Koga – E-XTENSION heren

Koga – E-XTENSION heren is een van de elektrische herenfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het achterwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een met 30 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - E-XTENSION heren
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - E-XTENSION heren
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
30
Display:
KOGA Square with control unit next to grip
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
23.3
Adviesverkoopprijs:
€2898

Technologie

Motorpositie
Motor in het achterwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Accucapaciteit
418Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Matt Black
Type shifters:
Shimano Deore - Rapid fire plus - Two way release
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer 37 mm
Type/merk remmen:
Shimano Trekking
Achterlicht:
KOGA SeeU
Type voorvork:
KOGA Feathershock
Type velgen:
Exal EL19-622 alloy
Type stuurpen:
KOGA Justera - Adjustable A-head
Type stuur:
KOGA SportTouring alloy
Zadel:
Selle Royal Look In
Type crank:
Shimano Octalink - 44x32x22T

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Helaas ook geen goed woord over voor de Koga Accus. Geven bij mij 100% vulling aan, maar zijn bij 62% dan plotseling leeg. Geen mogelijkheid om er een andere gebruikte accu in te stoppen omdat eerst via computer accu/display/framenr aan elkaar aangepast moeten worden. Bij Bosch veel gemakkelijker.
Ik woon in Duitsland en hier zijn de dealers met KOGA inkl. computer niet zo dicht gezaaid, dus moet ik ook noch elke keer met mijn auto die fiets wegbrengen en naar een paar dagen weer ophalen. Nooit meer KOGA!
E-bikes: een vergelijking.


Voor onze vakantie naar Frankrijk afgelopen zomer kochten wij onze eerste e-bikes. Mijn echtgenote een Sparta R201 en ik een Koga- extension De Koga was een paar honderd euro duurder. Een vergelijking kon goed worden gemaakt omdat we exact dezelfde aandrijving en accu hadden (ION - achterwielaandrijving ( dus geluidloos) met een 600 watt -accu). Alleen de Koga gaf problemen. De klachten die ik indiende hebben tot praktisch niets geleid.

1. De Koga-fiets 'zwabberde'. Stuur dus goed vasthouden. Het oorspronkelijk hoger stellen van het stuur en de spaken strakker zetten door de dealer bleek geen vooruitgang. Hij heeft na terugkomst van vakantie op aanwijzing van Koga er toen bredere banden onder gezet. Dat bleek een vooruitgang, maar nog geen niveau Sparta. Echter: de nu dikkere banden slepen soms steentjes en takjes schrapend tegen het spatbord door te weinig tussenruimte.

2. De gashandel - powerassist zoals keurig in de gebruiksaanwijzingen beschreven - bleek te ontbreken. Kwam ik in Frankrijk achter en daar was deze soms hard nodig. Bij die dure Koga Extension (ruim 3100 euro) zit deze er 'standaard niet op'. Had ik maar beter moeten opletten bij de aankoop. Inderdaad: juist op grond van mijn vertrouwen in het merk Koga had ik dit te weinig gedaan. De Sparta had deze natuurlijk wel.

3. Bij de Koga - nieuw uit de fabriek - bleek de accu gemiddeld eenmaal per dag de verbinding te verbreken. Dan moest je deze opnieuw aansluiten. Zeer ongemakkelijk want in Frankrijk soms midden op een berg. Het is zo iets als je een nieuwe auto koopt en de motor eenmaal per dag uitslaat en je dan vervolgens naar de kant van de weg moet om deze opnieuw op te starten.

Nog twee details: de te schriele Koga fietsstandaard was ook al niet te verstellen zoals in de gebruiksaanwijzing wordt beschreven. Ook de snelbinders zijn onder de maat.

De reacties en service van de Koga vallen onder de categorieën : afhouden en gemakkelijke afdoeningen. Ook de dealer kan dan niet veel doen, want is grotendeels daarvan afhankelijk. Dus verwacht van nazorg, na een dure Koga- aankoop, bijna niets.

De Sparta voldeed op alle onderdelen goed en had ook geen nazorg nodig. Conclusie: Koop géén Koga E-Bike.
Ik heb 3,5 jaar geleden een Koga E-Xtension aangeschaft voor € 2995,--.
Ik heb er nu 17000 (!!!) km op gefietst.
De fiets heeft op tijd z'n onderhoudsbeurten gehad. Daar werden dan de remmen, de ketting, de achtertandwielen en soms de banden vervangen. Kosten ongeveer € 200,-- incl. werkloon. Acceptabel, daar ik de fiets ik showroomstaat terug kreeg.
Ik fiets zomer en winter bij nacht en ontij, weer en wind. De fiets heeft dus veel te lijden gehad, maar heeft zich super gehouden. Bij de laatste controle was de staat van de accu nog 92%. Zeer acceptabel dus. Elke dag als ik thuiskom gaat de fiets meteen aan de lader. Tot de volgende ochtend dus.
Bij de laatste beurt was de voorvork niet goed, hij zakte wel in maar veerde zeer moeizaam terug. Ik heb van de dealer/Koga een nieuwe gekregen, zonder dat ik erom vroeg en zonder kosten.
U begrijpt dat ik heel erg tevreden ben over deze fiets!
Na deze Koga graag weer een nieuwe. Misschien een Koga X-LR8? Lekker 45 km per uur scheuren. Maar de helmplicht houdt me nog tegen...
Wij hebben twee KOGA E-bikes gekocht voor 3300,- euro per stuk met een extra sterke accu. Dus veel fietsplezier............ dachten we. Niet dus de accu van de KOGA herenfiets begaf het - na eerst wat kleine haperingen te hebben gehad - na ruim twee jaar en 1200 km helemaal. Dit zou een eenmalige storing zijn geweest maar niet dus. Ik heb hemel en aarde moeten bewegen om BINNEN DE GARANTIE een nieuwe accu te krijgen. De accu kwam maar ik moest wel installatiekosten en de verwijderingsbijdrage betalen, wat ik natuurlijk belachelijk vond. Een jaar later weer op vakantie begaf de accu van de KOGA damesfiets het, dus de fietsvakantie was voor de derde keer naar de knoppen dankzij onze "geweldige" KOGA fietsen. Omdat de KOGA fiets uit de garantie was moest er een nieuwe accu komen van 750€. Dit is een belachelijke prijs. Toch konden wij een accu kopen voor de helft van de prijs, dit uit coulance. Met andere woorden je krijgt een accu tegen inkoopprijs.........maar wat moet je anders. Door het gedrag van KOGA en de kruideniersmentaliteit van de leverancier van de KOGA fietsen wordt het dus nooit een KOGA meer. Toch is het jammer dat een bedrijf als KOGA haar naam te grabbel gooit en een super slechte service geeft, terwijl de KOGA fietsen er best mooi uitzien......... op de folder. Dus KOGA en leverancier dit was eens maar nooit meer.