Koga – E-NOVA heren

Koga – E-NOVA heren is een van de elektrische herenfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-NOVA heren
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-NOVA heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
8
Display:
Bosch Intuvia
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.9
Adviesverkoopprijs:
€2999

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
400Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Warm Grey Metallic
Type shifters:
Shimano Nexus - Revo
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Magura HS-11 Hydraulische velgremmen
Achterlicht:
Spanninga Plateo
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
KOGA KM19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA SportTouring alloy
Zadel:
Selle Royal Look In
Type zadelpen:
KOGA Alloy
Type crank:
Mirande 18T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

In december 2015 2 Koga's E-Nova gekocht (middenmotor, accu 500 Nmh). Nu 3200 km gereden. Beide fietsen zijn bepaald niet probleemloos. Bij één fiets is de motorbevestiging al 2 keer gerepareerd, maar het euvel (kraakt bij kracht zetten) is alweer terug. Bij andere fiets komt het achterwiel steeds bij elke ronde tegen de kettingkast. Moeilijk oplosbaar, je moet steeds de kettingkast iets buigen, met gevaar voor afbreken. En het komt steeds terug. Beide fietsen: ketting moet elke 300 a 400 km gespannen worden, de standaards zitten elke paar weken los. En het voorspatbord is slecht gevormd, loopt niet mooi rond. Gevolg: blaadjes, takjes en modder verzamelen zich tussenspatbord en band. Niet netjes dat Koga zich altijd verschuilt achter de dealer, maar dat doen meer fabrikanten. Is jammer. Fietsers wisselen onderweg ervaringen uit, en dan horen ze dat natuurlijk ook. Als je beweert extra kwaliteit te leveren moet je je niet verbergen.
Nu 6000 km gefietst op een Koga e-Nova. De fiets is prachtig om te zien en is een genot om op te rijden, goed frame, lasnaden mooi afgewerkt en prima onderdelen zoals remmen etc. Lak ook prima. Geen problemen van betekenis gehad, behoudens een paar keer de ketting moeten laten aanspannen omdat hij de kettingkast raakte. Prima service van de firma Lemmens in Cuijck. Haalt en brengt de fiets. Sinds een jaar heeft mijn vrouw er ook eentje en maken we tochten in Nederland en Frankrijk. Beetje verstandig schakelen geeft een veel langere werkingsduur van de accu. Na 6000 km blijft de accu goed op vermogen. Ik zorg wel dat hij altijd opgeladen is.
Koga E-Nova. geleverd in mei 2014 en in november 2014 ruim 3700 km mee gefietst, voornamelijk woon-werkverkeer.
De fiets voldoet waarvoor ik hem heb aangeschaft. betrouwbare fiets met goed uiterlijk en voldoende actieradius.

plus:
Stabiele en fijne fiets ook met twee volle Ortlieb tassen aan de bagagedrager. Mooi afgewerkt frame. Uitstekende Magura remmen waar je best even aan moet wennen als je de traag werkende Rollerbrakes van Shimano gewend bent. Voldoende actieradius. In 'turbo'stand vliegt de energie er wel door dus je moet een beetje leren doseren met de Bosch motor. Behoorlijk snelle oplaadtijd van de accu. goede verlichting als je in het donker fietst. Het voorlicht is super nu het 'savonds al vroeg donker wordt.

min.
Kunststof geleideklepje voor de accuaansluiting losgeschoten en door de dealer vastgelijmd. Rubber afdekklepje accu op de bagagedrager past niet echt goed. Bosch schoonheidsfoutje. Het belangrijkste minpunt vind ik de ketting, die moet om de 500-600 km bijgesteld worden. Rekt blijkbaar behoorlijk uit en is dus niet berekend op de kracht van de motoraandrijving. Volgens mij zijn er betere kettingen leverbaar. Aandachtspunt voor KOGA want omdat de ketting te ruim wordt in de gesloten kettingkast klinkt je fiets als een oude rammelkast. De dealer lost het telkens goed op.
Verder merk je dat de motor precies op 24-25 km is afgesteld en acuut stop als je harder gaat. Dat is bij andere E-bikes blijkbaar anders want die gaan dan wel harder, bijvoorbeeld als je de wind in de rug hebt.
Ik zie de opmerking van Petty mbt het moeilijk aanzetten van de verlichting op de NuVinci 2015.
Dit is niet het geval op de €500 goedkopere E-Nova model 2014, de verlichting wordt direct uit de accu gevoed en deze kun je op het display in- en uitschakelen.
Ik neem aan dat dit ook op de E-Nova model 2015 zo is, anders kun je dit beter even afstemmen met je Koga dealer.
Het verschil tussen de gewone E-Nova en de E-Nova NuVinci is de versnelling, bij de laatstgenoemde is dit een automaat, bij de gewone E-Nova moet je handmatig een versnelling kiezen.
Sinds 2 weken heb ik deze E-Bike, prettige ondersteuning op 4 verschillende niveaus van de Bosch middenmotor. De motor is enigszins hoorbaar, maar niet irritant, de aktie-radius is 80-90 km bij gebruik op de ondersteuniningsstanden TOUR en SPORT, bij gebruik op voornamelijk ECO zal dit 120-130 km zijn. Goede Magura hydraulische velgremmen, goede LED-verlichting. De koplamp stond verkeerd afgesteld, de bundel stond te dicht bij, aanbeveling is om om de lichtbundel op 10 tot 25 meter in te stellen (bron Fietsersbond.nl ). Dit kan eenvoudig door de koplamp met de hand te verstellen, zonder dat daarbij gereedschap nodig is. Soms komt er een licht schurend geluid uit de kettingkast, ik vermoed dat in de kettingkast iets aanloopt. De fiets is perfect afgewerkt. De gebruiksaanwijzing betreft alleen het Bosch systeem (motor, ondersteuning, accu en lader), er is geen gebruiksaanwijzing voor de overige onderdelen van de Koga E-Nova.
Mijn referentiekader is een Gazelle Orange Innergy model 2009 van mijn echtgenote. Deze Koga E-Nova is aanzienlijk beter qua ondersteuning en actieradius.
Ik heb ook een proefrit gemaakt op de Gazelle Orange C8 Hybrid M met de Impulse middenmotor. Deze Impulse motor biedt minder ondersteuningsniveaus dan het Bosch systeem op de Koga, het display is wat eenvoudiger en de Gazelle fiets voelde wat minder stabiel aan, vandaar mijn keuze voor de €500 duurdere Koga E-Nova.

Gerelateerde modellen