Gazelle Orange C8 HFP 2018 Dames

Ga naar online verkooppunt >

Gazelle Orange C8 HFP 2018 Dames is een van de elektrische stadsfietsen uit de Gazelle collectie. Deze elektrische fiets heeft een Panasonic motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Gazelle Orange C8 HFP 2018 Dames
Modelnaam/Uitvoering:
Gazelle Orange C8 HFP 2018 Dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Display:
Luxe/LCD
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24
Adviesverkoopprijs:
€2199

Technologie

Motortechniek
Panasonic E-bike Motor
Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
317Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Desert titanium grey mat / Silver sand mat
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Type/merk remmen:
Hydraulische velgremmen voor en achter
Achterlicht:
Gazelle X-Vision
Type voorvork:
Verend
Type velgen:
Rodi Vision, 28"
Type stuurpen:
Verstelbaar
Zadel:
Selle Royal Herz
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Maandag morgen fiets. Ik heb deze fiets nu bijna 2 jaar. De computer is vervangen omdat de tijd niet onthouden werd. Dit vanwege software fout. De bevestiging van de computer was niet sterk genoeg waardoor het contact met de motor werd verbroken. Dit is opgelost door er een steuntje tussen te zetten. De bagagedrager is al 4 keer vervangen omdat de constructie niet klopt en de dwarsbalkjes doorbreken omdat de accu te zwaar is voor de constructie. De matte verf is van het frame af door de fietstassen terwijl ik al 30 jaar fiets met fietstassen en dit nooit eerder gebeurde. En dat voor een fiets van meer dan 2000 euro. De motor en trapondersteuning zijn super fijn.
Fiets getest in experience center en het leek ons de beste aankoop. Bij de lokale fietsenmaker de fiets besteld en deze heeft hem netjes geleverd, Vanaf het begin oktober 2014 alleen maar problemen met de fiets. De fiets heeft een trapsensor die de ondersteuning regelt. Dat was voor ons de reden waarom wij de voorkeur gaven aan dit model. Na een enkele weken constant foutmeldingen E3 en of E4 waarnaar de ondersteuning geheel uitviel. Fiets terug naar de fietsenmaker deze kwam tot de conclusie dat de aansluitingen onder bij de trapas door gebruik waarschijnlijk los trilt. Opnieuw vast zetten werkte voor korte duur en uiteindelijk heeft de fiestenmaker de fiets terug gedaan naar Gazelle daar is die ruim 1.5 week geweest. Ik kon het haast niet geloven dat het zo lang moest duren en heb zelf met Gazelle gebeld. Daar werd mij gemeld dat die fiets helemaal was gecontroleerd en de sensor van de trapondersteuning was vervangen. Het verbaasde mij dat er met geen woord gesproken werd over een draadje wat te kort was waardoor de contact verbindingen werden verbroken. Nadat de fiets terug was even goed geweest en het zelfde probleem keerde terug. Opnieuw de fiets terug naar Gazelle waarnaar het probleem leek te zijn verholpen. Enige tijd later een probleem met de remmen, die eigenlijk totaal niet meer werkte. De fietsenmaker heeft wederom contact gehad met Gazelle het probleem was blijkbaar bekend en werd opgelost. Waarom wordt dat niet gemeld zodat de fietsenmaker(dealer) de fietsen terug kan halen om ongelukken te voorkomen?
Een dag later, opnieuw problemen de kettingspanner werkte niet na behoren waardoor veel lawaai en uiteindelijk liep de ketting van de tandwielen af. Ook dit werd snel opgelost door onze fietsenmaker.
Nog geen week later slaat de motor op hol. De ondersteuning gaat met horten en stoten en soms draait de motor gewoon door als je remt,
Opnieuw terug naar de fietsenmaker deze heeft opnieuw Gazelle ingeschakeld en nu wordt de fiets voor de 3e keer door Gazelle nagekeken omdat ze blijkbaar geen oplossing hebben voor deze problemen.
De lol is er wel een beetje af. Ons hele leven fietsen wij al op Gazelle maar nog nooit hebben wij zo;n slechte fiets gehad. Misschien zijn we te vroeg geweest met de aanschaf van de e-bike met Panasonic motor. Op de motor en het verbruik van energie valt niets aan te merken maar de techniek die voor de aandrijving zorgt is een groot drama. Wij wachten af of het probleem nu opgelost kan worden. Tijdelijk rijden wij met een leenfiets van Sparta welke eigenlijk ook heel plezierig fiets.

Gerelateerde modellen