QWIC PERFORMANCE RD10 SPEED HEREN

QWIC PERFORMANCE RD10 SPEED HEREN is een van de elektrische herenfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een QWIC motor in het achterwiel. Met de accu verwerkt in het frame weggewerkt en een derailleur met 10 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PERFORMANCE RD10 SPEED HEREN
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PERFORMANCE RD10 SPEED HEREN
Type (elektrische) fiets
Elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen:
10
Display:
QWIC LCD display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
26.4
Adviesverkoopprijs:
€3599

Technologie

Motortechniek
QWIC
Motorpositie
Motor in het achterwiel

Accu

Accupositie
In het frame weggewerkt
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Dutch Orange, Matte Black
Type shifters:
Shimano SLX
Frametype
Herenframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Marathon GT
Type/merk remmen:
Magura Schijfremmen
Type voorvork:
Verend
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Heb de fiets nu een paar dagen en wat een fiets, mooi afgewerkt, zit goed, super rem systeem en alles lekker soepel. Binnen enkele seconden op 45 km. Wat wel een min puntje is, het aantal kilometers wat met de fiets gemaakt kan worden valt wel tegen. Verder zullen we zien wat de fiets gaat brengen.
Even een update op mijn eerdere review van 13 november.
Inmiddels is de speling in mijn trapstel vakkundig opgelost door de leverancier.
De tik in de trapas bleek een tip in een trapper te zijn. Makkelijk opgelost en inmiddels rijd ik als een vorst op de rd 10. Het is de prettigste ebike die ik tot nu tot heb bereden. Ook dd Stromer s2 geprobeerd, maar in mijn beleving haalt die het niet bij de RD 10
Let wel, het is een zeer snelle ebike die in de laatste twee ondersteuningsstanden met gemak 35 to 40 km haalt.
De eerste 4 (legale) ondersteuningsstanden gaan overigens ook tot zo'n 30 km
Het is een belevenis om op deze fiets te rijden waar ik me elke keer weer op verheug
5 jaar met qwic smart e4 gereden.het was tijd om te vernieuwen.en wat een vernieuwing! De qwic prd10 is een droom om mee te rijden. Solide op de baan,goede vering ,soepele versnelling en super remmen. De motor brengt de kracht rustig over en maakt de rijbeleving onvergetelijk. Na 500 km,eerste onderhoud,er werd opgemerkt dat het voorblad kontakt maakte met het chassis. Een spacer werd tussen voorblad en kader geplaatst en ook de trapas werd vervangen,er was wat speling op gekomen. De fiets rijd weer voortreffelijk maar geregeld loopt de ketting eraf,wat tot grote frustratie leid. Dit is toch een dure fiets en men verwacht toch een goede afstelling. Na 1800 km op de teller heeft de fiets het plots begeven. Batterij vol, verlichting werkt ,aandrijving nul. Terug bij de dealer,die er weer een nieuwe trapas in monteert. Een nieuwe generatie blijkbaar. Die zouden het blijkbaar beter doen. De vroeger geplaatste spacer er weer vantussen om het kettingprobleem weg te werken en wijle weer op de baan...niet voor lang.voorblad maakt weer kontakt met kader en tijdens 2 op eenvolgende ritten maakt de motor een schokkend geluid ,begint ie te daveren en wat later verdwijnt het weer. Terug bij de dealer;die na het verwijderen van de batterij het euvel niet kan ervaren. Reset heet dit.Klinkt goed. Nu nog het voorblad veranderen om het kontakteuvel op te lossen en kettingprobleem te counteren. Ik ben terug in blijde verwachting van mijn oranjemonster,en hopelijk zijn nu alle kinderziektes opgelost zodat ik een nog betere review kan plaatsen. Tot gauw
bij mijn eerste fiets viel steeds motor uit in elk level. Na veel inspanningen toch een nieuwe gekregen . Vertrek van deze fiets is zeer goed maar ook bij deze fiets valt te pas en te onpas de motor stil en zakt de snelheid sterk op korte afstand maar als hij wel werkt is het een plezier om mee te fietsen . Hij zit fijn en schakelt momenteel nog zeer goed en ik heb er momenteel 600 km met gereden .zal mij volgende fiets nog een qwic zijn ???? mijn fiets is het jaar 2017
Prachtige fiets met een zeer prettige sportieve ondersteuning. Helaas na 700 km gefietst te hebben begon het trapstel geluiden te maken. Na een controle van de fietsenmaker op de hoek bleek dat er speling in dd crank zat. Typisch garantiegeval volgens de fietsenmaker, overigens niet het bedrijf waar ik de fiets gekocht had. Na 7 weken is dit toch wel slordig en hoop ik dat dit probleem snel en goed wordt opgelost.
Voor de fietsbeleving zou ik 5 sterren geven, maar ik twijfel over de duurzaamheid. Hopelijk is dit een eenmalig probleem en kan ik later een nieuwe recentie schrijven met 5 sterren.
Na met bijna alle (speed) E-bikes in dit prijssegment een proefrit gereden te hebben viel ik als een blok voor de Qwic Steel Blue RD10 uit de Performance serie. Het ontwerp, de geometrie van de fiets i.c.m. het vermogen, de techniek, het gebruikers gevoel en actieradius zijn voor mij doorslaggevend geweest. Ik heb de fiets aangeschaft met een 735 Watt accu wat zeer aan te bevelen is voor de sportieve rijder!! De fiets kent 4 standen met een te bereiken snelheid van 25 tot 35 km/uur. Via de set-up programma kunnen er nog 2 standen bij, respectievelijk 5 en 6 en dan kan je er makkelijk 45 tot meer dan 50 km/uur mee fietsen met helm op uiteraard. Helaas is de afmontage vanaf de fabriek slordig en dat bezorgde mijn zeer vakkundige fietsenmaker Born in Amstelveen onnodig veel werk. Zo liep de schijfrem van het achterwiel aan en kon geen fijnafstelling gedaan worden omdat Qwic vergeten was om 4 sluitringen over de as te doen. Ook was de lak van de zwarte spaken voor en achter beschadigd, op de voorvork zat er eveneens een lakbeschadiging en zat er onder een sticker op de velg ook een beschadiging. Jammer van Qwic dat dit door de kwaliteitscontrole niet wordt opgemerkt. Zeker voor een fiets in deze prijsklasse een groot minpunt!!! Dit bericht heb ik ook naar de klantenservice van Qwic gestuurd en helaas daar nooit een reactie op ontvangen. Daarom 4 i.p.v. 5 sterren.
Nadat ik 31 juli nog een review schreef van mijn 2 jaar oude RD9 heb ik zowaar de RD10 aangeschaft. Inruilen was aantrekkelijk genoeg. De RD10 kost €3399 met zwaarste accu.
De eerste acculading ging 110 km mee. Toen nog 1 streepje over. Op hoogste legale ondedsteuningsstand gereden, stand 4.
Een net resultaat. Door de trapkrachtsensor fiets je natuurlijker dan meg de RD9.
DIE IS ECHTER WEL LUIER TE RIJDEN ZONDER EEN ZWEETDRUPPEL TE LATEN.
Maar flink trappend deed ik op de RD10 elf minuten minder over mijn route van 75 km.
HIJ gaat dus nog iets harder bij bepaalde omstandigheden, maar je moeg ef meer voor doen!
Ik rijd sportief in wielertenue en met helm. De 75 km gingen in 2 uur 41 nu.

De RD10 oogt en is dikker, dat zie je. De RD9 vond ik mooier met de accu niet in het frame en een smalle voorvork met monovering. De nieuwe is nog wat beter in balans
Tot zo ver zeer blij met de nieuwe fiets.

Net als zijn voorganger heeft de RD 10 ook de softwarematige mogelijkheid voor een extra ondersteuningsstand, zelfs twee.( 5 en 6)

Gerelateerde modellen