Dutch-ID – City N8Di2 heren

Dutch-ID – City N8Di2 heren is een van de elektrische herenfietsen uit de Dutch-ID collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Dutch-ID - City N8Di2 heren
Modelnaam/Uitvoering:
Dutch-ID - City N8Di2 heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
8
Display:
Shimano Steps, centraal gemonteerd
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
28
Adviesverkoopprijs:
€2849

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
418Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Satin Black, Silver
Type shifters:
Nexus 8 Di2
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Enegizer Plus
Type/merk remmen:
Magura HS11 hydraulisch velg
Achterlicht:
Busch en Muller
Type voorvork:
Suntour NEX suspension
Type velgen:
Weinmann
Type stuurpen:
Satori
Type stuur:
Satori
Zadel:
Dutch ID
Type zadelpen:
Verend
Type crank:
Dutch ID

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Na 1,5 jaar en 1800 km te hebben gefietst op onze Dutch Id City N8 zijn we nog steeds enthousiast. We hebben nog nooit een betere fiets gehad als deze. Vooral het fietsen zonder accu is geweldig. Is er dan niets negatiefs te zeggen over deze fiets? Jawel maar dat valt ruimschoots weg tegen het fietsplezier. De postieve punten zijn:
- Zeer licht fietsen zonder accu
- Zeer stabiele fiets, ook heuvel af bij 40 km per uur
- Groot actieradius
- Geweldige remmen
- Sportieve zit

De nadelen:
- Goedkope verlichting die zonder accu niet aan kan
- Zadel wordt ook van binnen nat bij veel regen
- motor maakt tikkend geluid


-
Mooie fiets om te zien. nu 2500 km gefietst , fiets is nog geen jaar oud. Reikwijdte van de accu is oké, ongeveer 120 km. fiets bijna altijd in de ECO stand. De Maguras remmen fantastisch. Wat me opvalt is dat de motor zijn kracht in de hogere stand ongelijkmatig afgeeft. Het gaat als het ware schokkerig. Verder valt me op dat er een klak geluid uit de motor komt en dat de fiets verder onacceptabel kraakt, ws. is dit de open kettingkast. voor een fiets uit deze prijsklasse is dit niet acceptabel. al met al toch wel wat missers en mijn dealer kan het niet verhelpen. Voor mij de eerste en laatste Dutch ID.
Heb nu ruim 600 km gereden en ervaar het als een top product. De minnen van 2015 ,open kettingkast en klein display, zijn er niet meer. Daarbij haal ik in eco stand gemakkelijk 125 km. Ook de stabiliteit is door het dubbele frame prima. De ondersteuning voldoet ook uitstekend waarbij de motor geruis arm is. Ook de afwerking is klasse, ik kan een ieder dit product aanraden.
Gisteren de Dutch ID City mogen testen. Gelukkig is er een flinke heuvel in de buurt van Apeldoorn waar je een elektrische fiets goed kunt testen op hun koppel. Welnu de Dutch Id
City is sterk genoeg om met gemak deze heuvel te nemen in de laagste ondersteuning (ECO). In de middelste stand (Normaal) spoot ik omhoog! De hoogste stand heb ik niet eens geprobeerd zo tevreden was ik met het behaalde resultaat. Ook de heuvel naar beneden met 30 km per uur was gaf geen enkele probleem v.w.b. de stabiliteit van deze fiets. Prima remmen en heerlijk stabiel. Ik weet genoeg om een goede keus te maken.

Gerelateerde modellen