Brinckers Le Mans M330 NuVinci Heren

Prijzen per aanbieders

Ben jij iemand die graag de auto naar werk pakt vanwege het gemak, luxe en plezier? Dan is de Brinckers Le Mans M330 met Bafang motor een perfecte vervanging! Zo zorgt het traploze schakelsysteem voor groot gemakt tijdens het fietsen. Daarnaast zorgen sterke hydraulische schijfremmen voor de nodige veiligheid, wat ook niet onbelangrijk is, wanneer je elke dag op de fiets naar werk zit. Ten slotte, zorgt het sterke en lichte aluminium frame voor een robuste fiets!

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Le Mans
Modelnaam/Uitvoering:
Brinckers Le Mans M330 NuVinci 2019 heren
Type fiets:
Heren
Type sensor:
Trapkracht- snelheids- en rotatiesensor
Display:
Luxe LCD display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
20.5
Adviesverkoopprijs:
€3199

Technologie

Type motor:
Brinckers Bafang, 80 Nm
Plaats van de motor:
In het midden

Accu

Type batterij/accu:
600 Wh
Plaats van de accu:
Aan het frame zichtbaar
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Zwart, blauw
Type shifters:
NuVinci Manual 330
Framematen:
53 / 57 / 61
Wielgrootte:
28
Frame type:
Heren
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe
Type/merk remmen:
Hydraulische schijfremmen
Type voorvork:
Vast
Type stuurpen:
Met gereedschap verstelbaar
Zadel:
Selle Royal
Type zadelpen:
Vast

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Sinds september 2018 heb ik op mijn 61cm Brinckers LeMans herenmodel bijna 1000 km gefietst. Vrijwel uitsluitend woon-werkverkeer (25 km heen en 25 km terug). Ik ben een grote, zware vent (120 kg) en woon in de polder, dus altijd winderig. Comfort: De fiets is niet bepaald comfortabel, maar stijf, stoer en stabiel. Geen verende zadelpen of voorvork, maar een retestrak sturende kilometervreter. De remmen zijn voldoende, net als de verlichting. De Schwalbe Marathon-plus banden voelen solide aan en bieden fantastisch veel grip en stabiliteit. De bagagedrager is niet superpraktisch. Het zadel is bespottelijk hard en heb ik direct vervangen. Motor: De Chinese Bafang motor is prima. Geen moment heb ik verlangd naar de Duitse tegenhanger. In stand 5 biedt hij voldoende ondersteuning, zodat ik het nog nooit vervelend heb gevonden om tegen de wind (tot 5á6 Bft) in te fietsen. De display is sober. Een tijdindicatie, omwentelingenteller of vermogenmeter ontbreekt. Jammer, gemiste kans. Accu: Ik trap flink door en vaak tegen de maximale ondersteuning aan (= rond 28km/h). Met de zwaarst mogelijke accu (700Wh) kom ik nét heen en terug naar mijn werk. Dat is dus de werkelijke actieradius met, zeg maar, maximale belasting en dito vermogen. Vind ik niet ruim bemeten, maar goed, als ik soms ook met wind mee fiets, of rustig aan doe, kom ik zonder problemen tot 150 km. Met alle 120 kg dus hè! Deze fiets rijd je niet voor je plezier als de accu op is, dus ik hoop dat je aan deze info wat hebt. NuVinci 330: Die vind ik fantastisch! Deze naaf icm met de 5 stappen ondersteuning van de motor zorgt er voor dat ik ten alle tijde mijn ideale pedaaltred weet te vinden, iets wat ik erg belangrijk vind. Conclusie: Ik ben onverwacht tevreden over deze fiets. Met name de stijfheid en de stuurkarakteristiek vind ik echt top. De minpuntjes accepteer ik graag (muv het zadel), al vraag ik me wel af waarom een Speed-Pedelec wél met een 1500Wh accu geleverd kan worden, en deze niet. Aangezien voor mij het glas eerder halfvol is dan halfleeg, toch 5 sterren.
Het enige wat ik kan zeggen is, de batterij raakt snel leeg, maar dat komt ook door met een hoge ondersteuning te fietsen. Voor de rest, ik geniet enorm van mn fiets. Mensen klagen constant en zijn nooit te vreden.
Op zich een fijne fiets, zij het met nogal wat verbeterings-punten en eigenschappen die men weten moet. - Er zitten erg goed banden onder, dit kan niet beter. - De remmen zijn goed. - Verlichting is ok, en loopt voor en achter op de fiets accu. (geen problemen met batterijtjes) - Door het slechte rendement van de Nuvinci overbrenging is het energieverbruik hoog, en zal de rijkwijdte duidelijk lager (minder als de helft ?) uitvallen als waarmee men adverteerd. - Zadel is bikkelhard en verdient een onmiddellijke vervanging, vooral daar de fiets verder geen vering heeft. Ik adviseer hier een Brooks zadel met veren, zoals de Flyer of de 67. - Stuur handvatten zijn veel te glad en bieden weinig grip. Dienen vervangen te worden. - De bel is zeer lastig te bedienen door plaatsgebrek op het stuur. Ook hier is vervanging door een ander model zeer aan te raden. - De crank armen van de trappers staan heel iets neer binnen. Dit om te compenseren voor de breedte van de middenmotor. Hierdoor stoot je vrij makkelijk je scheenbeen knokkels tegen de armen, hetgeen zeer pijnlijk is. Hier ook vervanging door een ander model aan te raden. - De trappers bieden niet veel grip, ondanks de pinnetjes, hetgeen erger wordt doordat je op de buitenste helft gaat staan om de crank armen te vermijden. Ook deze vervangen. Na de nodige modificaties heb je een prettige fiets. - Remmen moeten beslist op de juiste manier in gereden worden. Zo niet, heb je weinig rem kracht. - Om de Nuvinci overbrenging te verstellen is het zaak te stoppen met trappen en even te wachten tot de motor ook ophoud met duwen. Je merkt dat de Nuvinci zich dan zeer makkelijk laat verstellen. Doe je dit niet, verstelt de Nuvinci zich zeer zwaar, en heeft het verstel mechaniek zwaar te leiden, hetgeen tot uitval kan leiden.