Giant – Prime E+1 Black

Giant – Prime E+1 Black is een van de elektrische stadsfietsen uit de Giant collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Giant - Prime E+1 Black
Modelnaam/Uitvoering:
Giant - Prime E+1 Black
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Aantal versnellingen:
8
Display:
Giant RideControl EVO, grip launch control with walk assist, mini USB charge
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
22.8
Adviesverkoopprijs:
€2799

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
500Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Black
Type shifters:
Shimano Nexus 8speed RevoShift
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer Life
Type/merk remmen:
Shimano M315 Hydraulic Disc
Achterlicht:
LED Trelock i-Duo rear light
Type voorvork:
Monoshock 40mm Travel, ALUXX SL hydr,ormed aluminum, OverDrive2 tapered steerer
Type velgen:
Giant CR70 DW Aluminum 622x19
Type stuurpen:
Aluminum angle adjustable 1¼"x 90mm
Type stuur:
Aluminum Trekking bar 31.8x630mm
Zadel:
Selle Royal Nuvola gel
Type zadelpen:
Suspension 30,9x270mm

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Boos! NEE pissig! Waarom??? 2 nieuwe fietsen gekocht de Giant. Ease E+ en een Giant Prime E+ 1 op 28 mei 2018. De Giant Prime E+ 1 staat nu al ruim 2 weken weer bij de dealer. Toen ik de fiets kreeg deed de schakel object om je km te recesetten het al niet. Tijdens fietsen met kleindochter achterop, sloeg in eens de voorspatbord dubbel, klapte bijna voorover. Wat bleek de schroeven van de spartbord zaten niet vast. Ik kan niet verder fietsen, omdat het voorwiel geblokkeerd werd. Met veel gepiel de spatbord weer er tussen uit gefrommeld. En voorzichtig naar huis gefietst. Spatbord beschadigt en vast gezet. Ik wilde in dezelfde week langs gaan bij de dealer waar ik hem gekocht had. Tijdens wat verder gefietst te hebben, begon ik spontaan soepele voor vering te krijgen dat steeds soepeler werd en het gevoel kreeg dat er iets ging gebeuren in het stuurhuis. Ook begon mijn ketting meer lawaai te maken bij de moter. Ik ben naar mijn dealer gegaan en gezegd dat ik geen vertrouwen heb in deze fiets. Het zal wel een soort “maandagochtend” fiets zijn. Vroeg hem of hij iets kon regelen voor een andere fiets. Kreeg als antwoordt; nou ik denk dat moeilijk wordt, omdat de fabrikant daar niet zo happig op zijn. Ze sturen wel nieuwe spullen op ter reparatie. Blijkt dat het opsturen en repareren van de fiets ongeveer 3 maanden gaat duren. Dus verder fietsen met gevolg dat er iets breekt of ik mijn botten breekt of 3 maanden geen fiets. ( ach de fietsen kosten ook niet zo veel hè Giant? De twee fietsen kosten maar € 4438,=) Een beetje pech is toch niet zo erg. Nu begint ook bij mijn vrouw haar fiets dingen los te raken, ik heb nu net mijn gereedschap op geruimd en alles nagelopen. Ik ben eens gaan surven over het internet en op zoek gegaan naar andere recensie. Misschien heb ik toevallig 2 fietsten die niet in orde zijn. Ik ben mij rot geschrokken over de andere recensie die geschreven zijn door mensen die ik niet ken. Als ik eerst de recensie had gelezen, voordat ik een fiets kocht van Giant,, had ik nooit een Giant fiets gekocht. Dus mensen jullie zijn gewaarschuwd, lees eerst de recensie en beslist dan wat je ga doen. Kopen jullie hem toch, dan weet je wat er te wachten gaat, zoals hele slechte service, (niet van de dealer) maar zeker van de fabrikant Giant. Wat ik ook het ergste vond, is dat de monteur mij vertelde, dat dit een euvel is van Giant. De verkoper heeft daar niets over verteld. Hij zal wel gek zijn, dan verkoopt hij geen Giant fietsen meer. Nu hoor ik sommige denken fiets deze man nog. Jawel op een fiets die ik voor €1000,= bij de Aldi had gekocht) mijn grootse zorg in de toekomst, wat ik zal moeten gaan betalen nadat de garantie is verlopen. Dus mijn advies mensen bezind voordat gij begint en kijk eerst nog maar eens verder bij de buren. Groetjes van een zeer ontevreden klan van Giant
Wij hebben de fietsen sinds begin 2015. Vrij van gedoe zijn ze niet maar we hebben wel een goeie, zeer behulpzame dealer. Geen commentaar op de accu's hoewel ze wel wat minder beginnen te worden. Het gedoe betreft terugkerende kleinigheden zoals de volstrekt waardeloze chainglider die al meermalen vervangen is, een loszittende middenmotor en een niet meer werkende display. Bij mijn fiets zijn voorvork en achterwiel vernieuwd. Het achterwiel omdat het schakelmechaniek het vermogen van de motor niet aan kon. Bij de fiets van mijn vrouw, pakweg 15.000km op de teller, is het frame vervangen omdat erheen of meer lasnaden gescheurd waren. Het nadeel van die actie is montage van rollerbrakes ipv diskbrakes. Het verschil is de behoorlijk slechtere werking. Omdat we tegenwoordig vaker in Duitsland onderweg zijn en daarmee iets vaker op onverharde wegen rijden, kijken we toch naar een wat robuustere fiets. Ik betwijfel of dat dan weer Giant zou zijn. De 4 sterren hebben vooral te maken met de inzet van Oppelaar in Lisse.
geweldige fiets 2x ( een dames 1 heren) nu 2 jaar in ons bezit nog geen enkel probleem gehad. Al veel fietstochten gemaakt en de accu levert wat beloofd wordt. Ik heb het idee dat er veel gezeurd wordt dit forum , jammer !
Zou meteen weer dezelfde aanschaffen.
Ik heb de Giant prime E+2 damesmodel sinds nov. 2015, op zich een fijne fiets maar als ik het stuur lichtjes vast houdt begint het stuur, voorvork en voorwiel hevig te schudden. Even het stuur los laten is echt gevaarlijk. Zo erg dat de fiets niet meer onder controle te houden is. Volgens Giant hoort dit bij deze fiets , het komt doordat een damesmodel is en lage instap, en de accu achterop. Ik wil eigenlijk weten of er meer mensen zijn die dit ook hebben. De fiets gaat terug naar Giant waar het bekeken wordt, maar nu ben ik bang dat ik de fiets voor niks terug stuur, gezien de reactie van Giant. Ik heb nog garantie. Alle reacties zijn welkom.
Hallo, ik heb 3 jaar geleden een (voor mij) dure ebike van Giant aan geschaft en tot nu toe niets anders dan problemen gehad. Vaak kleine dingetjes en een paar gebroken spaken. Maar het ergste is de versnelling. Het werkt automatisch, áls het werkt. Er is al van alles aan gedaan door de fietsenmaker, maar er is steeds weer wat nieuws. Overigens geloof ik dat de versnelling van Davinci is. Ik heb nu vakantie en wilde lekker gaan fietsen, maar helaas. Gaat dus niet door want sinds gisteren is de versnelling wéér kapot! Wie heeft deze problemen ook of wie heeft een advies voor mij? Ik wil de fiets ook wel inruilen want ik ben er helemaal klaar mee.

Groet,
Hans
Vorig jaar twee fietsen Giant Prime E type gekocht in Frankrijk. Reeds meer ergernis dan plezier. Jammer dat we voor Giant kozen. Reeds 5 x terug naar verdeler voor herstelling ( telkens 60 km met de wagen ) die nog zegt dat het onze fout is. Het achterspatbord is zo instabiel dat het achterlicht telkens defect is en de draden uitgetrokken worden en de lassen breken . Als we durven zeggen dat de onstabiliteit van het spatbord de reden is worden we uitgelachen. Tot bij de vijfde herstelling er eindelijk een extra bevestiging tussen spatbord en bagagedrager geplaatst werd, maar we kregen onze fiets niet terug voor we de rekening betaalden? Verder 2 x spaak achterwiel gebroken ( tweede maal wiel vervangen ), gevallen door gebroken zadelpanen enz... Echt géén aanrader.
Sinds enige maanden in bezit van deze fietsen. Twee maal damesmodel. Wat erg tegenvalt is de ondersteuning in de lagere standen. Alleen Sportief is prettig. De andere standen vragen te veel inspanning. De afstand per volle accu is nog geen 70 km. Dat ondanks de zwaardere batterij 500. Onze oude elektrische Giant bevielen veel beter! Hadden een prettiger ondersteuning.
Evenals Volkswagen heeft Giant geen reeële opbrengsten in de promotie vermeld. Jammer want we zitten wellicht jaren met een slecht presterende fietsen. Pakt Giant deze klachten op of laten zij hun klanten in de kou staan?
SInds 4 weken in het bezit van een mooie Giant Prime e+1 Power heren model 2015.

Eerste week geen probleem.
Tweede week, rare toestanden op het display. Uitgezet en weer aan en probleem leek opgelost. In de 4e week echter totaal niets meer op display. Lijkt wel of deze geen voeding krijgt. Een van de kebeltjes naar het display zit ook wel heel erg los. Geen probleem moet toch naar de fietsenwinkel omdat de sleutel zo uit het slot kan als de fiets NIET op slot staat.

Ook probleem met het zadel wat na een ritje van 400 meter halfverharding gewoon los was getrild en waardoor ik op de bovenbuis zat van het ene op het andere moment. Niet fijn.

Morgen met de fiets terug. Wordt vervolgd !
Wij zijn ook in het bezit van 2 Giant Prime E+1 power (dames/2015) fietsen.
We zijn overstag gegaan n.a.v. de goede recensies van het model 2014. Helaas is dat niet hetzelfde als het model 2015.

Bij het ophalen van de fietsen was bij 1 fiets het lak niet goed. Gelijk de volgende dag nog om kunnen wisselen voor een andere fiets.
Motor viel spontaan uit. Lag aan de accu nieuwe accu.
Bij beide fietsen totaal 4 spaken gebroken ook 2 nieuwe achterwielen gekregen
Bij het fietsen spontaan de bout van de zadel aan de zadelpen afgebroken. Sta je op een dijk. Verzekering ingeschakeld fietsen zijn opgehaald en gebracht naar de dicht bijzijnde fietshandelaar om te laten repareren. Antwoord slecht materiaal.
Piepende voor en achter remmen zijn vervangen bij 1 fiets.

De actieradius bij een 500 watt accu op de power stand is max... 65 km bij een gewicht van 63 kilo en normale weersomstandigheden. Dit komt ook niet overeen wat in de brochure wordt vermeldt.
We zijn overgestapt van Sparta black edition line met een vaste accu in het frame omdat de actieradius voor ons niet voldoende was. Met deze fietsen nooit problemen gehad. Stevig frame en goed afgewerkt.

De giant heeft toch een instabiel frame vergeleken met de Sparta.
De fietsen worden opnieuw opgehaald omdat de versnelling telkens doortrappen dit komt door de nieuwe achterwielen moeten nu andere stuurmechanisme op worden gemonteerd. Valt ook bij mij onder de garantie.

Ondanks alles is het een mooie fiets om te zien slank en rank. De yamaha motor is ook stil en mooi verwerkt onder de trapas. Voor het design zou ik hem graag willen houden maar de kwaliteit is belabberd.
Hallo ik ben Gijs, 10-07-2015.

Ik heb een prime E+ 1 power, van oktober 2014.
Als eerste wil ik de servies van Giant briljant noemen.
Ik heb het verhaal van Jos Apr 13 gelezen en er komen veel dingen over een, met mijn fiets.
Volgens Giant kon ik 150 km fietsen, mijn fietsenmaker zei tussen de 80 en 100 km dat was voor mij genoeg.
Helaas nog geen 28 km, lag aan het koude weer, zachte band, te zwaar en nog wat van die uitvluchten, volgens Giant lag het aan het display.
- Servies: een nieuw display.
Maar het werd niet beter.
- Servies: een nieuwe accu.
Maar het werd er niet beter op, 35 km.
Toen kreeg ik een rammel in me voorwiel, het was de rem.
- Series: een nieuw voorwiel geweldige servies.
Kreeg speling in mijn voorvork, Fabrieksfout.
- Servies: een nieuwe voorvork, wat een servies.
Wonderbaarlijk ik kon mijn sleutel uit mijn slot halen als hij niet op slot stond.
- Servies: een nieuw slot.
* Ik ben nog steeds onder de indruk van de servies.

Ik ben van de oude stempel en poetst mijn fiets nog wel eens, kom ik tot de conclusie dat ik gewoon 4 spaken mis in mijn achterwiel.
- Servies: U begrijpt het al een nieuw achterwiel, met een zwarte achternaaf (was zilver kleurig) jjee weer servies.
Fiets ik terug van mijn werk, een knal val tegen mijn collega aan is mijn zadelpen afgebroken.
- Servies: een nieuwe zadelpen, ik verbaas me nog steeds, servies.
Ook ben ik 4 keer terug geweest voor het repareren van mijn achter licht (het snoertje was te kort).
Fiets ik laatst, trap ik in het luchtledige, als of de ketting er af is pppfff, toen was toch echt de maat vol.
En voor de fietsenmaker ook, deze heeft Giant gebeld (waar ik bij was) en ik was echt verbaast!!!!!!!!

Het antwoord van Giant was.... AL WAT KAPOT GAAT VALT ONDER SERVIES" dus nee geen andere Fiets.
Enkel het frame de ketting, kettingkast en trappers nog.

De servies van Gaint is echt om sprakeloos van te worden.

Ik hoop dat er niet teveel van deze fietsen rond rijden.

Groet Gijs van Dijk.
sinds begin dit jaar beschik ik over de giant prime E+1 power. Deze fiets heb ik aanschaft vanwege de grootte actieradius die de leverancier in zijn productblad aangeeft. Bij een energiepak 500 Wh, waar mijn fiets over beschikt, zou bij de ecostand een bereik zijn van 180 km mogelijk moeten zijn, bij stand normaal een actieradius van 140 km en bij sportstand 110 km. Echter de praktijk is anders. In het begin had de fiets slechts een bereik van 40 km. Vanwege nog een aantal mankementen aan de fiets, scheef ingebouwde motor, los voorwiel is de fiets terug gegaan naar Giant. De motor is opnieuw ingebouwd en inderdaad de accu was niet goed. Dus accu vervangen.
De actieradius is nog steeds niet beter. Nu heb ik met de accu een bereik van 60 km.
Hetgeen nog steeds niet aan mijn verwachtingspatroon voldoet. Tot overmaat van ramp begon vorige week te trapas heftig te kraken en later op de die dag sprong spontaan de ketting van de fiets en was meteen de hele chainglider ook kapot. De dealer heeft na een telefoontje van mij de fiets meteen opgehaald en aangegeven contact op te nemen met Giant. Graag wil ik deze ervaring delen met gebruikers.
Na drie keer de batterij geheel leeg gereden te hebben voor bereiken van de max.capaciteit (ook nog een hele klus zoveel kilometers rijden)zitten we op een bereik van geloof het of niet 135 km.
Verder nog niets vreemds ontdekt
We gaan vol vertrouwen ons voorbereiden op de drentse f4daagse in lingen (de)
Nu sinds een week de nieuwste giant met yamaha middenmotor
Niet te geloven wat een gigantische krachtbron
Een prachtige zwarte fiets
Voordeel niet meer dat zware voorwiel
En motor uit fiets hij als een normale fiets dit t.o.v de twist double die dan wel zwaar fietst.
Erg blij met de nieuwe fietsen
En vergeet niet de werkelijk geweldige service van de FA.Edwin Groen te heerhugowaard
Nu testen of we tevreden blijven

Vreemde is alleen ik heb giant zelf gebeld er word namelijk nergens vermeld in de gebruiksaanwijzing
Hoe de accu goed te krijgen
NL de eerste drie keer accu totaal leeg rijden en opladen dan heeft hij zijn volle capaciteit
(Misscihen dat accu klagers dit nooit goed hebben gedaan )
Sinds twee weken rij ik op een Giant prime E+ met de nieuwe Yamaha midden motor nou dit is FANTASTISCH wat een onvoorstelbare stuwkracht heeft deze motor, ik heb op diverse fietsen een proefrit gemaakt ook met de middenmotor van Bosch maar deze haalt het niet bij de kracht van de Yamaha, echt een aanrader.

Gerelateerde modellen