Kalkhoff – Agattu i8HS – dames/heren

Bekijk alternatieve stadsfietsen >>

Geen aanbieders gevonden

Kalkh off – Agattu i8HS – dames/heren is een van de elektrische stadsfietsen uit de Kalkh off collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt in het frame weggewerkt en een met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Kalkhoff - Agattu i8HS - dames/heren
Modelnaam/Uitvoering:
Kalkhoff - Agattu i8HS - dames/heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische stadsfietsen
Aantal versnellingen:
8
Display:
Impulse Big LCD
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
23
Adviesverkoopprijs:
€2699

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
In het frame weggewerkt
Accucapaciteit
603Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
1.Diamondblack 2.Cherryred
Type shifters:
Shimano Nexus
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Marathon, 40-622
Type/merk remmen:
Magura HS11
Type voorvork:
SR Suntour CR-8V
Type velgen:
Concept
Type stuurpen:
Concept SL
Type stuur:
Concept Tour, Concept Comfort
Zadel:
Selle Bassano Feel GT
Type zadelpen:
Concept SL
Type crank:
Concept

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Zeer goede en degelijke fietsen.. We hebben alle twee éne aangekocht in 2013 en hebben nu meer dan 14000km zonder ooit problemen gehad en de vrouw hare is nog beter. Mijn accu is nu is 4/5 maar kan gerust nog 150km aan.. De fiets van mijn vrouw kan gerust nog om en bij de 200km aan zonder problemen. Hebben wel de zwaarste accu's genomen bij aanschaf.
2 jaar, 2 fietsen, 8 motoren vervangen! De fietsen met een Impulse 2.0 motor, blijft er van weg zo ver je kan. Een schande over de hele lijn, fietsenmaker, zowel als de klant, staan met de rug tegen de muur. +-5600 euro voor 2 goede elektrische fietsen, dat dachten we toch. Ondertussen dus 2 jaar en 8 motoren verder, is ons gedacht hierover heel anders hoor! Dus een kleine TIP, koop geen Kalkhoff met een Impulse motor, ze zijn slecht en na 8 stuks op 2 fietsen zijn ze nog geen haar beter. Dit is gewoon hopeloos...
Wij kochten 2 Agatha xl fietsen. Na 4000km al 2de motor van mijn vrouw op 1 fiets die weer begint te kraken. Deze was in garantie vervangen. Nu de mijne een jaar uit garantie 220€ betaald om vervanging ..... Alhoewel dit altijd miserie en geen reclame is. Waar gaat dit eindigen ??
Helaas, al drie jaar problemen met de impuls motor. De motor al een keer vervangen, echter zonder verbetering. Lawaai, uitvallen of vermindering van de ondersteuning. Volgens mijn leverancier is het een bekend probleem en is daarom de motor per maart 2018 inwendig volledig gereviseerd, andere overbrengingen en tandwielen, softwareaanpassing etc. Ik ben benieuwd, de huidige tweede motor van de fiets word op dit moment weer vervangen. Hopelijk nu eindelijk eens een fietsvakantie zonder problemen.
Na drie jaar kwam er een soldeerlas los van het kader.Ik schoot er bijna het leven bij in.Het kader zal in garantie vervangen worden maar ik moet 180 euro betalen voor de werkuren. Volgens de dealer was de garantie niet voorzien ...Ik onderlijn dat het hier onmiskenbaar om een constructiefout ging.U begrijpt dat dit voor mij een afknapper is en ik neem mij nu al voor zeker geen Kalkhoff meer aan te kopen. Ook mijn vrouw rijdt met een Kalkhoff ik houd mijn hart vast! erik
zeer fijne fiets! na 2 jaar en 19.000 km verder enkel normale slijtage van ketting tandwielen en remblokken verder geen enkel mankement gehad
Mijn Kalkhoff Agattu dateert van begin 2013. Mijn eerste motor werd, omwille van een elektrisch defect, zonder problemen in garantie vervangen na een 1000-tal km.
Met de tweede motor heb ik ondertussen bijna 12000 km met veel plezier gereden.
Ik ben zelf fietsenmaker van opleiding en heb het fietsgedeelte steeds goed onderhouden. Het motorgedeelte kraakte de laatste tijd af en toe, maar daar dit weinig verschil maakte in trekkracht, schonk ik er niet teveel aandacht aan...
Tot verleden week, zonder enige aanleiding, de vrijloop in het motorgedeelte blokkeerde !!!
Ik werd van mijn pedalen gecatapulteerd met de volle kracht van de motor, die plots een eigen leven bleek te leiden...! Ik had de volledige rijbaan nodig om al zwalpend recht te blijven. De pedalen sloegen ondertussen keihard tegen mijn voeten en onderbenen... Een serieuze adrenalinestoot hielp mij uiteindelijk uit deze levensbedreigende fase door mijn motor uit te schakelen en vervolgens, met al mijn kracht, mijn losgeslagen pedalen te bedwingen.
Volgende week gaat mijn fiets binnen voor nazicht en ik ben heel benieuwd wat Kalkhoff hierover gaat zeggen. Zowieso is mijn vertrouwen in deze motor nu ver zoek, niettegenstaande 4 jaar supertrouwe dienst! En dit des te meer omdat mijn vrouw ook met een Kalkhoff Impulse rijdt, die hetzelfde gekraak begint te vertonen.
Ervaring na 400 km zijn de volgende;
batterijlader wordt heel heet, de lader valt meerdere keren uit,zodat je de stekker weer moet uittrekken en terug plaatsen.
laden tijdens de nacht is dus (nog ) niet mogelijk , aangezien je s morgens bij een ontladen fiets uitkomt.Bij het rijden op slechte weg kan het gebeuren dat je enkele keren in het ijle trapt,nadat je even gestopt bent met trappen.
Wanneer de batterij toch geladen is , en je op goeie weg rijd, is het een fijne fiets, met een goede afwerking .
Voor bovenstaande euvels is de fiets momenteel bij de fietsenmaker, en zou morgen klaar zijn.

Benoem kort de voordelen van de fiets:
-de voordelen van de fiets zijn; zeer goede remmen , goede verlichting(we rijden ook s avonds),en hij oogt ook goed.

Benoem kort de nadelen van de fiets:
-nadelen (lees bovenstaande) . doch deze zullen waarschijnlijk verholpen worden door de fietsenmaker.
verdere ervaringen komen hier nog terecht.

Gerelateerde modellen