Flyer – C8.1

Flyer – C8.1 is een van de elektrische damesfietsen uit de Flyer collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt en een met versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Flyer - C8.1
Modelnaam/Uitvoering:
Flyer - C8.1
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Adviesverkoopprijs:
€3399

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Frame materiaal:
Aluminium

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Vier jaar geleden aangekocht en 16000 km gereden en de motor is stuk. Ik ben dus erg teleurgesteld in Flyer wat mij werd aangeraden als een degelijk, enigzins duur maar duurzaam merk. Het erge is dat met een kapotte motor je niet thuis raakt. De pedalen blokkeren gewoon en gewoon trappen zonder electriciteit is niet meer mogelijk.
Na 2 jaar en 9 maanden is de accu kapot. Ik heb de accu altijd volgens de voorschriften opgeladen en slechts 3.400 kilometer gereden. Aangezien Flyer slechts 2 jaar garantie op de accu geeft wordt deze fiets een dure hobby. Wij hebben de accu toen voor € 999 gekocht. Laat Flyer a.u.b. Geen reclame meer maken over kwaliteit. Kwaliteit en service komen in het woordenboek van Flyer niet voor. Mijn vriendinnen fietsen al veel langer zonder problemen rond op fietsen die veel goedkoper waren.
Sinds twee jaar in bezit van Flyer C81,toen het weer wat kouder werd besloeg de display steeds zodat ik niet mijn instelling kon zien .met deze klacht naar Kroone en Liefting in Limmen gegaan.,zij zeiden dat deze klacht meer voorkwam ,vervolgens een nieuwe gekregen maar alweer dezelfde klacht.
Ook de accu raakte na 2 jaar defect maar ik kreeg meteen een nieuwe mee met de vermelding dat de oude getest zou worden,de volgende dag werd ik gebeld dat ik de nieuwe mocht houden dus prima service wat dat betreft .Verder ben ik zeer tevreden over mijn Flyer .Voor deze Flyer had ik een C8 hier heb ik in 5 en half en jaar 13000 KM probleemloos gereden ,dat was ook de reden dat ik twee jaar geleden opnieuw voor Flyer heb gekozen,maar ik vind dat men toch voor een fiets van € 3400 wel een goede display dient leveren.
Mijn echtgenoot heeft een probleem met de fiets in de stand ondersteuning high ,Als zij de 23 km is gepasseerd dan valt de ondersteuning van 5 blokjes naar 3 blokjes dus eigenlijk naar eco stand en dat wil je toch niet hij mag pas stoppen bij 25 km of 26. Komt dit meer voor? en wat kan je er aan doen?
Wij hebben 2 Flyers C8.1NG gekocht in mei 2014, inmiddels elk ruim 7000 km gereden op vlak en heuvelachtig terrein, tot 25% stijging en zeer tevreden. Destijds bewust gewacht op de NG fietsen met aandrijving op de trapas i.p.v. via het kleine onderhoudsgevoelige tandwiel. Onderhoud en kosten tot op heden 0,0 !! Onderhoud doe ik zelf; 1. ketting en tandwielen regelmatig schoon maken en smeren. 2. remmen bijstellen (nog steeds eerste blokken). 3. versnellingen bijstellen. 4. ketting op juiste spanning zetten. 5. banden op juiste druk houden e.d.. Accu's zijn wel wat in capaciteit gedaald maar met de standaard 15Ah accu kun je nog altijd tussen 100 en 175 km fietsen afhankelijk van de mate van ondersteuning.
Ik heb al 2 jaar een flyer c8. Ik heb nu de 10.0000 km bereikt. Toen de teller op 9.999 stond sprong hij naar 1000 km. Ik heb ondertussen 225 km gefietst en de teller staat nu op 1025,5 km, is dat normaal? Het zou toch 10255 km moeten zijn. Volgens de leverancier is dat normaal voor flyer. Wie weet hier meer over? Voor de rest is flyer een fantastische fiets
Als aanvulling op review van 17 oktober.
Gisteren is het voorwiel in zijn geheel vervangen door een nieuw, uiteraard op garantie zoals het hoort. Nu hopen dat we geen verrassingen meer krijgen en ik volgend jaar mijn beoordeling van 4 naar 5 sterren kan verplaatsen. Dan kan ik ook de ervaringen met de eerder genoemde Kalkhoff's beschrijven en vergelijken met de kwaliteiten van Flyer. Ik ben erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken !
Hierbij aanvullingen op mijn review van 14 juli 2014.
Inmiddels 3000 km gereden, de voorwiellagers zijn bij de 2000 km beurt op garantie vervangen (deze beurt koste 39 Euro voor 2 fietsen). Overigens was de dynamo, die in de vooras zit, de boosdoener van het gekraak maar deze was niet op voorraad! Is nu net binnen (na 4 weken!)en moet nog op garantie geplaatst worden. Gelukkig konden we er gewoon mee fietsen maar anders baal je toch wel vreselijk. Het rammelgeluid in de voorvork kan of wil de dealer niet erkennen en is dus gebleven. De vering van voorvork en zadelpen vind ik maar matig, op minder mooie paden trilt het allemaal behoorlijk, tot in je lichaam. Dit komt naar mijn mening mede door de geadviseerde hoge bandenspanning (waardoor de rijweerstand minder en accuprestatie groter). Naast deze vervelende zaken toch overall positief (als het bij genoemde zaken blijft). De ondersteuning, remmen, verlichting, prettige verstelmogelijkheden van het stuur bevallen prima. Overigens zou ik het stuur wat verder naar mij toe willen verstellen maar staat nu in zijn uiterste stand bij beide fietsen. Voor de plaatsing van de fietsen op een fietsendrager is het zeer prettig dat het stuur simpel 90 graden kan worden gedraaid en verlaagd. We hebben regelmatig gefietst in de heuvels van de Eifel en de Vogezen, zelfs tot 25% stijging en dat gaat uitstekend met de goedwerkende ondersteuning.
Wat betreft de maat van de fiets zou ik adviseren om een maatje groter te nemen dan de tabel van Fyer aangeeft. Mijn vrouw is 1.60 en wordt een S (45) aanbevolen, we hebben een M (50) voor haar gekocht en dat bevalt prima. Ik ben 1.75 en heb ook een M, als ik nog moest kiezen zou ik een L (55) nemen. Wat betreft levertijden hoor ik van van een familielid (die 2 Kalkhoff Agattu XXL fietsen heeft besteld) dat deze pas over respectievelijk 3 en 7 maanden worden geleverd!! Volgend jaar kunnen we dan de prestaties van Kalkhoff en Flyer mooi met elkaar vergelijken.
Eind februari 2 Flyers C8.1 NG besteld, zouden met 4 weken geleverd worden, het werden er ca. 12 !! Eerste 1500 km zitten er op. Aandrijving en ondersteunig werkt naar tevredenheid, is niet geruisloos zoals de folder zegt maar voor ons niet storend. Met een acculading ca. 200 km op ECO met 18 km/h en weinig wind. In de heuvels van de Eifel op STANDAARD ruim 100 km. Enkele bemerkingen;
1. Lekke binnenband (op de binnendiameter ventielzijde) na 175 km, niets te vinden wat het veroorzaakt had, dus fabricage of montage fout. Reeds nieuwe binnenband gekregen van de dealer.
2. Bij een fiets een "rammel" in de voorvork.
3. Bij de andere fiets een krakend voorwiellager.
Ik ga er van uit dat deze zaken op garantie verhopen worden bij de volgende onderhoudsbeurt maar wij vinden het natuurlijk niet prettig en geeft je al wat twijfels over de kwaliteit. Wordt vervolgd.
In de eerste plaats ben ik ook benieuwd naar de afwikkeling van de schade van Jan Arie en hoe de service is van ENRA en Flyer. Dus ik zou het zeer op prijs stellen als deze berichtgeving wordt vervolgd.
Mijn vrouw en ik hebben sinds 17 mei elk een Flyer C8.1 (na ca.12 weken levertijd!). Onze eerste ervaringen zijn zeer positief, zei het dat het nog erg vroeg is voor een goed beeld. Echter na 175 km had ik een lekke voorband (en daar reken je niet op met anti lek banden), bij demontage bleek er een lek op de binnencirkel van de binnenband te zitten. Aan de velg (en buitenband) was niets te zien. Dus naar mijn mening moet het een fout in de binnenband geweest zijn. Ik heb mijn verhaal met foto's gedaan bij Schwalbe (merk van de band) in de hoop op excuses voor het ongemak en een vervangende binnenband. Ik moest mijn binnenband maar demonteren en opsturen, dan zou men wel beoordelen of het garantie was. Niet erg klantvriendelijk vond ik, ik ga dat dan ook niet doen. Dus service valt soms wel tegen als het er op aan komt (zelfs voor een paar euro van een binnenband). Mijn verdere ervaringen met de Flyer C8.1 zal ik over een paar duizend kilometer hier weergeven, ik hoop dat dit net zo positief zal zijn als de eerste indruk (los van de lekke band). In reactie op de opmerking van Lucvrp kan ik zeggen dat je de motor inderdaad wel hoort maar is voor ons niet storend. Als je dit objectief zou willen beoordelen zou je met een Decibelmeter moeten meten maar dan zou ook Flyer een waarde moeten noemen. Geruisloos wordt inderdaad genoemd in de folder en is dan ook niet juist van Flyer ! Geruisloos kan volgens mij ook nooit en is geluidsarm een betere betiteling, maar nog beter is DB waarden te noemen.
Flyer C8 45 New generation 2014

Motor gezoem van zogezegde geruisloze midden motor

Deze fiets heeft niet een geruisloze motor in tegenspraak met de brochure en reclame.
Na 6 jaar (samen 30.000 km) met 2 prachtige fietsen Sparta ion (extra lage instap) in volle tevredenheid (echt geruisloos) wilde mijn vrouw een sterkere en meer comfortabele fiets (wel samen 3 nieuwe batterijen , vervangen onder garantie). De Flyer C8 45 (kleine fiets) is zover sinds de aankoop deze week echt fijn, sterk en comfortable.
MAAR ! niet geruisloos. De motor geeft een vervelend zoemgeluid dat tot op 5 en zelfs 10 meter hoorbaar is. Dat is echt vervelend voor zowel de berijder als mezelf de compagnon. Gedaan met het genot te fietsen in een stille landelijke omgeving. Telkens hoor je de motor bij aantrappen aanslaan en weer uitvallen, altijd maar opnieuw, tijdens een gewone fietstocht. VERVELEND !
Dit is in feite een bedrog van de firma, fabrikant, invoerder en verkoper. De "geruisloze middenmotor" is NIET geruisloos !
Verder kan ik totnutoe de andere verhalen van de ervaringen bevestigen na een tocht van 20 km. Verder is mijn vrouw tevreden omdat de motor sterk is (zou 62 Nm zijn) en is de fietshouding comfortable.
Maar bedrog blijft bedrog.

Gerelateerde modellen