QWIC PREMIUM MN7 DAMES

QWIC PREMIUM MN7 DAMES is een van de elektrische damesfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een Bafang motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 7 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Ga naar online verkooppunt >

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PREMIUM MN7 DAMES
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PREMIUM MN7 DAMES
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
7
Display:
Bafang display
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
24.7
Adviesverkoopprijs:
€2399

Technologie

Motortechniek
Bafang
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Ja

Overig

Kleur:
Matte Black, Ocean Blue, Space Grey
Type shifters:
Shimano Nexus
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium
Merk banden:
Schwalbe Energizer Plus
Type/merk remmen:
Magura HS11
Type voorvork:
Verend
Type zadelpen:
Verend

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Helemaal niet blij met de Qwic Premium MN 7 !!! Geregeld rammel in de kettingkast!!! Dan moet de ketting weer aangespannen worden!!weer terug naar de dealer heel vervelend!! En bij qwic geven ze als reden door het schakelen ? Als je teveel schakelt is slecht voor de ketting als je te weinig schakelt weer niet goed voor het tandwiel !!! Kan je de fiets beter maar niet gebruiken ??? Hier kan je niets mee! Balen !!!
Sinds 3 maanden rijd ik op een Qwic premium mn 7 damesfiets met lichte banden. Door een lekke band kwam ik bij de dealer terecht deze viel het op dat de banden er niet uitzagen zowel de voorband als de achterband zaten onder de zwarte strepen hij had het vermoeden dat er ergens olie lekte . Maar hij heeft hem nagekeken en kon niets vinden en kwam tot de conclusie dat het waarschijnlijk door het vuil zoals regen enz vd wegen kwam en heeft ze wel schoongemaakt. Maar ik ben nu een maand verder en de banden zitten weer onder de zwarte strepen alsof er iets lekt. mijn vraag: komt dit meer voor bij deze type fiets?    
Reactie QWIC:
Beste TM liefting, Goed dat u naar uw dealer bent gegaan. Jammer dat er opnieuw zwarte strepen op de banden zitten. Helaas kan ik vanaf hier niet bepalen hoe dat kan. We hebben dit ook nog niet eerder meegemaakt. Ik ben bang dat uw QWIC-servicepunt de enige is die u goed kan helpen, bijvoorbeeld door de remleidingen goed na te kijken. Dit zou het enige onderdeel kunnen zijn waaruit in een extreem geval olie kan lekken als deze niet goed is afgesloten. Uiteraard kan de dealer indien het nodig is contact met ons opnemen voor eventuele assistentie. Met vriendelijke groeten, QWIC
Helaas ben ik over de service van Qwic fabrikant (dealer in BREDA) niet te spreken. Na 1 jaar zijn de remmen en banden reeds versleten en de accu voldoet helemaal niet aan de opgeven eisen. Dit is onze tweede elektrische fiets maar valt vies tegen, vorige was een Batavus die na 3 jaar nog steeds voldoet.    
Reactie QWIC:
Beste Sonny, Dat is jammer om te horen. Graag zouden we met u in contact willen komen. Zou u een mailtje willen sturen naar info@qwic.nl onder vermelding van het framenummer van de fiets en de gebreken? Dan kunnen we kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Met vriendelijke groeten, QWIC
Een mooie fiets, maar jammer genoeg geen kwaliteit. Na 3 jaar is mijn motor stuk!! Voor de prijs om de motor te vervangen, heb ik een nieuwe niet-elektrische fiets. Ik heb geen investering gedaan om na een paar jaar te horen dat de fiets stuk is. Een ware teleurstelling die me duur is komen te staan. QWIC kent geen duurzaamheid noch kwaliteit.    
Reactie QWIC:
Beste Lisse, Jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in de kwaliteit van uw QWIC! Op een motor zit een fabrieksgarantie van 2 jaar en gemiddeld gaat een motor 3 tot 5 jaar mee. Hoe spijtig het ook is kan het helaas altijd gebeuren dat een motor defect raakt. Uiteraard zien wij ook graag dat geen enkel onderdeel defect raakt, maar dat is niet te voorkomen. Onze excuses hiervoor. Met vriendelijke groeten, QWIC
Mooie fiets, design is echt top, wauw factor, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk. De Bosch motor van de fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden, ook oplaadtips van site qwic in acht genomen). Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar kan me voorstellen dat dit wat gek is, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn keuze, maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb. Display is zgn open systeem begreep ik, af en toe heb je op je scherm wat condens, maar dat gaat zo weg en heeft geen invloed op het zicht op het scherm. Wel is het zo dat je bij hoge luchtvochtigheid en bepaald soort "gordijnregen" het beste een plastic zakje om je display te doen (advies fietsenmaker), ik heb een keer gehad dat ondersteuning uitviel.
Mooie fiets, design is echt top, fietst stabiel en ook zonder batterij ondersteuning fijn te fietsen. Motor is stil, maar niet doodstil. Niet ergerlijk overigens, maar ter vergelijk; de Bosch motor van de Batavus fiets van mijn vrouw is wel volledig stil. Ondersteuning is geweldig intuïtief, ben ik heel tevreden over hoe de motor op je reageert. Met de 470 batterij rijd ik gemiddeld 47 kilometer totdat ik weer moet opladen. (getest door in maanden november en december tienmaal tot het laatste streepje leeg te rijden en met gebruik van alle ondersteuningsstanden, waarbij stand 3 de dominante stand was en ik gebruik van de ondersteuningsstanden op mijn dagelijkse woon werk verkeer afstand zo standaard mogelijk heb gehouden). Oplaadtips qwic heb ik in acht genomen. Ik heb van fietsenmaker als advies gekregen om zo min mogelijk gebruik te maken van stand 4 en 5 en zo beschikbare batterij tijd te verlengen. Sowieso als je in stand 4 of 5 fietst moet je uitkijken, want als je nog twee à drie streepjes over hebt en je zet de fiets in stand 4 of 5 gaat de batterij in no time in de zuinige stand en heb je nauwelijks ondersteuning. Nogal onhandig als je met veel tegenwind een brug op fietst en je direct stil staat als je in stand 5 zet. Mijn fietsenmaker gaf als advies om je batterij gewoon in stand 3 te laten en terug te schakelen. Ik gebruik de hoogste standen daarom ook nauwelijks. Je kunt ook in stand 3 je hoogste snelheid makkelijk halen. Ik vind het prima, maar vind het eerlijk gezegd toch wel beetje gek, waarom heb je anders stand 4 en 5?? Wat ik een ergonomische misser vind is het bedieningspaneel. Dat is klein en als je wanten of dikke handschoenen aan hebt heb je een uitdaging. Duurt lang voor je dat goed in de vingers hebt. Kilometerstand telt terug in streepjes en niet in kilometers. Je kunt dus niet exact zien hoeveel fietskilometers je nog over hebt, maar moet er een beetje een gooi naar doen. Streepjes zijn prima maar zonder leesbril kan ik niet zien of ik nog 5,6 of zeven streepjes over heb eerlijk gezegd. Het display is een open systeem, soms heb ik wat aanslag op het scherm, is meestal zo weg. Bij heftige regenval en hoge luchtvochtigheid is me aangeraden om een plastic zakje over display te doen.
Ik kocht via het werk een Mn7 bij een fietswinkel dichtbij. Ik ben helemaal ontevreden over deze fiets en vooral de service. De fiets oogt mooi , maar ik moest hem onmiddelijk terug binnensteken want de accu viel uit. de verkoper zei dat dit een slecht contact was en dat hij dit direct zou oplossen, maar de fiets bleef uitvallen bij gebruik van de hoogste ondersteuning! 2 keer een andere batterij geprobeerd , maar zonder resultaat! dan zou men de fiets naar de fabriek gestuurd hebben en kregen we volgende uitleg : wij zouden moeten leren rijden met deze fiets ; nooit de hoogste ondersteuning gebruiken als de accu 50% of minder is geladen!? want dan is het normaal dat de accu uitvalt zeggen ze! dus als ik de hoogste ondersteuning wil gebruiken moet ik eigenlijk hem telkens(een 7 km) volledig opladen? ook op gemiddelde ondersteuning zou ik zeker 85 km moeten kunnen rijden, maar ik haal max een 40 km's! dus ik moet leren rijden met deze fiets en eigenlijk de hoogste ondersteuning niet gebruiken! Ik zit nu met een fiets die van dag 1 niet voldoet en ik ben totaal niet tevreden van de service.    
Reactie QWIC:
Beste Rudi, Zou u uw bevindingen, inclusief het framenummer kunnen toesturen aan info@qwic.nl? Wij zouden graag willen proberen na te gaan wat er speelt om u verder te kunnen helpen. Uiteraard hoort een QWIC naar behoren te werken, al kan er altijd iets technisch spelen waardoor dit extra aandacht vergt. Het zou eventueel het gebruik kunnen zijn maar ook iets technisch. In het geval van het laatste kunnen we extra controle laten uitvoeren bij de dealer en als laatste optie bij ons controlecentrum. Hiervoor moet ik u helaas wel vragen om, indien de accu verder getest moet worden, langs te gaan bij uw servicepunt. Excuses voor dit ongemak. Met vriendelijke groet, QWIC

Gerelateerde modellen