Batavus Monaco E-Go 2018 Heren

Batavus Monaco E-Go 2018 Heren is een van de elektrische stadsfietsen uit de Batavus collectie. Deze elektrische fiets heeft een e-motion motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Batavus Monaco E-Go 2018 Heren
Modelnaam/Uitvoering:
Batavus Monaco E-Go 2018 Heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
LED display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24
Adviesverkoopprijs:
€2049

Technologie

Motortechniek
e-motion
Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Grijs Mat
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe City Lite, 37-622
Type/merk remmen:
Rollerbrakes
Achterlicht:
Accu
Type voorvork:
Geveerd
Zadel:
Selle Royal
Type zadelpen:
Geveerd

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

ik heb een Monaco e go uit 2016 en nu 17500 gefietst nog geen nieuwe voorband wel de accu laten reviseren[ bij 16500km was op ] 1x de achterband vervangen en elk jaar een onder houds beurt
bijna 3 jaar in bezit 12000km op de teller 1 maal motor error gehad probleemloos opgelost door Batavus was al 2wk uit de garantie alleen de achterband vervangen bij 8500 km al met al zeer tevreden [wel laat ik ieder jaar een onderhoud beurt uitvoeren] kan nu wel merken dat de accu iets minder word
Na 3 jaar ervaring met mijn Batavus Monaco met voorwielaandrijving en 3238 KM op de teller moet ik zeggen een hele goede fiets te hebben doet wat het moet, nog geen kosten aan gekregen, plus geluidstil. wat betreft batterij, ik weet niet juist hoeveel hij al verloren heeft van zijn capaciteit maar kom er nog wel ver mee, ik heb wel een vermoeden dat het eerste streepje nu sneller verdwijnt dan in het begin dus een wat minder vermogen denk ik Tip: leg in de winter de batterij zo veel mogelijk warm dat verlegt zijn leven.
Inmiddels goed 3 jaar deze fiets in gebruik. 4 x per week rijd ik 2x 16 kilometer per dag woonwerkverkeer. Op zich prima fiets. Zwakke schakel uiteindijk de accu. Ik heb een 400ah accu, dus de middelste variant. In het begin kon ik makkelijk heen en weer op dezelfde lading. Altijd keurig direct thuis aan de lader gezet. Toch na een jaar moest ik al op mijn werk bijladen, anders stond ik op de terugweg voortijdig stil. Best snel voor zo'n dure accu. Afijn op deze manier kon ik het toch tot vandaag volhouden. 3 jaar en 1 maand oud. Vandaag de 3e accu crash meegemaakt en ben het nu zat. Dit houdt in dat de accu bijvoorbeeld nog op 3 streepjes staat en vervolgens ineens op nul staat. De rest kun je echt fietsen ' met de handrem er op'. De accu is al langere tijd echt minder en ben benieuwd of ik korting krijg op een volgende accu. Waardeloos.
Plastic Accuhouder is onvoldoende stevig gebouwd waardoor de accu gaat klapperen en hierdoor raken contactpunten verbogen/beschadigd en gaat de accu stuk. Ik rijd wel 500-1000 km per maand met deze fiets op de 4 of 5 stand vaak ook op minder goede klinker fietspaden. Helaas is mijn ervaring dat de accu/accuhouder binnen een jaar kapot gaat. Daarom heb ik ook een schadeverzekering afgesloten hiervoor bij mijn fietsverzekering. Deze fiets had iets steviger gebouwd mogen zijn. Zowel met de 400 Wh accu als met de 300 Wh (standaard) accu heeft men het probleem dat zowel de accuhouder beschadigd raakt, de contactpunten raken verbogen, men kan de accu niet goed meer in de houder plaatsen. Ik zou zeker adviseren de accu niet veel uit de houder te halen maar steeds vast op de fiets op te laden en bij klapperen van de accu zo snel mogelijk de houder te laten repareren. Dus helaas veel problemen met deze fiets en minder geschikt voor intensief gebruik van ongeveer 10.000 km per jaar.

Gerelateerde modellen