Batavus Genova E-go 2018 Lage Instap

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Genova E-go
Modelnaam/Uitvoering:
Batavus Genova E-go 2018 Lage Instap
Type fiets:
Dames
Type sensor:
Rotatiesensor
Aantal versnellingen:
7
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
23
Adviesverkoopprijs:
€1849

Technologie

Type motor:
E motion
Plaats van de motor:
In het voorwiel

Accu

Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Donkerblauw mat
Framematen:
48cm / 53cm / 57cm / 61cm
Wielgrootte:
28
Frame materiaal:
Onbekend
Merk banden:
Schwalbe, 37-622
Type/merk remmen:
rollerbrakes

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

3 jaar mee gefietst (nieuwprijs 1700,--) voor 3e jaar al de trappers draaiden door, zodat de motor bleef doorgaan als je voor stoplicht stond.... bij fietsenmaker iets bij de trappers gedaan, maar na pr maanden weer tzelfde..... (ze zeiden dat wrschnlijk zit t in de sensor vd accu op t stuur die aangeeft hoeveel je accu nog heeft, maar dit kostte duur om te vervangen en nakijken, dus in 1e instantie dit gedaan). de accu heel veel geladen, altijd eraf (want fiets staat niet verwarmd - dus met kou en erge warmte moet t er toch af, dus er brak een vleugeltje af, ik verwachte op zn minst een korting op nieuwe accu nee hoor, bij E. groen in hhw werd t ! gelijmd ! na 2x brak t natuurlijk weer af. de accu na precies 3 jaar veel minder vermogen = nu ik kan er geen 12 km meer mee fietsen, en nieuwe kost 429,-- en t ergste vind ik nog dat de hele fiets met inruil maar 400 waard is !! (dit is nog duurder dan auto rijden) per jaar dus 750,- weggegooid geld !! waardeloos en de accu van dit model/jaar is niet te reviseren..... ik vind t knap waardeloos dat je niet met korting de accu in kunt leveren, een nieuwe (met bijv. meer vermogen en /of meer garantie) ! volgens mij zit er best een marge tussen inkoop van deze accus en verkoop, dat maken ze mij niet wijs. en ik kan dus een nieuwe accu kopen, maar als de motor t begeeft ? zit ik met 429,- uitgave voor niets........ wat te doen
Precies 3 jaar geleden een Batavus e-bike gekocht. Vanaf het begin klachten over de verlichting kosten ca. €50. Na 25 maanden gaat de accu kapot kosten €300 Van de erkende Batavus dealer krijgen wij €100 korting. Vorige maand breekt spontaan het zadel af. Buiten dat dit levensgevaarlijk was kosten € 40. 2 dagen geleden gaat de elektrische aansturing kapot kosten voor een nieuw wiel €350 Heb net een nieuwe verzekering voor 2 jaar afgesloten we gaan maar even kijken of we deze kunnen overzetten naar een betrouwbaar merk. Het is toch te gek dat je na 3 jaar al €750 aan kosten kwijt bent? De fiets staat als deze niet gebruikt wordt altijd binnen. Het schandalige antwoord van Batavus. Geachte heer De Koster, Dank voor uw bericht. Het spijt ons hierin te lezen dat u deze teleurstellende ervaringen heeft gehad met uw Batavus Genova E-go. Wij hebben intussen informatie ingewonnen over uw fiets en contact gehad met uw Batavus dealer, de firma Paul Willemsen. Aangezien de mankementen buiten de garantieperiode zijn geweest, kan Batavus helaas niet tot volledige vergoeding van accu en voorwiel van uw fiets overgaan. Aan de firma Willemsen is zowel op de accu als op de motor een coulancekorting aangeboden om u zo gedeeltelijk tegemoet te komen in de reparatie kosten van de fiets. Daarnaast is het voor hem ook gebruikelijk arbeidsloon in rekening te brengen. Hij heeft u aangeboden het nieuwe voorwiel te plaatsen voor € 265, - in plaats van € 350 in de verwachting hiermee een acceptabel voorstel te doen. Wij kunnen u /de firma Willemsen helaas niet verder tegemoet komen in deze. Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet / With kind regards, BATAVUS Baukje van der Meer Medewerker Consumentenafdeling
Wij hebben 2 jaar geleden het dames en herenmodel gekocht.
Amper 2 jaar en zo'n 1000 km verder is nu al de trapas van de damesfiets stuk. De accu van de herenfiets heeft nog de helft van zijn vermogen over zodat hij nauwelijks 25 km haalt voordat hij leeg is.
Batavus geeft niet thuis. Nieuwe accu kost bijna € 400,--

Voor ons geen Batavus meer.
Sinds kort bezitten mijn vrouw en ik een Batavus Genova E-Go 7. Het zijn onze eerste Pedelec’s . We hebben voor deze fietsen gekozen, omdat ze in de prijsklasse waarin wij fietsen zochten, als prettigste ervaren werden. We hebben de nodige modellen en merken getest kan ik u zeggen.

De actieradius is sterk afhankelijk van het gebruik, maar die ligt tussen de 30 en 50 km, waarbij de display niet altijd accuraat is , maar dat went. Fietsen zonder ondersteuning kan prima, maar gaat uiteraard zwaarder dan met en ook iets zwaarder dan onze ‘gewone’

fietsen. De fietsen voelen degelijk aan en Hebben prima instel mogelijkheden voor zadel en stuur. Er zit helaas geen aanduiding op voor gereden kilometers, snelheid, e.d. de display is erg simpel. ( accu voorraad en gekozen stand). Een fietscomputer lost dit op, let wel op, er zitten dikke spaken op de fiets, daardoor zal niet iedere fietscomputermagneet passen ( wij hebben computers van het merk Union, die passen wel).

Fietsen met de fiets op stand 1 biedt weinig ondersteuning. zodra je echter de fiets in stand 2 zet met de versnelling op 4, dan rij je zonder veel inspanning tussen de 15 en 17 km per uur ( actieradius is dan zo’n 40 km). De fiets heeft 5 standen, dus tegen een heuvel op en tegen de wind in is geen probleem.

De accu’s zijn simpel te verwijderen en op te laden ( ook aan de fiets op te laden), al is het slot van de accu een beetje twijfelachtig van kwaliteit. De fiets heeft een Trelock slot ( goedgekeurd) en kan worden uitgebreid met een extra ketting ( gaat in de zijkant van het slot, dus maar 1 sleutel nodig).

Als je de accu verwijderd, dan wegen de fietsen 24 kg per stuk, ze passen dan prima op b.v. een twinnyload, wij nemen ze in ieder geval zo mee en dat geeft geen problemen ( onze trekhaak mag belast worden tot 75kg) De verlichting werkt op batterijen en moet afzonderlijk worden ingeschakeld dat is een nadeel van deze fiets. We zijn tot nu toe erg tevreden over deze fietsen. Een fietstochtje is weer een plezier om te doen en de kleine tekortkomingen zijn mee te leven.

De voordelen van de fiets:
- Stevige fiets
- Prima ondersteuning
- Veel instel mogelijkheden
- Acceptabele prijs

De nadelen van de fiets:
- Beperkte display
- Gammel accu slot
- Verlichting op batterijen en niet centraal in te schakelen.
- Display niet altijd