Gazelle Orange C8 HMB

Solide elektrische stadsfiets

De Gazelle Orange C8 HMB is de perfecte elektrische stadsfiets. Zo zit er een stille, maar toch krachtige Bosch Active Line middenmotor op die voor een fijne ondersteuning zorgt. Verder heeft de fiets een erg comfortabele zithouding. De zithouding in combinatie met luxe onderdelen zorgt voor een fijne rijervaring. Ten slotte, zit er ook nog een Bosch Nyon display op. Deze levert je de nodige informatie en kan zelfs worden gebruikt voor navigatie!

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Middenmotor | Bosch
Modelnaam/Uitvoering:
Orange C8 HMB Dames/Heren
Type fiets:
Dames
Type sensor:
Trapkracht- snelheids- en rotatiesensor
Aantal versnellingen:
8
Display:
Luxe/LCD (Bosch Nyon)
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.5
Adviesverkoopprijs:
€2999

Technologie

Type motor:
Bosch Active Line Plus middenmotor, 50 Nm
Plaats van de motor:
In het midden

Accu

Type batterij/accu:
300 / 400 / 500
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Sienna mat
Framematen:
D:49 / 53 / 57 / 61 - H: 53 / 57 / 61
Wielgrootte:
28
Frame type:
Dames en heren
Frame materiaal:
Aluminium
Type/merk remmen:
Hydraulische velgremmen
Koplamp:
Gazelle FenderVision
Achterlicht:
Spanninga Brasa
Type voorvork:
Verend
Type velgen:
Rodi VR19, 28"
Type stuurpen:
Verstelbaar
Zadel:
Selle Royal Herz
Type zadelpen:
Verend

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


In januari 2016 kochten wij 2 Gazelle Orange CH Hm met Impuls middenmoter samen voor 5000 Euro. Nu 2 jaar later trappen beide fietsen regelmatig door en kraken de motors. Gazelle heeft laten weten niets te doen, immers het is nu buiten de 2 jaar garantie. Wij zijn 50 + en gebruiken de fiets alleen in de zomer om in het weekend of s’avonds een stukje te kunnen fietsen. Een fiets heeft 800 km gelopen de ander 1000 km. De fietsen zijn dus nu al ‘op’. Kennissen kochten een jaar eerder dan ons 2 elektrische fietsen bij Cranenbroek in Brabant voor 1600 Euro samen! Een verschil van 3400 euro. Een ander verschil; zij fietsen nog steeds met plezier en wij niet. We voelen ons eigenlijk ’n beetje bedonderd. Nooit meer een Gazelle voor ons.
Ik heb sinds kort een Gazelle Orange C8 Hybrid F. Ik vind het een schitterende fiets waarvan je amper ziet dat het een electrische fiets is. Hij rijdt prima en ik stap weer veel vaker op de fiets. De motor is krachtig, mooi display en ik kan goed uit de voeten met de gouden accu, kan er lang mee fietsen.
De dealer raadde de fiets aan vanwege het betrouwbare systeem van Panasonic. De fiets komt tot nu toe ook zeer robuust en betrouwbaar over.
Enige puntje is dat ik even moet wennen aan het gewicht van de fiets. Zo'n electrische fiets is wel iets zwaarder om op de fietsdrager te tillen.
Toch een echte aanrader van een mooi Nederlands merk!