Koga – E-DELUXE heren

Koga – E-DELUXE heren is een van de elektrische herenfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het achterwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 30 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-DELUXE heren
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-DELUXE heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
30
Display:
KOGA Square with control unit next to grip
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.7
Adviesverkoopprijs:
€3098

Technologie

Motorpositie
Motor in het achterwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
418Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Royal Blue/Aluminium
Type shifters:
Shimano Deore - Rapid fire plus - Two way release
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Magura HS11 hydraulisch velg
Achterlicht:
KOGA SeeU
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
Exal EL19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA Touring alloy
Zadel:
Koga Komforza
Type zadelpen:
KOGA Alloy
Type crank:
Shimano Octalink - 44x32x22T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

In 2015 kochten mijn vrouw en ik beiden een Koga E Deluxe fiets. Kosten ongeveer 3400 euro per stuk. We kozen voor Koga omdat we dachten een kwaliteitsproduct te kopen. Helaas viel dit zwaar tegen! Wanneer we kunnen fietsen dan rijden de fietsen echt heerlijk. Alleen hebben we gedurende de 4 jaar allerlei problemen gehad. Het begon al met mijn fiets waar na aflevering een rammel in zat tijdens het fietsen. Bleek dat de kettingkast niet vast was gezet. Hoezo laatste kwaliteitscontrole voordat fiets wordt afgeleverd? Na een jaar begon de fiets van mijn vrouw steeds zwaarder te fietsen. Na een rondje fietsen was ze heel moe. Ze begon al te twijfelen aan haar conditie. Als we van fiets wisselden merkte je echt het verschil. Volgens de fietsenhandelaar was dit onvermijdelijk. Zijn antwoord was: er zijn geen 2 fietsen gelijk. Mijn response was: maar ze zijn wel allebei even duur. Wanneer we het elektrisch systeem calibreerden dan deed de fiets het weer even goed. Uiteindelijk bleek er een fout in de electrische motor te zitten en moest het hele achterwiel vervangen worden. De reparatie was gratis. Uit coulance zei de handelaar. We hebben dat jaar echter een aantal maanden niet behoorlijk kunnen fietsen en daar koop je ze toch voor? We hebben ook nog te maken gehad met een kapot display (kosten ongeveer 100 euro). Na een jaar moesten bij beide fietsen zowel de voorband en achterband vervangen worden ( na 1000 km fietsen). Deze week bleek de batterij van de fiets van mijn vrouw helemaal niets meer te doen. Hopelijk is het de oplader. Mocht de accu vervangen moeten worden dan denk ik eraan om de Koga fiets van mijn vrouw maar de deur uit te doen en te gaan voor een fiets die niet zo duur is maar minder problemen geeft.
In oktober 2016 twee Koga's E-deluxe met ION-motor met achterwielaandrijving en een 522 W-batterij gekocht. De ondersteuning is bij beide fietsen al eens uitgevallen, een eerste keer na het terugplaatsen van de batterijen. De contacten op de batterij en fiets moeten precies tegenover elkaar komen te zitten maar dit gebeurt blijkbaar niet steeds met als gevolg problemen met de ondersteuning. Vandaar dat we de batterijen er niet meer uitnemen om ze op te laden als het niet echt nodig is. Nadien geen problemen meer gehad gedurende een volledig jaar. Onlangs (in september) terug een ondersteuningsprobleem op één fiets. Na een rit van 50 km de fiets even geparkeerd om iets te drinken en bij het vertrek kwam de foutmelding E05: 'communicatieprobleem' op het display. Verder gefietst met de ondersteuning uit maar na verloop van tijd reageerde het display helemaal niet meer (bleef zwart en het indrukken van de aan/uit knop had geen effect). Bovendien begon na een tijdje de motor op het wiel te remmen, zelfs met afgekoppelde batterij. Dus onmogelijk om verder te fietsen, want het was precies of je met de rem op reed!
had mijn e de luxe ingeruild bij de dealer wacht op mn nieuwe koga echter nu batterij kapot fiets bijna 3jr oud en 10000km gereden nw accu 700euro coulance van 350 van koga en mn dealer 100euro dus nu nog even een reparatie van 250euro wel jammer ze moeten er echt betere accus instoppen had de fiets al besteld maar heb mn twijfels over de nnw bosch accu die hierin zit die kost nw 895 wat een prijzen.
heb de fiets bijna 5 jaar 4300 km eerste jaar geen stroom op de display er zijn kabels vervangen ( Garantie ) tweede jaar accu stuk (Garantie) 4 de jaar de knopje display er af (vast los) de display is goed ,koga heeft geen knopjes , koop maar een nieuwe 80 tot 100 euro Dus dat doen we niet , na 4 koga fietsen ook geen koga meer
Koga fiets -absoluut goed en mooi gemaakt MAAR elektrisch toch niet zoals men zou verwachten: nog geen 1000km en 2jaar batterij kapot - weliswaar met coulance regeling een nieuwe maar toch. DAN de fiets van mijn vrouw na 3500km en 3jaar ION motor kapot - hier ook weer met coulance regeling - dus bijbetalen voor weer een nieuwe motor. (tussentijds ketting kapot, display verlichting werkt niet meer) al met al, een volgende fiets zal GEEN Koga meer zijn. familie spijker
In april-2017 een e-bike gekocht met middenmotor ! Maakte lawaai bij rijden , fiets bij dealer geweest , ander bout ophang motor geplaats (op advies van Koga) ! geen beterschap! Fiets terug naar dealer en geruild door e-bike de luxe met achterwielmotor mits bijbetaling van 568€ (600 WH batterij) Fiets is geluidsloos , zeer tevreden , maar door de achterwielaandrijving met batterij op drager ben in reeds 2 x geslipt bij afdraaien met schaafwonden als gevolg ! Bij dealer geweest voor oplossing , andere banden ? zou geen oplossing zijn !Wel misschien met winterbanden! Nu lees ik op de site van SCHWALBE dat ze speciale antislipbanden verkopen ! Zou dit een oplossing kunnen zijn ? Zijn er nog KOGA E-bike gebruikers die valpartijen gedaan hebben met achterwielaandrijving ,
Mijn vrouw en ik hebben sinds begin 2013 allebei een super de luxe fiets van koga aangekocht 3300 € per fiets . Nu 4 jaar later , respectievlijk 8800 km en 7900 km op de teller, begeven de ion batterijen 504Wh 36V het, bijna tegelijkertijd ??? Wij zijn zeer teleurgesteld in koga, Als wij iets aankopen ,investeren wij liever in degelijk materiaal waar je wat meer voor moet betalen .Wij dachten dat koga bij de topklasse behoorde ??? Zeer frustrerend . MVG Kris Van Gucht en Kristel De Laet .
In 2013 gekozen voor KOGA. Helaas veel technische problemen gehad. Kapotte onderdelen, het freewheel twee keer kapot. Nu de accu voor de tweede keer kapot (€750) en de fiets is nog geen 4 jaar oud. Wanneer ik alle kosten zoals aanschaf, verzekering, onderhoud van de fiets bij elkaar optel ga ik al over de €4000 heen. En dan heb ik de kosten van de accu's nog niet meegerekend. Dit is voor mij niet meer op te brengen!
Wij hebben 2 Koga E-de luxe fietsen. Over de fietsen zelf geen klagen maar de service van KOGA is belabberd. Fietsen zijn nog geen 3 maanden oud. gaat er 1 houder van een display stuk. Dealer opgebeld . duurt het 3 weken voor ze het onderdeel kunnen leveren!!!! EN dat bij nieuwe fietsen en in de zomer. juist dan wil je die fietsen kunnen gebruiken
Koga E-Bike nieuw 3400 Euro is volgens Koga een duurzame fiets nou geloof er maar niets van na drie jaar accu defect en kogellagers in achterwiel defect moet er een nieuw achterwiel in totale kosten 1300 Euro. Heb de fiets nog een keer laten maken maar daarna nooit geen Koga meer.
Eerst maar de positieve punten: mooie fiets, soepel rijdend, stille motor in het achterwiel.

Negatieve ervaringen:

Het stuur heeft geen handige greep om te verstellen. Je dient met een aparte sleutel het stuur vast en los te draaien (onhandig opzetstukje dat je wanneer je pech hebt zo kwijt raakt op straat).

De achterband was reeds na 3200 km. versleten.

Na een hobbel in de weg is een van de bouten van de bagagedrager met daarin de accu afgebroken of losgetrild. Hierna deed de accu het niet meer. Volgens de reparateur, later in Nederland, had je de accu weer actief kunnen krijgen door hem even op de oplader aan te sluiten (lekker handig als je in de heuvels in de Eifel bent)

De accu raakt onderweg regelmatig los na een hobbel in de weg. De haak waarmee de accu vastzit 'pakt' niet altijd.

Slotconclusie: veel gebreken voor een van de duurste elektrische fietsen in Nederland. Koga zou zich moeten schamen!
In november 2015 kochten we 2 Koga fietsen Deluxe, model 2016. Reeds vanaf de 2 rit kreeg mijn vrouw te kampen met ondersteuningsproblemen. De stroom viel uit, geen ondersteuning meer. Dit gebeurde een 5 tal keren tijdens een ritje van 30 KM. Na de winter begonnen dezelfde problemen ook bij mijn fiets. Echter veel frequenter. Op een rit van 45 KM viel de ondersteuning meer dan 25 keren uit. De dealer heeft op advies van Koga de displayhouder en kabels van beiden fietsen vervangen, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. De onderbrekingen blijven aanhouden. Aangenaam fietsen is natuurlijk iets heel anders. Nu is mijn fiets ruim 2 weken bij de dealer in afwachting dat er een nieuwe display geleverd wordt. Volgens de dealer is het een probleem dat bij de meeste Koga fietsen van 2016 voorkomt. Schrale troost voor ons, want we hebben de fietsen nu 9 maanden en echt plezier viel er nog niet aan te beleven. Koga is hierin blijkbaar heel nonchalant want als je probeert contact op de nemen via hun contactformulier krijg je pas weken later een doorverwijzing naar de dealer. Onze fietsen hebben 3500 euro per stuk gekost, en we hadden van Koga voor deze prijs toch een betere kwaliteit en service verwacht. Voorlopig is het afwachten of het probleem eindelijk eens opgelost is, als ik mijn fiets uiteindelijk terug kan afhalen.
In november 2015 kochten we 2 Koga Deluxe fietsen, model 2016, 600 KW. Reeds bij de 2de rit waren er ondersteuningsproblemen bij de fiets van mijn vrouw.
Geen stroom meer, de ondersteuning viel gewoon uit.
Begin dit jaar begonnen ook de problemen met mijn fiets. Op een rit van 40 km, kreeg ik meer dan 25 maal ondersteuningsproblemen op mijn fiets.
Bij de fiets van mijn vrouw een 10 tal maal.
De dealer heeft de displaybevestiging en de kabels vervangen, maar het probleem is nog steeds niet opgelost Nu is mijn fiets reeds 2 weken binnen in afwachting van een nieuwe display. Reacties van Koga via het contactformulier blijven uit. Blijkbaar is het niet hun grootste zorg of klanten tevreden zijn of niet. Het is nu juli en de zomer gaat voorbij, veel plezier konden we er nog niet aan beleven. Van fietsen van 3500 euro per stuk, hadden we toch een betere kwaliteit verwacht. Nu maar hopen dat het beter gaat wanneer ik mijn fiets een keer terug krijg.
heb begin april een koga de luxe gekocht hoop er net zo veel plezier van te hebben als van de koga e runner die ik 3 jaar heb gehad waarmee ik bijna 35000 km heb gereden , maar die was toen aan een nieuwe accu toe van de dealer kreeg ik een heel goed aanbod om in te ruilen nu hoop ik net zoveel plezier van de luxe te hebben.

Gerelateerde modellen