Koga – E-NOVA NuVinci heren

Koga – E-NOVA NuVinci heren is een van de elektrische herenfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 30 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-NOVA NuVinci heren
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-NOVA NuVinci heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
30
Display:
Bosch Intuvia
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
25
Adviesverkoopprijs:
€3699

Technologie

Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
400Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Warm Grey Metallic
Type shifters:
NuVinci Harmony Advanced Controller
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Magura HS-11 Hydraulische velgremmen
Achterlicht:
Spanninga Plateo
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
KOGA KM19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA SportTouring alloy
Zadel:
Koga Komforza
Type zadelpen:
KOGA Alloy
Type crank:
Mirande 18T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Betreft koga alloy zadelpen,de vering blijft stug. Na afstelling nog geen soepele inzakking cq veri ng. Wat nu ?
Mensen, blijf van Koga weg! Fiets van 3499 EUR met Bosch-batterij en optioneel Nu Vinci Harmony. Deze laatste defect na ... 2 jaar en 2 maanden, de batterij dood na 3 jaar en 4 maanden. Enig antwoord van e betrokken firma's : "de garantieperiode is voorbij". Dit naast talrijke andere mankementen, o.a. spaken. Ik vroeg alleen commerciële feeling en eventueel een geste voor de hertstelling. NADA. Geen enkele empathie. De fiets gaat uit principe naar het containerpark! (PS: rating is verplicht 1, maar ik bedoel 0)
Ik ben erg tevreden met mijn Koga E-Nova die nu 11 maanden met veel plezier gebruik.
Het bereik is op de ondersteuning 'Tour' ca 80 km, de ondersteuning van de Bosch middenmotor is zeer gelijkmatig en het frame voelt heel solide en stijf aan. Dit model is vrij van rammels en bijgeluiden, het enige wat je hoort is een licht zoem geluid van de motor, dit geluid wordt wat sterker indien je in een lage versnelling een helling op rijdt omdat de motor dan meer kracht moet leveren door meer toeren te maken.
De afwerking van het lichtgewicht frame is perfect, nergens zijn lelijke lasnaden te zien, zoals ik deze vaak opmerk bij ander E-Bikes, vooral bij de motorophanging.
Doordat alle belangrijke elektronische E-Bike onderdelen, zoals motor, fietscomputer, sensoren, accu en lader van een leverancier komen (Bosch) is de integratie en werking van het geheel prima.
In de 1e maand maakte de motor soms een licht schurend geluid, dit is verdwenen na de eerste onderhoudsbeurt. Verder kwam het zadel los van de zadelpen, maar dit heb ik zelf verholpen door de ring boven op de zadelpen met de hand aan te draaien, deze was losgetrild.
Het enige kleine euvel wat nog rest is dat de bevestiging van de standaard (pootje) lostrilt, dit zal ik laten verhelpen bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt door extra borging van de bevestigingsbouten te vragen.
Voor service en garantie moet u bij fietsenhandelaar zijn, niet bij Koga.
De andere merken zoals Gazelle, Sparta en Batavus geven meestal geen respons indien een consument ze benadert met een klacht, zie de vele meldingen op de diverse forums.
Een vakkundige en betrouwbare fietsenmaker is dus belangrijk bij de keuze van uw E-Bike.
Hallo,
Ik lees hier dat er problemen zijn om de verlichting aan te zetten.
Op de computer staat er een kop met een lichtje afgebeeld wel even op drukken en daar is de verlichting.
Wat wel juist is,de motor maakt wel wat lawaai en het is wel even wennen aan de automatische versnelling. Verder een juweeltje van een fiets.
Even een opmerking betreffende de verlichting op deze fiets.De verlichting hoeft maar een keer aangezet te worden, middels het transparante knopje achterop de koplamp in te drukken. Daarna hoeft deze nooit meer uitgezet te worden en heb je dus altijd de verlichting aan waardoor je ook overdag goed zichtbaar bent. Dit systeem noemt men bij auto's de dagrijverlichting. Ik snap dan ook niet wat het probleem is bij onderstaande bezitters van deze Koga fiets.Ik heb de fiets nu ruim 4 maanden en reeds 4100 km op de teller staan en tot zeer grote tevredenheid.En nogf een opmerking wat betreft de naafdynamo, deze levert wisselstroom voor de verlichting en de koplamp en het achterlicht zijn dus niet geschikt om door de fietsaccu gevoed te worden, daar deze gelijkstroom leveren.Dat de fietsenmaker dit niet weet zegt alles over de deskundigheid van hen.
Ben nu 3 weken in het bezit van de Koga en heb er inmiddels 850 KM opzitten. Ben zeer tevreden met deze aankoop en met de NuVinci Harmony traploze versnellingsnaaf. Rij de meeste tijd in de automatische stand en dat bevalt uitstekend. De verlichting werkt onafhankelijk van de fietsaccu en krijgt zijn energie vanuit de naafdynamo waardoor er ook bij een lege accu altijd verlichting is.De verlichting hoef je maar één maal in te schakelen door het knopje achterop de voorlamp in te drukken en dan blijft de verlichting altijd branden. Deze dagrijverlichting is daardoor ook goed te zien door tegenliggers en wanneer je wat langer stilstaat dan blijft het achterlicht nog een flinke tijd branden. Er zit n.l een backup batterij in het achterlicht. Heb hiervoor een Giant Go Power E-Bike gehad met voorwielnaafmotor waarmee ik 21000 km heb gefietst.Ik krijg regelmatig complimenten van mede fietsers over de mooie afwerking van deze Koga.Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn Koga en hoop er nog vele kilometers op te mogen fietsen.
Op de eerste plaats vind ik het jammer dat ik niet rechtstreeks met Koga kan communiceren over het onderstaande. Je kunt alleen per mail een Kogabrochure aanvragen. Dan maar zo.
Ik rijd sinds 1 1/2 week een Koga E-Nova NuVinci Harmony. Ben heel tevreden over het continu variabele automatische schakelsysteem, het gewicht van de fiets, het frame enz. MAAR, de verlichting is een ramp.
Het bijbehorende instructieboekje van Koga beschrijft alleen In zijn algemeenheid de Kogafietsen, maar niet hoe de verlichting werkt die op déze Koga zit.
De bijgeleverde Bosch- "Oorspronkelijk gebruiksaanwijzing" omschrijft de functies van de bedieningscomputer. Hierop zit -"een verlichtingstoets, die volgens de omschrijving bij het inschakelen "Licht aan" en bij het uitschakelen "licht uit" zou moeten aangeven".
Ik ontdekte toen ik de eerste keer in het donker naar huis wilde fietsen, dat het verlichtingsknopje op het display niet werkte. Probeerde een knopje op de koplamp te vinden, lukte niet. In het donker zonder licht aan naar huis op mijn nieuwe fiets en ik ben gelukkig niet aangehouden. De volgende dag bij de fietsenwinkel langs en toen bleek - wegens a.s. wetgeving - dat er alleen een verlichting via een naafdynamo op zit!!! (de fiets moet ook met een lege accu nog verlicht kunnen worden). Dat begrijp ik, maar het is ONBEGRIJPELIJK, waarom Koga niet gekozen heeft voor zowel naafdynamoverlichting als via de accu-energie. In 2014, op een fiets van € 3499,-! verwacht ik goede én gemakkelijk bedienbare voorzieningen. Volgens mij zat ongeveer 20 jaar terug op "gewone" fietsen al een voorziening waardoor bijv. in een tunneltje de verlichting automatisch aansprong.
In de fietsenwinkel is het mij voorgedaan hoe ik de lamp op deze Koga ebike aan kon zetten, maar het lukte mij op twee volgende avonden opnieuw NIET. Bovendien moest ik elke keer mijn voorwiel optillen en dat ronddraaien om te kijken of het licht het al deed. Na 20 keer herhalen omdat ik er van uit ging dat het mij toch ook moest kunnen lukken, uiteindelijk toch zondre verlichting aan naar huis. Voor bijna € 3500,- verwacht ik sowieso niet een fiets gekocht te hebben waarbij ik af moet stappen om het licht aan te zetten.
Mijn fietsenwinkel gaat nu als oplossing een voorziening treffen om de verlichting ook via het display in te kunnen schakelen, wat hopelijk mijn bezwaar bij deze fiets opheft.
SUGGESTIE AAN KOGA:
- regel op deze fietsen beide verlichtingsmogelijkheden, zowel naafverlichting, als via de accu;
- kijk kritisch naar het instructieboekje bij deze Koga en doe er bijv. een inlegvel bij met bijzonderheden c.q. afwijkingen bij déze ebike en de verlichting.
- Ook in de "gebruikershandleiding van The NuVinci Harmony System" moet het voorkómen en het opnieuw instellen van het Harmony-systeem, beter omschreven worden. (Door de onduidelijke omschrijving moest ik hiervoor de tweede dag al terug naar de fietsenwinkel om het Harmonysysteem te laten kalibreren.)
Nu enkele weken ervaring met de Koga E-Nova Nuvinci en 250 km gereden. De Bosch middenmotor geeft een prima ondersteuning, de ECO stand is in de meeste gevallen voldoende, bereik is ruim 130 km met een enkele keer een hoger ondersteuning stand. Zonder ondersteuning fietst de Koga ook prima, niet veel zwaarder dan een normale fiets. Het Nuvinci Harmony versnellingsysteem is een echt pluspunt, de kadans stand is zeer comfortabel. De fiets is uitstekend afgewerkt. Tot nu toe zeer tevreden.

Gerelateerde modellen