Gazelle – Orange C330 HMS

Ga naar online verkooppunt >

Gazelle – Orange C330 HMS is een van de elektrische stadsfietsen uit de Gazelle collectie. Deze elektrische fiets heeft een Bosch motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Gazelle - Orange C330 HMS
Modelnaam/Uitvoering:
Gazelle - Orange C330 HMS
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Display:
Luxe/LCD
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22
Adviesverkoopprijs:
€3199

Technologie

Motortechniek
Bosch
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
418Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Desert titanium grey mat
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Type/merk remmen:
Hydraulische velgremmen voor en achter
Type voorvork:
Verend
Type stuurpen:
Verstelbaar
Zadel:
Selle Royal Loire
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Inmiddels 500 km. gefietst op de Gazelle C330 HMS met Shimanomotor, beltdrive en traploos verstelbare versnelling. Mijn ervaring: De motor ondersteunt aangenaam, goed en gelijkmatig. Als de motor veel vermogen moet leveren b.v. als je een helling op fietst dan is hij duidelijk hoorbaar, verder is het geluid niet storend. Ook zonder ondersteuning rijdt de fiets erg licht. De traploos verstelbare versnelling is heel prettig en veilig vooral als je snel moet schakelen. De fiets heeft 8 versnellingen, de laagste versnellingen gebruik ik niet, de hoogste vind ik aan de kleine kant. Voorvork- en zadelvering werken zoals het hoort. De brede banden zijn comfortabel, vooral op slecht wegdek. De actieradius komt overeen met het opgegeven aantal kilometers. Ik ben heel tevreden over deze fiets. Gekocht bij rijwielhandel Mangnus in Kloosterzande.
Ik wil toch weer wat kwijt Mijnervaribgeb net Gazelle zijn byzonder slecht en ik vind het raar dat zij zich Koninklijke Gazelle noemt en er is niets koninklijks aan zeer slechte service beneden alle pijl.
Ik ben door mijn gezonheid met een ebijke begonnenb met mijn eerste Gazelle om de 6 weken deed hij het niet meer na een half jaar ploeteren is Gazelle bij de dealer geweest en zij dat het in orde was toen ik hem ophaalde deed hij het al gelijk niet meer Gazelle wilde niets meer doen toen heeft de dealer hem ongeruild. Inmiddels kocht ik om de twee jaar een nieuwe bij een na laatste merkte ik dat de ondersteuning minder werd en is er een nieuw motortje ingezet maar dat hielp niet zoveel enik dacht het licht aan mij kocht op advies een impuls uitvoering waar binnen 1/2 jaar 4 nieuwe motortjes vervangen werden bij de laatste keemotor heeft de dealer i.ol. met Gazelle deze uiteindelijk vergoed minus de korting dus ik was in 1/2 jaar 500 euro kwijt en Gazelle wilde de dealer niet tegemoed komen. Mijn vrouw had mijn fiets die pas toen een nieuw motortje had genomjen de ondersteunigng was voor haar voldoende echter nu einde jan 2018 bleek na dat de ondersteunig minder werd en de acuu na een rit al leeg was (acuu net buiten garantie) uitgelezen door de dealer dit heb ik zelf gtezien motor defect en acuu defect. Vervolgens heb ik een accu zelf gekocht en deze met een andere gazelle ouder met de accu opgehaald (eerst opgelaade) na 10 km bij de betreffende dealer verhaal verteld daar de accu num nog geen streepje uit was dus bijn geen stroom verbruik terwijl bij 7 km de acuu bijna leeg was de dealer in Amersfoort heeft de accu toen uitgelezen en er was niets bijzonders mee voor de gebruik en de problemen kwamen hoofdzakelijk uit het motortje. Mijn dealer heeft toen kontakt gezocht met Gazelle wederom negeatief de garantie was voorbij en dan jammer maar. Voor bijna 10.000,oo aan fietzen kwijt in 7 jaar en geen enkele service of tegemoedkoming want zij vertelde dat service niet belangrijk was alleen de regeltjes p.s. mijn nieuste fiets na debacel met de impuls is natuurlijk geen Gazelle maar een Batavus met een Bosch motor wat een verschil is dat. In ieder geval is Gazelle een klant kwijt en ik ben niet de enige lees ik. Nu zouden de fietsenmakers een keer in de spiegel moeten kijik bij de auto fabriekanten krijg je een heel wat betere service.

Gerelateerde modellen