QWIC PREMIUM MN7 DAMES

QWIC PREMIUM MN7 DAMES is een van de elektrische damesfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een Bafang motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PREMIUM MN7 DAMES
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PREMIUM MN7 DAMES
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
Bafang display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.7
Adviesverkoopprijs:
€2399

Technologie

Motortechniek
Bafang
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Matte Black, Ocean Blue, Space Grey
Type shifters:
Shimano Nexus
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer Plus
Type/merk remmen:
Magura HS11
Type voorvork:
Verend
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Mijn vriendin en ik beiden een premium nm7 gekocht in augustus 2020 omdat we verder van ons werk zijn gaan wonen. Door de lock down gebruiken we de fietsen niet veel. In juli 2021 nog minder dan 1000 km gereden en toch al heel veel problemen gehad. De motor defect, standaarden die eraf vallen, niet werkend display, echt schandalig dat dit allemaal binnen een jaar gebeurt. En iedere keer zelf de fiets met de auto op en neer naar bigline brengen... koop dit merk niet!!€5000.... echt belachelijk
Mijn vrouw en ik hebben en qwix nh7 mijn vrouw heeft en 375 accu en komt op stand 3 en versneling5 tot 32 km ik heb en 625 stand 3 en 5 tot 43 km valt zwaar tegen .heel iets anders als in de boekjes staat nooit meer en qwix
Fiets is heel degelijk. Ik rijd jaarlijks winter en zomer zo'n 4000 werkkilometers met de fiets. Nooit iets mee aan de hand. Ik heb een 470W batterij. Hiermee haal ik gemiddeld zo'n 50 km. In de hoogste stand (vijf standen) haal ik 25 kilometer, in de laagste stand (1) zo'n 70. In de zomer iets meer, in de winter iets minder. Ik fiets altijd in stand 2, kun je nog gewoon je topsnelsnelheid halen. De Bafang motor is pittig afgesteld. Dat hoor ik van iedereen die de fiets nu en dan van me leent. Nadelen: het bedieningspaneel is onhandig klein vooral als je met handschoenen fietst in de winter. Plus en min in power met wanten is lastig te doen als je fietst merk ik. Ik prik, ook na twee jaar, nog steeds regelmatig mis. De batterij kent een soort van spaarstand; als je in hoogste stand fietst bijvoorbeeld schiet batterij in spaarstand (batterij symbool zonder de streepjes) als je nog vier streepjes over hebt (van de tien). Hoogst irritant. Ik trek een batterij liever leeg tot het einde, zodat ik de hele rit de power kan gebruiken. Batterij tijd wordt afgeteld in strepen, dat zou ik bij volgende aanschaf liever in kilometers zien merk ik. Als laatste: ik moet regelmatig bout slot aandraaien, is iets kleins.
Ik ben sinds begin mei in het bezit van een Qwic Premium MN7. Bij de aanschaf heb ik mijn accu geupgrade naar een 470 Wh (BA00070) met de gedachte om langere dagfietstochten te maken. Ik zou volgens de informatie op de website in ECO stand tussen de 60 en 150 km moeten kunnen halen. Gemiddeld zou 80 km gehaald moeten kunnen worden. Ik heb inmiddels 700 km gefietst en de accu meerdere keer helemaal leeg gereden en weer volledig opgeladen. Ik haal echt maar maximaal 40 km met een volle accu. Ik rij maximaal met standje 2 trapondersteuning. Ik vind dit echt zeer teleurstellend. Als ik dit geweten had had ik deze fiets nooit gekocht. Ik heb dit bij mijn eerste servicebeurt aangegeven. Helaas had de vestiging van Bike totaal geen middelen om de accu te testen. Ik vind de service van de bike totaal vestiging zeer teleurstellend. Ik schaf en dure fiets aan en als ik daar dan een mankement aan meld kunnen ze het niet oplossen.
Ik ben ook helemaal niet tevreden over de acculader. Als wij anderhalf uur pauze nemen en de accu opladen kan ik amper 10 km extra doen (op gemiddelde ondersteuning) en mijn vriendin 50 km. Voor een snellere (normale in mijn ogen) oplader moet ik 170 euro betalen of de huidige inleveren en 75 euro bijbetalen.
Helemaal niet tevreden. Ik had meer ondersteuning en vooral een groter bereik verwacht. Als ik samen met mijn vriendin ga fietsen (ik met mijn MN7 met 625 watt accu en 80Nm kracht en mijn vriendin met haar Trek Verve 2+ met 500 watt accu en 65 NM kracht) kan zij dubbel zo ver fietsen als ik alhoewel zij met meer ondersteuning rijdt als ik (ik weeg wel 20 kg meer) maar haar banden zijn dikker dan de mijne. Ondanks dat mijn motor sterker zou moeten zijn geraakt zij ook vlotter een helling op. Na bijna 20 km gaat mijn eerste streepje uit en dan gaat het heel snel (na 5 km of minder gaat er weer een streepje uit).Tevens heeft de fietsenmaker na 2 weken als het spatbord moeten hoger wringen omdat het schuurde tegen de band.
Helemaal niet blij met de Qwic Premium MN 7 !!! Geregeld rammel in de kettingkast!!! Dan moet de ketting weer aangespannen worden!!weer terug naar de dealer heel vervelend!! En bij qwic geven ze als reden door het schakelen ? Als je teveel schakelt is slecht voor de ketting als je te weinig schakelt weer niet goed voor het tandwiel !!! Kan je de fiets beter maar niet gebruiken ??? Hier kan je niets mee! Balen !!!
Sinds 3 maanden rijd ik op een Qwic premium mn 7 damesfiets met lichte banden. Door een lekke band kwam ik bij de dealer terecht deze viel het op dat de banden er niet uitzagen zowel de voorband als de achterband zaten onder de zwarte strepen hij had het vermoeden dat er ergens olie lekte . Maar hij heeft hem nagekeken en kon niets vinden en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk door het vuil zoals regen enz vd wegen kwam en heeft ze wel schoongemaakt. Maar ik ben nu een maand verder en de banden zitten weer onder de zwarte strepen alsof er iets lekt. mijn vraag: komt dit meer voor bij deze type fiets?    
Reactie QWIC:
Beste TM liefting, Goed dat u naar uw dealer bent gegaan. Jammer dat er opnieuw zwarte strepen op de banden zitten. Helaas kan ik vanaf hier niet bepalen hoe dat kan. We hebben dit ook nog niet eerder meegemaakt. Ik ben bang dat uw QWIC-servicepunt de enige is die u goed kan helpen, bijvoorbeeld door de remleidingen goed na te kijken. Dit zou het enige onderdeel kunnen zijn waaruit in een extreem geval olie kan lekken als deze niet goed is afgesloten. Uiteraard kan de dealer indien het nodig is contact met ons opnemen voor eventuele assistentie. Met vriendelijke groeten, QWIC
Helaas ben ik over de service van Qwic fabrikant (dealer in BREDA) niet te spreken. Na 1 jaar zijn de remmen en banden reeds versleten en de accu voldoet helemaal niet aan de opgeven eisen. Dit is onze tweede elektrische fiets maar valt vies tegen, vorige was een Batavus die na 3 jaar nog steeds voldoet.    
Reactie QWIC:
Beste Sonny, Dat is jammer om te horen. Graag zouden we met u in contact willen komen. Zou u een mailtje willen sturen naar info@qwic.nl onder vermelding van het framenummer van de fiets en de gebreken? Dan kunnen we kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Met vriendelijke groeten, QWIC
Een mooie fiets, maar jammer genoeg geen kwaliteit. Na 3 jaar is mijn motor stuk!! Voor de prijs om de motor te vervangen, heb ik een nieuwe niet-elektrische fiets. Ik heb geen investering gedaan om na een paar jaar te horen dat de fiets stuk is. Een ware teleurstelling die me duur is komen te staan. QWIC kent geen duurzaamheid noch kwaliteit.    
Reactie QWIC:
Beste Lisse, Jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in de kwaliteit van uw QWIC! Op een motor zit een fabrieksgarantie van 2 jaar en gemiddeld gaat een motor 3 tot 5 jaar mee. Hoe spijtig het ook is kan het helaas altijd gebeuren dat een motor defect raakt. Uiteraard zien wij ook graag dat geen enkel onderdeel defect raakt, maar dat is niet te voorkomen. Onze excuses hiervoor. Met vriendelijke groeten, QWIC
Mooie fiets, design is echt top, wauw factor, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk. De Bosch motor van de fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden, ook oplaadtips van site qwic in acht genomen). Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar kan me voorstellen dat dit wat gek is, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn keuze, maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb. Display is zgn open systeem begreep ik, af en toe heb je op je scherm wat condens, maar dat gaat zo weg en heeft geen invloed op het zicht op het scherm. Wel is het zo dat je bij hoge luchtvochtigheid en bepaald soort "gordijnregen" het beste een plastic zakje om je display te doen (advies fietsenmaker), ik heb een keer gehad dat ondersteuning uitviel.
Mooie fiets, design is echt top, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk overigens, maar ter vergelijk; de Bosch motor van de Batavus fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Ondersteuning is geweldig intuïtief, ben ik heel tevreden over hoe de motor op je reageert. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen. (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden). Oplaadtips qwic heb ik in acht genomen. Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar vind het eerlijk gezegd toch wel beetje gek, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn prima maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb eerlijk gezegd. Het display is een open systeem, soms heb ik wat aanslag op het scherm, is meestal zo weg. Bij heftige regenval en hoge luchtvochtigheid is me aangeraden om een plastic zakje over display te doen.
Ik kocht via het werk een Mn7 bij een fietswinkel dichtbij. Ik ben helemaal ontevreden over deze fiets en vooral de service. De fiets oogt mooi , maar ik moest hem onmiddelijk terug binnensteken want de accu viel uit. de verkoper zei dat dit een slecht contact was en dat hij dit direct zou oplossen, maar de fiets bleef uitvallen bij gebruik van de hoogste ondersteuning! 2 keer een andere batterij geprobeerd , maar zonder resultaat! dan zou men de fiets naar de fabriek gestuurd hebben en kregen we volgende uitleg : wij zouden moeten leren rijden met deze fiets ; nooit de hoogste ondersteuning gebruiken als de accu 50% of minder is geladen!? want dan is het normaal dat de accu uitvalt zeggen ze! dus als ik de hoogste ondersteuning wil gebruiken moet ik eigenlijk hem telkens(een 7 km) volledig opladen? ook op gemiddelde ondersteuning zou ik zeker 85 km moeten kunnen rijden, maar ik haal max een 40 km's! dus ik moet leren rijden met deze fiets en eigenlijk de hoogste ondersteuning niet gebruiken! Ik zit nu met een fiets die van dag 1 niet voldoet en ik ben totaal niet tevreden van de service.    
Reactie QWIC:
Beste Rudi, Zou u uw bevindingen, inclusief het framenummer kunnen toesturen aan info@qwic.nl? Wij zouden graag willen proberen na te gaan wat er speelt om u verder te kunnen helpen. Uiteraard hoort een QWIC naar behoren te werken, al kan er altijd iets technisch spelen waardoor dit extra aandacht vergt. Het zou eventueel het gebruik kunnen zijn maar ook iets technisch. In het geval van het laatste kunnen we extra controle laten uitvoeren bij de dealer en als laatste optie bij ons controlecentrum. Hiervoor moet ik u helaas wel vragen om, indien de accu verder getest moet worden, langs te gaan bij uw servicepunt. Excuses voor dit ongemak. Met vriendelijke groet, QWIC

Gerelateerde modellen