Dutch-ID – Tour N7

Dutch-ID – Tour N7 is een van de elektrische herenfietsen uit de Dutch-ID collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Dutch-ID - Tour N7
Modelnaam/Uitvoering:
Dutch-ID - Tour N7
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
Intuvia LCD
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
28
Adviesverkoopprijs:
€2399

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
400Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Satin Black, Silver
Type shifters:
Shimano Nexus 7
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Shimano Marathon
Type/merk remmen:
Shimano Rollerbrakes
Achterlicht:
Busch en Muller
Type voorvork:
Suntour CR8 Suspension
Type velgen:
Weinmann
Type stuurpen:
Satori
Type stuur:
Satori
Zadel:
Dutch ID
Type zadelpen:
Verend
Type crank:
Dutch ID

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Het gaat hier om de DutchID Tour Evo H58 N7. Deze heb ik in mei 2018 gekocht na enkele proefritten bij een Profile dealer. Hierbij mijn ervaringen van de afgelopen 1,5 jaar: - Zeer stille motor (Bosch) - Uitstekend mee te fietsen zonder de ondersteuning aan - De fiets ziet er goed uit - Heel goed comfort - Profile verkoopt deze fietsen met een uitgebreid pakket aan garanties en (deels inbegrepen) servicebeurten - Vooraf de fabriek gebeld met enkele vragen. Ik werd zeer snel teruggebeld met een uitgebreide en relevante uitleg. - Licht werkt vanuit de accu en brandt ook nog lang als de trapondersteuning bij een verder lege accu stopt. Na ruim een jaar fietsen en zo'n 2000 km op de teller kan ik zeggen dat met gemixt gebruik (ondersteuning aan bij tegenwind, hellingen en deels op langere ritten) er 120-160 km mee op 1 acculading kan worden gefietst; bij volledige ondersteuning (vrijwel alleen eco kom je aan 100). Heerlijke en comfortabele fiets. De bediening verloopt via een kleine fietscomputer links op het stuur dus kun je ook heel makkelijk met je duim uit de 4 niveaus van trapondersteuning kiezen of deze uitzetten. Wat is er minder: 1 De snelbinders zijn bevestigd met een metalen klip van speelgoedblik. Ik had een keer een PC kast van een paar kilo achterop, deze viel op straat met een volledig doorgebogen klip! Gelukkig goed afgelopen... 2 Ik heb 3 x een lekke band gehad in 1 jaar, bij mijn vorige fiets jaren niet gebeurd. De eerste keer was een zogenaamd stootlek, kostte me een nieuwe binnenband terwijl ik zeker wist nergens tegen aan gestoten te hebben; het gebeurde 100 meter van mijn huist. De 2e keer was ook ergens onderweg en de 3e kan een gevolg zijn van een achtergebleven "oorzaak" in de band na de reparatie van de 2e. Dan vraag je je toch af of er iets mis is met die banden, maar DutchID reageerde er zeker op maar kon er ook niets over zeggen. Het kan dus gewoon domme pech zijn geweest. 3 De fietscomputer is wel compact maar daardoor is de info beperkt en de bediening niet altijd helder. Er zitten 4 of 5 knoppen aan, de 1e keer dat ik het licht aan moest doen moest (onderweg) ik echt op internet gaan zoeken hoe dat moest. Je moet dan voor de minder gebruikte opties, zoals de wandelondersteuning, van die combi's gaan onthouden, zoiets als "druk daar lang op en daarna daar kort". Heel lastig. Ook zie je geen hectometers op de teller. En 2 triptellers (een voor de kilometers zin de laatste keer opladen en 1 voor een trip) zou ook mooi zijn geweest. Mijn vrouw heeft een jaar later ook een DutchID gekocht ( de CityD53). Deze is nog luxer, alleen is de Shimano trapondersteuning niet zo stil als mijn Bosch. Dus we zijn een tevreden DutchID gebruiker.
Ik gebruik de fiets voor woon/werk verkeer. Er staat nu iets meer dan 13500 km op de teller. De accu is nog origineel moet nu wel iets vaker geladen worden. De accu ligt bij vorst binnen. Het enige wat er in deze jaren vervangen is aan de fiets is de naaf van het achterwiel de lagers waren versleten. (en de achterband :-))
Na 5 maand wachten ( wel ondertussen gratis vervangfiets gekregen, ouder model) valt de fiets goed mee. Voordelen goede radius en vlot rijden. Nadelen middenmotor maakt precies meer lawaai dan bij het "oudere" model. In de winkel hadden ze nochtans gezegd dat die juist stiller ging zijn. Zadel kon beter, iets te glad waardoor je minder stabiel zit. Door de middenmotor past hij niet op mijn fietsrek. Niet bij stilgestaan.
Mooi design fiets.
Rijplezier valt tegen, problemen met motor en accu gehad. Wordt wel allemaal wel netjes opgelost. Maar je bent je fiets wel steeds kwijt.
Ook nu twijfel over goed functioneren van trapondersteuing. ik ben uiteindelijk maar weer terug gegaan, naar de leverancier ook nu wordt er weer gezocht naar een oplossing.
Eerlijk gezegd ben ik wel klaar mee.
Mooie fiets om te zien
Goed zit comfort
Service heel goed
Zadel ziet er leuk uit maar loopt vol water als je fiets nat wordt
Kwaliteit motor valt tegen
Ik gebruik sinds 9 juni 2012 een Dutch ID tour gents en ben razend enthousiast geworden over het elektrisch fietsen met deze E-bike. Gebruik hem voornamelijk voor woon-werk afstand. Voorheen altijd met de brommer gedaan. Voel me nu, na een dag achter de PC op mijn werk, een stuk fitter als ik van de fiets stap. Gebruik hem meestal in de stand speed op niveau 3 (is maximaal) om net iets harder als 25 km/u te fietsen. Zowel bij tegenwind of regen, kan ik op een relaxte manier de pedalen rond krijgen. In het verleden heb ik deze afstand (15 km enkel) ook met een gewone fiets regelmatig gefietst. Maar vooral de inspanning om dezelfde snelheid te behouden vond ik te inspannend. Met volle accu rij ik bij deze stand gemiddeld 60 km tot hij helemaal leeg is. dus voldoet prima naar mijn zin. De Dutch ID tour, fietst ook zonder accu als een vlotte tourfiets. Meestal rijd ik in de 6e versnelling en heb daarom overwogen niet voor de SPORT uitvoering gekozen. Ga nu as zaterdag voor de eerste 500 km beurt de fiets terugbrengen. Geen enkel rammeltje of los zittende onderdelen tot nu toe. Dus technisch en kwalitatief voldoet hij uitstekend.

De voordelen van de fiets:
- Mooi gestileerde Nederlandse fiets
- Kwaliteit
- Midden ondersteuning
- Accu capaciteit
- Zitcomfort

De nadelen van de fiets:
- Open kettingkast
- Aankoop prijs

Gerelateerde modellen