QWIC PREMIUM FN7.1 DAMES

QWIC PREMIUM FN7.1 DAMES is een van de elektrische damesfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een motor in het voorwiel. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PREMIUM FN7.1 DAMES
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PREMIUM FN7.1 DAMES
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
QWIC LCD display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
23.9
Adviesverkoopprijs:
€1899

Technologie

Motorpositie
Motor in het voorwiel

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Antracite, Steel Blue
Type shifters:
Shimano Nexus
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer Plus
Type/merk remmen:
Shimano Rollerbrake/V-Brake
Type voorvork:
Verend
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Waardeloos. Na 3 1/5 jaar plots geen ondersteuning meer. Fiets naar dealer gebracht die het volgens mij ook niet wist eerst was het zgn de. controller, de accu zou goed zijn. Na weken wachten weer geïnformeerd was het toch de accu, deze zou gereviseerd worden. Na enkele weken weer contact opgenomen bleek dat de accu kapot was. Zonder mij te informeren zou er een nieuwe accu besteld zijn. Zit inmiddels al wel 3 maanden zonder fiets, Waardeloze dealer die ook nooit de telefoon aanpakt. Mailtje gestuurd naar Qwic ook daarop krijg je geen antwoord. Koop nooot meer een Qwic fiets.
Accu na een half jaar update gehad omdat hij van 78% naar 0 ging. 3maanden na de update is het weer hetzelfde liedje. Nu intern in beraad. De eerste keer 5 weken moeten wachten. Nu kunnen ze weer niet aangeven hoe lang het gaat duren. Je koopt een fiets van 3000 euro en ze h hebben een service van 0.0
Verschikkelijke fiets. Alles gaat heel erg Qwic stuk, onderdelen zijn van belabberde kwaliteit en breken snel af of vallen van de fiets. Display kwetsbaar, oplader al 2 keer gerepareerd, standaard valt eraf, zadel raakt de bagagedrager(!), remt matig, alles rammelt, kettingkast al 3 keer vervangen want breekt af. Troep van de eerste orde.
Mijn man en ik hebben de fietsen nu 4 jaar. Hadden helemaal geen problemen. Vanaf vorig jaar spring iedere keer mijn km stand op de display op nul. Ook ben ik de totale stand in die 4 jaar kwijt. Ik vind het erg vervelend dat ik elke keer weer moet kijken wat de gereden stand is en deze op moet schrijven. Dit jaar begon men we met grotere problemen. Die van mijn fiets viel mee maar die van mijn man viel duurder uit . Hij deed de accu weer op zijn fiets en de controller deed het niet meer . Duur grapje €200,- Maar nog geen 2 maand later dat is twee weken geleden viel in keer alles weer uit . Tijdens onze vakantie deden we een fietsroute. De accu was vol. Nu moest hij zonder ondersteuning zo’n 5 km zonder ondersteuning terug fietsen naar de camping. Balen natuurlijk want de fiets kun je niet meer gebruiken. Dus aangewezen op de auto. Hebben onze dealer gebeld en die heeft er weer een nieuwe geplaatst. Deze niet in rekening gebracht. Ben benieuwd wat de oorzaak hier van is en wat de oorzaak is dat mijn km stand ieder keer verdwijnt. Je verliest wel je vertrouwen in de fiets en durft haast geen grote afstanden meer af te leggen.
Ik heb nu 3 jaar deze fiets ,het eerste jaar gelijk al problemen met piepende remmen en al gauw dat de remmen ontlucht moesten worden,dit is nu al 3 keer gebeurd ,het is een drama met deze fiets ,kom ik bij de fietsen maker zeg hij dat je elk jaar de remmen moet ontluchten en dat kost je iedere keer weer € 60.00 ik ben er een beetje klaar mee ,ook het aantal km haal je niet met wat ze voorschrijven het is een drama,daar betaal je nu een groot bedrag voor de fiets,mijn volgende fiets zal geen QWIC meer zijn helaas.
Trapondersteuning valt uit als je de hoogste ondersteuning gebruikt, als de accu nog tussen de 30%/40% vol is. Ik heb het probleem voorgelegd bij de dealer, deze vertelde mij dat dit een beveiliging is, zodat de accu niet wordt overbelast. De display blijft branden en geeft aan dat de accu leeg is (geen ondersteuning), even aan en uitzetten en de display geeft weer aan dat accu nog voldoende is gevuld. Als je de hoogst ondersteuning niet gebruik kan je nog vele kilometers rijden. Hebben hier ander gebruikers ook last van. Als dit een probleem is bij meerder gebruiker, raad ik mensen die opzoek zijn naar een nieuwe E-bike om deze fiets niet te kopen (het is lastig als je de hoogste ondersteuning nodig heb deze niet werkt).    
Reactie QWIC:
Beste Wim, Jammer om te horen dat u niet tevreden met uw fn7.1. Het klopt dat op de accu een beveiliging zit om deze niet overbelast te laten raken en/of te beschadigen. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat de fiets (lees: motor) meer spanning vraagt van de accu en deze piekspanning niet geleverd kan worden omdat de capaciteit van de accu zelf niet hoog genoeg is. Als u echter twijfels heeft over de accu of fiets zelf is het toch verstandig om deze (nogmaals) door de dealer te laten controleren. Voor de accu geldt dat deze eventueel opgestuurd kan worden naar ons zodat wij de technisch kunnen nakijken en problemen ermee kunnen uitsluiten. Met vriendelijke groeten, QWIC
Qwic maakt mooie fietsen, gaat voor kwaliteit, maar als na 2,5 jaar en 1500km de motor stuk is is er ook direct geen service meer. Dit is zeer bedroevend zeker als een vervangende motor dan 1000 euro moet kosten. Oftewel fiets kan in de prullenbak!! Zelfs de dealer vond dit niet kunnen, maar kunnen er ook niets mee, qwic is niet thuis voor coulance. Dus conclusie : super slechte service en gewoon nooit meer een qwic.    
Reactie QWIC:
Beste Aart, Wij hebben elkaar ondertussen gesproken en het verhaal verhelderd. Fijn dat we eruit zijn gekomen en u tevreden weer terecht kunt bij uw dealer. Met vriendelijke groet, Jurgen QWIC

Gerelateerde modellen