Batavus Monaco E-Go Dames

Batavus Monaco E-Go Dames is een van de elektrische stadsfietsen uit de Batavus collectie. Deze elektrische fiets heeft een e-motion motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Batavus Monaco E-Go Dames
Modelnaam/Uitvoering:
Batavus Monaco E-Go Dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
LED display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22
Adviesverkoopprijs:
€2049

Technologie

Motortechniek
e-motion
Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Grijs mat
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe City Lite, 37-622
Type/merk remmen:
Rollerbrakes
Achterlicht:
LED verlichting via accu
Type voorvork:
Geveerd
Type stuurpen:
Verstelbaar
Zadel:
Selle Royal
Type zadelpen:
Geveerd

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

ypIn april 2014 heb ik mijn Monaco e go 2014 gekocht in de rose/paarse uitvoering. Ik was en ben super blij met mijn fiets en heb ook heel wat ritjes gemaakt. Ik roep steeds dat het de beste koop van m'n leven is ;-)
Een tijdje geleden begon het voorwiel geluid te maken en leek het alsof het wiel los zat. Het kraakte en reed niet fijn. Ik naar de fietsenmaker en het wiel is opgestuurd. Nu blijkt dat de lagers al versleten zijn en zit er een heel nieuw voorwiel op. Gelukkig valt dit nog onder de garantie en kost het mij niets, maar ik vind dit toch redelijk snel. Ik vroeg aan de fietsenmaker of dit een éuvel van de Monaco is, maar hij had dit nog niet eerder meegemaakt. Ik heb nu bijna 3000 km met mijn fiets gereden en nu al zijn de lagers versleten. Is dit niet erg snel? En kan iemand mij vertellen waardoor lagers slijten? Ik ben behoorlijk zuinig met m'n fiets omgegaan al heeft hij wel twee keer in de regen gestaan....
De Batavus Monaco-Ego 2016 gekocht in april 2016. In 6 maanden 3000 km gefietst. Deze fiets heeft rollerbrakes voor en achter. Geen problemen gehad met de fiets. De accu was moeilijk los te krijgen maar een klein beetje WD40 op de geleider en contacten en hij schuift weer prima. 400 watt accu geeft een actieradius van 30 - 60 km afhankelijk van de tegenwind. Motor vrijwel niet hoorbaar. Ik rij altijd op de max. snelheid van 25 km/h naar mijn werk dus fiets het meest in stand 4 en 5.
Wat een slechte fiets voor zoveel geld! 30-06-2014 en 28-07-2014 2 e-bikes gekocht. Alleen maar ellende en levensgevaarlijke situaties . Als je iets te veel op je stuur leunt, met bv. opstappen, draait hij weg. Het stuur van mijn man zijn fiets zit helemaal los, Leverancier heeft al van alles geprobeerd. Nu is er een nieuw stuur in bestelling. Wie gaat dat betalen? Accu's schieten los bij slecht wegdek (dus vaak!). Er trilt van alles, alsof je op een 20-jaar oude fiets rijdt. Batterij moet je in het contact "rammen", anders krijg je hem er niet in. (en toch trilt hij los bij slechtwegdek!)
Hallo,
In juli 2013 kochten wij 2 Batavus Monaco fietsen. 1 Dames en 1 Heren model.
Fiets ziet er prachtig uit en is goe3d af te stellen voor persoonlijke instelling.
In de 1e 'hulpstand (van de 4 mogelijkheden) heeft de fiets een actieradius van +/- 80 km. Niets mis mee dus.
Wij kochten deze fietsen o.a. voor de prima actieradius en voor de GELUIDLOOSHEID zoals met nadruk in een folder van Batavus vermeld. Bij de Damesfiets klopte alles conform de toezegging, goed actieradius en inderdaad GELUIDLOOS.
Vanaf dag één maakte de herenfiets echter een naar geluid (Doet denken aan een startend F16 vliegtuig, wel minder luid natuurlijk) maar zeer irritant . Direct terug naar mijn leverancier. Klacht zou opgelost door nieuw voorwiel met motor te plaatsen.
Hielp dus niets. Daarna is de fiets vele malen terug geweest naar mijn leverancier die in samenspraak met Batavus diverse onderdelen verving.
O.a. nogmaals een nieuwe motor. Geen resultaat en verbetering.
In nov.2013 moest de fiets naar Batavus retour om daar de klacht op te laten lossen. De fiets +/- 3 weken weg, na terugkomst wederom geen verbetering. Mijn leverancier testte met een bij hem in de showroom aanwezige zelfde fiets het geluid en fietste daarna op mijn fiets.
Resultaat: ook zijn exemplaar GELUIDLOOS en mijn fiets nog steeds lawaai , zij erkende wederom de klacht.
"We gaan wederom met Batavus in de slag" melde mijn leverancier. Moest op een dag mijn fiets brengen, Batavus zou komen kijken en aan een oplossing werken. Batavus is geweest en melde doodleuk; "Lawaai valt binnen de marges die wij handteren". Mijn leverancier melde mij daarna dus dat we 'uitgepraat' zijn en zij niets meer voor mij konden betekenen.
De klacht is vanaf de aankoop aanwezig geweest, het lijkt mij duidelijk dat de klacht is erkend door mijn leverancier en Batavus .
Zij hebben tenslotte allerlei handelingen verricht om de klacht op te lossen. Dat zouden zij niet gedaan hebben als het geen reële klacht geweest zou zijn.
Vraag aan jullie 'kenners'; wat rest mij nog om mijn klacht opgelost te krijgen.

Benoem kort de voordelen van de fiets:
-Prachtig uiterlijk
- Actieradius
- Instelbaarheid
- Duidelijk en eenvoudige bediening

Benoem kort de nadelen van de fiets:
-Mijn exemplaar veel lawaai

Gerelateerde modellen