QWIC PREMIUM MN8 BAFANG DAMES

QWIC PREMIUM MN8 BAFANG DAMES is een van de elektrische damesfietsen uit de QWIC collectie. Deze elektrische fiets heeft een Bafang motor in het midden. Met de accu verwerkt onder de bagagedrager en een naafversnelling met 8 versnellingen is deze fiets ideaal voor de dagelijkse afstanden naar werk of school of de supermarkt.

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
QWIC PREMIUM MN8 BAFANG DAMES
Modelnaam/Uitvoering:
QWIC PREMIUM MN8 BAFANG DAMES
Type (elektrische) fiets
Elektrische damesfietsen
Aantal versnellingen:
8
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
25.5
Adviesverkoopprijs:
€2599

Technologie

Motortechniek
Bafang
Motorpositie
Motor in het midden

Accu

Accupositie
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Onbekend

Overig

Kleur:
Steel Blue
Frametype
Damesframe
Frame materiaal:
Aluminium

Deel je eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

mijn fietsenhandelaar heeft problemen met de garantie naleving bij QWIC. leveringen duren ofwel veel te lang, worden niet nagekomen teveel gezeur. Mijn verende zadelpin brak af na 500km, mijn remmen voor en achter stonden links en rechts niet in het midden. en dus veel te vlug versleten aan 1 kant. de motor maakt rare geluiden als je te hard meetrapt. hij is nog geen 2 jaar oud maar ik heb alles zelf mogen betalen. ik ben electronisch geschoold en kan dus zeggen dat de opgegeven actieradius bij effen trein, geen wind 20˚C enz. toch 15% lager ligt dan opgegeven en ik rijd steeds op stand 2 en gebruik alle versnellingen.voor mij nooit meer Qwic.
Alles waar geen garantie op zit valt binnen een paar weken van de fiets. Klantenservice erg onvriendelijk en onprofessioneel. Ik wacht al weken op onderdelen, fietsenmaker zit met handen in het haar omdat de onderdelen maar niet geleverd kunnen worden. Nooit meer een Qwic
Wij hebben 2 fietsen gekocht en we zijn erg ontevreden over de fietsen. De een heeft al een nieuwe motor en allebei de displays zijn vervangen en nu doet een batterij het niet meer. Ook over de aantal km zijn we zeer ontevreden want na 40 km is de batterij leeg. Voor een fiets van 2800 euro mag je toch wel iets beter verwachten.

Reactie door: QWIC review

Beste mevrouw/meneer Nieuwenhuizen, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. Het liefst zouden we willen dat alle fietsen die we uitleveren nooit kapot zouden gaan. Helaas kunnen net als bij een auto elektrische componenten kapot gaan. Het is belangrijk dat dit dan zo snel mogelijk voor u wordt gerepareerd zodat u weer kan fietsen. U zegt dat uw accu het niet meer doet. Als dat zo is zou uw dealer de accu naar ons opsturen voor controle. Mocht deze dan defect zijn dan sturen wij zo snel mogelijk een nieuwe accu op. Daarnaast geeft u aan dat u niet voldoende actieradius heeft. Ik weet naar aanleiding van uw bericht niet wat de capaciteit is van u accu. Een 375wh accu zou bijvoorbeeld bij ideale omstandigheden (geen tegenwind, harde banden, niet de hele tijd in de hoogste ondersteuningsstand fietsen) 60 km moeten halen. Mocht u daaraan twijfelen dan kunt u altijd de accu door uw dealer laten opsturen naar ons. Dan kunnen wij de accu testen op actieradius. Als u nog vragen heeft of ons meer informatie wilt geven dan kunt u dat doen door een mailtje te sturen naar info@qwic.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Met vriendelijke groeten, QWIC

Na 1 jaar zijn de remmen en banden al versleten. Accu voldoet ook niet aan de aangeven prestatie. Vorige elelectrische fiets (Batavus) was qualitatief veel beter. Voor ons nooit geen Qwic fiets meer.    
Reactie QWIC:
“Beste W. van Son, Jammer dat de kwaliteit van uw QWIC niet aan de verwachtingen voldoet, dat is vervelend om te horen. Helaas zijn onderdelen als remblokken en banden slijtagegevoelig en is het afhankelijk van het gebruik hoe snel dergelijke onderdelen aan vervanging toe zijn. Hydraulische remmen zijn krachtig en dat kan betekenen dat de slijtage hoger is dan waar u van te voren op bent ingesteld. Met betrekking tot de accu en het bereik zou ik u willen adviseren om uw QWIC-servicepunt om controle te vragen. Zij hebben een uitleesmogelijkheid van ons en kunnen zodoende de status en kwaliteit van de accu nakijken. Indien er twijfels zijn over de kwaliteit is het daarnaast eventueel mogelijk om de accu ter controle op te laten sturen naar ons en misschien is dat een goede optie. Uw servicepunt kan u vertellen welke mogelijkheden hiervoor zijn. Met vriendelijke groet, QWIC”

Gerelateerde modellen