Koga – E-DELUXE dames

Koga – E-DELUXE dames is een van de elektrische damesfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het achterwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 30 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-DELUXE dames
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-DELUXE dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
30
Display:
KOGA Square with control unit next to grip
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.7
Adviesverkoopprijs:
€3098

Technologie

Motorpositie
Motor in het achterwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
418Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Royal Blue/Titan
Type shifters:
Shimano Deore - Rapid fire plus - Two way release
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Magura HS11 hydraulisch velg
Achterlicht:
KOGA SeeU
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
Exal EL19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA Touring alloy
Zadel:
Koga Komforza
Type zadelpen:
KOGA Alloy
Type crank:
Shimano Octalink - 44x32x22T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Waardeloze fiets alleen maar problemen met het display de remmen, wiel moest woden vervangen Koga onwaardig, kwaliteit prijs slaat nergens op
2 Koga's, ruim € 6000. Na 4 jaar en regelmatig klagen over de actieradius van één van de 2 zijn beide accu's kapot. Een van de fietsen heeft slechts 2340 km op de teller, dwz 32 cent per km(!!). De ander 7340 km. Koga reageert met chemisch proces en meer van zulke redenen. Maar €1600,= voor samen nog geen 10.000 km is iets wat mij bij de koop niet is verteld
2 elektrische fietsen gekocht, Koga Deluxe model 2016. Het eerste jaar hebben ze bijna uitsluitend bij de fietsenhandelaar gestaan omdat de elektrische ondersteuning steeds uitviel. Koga had onvoldoende onderdelen en we hebben dus maanden moeten wachten op vervanging. We zijn nu dus geruime tijd verder. Bij elke oneffenheid in de weg, valt het beeldscherm van de display uit. Koga blijkt dus een dure maar onbetrouwbare investering te zijn. Zeker geen aanrader voor diegene die de aankoop van een elektrische fiets nog overwegen. Onbetrouwbare fietsen en dat mag volgens mij ook gezegd worden. Zeker bij een fiets van 3500 euro. Ik geloof dat de bovenstaande tekst: "Een Koga elektrische fiets is een keuze voor klasse", eerder een keuze voor frustratie zou moeten zijn. De buurvrouw heeft een fiets van 1500 euro en die functioneert perfect.
Sinds kort heb ik een storing op mijn batterij bij het oprijden van een helling. Wanneer ik aan de powerknop draai bij het oprijden van een brug of een helling, valt het volume van de batterij plots op 0 power. Er is dan ook geen vermogen meer tot ik deze heel kort aan de oplader hang. Dan is het vermogen weer op de waarde van vb. 80%.
Ik ben bij de dealer geweest en hebben de batterij ge-update zoals ze dat noemen. Dit heeft echter niet geholpen. De storing is er nog. Een nieuwe batterij kost 700€, dit is toch wel prijzig voor een fiets van 4 jaar oud. Is er geen repare te krijgen van zulke batterijen.
Heeft er nog iemand zulke ervaringen? En wat is de oplossing?
Mijn KOGA & ik......... Eye opener.
Wij hebben een Koga E-Deluxe samen met ION 500 batterij is goed voor een kleine 3500,-
Rij in 2 jaar maar 1100 fijne km's maar door gezondheids problemen helaas niet meer, en verzorg fietsaccu volgens voorschrift.
Je denkt een klasse fiets te hebben, en dan geeft plotseling de accu niet thuis bij het pakken van de fiets.
de garantie is 2 maanden verstreken maar fietsenmaker zal bij Accel vragen of er 100% coulance kan worden verleend in deze zaak i.v.m. de lage km stand en tijdstip van defect.
Accel zegt max 50% te vergoeden (is standaard) en zegt dat fiets meer had moeten worden gebruikt vandaar dat hij stuk is.........
Tot 2 maal toe zelf aan Accel om enige redelijkheid gevraagd maar men wenst niet verder te gaan.

Jammer men pretendeert een top merk te zijn maar de service staat blijkbaar op een laag pitje terwijl andere fabrikanten hun verantwoording nemen voor hun product laat Accel dit achterwegen (blijkbaar verkopen ze genoeg)
Wij hebben 3 Koga's maar dit was wel de laatste 350,- in 2 jaar is wel erg veel onkosten voor de geweldige ION techniek.
O ja voor die Coulance moet de accu wel naar Accel en zie je niet terug (bizar)

Op naar een fabrikant die wel volledig achter zijn producten staat, gelukkig is dat het overgrote deel in Nederland
mijn man en ik rijden allebei koga hij E deluxe nu 2 jaar 25000 km en daarvoor 3 jaar E runner 32000 km en ik 5 jaar E runner teller bij mij staat nu op bijna 35000 km over service niets te klagen dealer speelt ook een rol mijns inziens aangezien de vele kilometers een perfecte fiets geen klagen de volgende wordt toch weer een koga zeer beslist
Wij hebben een koga miyata e bike deze fiets hebben we 3 jaar geleden gekocht ( 2 stuks)en koste ruim € 3000,-na 2,25 jaar brak het zadel door de midden, waarop koga ons liet barsten, uiteindelijk van de leverancier een nieuwe gekregen na 2,5 jaar alleen maar problemen met de accu. nu blijkt de accu te zijn overleden leverancier heeft wel overleg gehad met Koga. uit eindelijk kunnen we een nieuwe kopen, waarop wij door bemiddeling van de leverancier korting kunnen krijgen, maar alsnog € 525.- moeten bij betalen. ook de andere fiets begint al dezelfde klachten te krijgen. hiervoor reed ik ook al een Koga en deze beviel prima. maar de klant onvriendelijke behandeling van Koga, heeft ons doen besluiten om nooit meer een fiets van dit merk te kopen.
Eind februari 2015 onze nieuwe Koga E-deluxe fietsen gehaald. De fietsen zijn al ontelbare keren teruggeweest ivm gepiep en ondersteuningsproblemen. Het piepen werd veroorzaakt door de bagagedrager, dit is door de dealer opgelost met rubberdopjes.
De beide lederen zadels bleken blauw af te geven op onze kleding. De fietsen worden altijd in de garage gezet en tijdens de rit was het droog en niet erg warm. Nu dus een duur lederen zadel met een nylon hoesje.
De ondersteuning valt af en toe weg, de fiets houdt in. Stoterig rijden.
De accu van mijn fiets is begin dit jaar vervangen,er bleken cellen kapot. In september gemeld dat de fiets ook ondersteunt als er niet getrapt wordt.
Vandaag een rit gemaakt, waarbij er eerst niet werd ondersteund, onderweg gekalibreerd, daarna leek het beter te gaan. Vervolgens vloog ik in stand 1 zonder te trappen met 30 km p/uur over het fietspad. De accu vloog leeg. Levensgevaarlijk.
Afgelopen zomer bij Koga een aantal klachten gemeld, Koga geeft niet thuis. Arrogantie ten top.
In januari 2016 kochten mijn vrouw en ik twee Koga E-Deluxe fietsen. Vanaf het begin kreeg mijn de fiets van mijn vrouw te kampen met ondersteuningsproblemen. De stroom viel weg dus geen ondersteuning meer. Dit gebeurde meerdere malen tijdens een ritje van nog geen 7 km. Nadat door de Koga dealer de fiets was gecontroleerd, waren de problemen niet verholpen en ook nu viel de ondersteuning telkens uit. De dealer heeft op advies van Koga de display, displayhouder en kabels van haar fiets vervangen, maar het probleem is nog niet helemaal opgelost. De onderbreking blijft bij tijd en wijle aanhouden. Ik dacht aanvankelijk dat de problemen alleen bij de fiets van mijn vrouw voor kwamen, maar niets is minder waar. In eerste instantie dacht ik dat mijn fiets in orde was. Na enige maanden, viel tijdens een rit van 5 km ook ongeveer vijf keer bij mijn fiets de ondersteuning uit. En ook bij mijn fiets werden de display, displayhouder en kabels vervangen. We zijn inmiddels 9 maanden in het bezit van de Koga's , maar echt veel fietsplezier hebben we niet aan deze fietsen gehad. In het verleden zijn we al meerdere malen met de fiets op vakantie geweest in Duitsland. Nooit hebben we toen pech gehad met onze vorige E-bikes. Maar nu zijn we genoodzaakt wanneer we weer naar Duitsland gaan voor een fietsvakantie, E-Bikes te moeten huren, terwijl we zalf in het bezit zijn van twee E-Bikes ter waarde van € 6.196,00 De Koga hebben we inmiddels een brief gestuurd met onze ervaringen. We worden bedankt dat we de moeite gedaan hebben KOGA rechtstreeks aan te schrijven. Onze ervaringen worden ter kennisgeving geregistreerd in hun administratie. U zult ongetwijfeld begrijpen dat ons vertrouwen in Koga tot het nulpunt is gedaald.