Koga – E-NOVA dames

Koga – E-NOVA dames is een van de elektrische damesfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-NOVA dames
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-NOVA dames
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
8
Display:
Bosch Intuvia
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.9
Adviesverkoopprijs:
€2999

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
400Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Warm Grey Metallic
Type shifters:
Shimano Nexus - Revo
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Magura HS-11 Hydraulische velgremmen
Achterlicht:
Spanninga Plateo
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
KOGA KM19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA SportTouring alloy
Zadel:
Selle Royal Look In
Type zadelpen:
KOGA Alloy
Type crank:
Mirande 18T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Fiets (van mijn vrouw) is nu drie jaar al diverse keren terug geweest omdat de fiets een irritant geluid maakt als je de trappers beweegt iedere keer is het verhaal dat de ketting aanloopt en wordt er weer iets versteld. Dit is geen incident ook een ander familielid heeft dezelfde klachten (ook een E-Nova) maar de "specialisten" lossen het niet op, voor een fiets van ruim €3000,- zou je toch iets meer verwachten inmiddels is de fietsenzaak overgegaan naar een andere eigenaar (en dus geen officieel dealer meer) Koga zelf is niet echt geïnteresseerd en verwijst naar de dealer, mocht ikzelf nog eens een elektrische fiets nodig hebben dan vooral geen Koga voor veel minder heb ik een fiets met dezelfde ondersteuning ergens anders.
Ik heb een prachtige Koga e.Nova sinds 30.4.2015. De eerste 2 maanden ging het goed en genoot ik van de fiets. Na 2 maanden begon het probleem van snel moeten trappen, nog wel langzaam vooruit komen maar het systeem sloeg op hol. Het display laat alleen maar bewegende oranje blokjes zien en laat zich niet meer corrigeren.
We zijn nu 15 maanden verder. De fiets is 2 X naar de fabriek terug geweest, is bij de fietsenmaker ook al een paar keer in de software geüpdatet en ik dacht dat de fiets nu echt wel ok zou zijn. Ik ga 8.8 jl voor 13 dagen vol vertrouwen beginnen aan een 13-daagse fietsvakantie. Na 3 km is het weer mis. De ANWB is erbij gekomen maar ook hij kon niets aan mijn probleem doen. Conclusie van de man was dat dit echt een software probleem moest zijn. De fietsvakantie hebben we omgezet naar een autovakantie maar dat was niet de bedoeling.
Morgen ga ik met de fiets terug naar mijn fietsenmaker en praten over het vervolg. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in deze fiets.
Ik heb nu totaal 1752 km gefietst, waar hebben we het nu over!

Gerelateerde modellen