Koga – e-active

Koga – e-active is een van de elektrische damesfietsen uit de KOGA collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het achterwiel. Met de accu verwerkt in het frame weggewerkt en een met 10 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Koga - e-active
Modelnaam/Uitvoering:
Koga - e-active
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
10
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.7
Adviesverkoopprijs:
€3148

Technologie

Motorpositie
Motor in het achterwiel

Accu

Accupositie
In het frame weggewerkt
Accucapaciteit
317Wh
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Petrol
Frame materiaal:
Aluminium

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Helaas zijn onze ervaringen met de “klantenservice” van Koga, een onderdeel van Accell premium bikes niet erg positief te noemen. Na 6 jaar en slechts 2000 km begon de accu van de Koga E Advance Lady, mankementen te vertonen. Defect, helaas. Accu heeft altijd aan de lading gestaan, zoals geadviseerd. Helaas geeft Koga niet thuis en verwijst naar de dealer. Ook MIJN voorstel om tot een coulante oplossing voor herstel te komen werd resoluut van de hand gewezen. JAMMER! Ervaringen met mijn Sparta Blackline ion waren helaas op accu gebied van een zelfde aard. Wat opvalt is dat er nu o.a. accu`s van Shimano worden gebruikt in de Sparta e-bikes. We zijn ons inmiddels aan het oriënteren en helaas zijn daar geen e-bikes van Koga of Sparta (Accell Premium bikes) bij. Neem deze info vooral mee bij de keuze voor een e-bike.
Fiets gekocht in juli 2017 nadat een vorige KOGA na iets meer dan 2 jaar de geest gaf. € 899,00 bijbetaald voor een nieuwe, na 3,5 jaar en 570 km opnieuw de accu kapot. Na een onvoorspelbare afstand , soms 2 km, soms 10 km, stopt de ondersteuning en moet je de weerstand van de motor ook overwinnen. Onderzocht door de fietsenmaker, geen verwijt door foutief gebruik, correct opgeladen. Maar na 2 jaar geen garantie meer. Na lang praten door de fietsenmaker kost een nieuwe accu nog € 370,00.
De afhandeling van de fabrikant neemt ieder argument om een dure "kwaliteitsfiets" van € 3299,00 ( ! ) aan te schaffen. Ronduit schandalig!
Na zes jaar en 10.600 kilometer is de fiets aan zijn einde. De motor is kapot en er is een technische storing die niet te verhelpen is. De fietsenmaker kan niet alles verhelpen. In dat geval staat in het serviceboekje dat je je kunt melden bij de fabriek. Maar die verwijst na een lange stilte weer naar de fietsenmaker.
Einde verhaal. Fietsen lukt nog wel, zonder ondersteuning. Dat doet de fiets doorgaans goed, totdat de elektronische storing aan de andere onderdelen weer opduikt.
Ik had meer verwacht van dit dure merk en ook meer service.
Na drie jaar en slechts 2190 km normaal gebruik, loopt de accu plotseling helemaal leeg. Na meting bij fietsenmaker is de conclusie dat de accu vervangen moet worden. Kosten €400,- zonder dat Koga ook maar iets van zijn verantwoordelijkheid neemt een een deel vergoed conform. De fietsenwinkel biedt me een "coulance vergoeding" van slechts €100,-