QWIC COMPACT MN7

Luxe vouwfiets

Een perfecte vouwfiets voor dagelijks gebruik of maar hij kan zelfs worden gebruikt voor recreatieve doeleinden. elektrische vouwfietsen worden veelal gebruikt voor het woon-werk verkeer. Echter of kan je deze ook makkelijk meenenemen op (bijvoorbeeld) vakantie. Zo heb je altijd een makkelijk en flexibel voertuig bij de hand. Bovendien is de QWIC COMPACT MN7 de krachtigste elektrische vouwfiets op de markt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC COMPACT MN7
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC COMPACT MN7
Type (elektrische) fiets
Elektrische vouwfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
Bafang LCD Display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.2
Adviesverkoopprijs:
€2499

Technologie

Motortechniek
Bafang
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Chalk White, Matte Black
Type shifters:
Shimano Nexus 7 + Gearsensor
Frametype
Elektrische vouwfietsen
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
CST Pro Series
Type/merk remmen:
Magura HS22

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Na 1000km breekt de ene spaak na de andere.nieuwe,sterkere spaken aangebracht(garantie). Na 1000km zijn (zeer goedkope)remblokjes bij achterwiel versleten. De klem om zadelpen vast te zetten is te smal,zadel zakt nog,een bredere klem op gezet(garantie) Het is dat ik een zeer goede fietsenhandelaar heb. Vaak nog teveel goedkope onderdelen op een dure fiets gemonteerd. Was bij mijn vorige Qwic ook zo,om de 7000km breekt de velg van het achterwiel. Belachelijk,ze weten toch wat de fiets weegt,daar je velg op aanpassen.
Had een eerste goede indruk, maar man man man man, wat is de voorlichting over de actieradius verkeerd. De actieradius die QWIC op de site noemt, trek daar 40% vanaf en dan heb je een reel beeld. De verkoper baseert zich ook op deze gegevens en zit dan met alle klachten van mij en ze kunnen er Vevolgens niets aan doen. Ja, een accu aanbieden van 1000 euro waarmee ik verder kan komen. Vind de voorlichting van QWIC echt schandalig, er wordt een veel mooier geschetst dan in de praktijk haalbaar is. Frauduleus durf ik het te noemen.
Dik tevreden over mijn qwic e-bike. Fietst super relaxt. Echter gisteren (na drie jaar) brak er een zadelpen af. Gelukkig kon ik nog verder met de ondersteuning van de andere pen. Valt m.i. niet meer onder de garantie. Jammer. Dan toch maar een steviger zadel kopen. Ben overigens totaal geen zwaargewicht.
Fijne fietsen die wij alleen in onze camper gebruiken. Na 3 jaar gebruik hebben we er 1949 km mee gefietst en plotseling begeeft de voorwielmotor het. Volgens de dealer zijn de kosten €350. Ik mag toch van een vouwfiets van €2000 verwachten dat de motor langer mee gaat dan 1949 kilometer? Verzoek om coulance ingediend bij Qwic vanwege non conformiteit, de garantie is weliswaar verlopen maar een consument mag verwachten dat een de motor langer mee gaat dan 1949 kilometer. Ben benieuwd naar de reactie van Qwic, ik verwacht dat een gedeelte van de reparatie kosten vergoed worden.
in 2015 kochten we 2 qwic smart E4 NXS7 ekektrische plooifietsen voor 1804 euro ieder..Door omstandigheden werden die fietsen maar weinig gebruikt. Reeds bij een trip naar Frankrijk bleek dat na3 dagen de pedalen van beiden fietsen stuk waren ok bleek 1 van de dure batterijen zeer vlug te ontladen.De batterij werd binnengebracht en hersteld. Vorig jaar brak de bevestiging van de batterij van 1 fiets af en werd weer vasstgesteld dat de batterij vanzelf ontladen. In totaal hebben de fietsen nog geen 100 km afgelegd. Het argument van q-wic dat de garantie is afgelopen is weinig klantvrie,delijk ook omdat de ene fiets van bij het begin regelmatig foutenvertoonde en de fietsen goed onderhouden werden en er dus maar weinig meegereden werd. Ik raad dan ook Qwic niet aan en zou zelf nooit opnieuw een Qwic fiets kopen.

Reactie door: QWIC review

Beste Jean, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. We hopen altijd dat onze fietsen zo lang mogelijk blijven rijden zonder gebreken, maar helaas kunnen elektrische componenten kapot gaan. Als ik het goed lees is het probleem op dit moment dat de batterij uit zichzelf ontlaad hoewel er weinig mee gefietst is. Ik zou u willen adviseren om de accu door uw dealer naar ons op te laten sturen. Wij kunnen testen of de accu echt te weinig capaciteit geeft voor het aantal maanden dat deze in gebruik is en of dat de accu juist wordt opgeladen. Mocht u nog meer informatie kwijt willen dan kunt u ons altijd een bericht sturen via ons contactformulier op onze website. Met vriendelijke groeten, QWIC

Het is een fijne fiets ,maar als ik de versnelling op 7 zet en de ondersteuning op 3 kom ik niet verder dan 30 km , zo ben ik snel aan een nieuwe accu toe. 30 km is veels te weinig daar is de fiets te duur voor , heeft u hiervoor een oplossing , zonder dat ik een andere dure accu moet kopen    
Reactie QWIC:
Beste Ab, Fijn om te horen dat u blij bent met uw compact fiets. Jammer dat u niet aan het aantal kilometers komt dat u verwachtte. Voor het gemak ga ik ervan uit dat u een kleine accu heeft van 375wh uur. Het is lastig om te bepalen hoe het komt dat u niet verder komt met uw accu. Dat heeft namelijk met heel veel omstandigheden te maken. In onze brochure geven wij aan dat u in stand 5 tussen de 20-50km kunt rijden. Mocht u toch twijfelen aan de capaciteit van u accu kunt u altijd deze laten insturen voor controle. De accu kunt u dan laten aanmelden door uw dealer. Met vriendelijke groeten, QWIC