Gazelle – Ultimate T10 HMB

Gazelle – Ultimate T10 HMB is een van de elektrische damesfietsen uit de Gazelle collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 10 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Gazelle - Ultimate T10 HMB
Modelnaam/Uitvoering:
Gazelle - Ultimate T10 HMB
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
10
Display:
Luxe/LCD (Bosch Nyon)
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22
Adviesverkoopprijs:
€3499

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
500Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Armour grey glans / Black primer glans
Frame materiaal:
Aluminium
Type/merk remmen:
Hydraulische schijfremmen
Achterlicht:
Busch & M?¬ller Toplight Flat
Type voorvork:
Verend
Type velgen:
Gazelle Ultimate, 28"
Type stuurpen:
Verstelbaar
Zadel:
Selle Royal Look-In
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Ik heb in 2015 besloten om een elektrische fiets te kopen, vanwege het feit dat we in vakanties vaak naar “bergachtige” gebieden gaan en mijn vrouw al wel een elektrische fiets had, waardoor ik vaak achterbleef als we een ritje gingen maken. Na onderzoek heb ik een Gazelle Ultimate C1i HF herenfiets gekocht, bij Dekker Tweewielers. (ander type dus dan hierboven aangegeven, maar deze mogelijkheid stond er niet bij) In 2015 zijn we naar bergachtig gebied op vakantie geweest. Niet heel steil, maar af en toe wel aardig pittig. Als ik de fiets in de bergmodus zette, omdat het een steil klimmetje was, deed de fiets in het begin even zijn werk, maar al snel stopte de ondersteuning. Het was net alsof hij uitgeschakeld werd. Natuurlijk heb ik elke stand geprobeerd, maar steeds stopte de ondersteuning als ik bergop reed. Ik weet dat een middenmotor beter is in bergachtig gebied, maar zomaar stoppen met de ondersteuning van de voorwielaandrijving leek me niet in orde. Te meer omdat mijn vrouw een 4 jaar oude Sparta had, ook met voorwielaandrijving, die met heel weinig moeite de berg wél op fietste!! Ik heb de firma Dekker hier gelijk in 2015 van op de hoogte gesteld en zij hebben geprobeerd de fout boven water te krijgen en de fiets te repareren. In 2016 en 2017 echter hetzelfde probleem, waarna steeds weer een oplossing gezocht is. Het probleem bleef echter en vorig jaar heeft Gazelle een nieuwe voorwielmotor geleverd, die het probleem zeker zou oplossen (volgens de leverancier). Dit jaar op vakantie bleek bij de eerste de beste lange helling dat het probleem echter niet opgelost was. Ik vraag me dan ook af, of er echt wel een nieuwe motor in is gegaan! Is dat wel het geval, dan leveren ze prutswerk af! Ik heb nu 4 jaar achterelkaar een behoorlijk rot gevoel gehad in mijn vakantie en de vakanties zijn aardig beperkt geweest m.b.t. het fietsen!! 4 jaar lang!! In een telefonisch contact met Gazelle werd doodleuk gezegd dat de fiets een eerste type is, en niet geschikt om in de bergen te gebruiken!!?? Ongelofelijk zo’n antwoord. Er zit zelfs een bergmodus op de display! Dat Gazelle me 4 jaar van het kastje naar de muur heeft gestuurd en het probleem niet heeft opgelost is voor mij de reden om geen Gazelle meer te kopen, dit na een leven lang Gazelle te hebben gereden.
2 fietsen (dames en heren) eind 2015 gekocht. De damesfiets had in begin steeds last van uitval van ondersteuning. Na meerdere ingrepen bleek dat de teller niet stabiel in de houder zat. Nadat dit verholpen was geen problemen meer gehad. Perfecte fiets.Veel plezier aan gehad. inmiddels 10.000 km op de teller.
Prima fiets alleen veel probleem met de bosch nyon valt elke keer uitval terug naar bosch en het is weer het zelfde al vier keer in nog geen drie jaar heb er 9000 km mee gefietst

Gerelateerde modellen