QWIC PREMIUM MN8 BAFANG DAMES

Technische specificatie

Algemeen

Modelreeks:
Premium MN8
Modelnaam/Uitvoering:
Qwic premium MN8 Dames Bafang
Type fiets:
Dames
Type sensor:
Trapkracht (torque) sensor
Aantal versnellingen:
8
Gewicht (excl. accu, kan afwijken!)
25.5
Adviesverkoopprijs:
€2599

Technologie

Type motor:
Bafang
Plaats van de motor:
In het midden

Accu

Type batterij/accu:
Lithium-Ion
Plaats van de accu:
Onder de bagagedrager
Batterij/accu uit/afneembaar van fiets:
Onbekend

Overig

Open/dichte kettingkast:
Dichte kettingkast
Kleur:
Steel Blue
Framematen:
46, 49, 54 ,59
Wielgrootte:
28
Frame type:
Heren
Frame materiaal:
Aluminium

Deel uw eigen ervaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.


Wij hebben 2 fietsen gekocht en we zijn erg ontevreden over de fietsen. De een heeft al een nieuwe motor en allebei de displays zijn vervangen en nu doet een batterij het niet meer. Ook over de aantal km zijn we zeer ontevreden want na 40 km is de batterij leeg. Voor een fiets van 2800 euro mag je toch wel iets beter verwachten.

Reactie door: QWIC review

Beste mevrouw/meneer Nieuwenhuizen, Vervelend om te horen dat u niet tevreden bent over de QWIC-fietsen. Het liefst zouden we willen dat alle fietsen die we uitleveren nooit kapot zouden gaan. Helaas kunnen net als bij een auto elektrische componenten kapot gaan. Het is belangrijk dat dit dan zo snel mogelijk voor u wordt gerepareerd zodat u weer kan fietsen. U zegt dat uw accu het niet meer doet. Als dat zo is zou uw dealer de accu naar ons opsturen voor controle. Mocht deze dan defect zijn dan sturen wij zo snel mogelijk een nieuwe accu op. Daarnaast geeft u aan dat u niet voldoende actieradius heeft. Ik weet naar aanleiding van uw bericht niet wat de capaciteit is van u accu. Een 375wh accu zou bijvoorbeeld bij ideale omstandigheden (geen tegenwind, harde banden, niet de hele tijd in de hoogste ondersteuningsstand fietsen) 60 km moeten halen. Mocht u daaraan twijfelen dan kunt u altijd de accu door uw dealer laten opsturen naar ons. Dan kunnen wij de accu testen op actieradius. Als u nog vragen heeft of ons meer informatie wilt geven dan kunt u dat doen door een mailtje te sturen naar info@qwic.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Met vriendelijke groeten, QWIC

Na 1 jaar zijn de remmen en banden al versleten. Accu voldoet ook niet aan de aangeven prestatie. Vorige elelectrische fiets (Batavus) was qualitatief veel beter. Voor ons nooit geen Qwic fiets meer.    
Reactie QWIC:
“Beste W. van Son, Jammer dat de kwaliteit van uw QWIC niet aan de verwachtingen voldoet, dat is vervelend om te horen. Helaas zijn onderdelen als remblokken en banden slijtagegevoelig en is het afhankelijk van het gebruik hoe snel dergelijke onderdelen aan vervanging toe zijn. Hydraulische remmen zijn krachtig en dat kan betekenen dat de slijtage hoger is dan waar u van te voren op bent ingesteld. Met betrekking tot de accu en het bereik zou ik u willen adviseren om uw QWIC-servicepunt om controle te vragen. Zij hebben een uitleesmogelijkheid van ons en kunnen zodoende de status en kwaliteit van de accu nakijken. Indien er twijfels zijn over de kwaliteit is het daarnaast eventueel mogelijk om de accu ter controle op te laten sturen naar ons en misschien is dat een goede optie. Uw servicepunt kan u vertellen welke mogelijkheden hiervoor zijn. Met vriendelijke groet, QWIC”