23 km/h rijdt op een vlakke weg. Onder deze omstandigheden en met een shimano e-bike motor kon er tot wel 185 km worden gefietst. Ten slotte, zit de accu doorgaans zichtbaar aan het frame.