QWIC PERFORMANCE MA11 BELT SPEED HEREN

QWIC PERFORMANCE MA11 BELT SPEED HEREN is een van de elektrische herenfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een Brose motor in het midden. Met de accu verwerkt in het frame weggewerkt en een derailleur met 11 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PERFORMANCE MA11 BELT SPEED HEREN
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PERFORMANCE MA11 BELT SPEED HEREN
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
11
Display:
QWIC LCD Bluetooth console incl. USB
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.8
Adviesverkoopprijs:
€4799

Technologie

Motortechniek
Brose
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
In het frame weggewerkt
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Dutch Orange, Matt Black
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Deze fiets vorig jaar gekocht. Ik heb nu 1500 km gereden woon werkverkeer +/-23km afstand. De motor is reeds na 800 km vastgelopen en onder garantie vervangen. 200km later deed de batterij het ook niet meer, die is dus ook vervangen. Geen uitleg gekregen hoe het komt. En vorige week is mn fietsrek losgekomen, gelukkig niet in mn wiel gedraaid. Ik doe gemiddeld 30a31km/u over mn woon werktraject en dan moet ik al zwaar doortrappen, mn buurman werkt op zelfde locatie, hij doet met zn stromer 41km/u gemiddeld. Dus ben ik echt wel zwaar ontgoocheld over deze aankoop. Gelukkig heb ik een goed fietsenmaker die me niet in de steek laat, maar wat als de garantie vervalt van het merk ???
Deze MA-11 nu een 8 tal maanden in gebruik,steeds voor woon-werkverkeer. Dit model gekozen op aanraden van de fietsenhandel omwille van een blijkbaar super Brose motor en de riemaandrijving.Het is een fiets waar je comfortabel 35-38km/u mee rijdt,maar daarboven moet je flink meetrappen,liefst in een relatief kleine versnelling.Bij zelfs geringe wind tegen haal ik met moeite de beloofde 45km/u.De Strömer’s zoeven mij voorbij alsof het hen GEEN moeite kost.Het is dan ook mijn (ok,subjectieve,want niet echt meetbare) indruk dat de riem een deeltje van het rendement afkalft,ofschoon het een mooie en onderhoudsarme techniek is. Fiets was ook al eens in herstelling voor losgekomen onderdelen aan de trapas , met een vervelend krakend geluid als gevolg (ik heb nochtans weinig oneffen wegen of kasseien op mijn pad). De basisbatterij is voor mij afdoende,maar een rit van 35 km op vol vermogen mag je wel vergeten. De fiets komt standaard met een piepklein schermpje waar je enkel snelheid,actieradius, en gevraagde motorkracht ziet.Geen afgelegde afstand ;daarvoor moet je het grote scherm optioneel bijkopen aan een belachelijk hoge prijs en/of hun app downloaden waar je dan wel veel mee aankunt (maar dat is omslachtig om te activeren,telkens weer vind ik) Bij regenweer is het een vuile fiets,want de spatborden ketsen alle vuil en nat in het rond zodat je helemaal bespat aankomt. Is het een miskoop? Toch niet...maar ik had mijn initieel idee om een Strömer te kopen niet mogen laten varen; helaas verdeelt de fietsenhandel waar ik verplicht heen moest omwille van de fietsleasing geen Strömer. Wetend dat het basismodel van Strömer slechts evenveel kost als deze Qwic telg (ook al heeft de Strömer een ketting en dus onderhoudsgevoeliger) zou ik zeker de Zwitser boven deze Amsterdammer verkiezen.
BROSE TF motor na 3000km mechanisch defect en onder garantie vervangen. Hierin ben ik niet de enige: motor van een tweetal collega's vertoont bij vergelijkbare km-standen hetzelfde probleem. Lijkt een structureel kwaliteitsprobleem van de BROSE motor. Na het vervangen van de motor zijn bij 2 fietsen problemen ontstaan met de verlichting (achterlicht/remlicht/kentekenplaatverlichting). E.e.a. duurt nu reeds meer dan 2 maanden: dealer heeft probleem nog niet op kunnen lossen. QWIC heeft hier kennelijk geen boodschap aan en reageert niet. Mijn eerste en laatste QWIC dus!

Gerelateerde modellen